- Konu Sahibi kolera_vebasi
-
- #10.541
kızlar ben feyste sizin sizin resminizi görmek istiyorum abiminkisinden katıldım ama onaylanmadı galiba bana yardımcı olsanız
Evet tahlilller tem,isde bakaklım kan değerimis yükselmişmi merak ettiğim o benim
valla nikitam öğleni bekliyorum annem ya ordaki laborant ablam arıyıp bildircek değerlerimi çok heyecanlıyım üfff yaaa bakalım nolcekk
inşallah hiç üüzmez beni şu kan değerimide bi alim bakim öğlende görücez neyin ne olduğunu umarım herşey yolundadır sevinelim hep beraber
evet tatlışım yaaa cokkk şirinnnnn yiii valla yenmicek gibiiii diil kiii
canımın içi valla bizde kek vardııı berreede kurubişşş yapcaktıııı iki obur birbirimizi buldukkkayyy berre bugün tarifini vercek minnoş bizde yaparız cok kolaymışş yarın kocişine yaparsınnnn yersinizzzzz minnoşummmm
hosbuldukk nıkımmm iyiyim canımcım sen nasılsınnnn nıkımmmmm
ayyy ben izledimmm ve soklardayımmmm ya nasıl bölümdüüü o ölee ayy tam dizi manyaqıyımmmm yaaa
bu aksamda fatmagülüm varrr
hoşbuldum bebekimm neden bilmiyorum ama çok feciiiii
madamımmmm keyifler yerindedir inşallah sonucunu da öğrenseydik bi diğer tahliller normalmiş şükür demir çoğu bayanın korkulu rüyasııı
nikitaaammm nasılsın şekerparemmmm:87::87:
[sıze=3]madamımmmm [/sıze]keyifler yerindedir inşallah sonucunu da öğrenseydik bi diğer tahliller normalmiş şükür demir çoğu bayanın korkulu rüyasııı
[sıze=3]nikitaaammm[/sıze] nasılsın şekerparemmmm:87::87:
madamımmmm keyifler yerindedir inşallah sonucunu da öğrenseydik bi diğer tahliller normalmiş şükür demir çoğu bayanın korkulu rüyasııı
nikitaaammm nasılsın şekerparemmmm:87::87:
sorma sormaa!! bende shoka girmistim, masallah gülsah elini acaip alistirdi, kanli katil oldu kadin
bu diziyi bu sekilde göstermelerini hic istemiyorum, keske boyle olmasa, ama merakimida yenemiyorum, okumakla izlemek ayridir diye,illaki izliyorum (hani iyi de oynuyorlar,fakat birebir oyle yasanildigini sanmiyorum ,inanmiyorum)
fatmagül'de mukaddes enselendiginde bir meraklandim, esini aldatan kadin nasil bir psikolojiyle bunu yapar acaba diye? malum psikianaliz meraki var bende, fatmagülü izledigimden degil...(izlemeyi o bolumden sonra biraktim zaten, hic baslamamistim fatmagule, sevmiyorum odiziyi)
bende dizi izlemesini seviyorum canimm, maniakcaama takip ettigim sadece 3 dizi var ne kadar manaikcaysa artik
sorma sormaa!! bende shoka girmistim, masallah gülsah elini acaip alistirdi, kanli katil oldu kadin
bu diziyi bu sekilde göstermelerini hic istemiyorum, keske boyle olmasa, ama merakimida yenemiyorum, okumakla izlemek ayridir diye,illaki izliyorum (hani iyi de oynuyorlar,fakat birebir oyle yasanildigini sanmiyorum ,inanmiyorum)
fatmagül'de mukaddes enselendiginde bir meraklandim, esini aldatan kadin nasil bir psikolojiyle bunu yapar acaba diye? malum psikianaliz meraki var bende, fatmagülü izledigimden degil...(izlemeyi o bolumden sonra biraktim zaten, hic baslamamistim fatmagule, sevmiyorum odiziyi)
bende dizi izlemesini seviyorum canimm, maniakcaama takip ettigim sadece 3 dizi var ne kadar manaikcaysa artik
iidir zuyalimmm, sagolasin...bildigin gibi. Allah sukur, hersey gönlüme göre, evimde olmayan kizim haricinde.
sen nasilsin cilekli turtam?
bugun can dündar 50 yasina girmis, acaip güzel yazmis . dünya görüsümüz pek uyusmasada adami seviyorum, ve bugünki yazisini okumanizi istiyorummm, isterseniz tabi.
50
Onu ilk hatırladığımda, minik bedeni acil serviste, tek başına bir sedyedeydi.
Bacağı kırık, alnı sarılıydı. Sargısından kan sızıyordu.
O, çığlık çığlığa ağlıyordu.
Babasının kullandığı arabanın ön koltuğunda, annesinin kucağında giderken bir minibüsün çarpmasıyla motor dizlerine binmiş, kafası ön cama geçmişti.
Ömür boyu alnında taşıyacağı iz, o kazadan hatıraydı.
Bilmiyordu daha; ama açık ya da saklı nice yaralar sıradaydı.
* * *
O gün bugündür acı-tatlı her gününde beraberdik.
Kederlerinde yaslı hıçkırıklarla ağlayıp zaferlerinde şen kahkahalar çınlatarak sevindik.
Çalışan bir ana-babanın tek çocuğu olarak oyuncaklarıyla dost olduğunda, ateşlenip kâbuslarla yatakta çırpındığında, boynunda annesinin geceden bembeyaz kolaladığı sert yaka, iç cebinde dikilmiş muska, peşinden üflenmiş dualarla okul yoluna koyulduğunda, okumayı söküp yakasına kırmızı kurdele takıldığında, bir sinemada ilk flörtünü öpüp yanağı kızardığında, manasız bir şeye bozulup ilk intiharını planladığında, müziğe merak salıp Soysal Pasajı’ndan ilk plağını aldığında, lise çıkışı ilk dayağını yiyip dünyanın sonu geldi sandığında, sevindim, utandım, usandım, umutlandım onunla...
Büyüdüm peşisıra...
* * *
Neslini örseleyen hayat, iyi davrandı ona: Hayatı, kâğıda sürttüğü kalemle değişti. Sevdiği uğraş, işi; sevdiği kadın eşi oldu. Girişken değildi, konuşkan değildi, kalabalığa alışkın değildi. Yazıydı işi, eli, dili... Onunla anlatabildi, kendini, derdini, öfkesini, sevgisini...
Neyi varsa yazıdan edindi: Evi, işi, eşi, hep yazının ona açtığı kapıdan geçip geldi.
Ve o, hayatı boyu, tükenmez bir kalem olmak istedi.
* * *
Koptukça çocukluktan, izledim olgunlaşmasını uzaktan:
Zamanla ve kendiyle yarıştı en çok...
Kaçtı kavgalardan, sakındı hoyratlıklardan...
Gemledi hırslarını, bağışladı hasımlarını...
Yıllar geçip de yaşgünü pastalarının mumu çoğaldıkça, bir bebeğin gıdısından öpüp hayatı bir başka kokladıkça, en sevdiklerini musalla taşından uğurladıkça ve yaşadığı yaşlar, yaşayacaklarından fazlalaştıkça, sallandı, beşikte karşıladıklarıyla tabutta uğurladıklarının sarkacında...
Tattı, kavuşmanın ve yitirmenin acısını...
Dersler alarak hatalarından; çıktı, çıkmaz sanılan sokaklardan...
Yarı yolu geçti yolculuk...
Büyüdü, büyüyünce tükenmez kalem olmak isteyen çocuk...
* * *
Bu sabah karşılaştık bir aynanın aksinde...
Saçlarında kırlar vardı; ruhunda yaralar, aklında sorular...
Kalbinde, sevdiklerini kaybetmeye dair korkular...
Ama mutluydu, umutluydu; bu yaşında hâlâ tükenmez bir kalem olmak dışında gailesi yoktu.
Bakınca tanıdım alnındaki yaradan: Bendim.
Bugün, hayat koşusunda yarım asrı devirdim.
gülşahın sonu geldiii ben öldürücemm onuu kısda ne göss var öyleee yaa patlatıyoooooo
ben dizi hiç sevmemmmmm ama hürremme bayılıyorummmmmm canımınnn sultanıı kadın sırf cilve yaaaaaaaaa
gülşahın sonu geldiii ben öldürücemm onuu kısda ne göss var öyleee yaa patlatıyoooooo
ben dizi hiç sevmemmmmm ama hürremme bayılıyorummmmmm canımınnn sultanıı kadın sırf cilve yaaaaaaaaa
ayyy sorma bebüşümm yaaa ne uyusss bişiyy o gülşahhh ıyyyyyy zavallı gülnihalll başına gelmeyen gelmediiii kızın yaaaayyyy ibo paşaylaa haticede nasılll hamamdaaa yıkandılarrr ayyyy bacım kocişiniii bi güsellll yıkadı valllaaaaa hürreminnn zatennn konuşmasına bitiyom yaa cok tatlııı bi kadınnn normaldede cok sekerrrr sende benimmmm minişşş hürremimsinnn bebüşümmm işve cilve sendede var yaniiii
nikimmmm önceliklee evindeee olmayan kısınn içinnn inşallah yakında olucak bebemm sen kaç yaşındaydın????????
ben can dündarın yazılarına bayılıyorummm nikimmm
baska ne isi var?? tabi cilveye odaklanacak, her isi görülüyor zaten, kadin ev isimi yapiyor?
cocuklariyla gercekten ilgilenmiyor bile, ''esma, selimi gotur uyut'', '' gulnihal, mihrimahi al'' ves.ves.
yedigi önünde , yemedigi ardinda...aaa bu kadin sultan sifatini dahi kullandigi oluyor, tabiki baska is görmesine gerek yok, sultani elinde tutmak icin kafa patlatacak okadar....(go Hurrem go....we love you)
onun baslica isi hünkarin gözdesi kalmak, -ki adami sevmeseydi onuda yapacagini hic sanmazdim.
insallah canimin ici, insallah...gerci saglikli olsunda , oglusumun gardasi olsun, oda yeter..(amin)
ben 31 pucuk oldum tatlimmm, sen ??
astımımı tetikliyo canım yaa o ve benzeri ilaçlar inan şuan ki halimden daha kötü olyorum oooof oofcanımm yaaa majezik içç istersen çok yoğun ağrıyorsaa hamişlerede veriliyor nasılsaa bebiş varsada zararı olmas diye düşünüyorummm
ayyy çoookk yükselmiş kocaman olmuştur inşallah değerinZuyalim merhaba tatlımmm ne var ne yok annem haberler nasıl ben deki haberler öğleden sonra inşallahh vericem sizleree
iidir zuyalimmm, sagolasin...bildigin gibi. Allah sukur, hersey gönlüme göre, evimde olmayan kizim haricinde.
sen nasilsin cilekli turtam?
bugun can dündar 50 yasina girmis, acaip güzel yazmis . dünya görüsümüz pek uyusmasada adami seviyorum, ve bugünki yazisini okumanizi istiyorummm, isterseniz tabi.
50
Onu ilk hatırladığımda, minik bedeni acil serviste, tek başına bir sedyedeydi.
Bacağı kırık, alnı sarılıydı. Sargısından kan sızıyordu.
O, çığlık çığlığa ağlıyordu.
Babasının kullandığı arabanın ön koltuğunda, annesinin kucağında giderken bir minibüsün çarpmasıyla motor dizlerine binmiş, kafası ön cama geçmişti.
Ömür boyu alnında taşıyacağı iz, o kazadan hatıraydı.
Bilmiyordu daha; ama açık ya da saklı nice yaralar sıradaydı.
* * *
O gün bugündür acı-tatlı her gününde beraberdik.
Kederlerinde yaslı hıçkırıklarla ağlayıp zaferlerinde şen kahkahalar çınlatarak sevindik.
Çalışan bir ana-babanın tek çocuğu olarak oyuncaklarıyla dost olduğunda, ateşlenip kâbuslarla yatakta çırpındığında, boynunda annesinin geceden bembeyaz kolaladığı sert yaka, iç cebinde dikilmiş muska, peşinden üflenmiş dualarla okul yoluna koyulduğunda, okumayı söküp yakasına kırmızı kurdele takıldığında, bir sinemada ilk flörtünü öpüp yanağı kızardığında, manasız bir şeye bozulup ilk intiharını planladığında, müziğe merak salıp Soysal Pasajı’ndan ilk plağını aldığında, lise çıkışı ilk dayağını yiyip dünyanın sonu geldi sandığında, sevindim, utandım, usandım, umutlandım onunla...
Büyüdüm peşisıra...
* * *
Neslini örseleyen hayat, iyi davrandı ona: Hayatı, kâğıda sürttüğü kalemle değişti. Sevdiği uğraş, işi; sevdiği kadın eşi oldu. Girişken değildi, konuşkan değildi, kalabalığa alışkın değildi. Yazıydı işi, eli, dili... Onunla anlatabildi, kendini, derdini, öfkesini, sevgisini...
Neyi varsa yazıdan edindi: Evi, işi, eşi, hep yazının ona açtığı kapıdan geçip geldi.
Ve o, hayatı boyu, tükenmez bir kalem olmak istedi.
* * *
Koptukça çocukluktan, izledim olgunlaşmasını uzaktan:
Zamanla ve kendiyle yarıştı en çok...
Kaçtı kavgalardan, sakındı hoyratlıklardan...
Gemledi hırslarını, bağışladı hasımlarını...
Yıllar geçip de yaşgünü pastalarının mumu çoğaldıkça, bir bebeğin gıdısından öpüp hayatı bir başka kokladıkça, en sevdiklerini musalla taşından uğurladıkça ve yaşadığı yaşlar, yaşayacaklarından fazlalaştıkça, sallandı, beşikte karşıladıklarıyla tabutta uğurladıklarının sarkacında...
Tattı, kavuşmanın ve yitirmenin acısını...
Dersler alarak hatalarından; çıktı, çıkmaz sanılan sokaklardan...
Yarı yolu geçti yolculuk...
Büyüdü, büyüyünce tükenmez kalem olmak isteyen çocuk...
* * *
Bu sabah karşılaştık bir aynanın aksinde...
Saçlarında kırlar vardı; ruhunda yaralar, aklında sorular...
Kalbinde, sevdiklerini kaybetmeye dair korkular...
Ama mutluydu, umutluydu; bu yaşında hâlâ tükenmez bir kalem olmak dışında gailesi yoktu.
Bakınca tanıdım alnındaki yaradan: Bendim.
Bugün, hayat koşusunda yarım asrı devirdim.
astımımı tetikliyo canım yaa o ve benzeri ilaçlar inan şuan ki halimden daha kötü olyorum oooof oof
ayyy çoookk yükselmiş kocaman olmuştur inşallah değerin
rabbim mutluluğunuzu kızınla daha da artırsın inşallahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?