Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
8. Gün kan alacaklar ama 10.gün verdiğin kanla öğreneceksin? Aboo çatlardım ben. 8.günde belli olur o, söyleyin uleen deyip yıkardım ortalığı :))

Şafak 3 ha. Ay hadi inşallah!
8. Gün hiç boşuna arama dediler. Öyle dediler ya kesinlikle söylemezler :))) neyse ki arada çok fazla gün yok. Hızlıca geçer gider. Zaten pazartesi misafirim var temizlikti, hazırlıktı anlamam zamanın nasıl geçtiğini :)

Bende ilk düşükten sonra, ikinci de sanki onun da olmayacağını hissetmiş gibi söylemedim anneme ve ablama, ilkinde de zaten keseyi görünce söylemiştim, tabi bu durum ortaya cikinca bebek düşüncesinde olduğumuz ortaya çıktı ve meraklı ablam yumurtlama günlerimi bat imi takip ediyor artik
Benim tarafi susturabiliyorum ama eşimin akrabalarinin nasilsindan sonra ki ilk sorusu var mi bir şey oluyor,şimdilik sakinligimi koruyorum ama bir gun ters bir tarafima gelecek biri, yillarin patlamasi kime nasip olacak bakalim

Yakın arkadaşlarımızın hepsi biliyor. Daha yeni tüp bebekle hamile kalan arkadaşım dışında kimse ben anlatmadan sormuyor. Hormon yüklemesi dönemlerinde anlıyorlar zaten özellikle 2 iş arkadaşım. Böğüre böğüre Atatürk'e bakıp ağlamıştım aşılama progesteronunda :) Aniden sinirleniyorum kaçıyorlar. :))
Eşimin ailesinden kimse bilmiyor. Zaten o taraf komple torun dolu. Kurcalayan yok.
Benim taraftan aşılama sürecinde bizde oldukları için şahit olan annem, babam biliyor. Tutmazsa tüp bebek denicez demiştim. Sonrasında hiç bahsetmedim hayal kırıklığı yaşarsam onlar da dertlenmesin diye. Annem daha dün akşam telefonda sordu "Mayıs istiyodun hep, noldu başlamadınız mı daha" diye. Tabi ben o sırada elde embriyo kalmadı diye endişeleniyodum, ikinci tedavi planı yapıyodum. İçine doğmuş sanki, pat diye sordu. "Haftaya İstanbul'a bi görüşmeye gitcez bakalım hayırlısı be gülüm" dedim geçiştirdim. "Hiçbir şey senden daha kıymetli değil bizim için biliyosun" dedi sonra kapandı konu. Onların tek derdi ben iyi olayım, moralim bozulmasın, umursamayayım. Tek çocukları üremese de olur yani. :))
O yüzden kafaya taktığımı, uğraşma sürecimi, stresimi bilmesinler direkt pozitif haberi vereyim istiyorum onlara. Ki hafiften farkındalar benim telaşlanmaya başladığımın. Elleşmiyolar o yüzden. :) He bi de kuzenim biliyo. Epey bilen varmış yav.

Haydaa ne temizliği, hazırlığı kuzum yaa.. Hiç sırası değil bence.

Haydaa ne temizliği, hazırlığı kuzum yaa.. Hiç sırası değil bence.
Canım
Öyle Armin gibi detaylı bir temizlik değil. Öyle Üstten üstten, yalandan yalandan yapacağım :) kendimi kesinlikle yormam.hele Cumartesi pozitif sonuç alırsam ben premses olurum artık. Şu an markete bile eşlimle gidiyorum herhangi bir şey taşımamak için. Bu kadar uğraş veriyoruz, cam silip, koltuk silip riske atmayı asla istemem :)

Rahim hazırlama ne ola ki acaba? Ne yapıyorlar o süreçte?

Benim klomen+aşılama tedavilerimi eşimin ailesinden kimse bilmez. Bizden 3 kız kardeş ve annemle babam bilir. Babamla direk hiç konuşmadık bu konuyu, annemden öğreniyordur:) Eşimin ailesi 2 yıllık evliliğimizde 1 kayınvalidem, 1 görümcem olmak üzere 2-3 defa ancak sormuşlardır. Eşimin doğum gününde kayınvalidemle konuşurlarken var mı bir isteğin demiş eşim kapatırken, önce canının sağlığı sonra da çocuk demiş. Biz de düşünüyoruz, ikimizde de sıkıntı yok, polip aldırdığımı, olmazsa birkaç ay sonra tüp bebek yaptıracağımızı söylemiş. Bizden de annem ve teyzem ısrarla sorar, gecikme tüp bebek yaptır der annem. O konuda sıkıntım yok neyseki eşimin ailesinden de, kendi ailemden de. Arkadaş çevremden 2 kişi bilir süreci. Gerçekten bilince birileri rahatlama geliyor:) Bilsinler ama sürekli sormasınlar:) Yeğenimi sevince annem gözümün içine bakıyor, üzüldüğümü düşünüyor belki, belki de o an dua ediyor...

Keşke hiç misafir falan almasaydın. Çok çok tikatli ol.

Kızlarr günaydıınnn..

hepiniz iyisiniz inşallah... ?
Ben çok iyiyim. Süperim. Ama sevgili eşim oruç nedeniyle mayısa da bana da odaklanma konusunda sıkıntı yaşıyo Genelde mayışıp kaldığından hafta siftahsız geçti,kan ağlıyorum. Kan deyince, az önce kan verdim. Ferritin ve demir değerimin hamileliğe engel olabilcek derecede düşük olduğnu öğrenmiştim bi aydır tedavideydim,bakalım iyi olmuş muyum? Ama farkı hissettim yani dünya aydınlandı,bi kendime geldim :) sen nasılsın?

oohh süper kuzu maşallahh.. oruç ayrı o iş ayrı Allaah Allah yeaaa

iyi yapmışsıın sonucu paylaş bizimle de.. neler kullandın sen? ben bahsetmiştim okudun mu bilmiyorum keçiboynuzu özü ve oroferon maşallah bir ayda yükselttiler.. şimdi tekrar ölçtürmem lazım ne durumdalar :) valla iş güç yorucu sıkıcı geçici vergi önümde o bana bakıyo ben ona bakıyom ne kadar ittirebilirsem modundayım.. :) hava da soğudu 7 dereceydi burada... arabamdan ses yok bi arayıp sorayım bakayım ne durumda.. ikame aracı da yarın alırlar sanırım..

Keşke hiç misafir falan almasaydın. Çok çok tikatli ol.
Eşimin Türkiye den senedir görmediği bir arkadaşı geliyor. Onun için çok değerli o nedenle çok istedik gelmesini. Aslında Fransa ya geliyor buraya gelin görüşelim dedi. Biz ısrar ettik gelelim ama seni alıp bize geçelim diye. Ben zaten şu süreçte kendimi zorlayacak bir şey yapmam. Gelen kişi de buna bakacak birisi değil o nedenle rahatça kabul ettik. Bizim için de iyi olacak günlük koşturmacada ot gibi yaşıyoruz. Beraber gezmek vakit geçirmek hepimize iyi gelecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…