Mayıs ayında hamile kalmak isteyen anne aday adayları :)

SEVİNDİRİCİ HABERLER BULDUM İNTERNETTE KIZLAR

"Kadınların adet dönemlerinde denize girmesinin sakıncalı olduğuna dair yaygın bir inancın olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Sağlığı Bölümü’nden Dr. İbrahim Sözen, adetliyken denize girip girmeme konusunda kararsız kalan kadınları aydınlattı.

TAMPONLA DENİZE GİRMEK MÜMKÜN
Kadınların adet dönemlerinde denize girmesinin sakıncalı olduğuna yönelik inancın tıbbi bir temeli bulunmadığını söyleyen Dr. İbrahim Sözen, “Adetliyken denize girmek mümkündür. Bunun istisnası adetin en yoğun geldiği 1. veya 2. gün olabilir. Bu günlerde denize girmek sakıncalı olabilir. Adetin diğer günlerinde ise, cinsel olarak aktif olmuş kadınlar vajen içine tampon yerleştirmek suretiyle denize girebilirler” dedi.

TAMPONU SIK ARALARLA DEĞİŞTİRMEK ÖNEMLİ
Dr. Sözen sözlerini şöyle sürdürdü: “Denize girme olanağının arttığı yaz günlerinde ped yerine tampon kullanılabilir. Çünkü tampon vajen içindeki kanamayı emerek, kanamanın mayo dışına geçmesini önler. Sık aralarla değiştirme kuralına özen gösterilirse vajende enfeksiyon riski de ortadan kalkar.”

ALINTI

Tampon Kullanımında Bilmeniz Gerekenler

Tampon kullanımında sanılanın aksine idrara çıkmada sıkıntı yaşanmaz. Çünkü idrar farklı yerden yapılmaktadır
Tamponun içeride şişmesi de idrar için baskı yaratmaz, korkmanıza gerek yoktur.
Tampon kullanımı esnasında yüzme, dans, ve zorlu spor etkinlikleri yapılabilir.
Adet süresince oluşan kokunun önüne geçmesiyle bu dönemin daha rahat geçirmesini sağlar.
Adetinizin hafiflediği günlerde ve gece pet kullanmayı tercih ediniz.
Adet dönemi içerisinde kanamanızın yoğun dönemlerinde ayrıca pet kullanmanız gerekmez.
Adet dışında akıntı veya herhangi bir fizyolojik neden sebebiyle kesinlikle tampon kullanmayınız.
4 saati geçen kullanımlarda, özellikle sıcak havalar "Toksik Şok Sendromu"na sebep olabilir. Bunun için tamponunuzu süre uzamadan çıkartınız.

hiçbişi olmaz canım, temiz denize girdikten sonra, iyi tatiller sana şimdiden
ama tabi karın agrısı falan acısından 3. gunden sonra daha rahat olur

hiçbişi olmaz canım, temiz denize girdikten sonra, iyi tatiller sana şimdiden
ama tabi karın agrısı falan acısından 3. gunden sonra daha rahat olur

sağol canım,umarım gitmeden olurum,mecbur kalırsam artık 1-2 saatt tampon kullanır yüzer,sonra ped,yüzerken tamponn falan idare ederim napiim

bugün tatile girdim sonunda
hepinizi çok özledim, nasılsınız??
madamın durumunu biliyorum ama son durumunu bilmiyorum, bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

hoşgeldin canım bizde seni özledik :)iyiyim sen nasılsın demiycem tatile grmiş insana bu soru saçma olur sanırım :)
madam bugün dra gidecekti, kanamayla atıldımı kürtaja gerek varmı diye. morali iyiydi canım madam güçlü kıs maşallah

canım benimmmm ay hadi inşallah

canımmmm inşallah inşallah bakalım hayırlısı :)) Valla ben bugün bi yerleri fln sileyim temizlik yapayım diye düşünüyordum pztye erteleyim bari ne olur ne olmaz..

bencede otur oturduğun yerde işler azcık daha beklesin

kızlaaar abimle yengem kasımda evleniyor. sizce balayına nere gitsinler

ben o aylarda evlensem karadeniz tarafları derdim :) mesela sümela yakınlarında dağ evleri var çok güzel şömineyi yak sıcak sıcak ama illaki deniz istiyolarsa antalya mantıklı... denize giremeselerde havuza girerler

şekerim bende artık hamişlik olmaz ki,adet olsam da tatilde olmasa bari,çok zormuş böyle beklemek,inanın kırmızılar bi gelse inanılmaz sevinicem.25 gündür bekliyorum canım yaa,şiştim vallahi...

hayırlısı olsun canım kasma kendini iyice gecikmesin

canin sagolsun canim, 2 haftada güzelll, benimkide onun üstünde bisey...ne zamandir korunmuyorsunki tüp bebek düsünüyorsun? erken degilmi senin icin?? :26:

evet 2 haftada yetiyo aralardada işim oldukça 2-3 gün izin kullanabiliyorum o yönden şanslıyım. tüp bebek için bırak erkeni geç bile kaldık canım. 7 yıllık evliyim ben. tüp bebek için şartlar uygun değildi hem maddi hem manevi... ama inşallah bi aksilik çıkmazsa eylülde istiyoruz. hayırlısı olsun hepimiz için.
sen tatil için ne düşünüyosun canım?

karar verdim yer silme fln büyük temizliği regl günlerimde yapacağım onun dışında süpürür toz alırım..evim çok kötü sayılmaz önceki gün süpürdüm zaten toz var sadece..geçen ay reglimin son gnünde yapmıştım bütün evi..bu durumda pazartesiye kadar bekleyim regl olursam yaparım ama hamile isem ona göre dikkat ederim en iyisi böyle sanırım büyük temizlikleri regl günümde ayy gene uyku bastı beni..balkon yıkadım geldim uykum geldi

nerisona bebeğimm öncelikle tatile çıkmana çok sevindim tatlımm bugün gittim doktora ama pek bişi hatırlamıyorum içimde küçük bi parça gördü gebelik sanırım hala soonlanmış diil herhaldeki tamamen bitmiş demedi bi test istedi onu yarın yaptırcam bi kaç gün içinde tekrar gidip dha sağlıklı görebiliriz dedi neyin ne olacağını dış gebelikte olabilir dedi ama öyle görünmüyo dedi işte testin sonuçlarına göre konuşucaz yolumuza bakıcez dedi

canım hakkında hayırlısı olsun inşallah daima

amin canım hayırlısı çok sağolasınn ben çıkıyorum şimdi ii akşamlarrr
canım hakkında hayırlısı olsun inşallah daima

aynı bendede var doktorum seni bi dopinge sokucam dedi :)))
iyiyim ya çok şükür kansızlıkla uğraşıyorum ne yapim şimdi doktordan geldim iyiymiş ama kansızlık gittikçe düşüyotr anlamıyorum kan iğnesi verdi . artık böyle ne yapim

kızlaaarr sanırım ben regl oldummm kötü olan şu ki bugün 24. günüm 7 haziranda regl olmuştum...demin duşa girerken peçeteyle sildim ve pempe akıntı geldi resmen pespembe ve çok çok tırnak ucu kadar da kırmızılık vardı... ((((((((((((((((((((((((((((

devamında kanaman başladı mı peki?

bende kasımda dış gebelik gecirdim 2ay adet olmamıstım gec anladılar az kalsın benı zehirliyordu ama allah korudu bıraz ara verdık sımdı yenıden basladık calısmalara inş normal bır gebelık olur inş herkese saglıklı ve hayırlı evlatlar nasıp etsın allah bugun adetım gecıktı beklıyorum sonucları benımde 2sene olmadı cok ugrastım allah ıns herkese verır:2:

adetin geciktiği için doktora gitmiş miydin peki?ya da kan testiyle ve ya ultrasonla hamille olup olmadığını baktırmış mıydın o 2 ay süresinde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…