- 11 Nisan 2019
- 973
- 4.274
- 63
- 42
- Konu Sahibi panic_attack
-
- #5.121
Bu O kadar da önemli değil gibi geldi bana. Öncelikle tamamı spermden oluşmuyor zAten. Diyelim ki sperm sayısı, hareketlisi vs de düşük geldi yine sorun yok bence o zaman mikroenjeksiyon seçeneği var. Önemli olan kaliteli bir spermi yumurta ile buluşturmak.sayılar doğal yolla gebelikte, kısmen de aşılamada daha önemli. Sperm sayısı sıfır çıkan insanlara tese yaparak sperm arıyorlar o bir kaç spermle de bebek sahibi oluyorlar.. o nedenle sizin durumda sorun yok bence. Kaldı ki bu sadece test için, tüp bebek sürecinde tekrar örnek verecek ve onlar kullanılacak.. bu yolunuzu çizmeniz için kullanılacak bir test öyle düşünüp derin nefes al bence :)kupaaa yi kaldırdık ama, ben kupayi huni gibi kafama gecirip dolasicam az kaldi. adami bir suru sitrese soktular soktularrrrrrrr tamam dediler ya, sitres yapmış ornek az gelmiş diyimasdff guleyim mi agliyayim mi kimin kafasini kime tokuştursam rahatlasam bilmem ki velakin verip gittikten sonra merkez ariyor diyor beyefendi ornek cok az test yapmaya uygun degil. biri beni dovsun ya kalan beynimin hoşafıni çıkarsin düşünemiyorum benn opu olsam böyle olsa naparim.
Geriden geliyorum her mesajı okuduğumda bir önceki anlamsız kalıyor. Tamamen okuyup öyle yazayım en iyisiNe? Nolmuş? Örnek geçersiz mi? E nolacak şimdi? Haydaa!
Aynen mikroenjeksiyon yapacaklarsa toplanan yumurta kadar sperm gerekiyor zAten. İnsanlar sıfır sperm ile tüp bebek sürecinde başlıyor @Armin merak etme herşey yolunda gidecek. Kaldı ki diyelim o gün de ters gitti o zaman da yumurtanı donduracaklar eşindeki durumu çözüp, yumurta sperm aşkını başlatacaklar..Seni sormuştum. :)
Çökme yahu dur hele. Sen acil demir yüklet kendine ve multivitamin dışında ekstra bi de demir hapı kullan.
Eşin üç gün sonra tekrar tahlil yaptırsa olmuyo mu? Sonuçlar çok mu geç çıkıyo ki?
Proxeed çok işe yarıyo. Benim eşimde sorun olmamasına rağmen sayı ve hız 3 ayda ikiye katlamıştı.
Tahlil yapılamasa bile tüp bebekte meni miktarının az veya çok olmasının önemi yok ki. Döllemek için her yumurtaya 1 tane sağlam sperm bulunsa yeter.
Zaten tahlil için yetersiz bile olsa tedaviyi iptal etmezler. Opu sonrası direkt dölleme aşamasında çıkan meni içindeki spermlerin durumuna bakarlar ve iyi görünenleri seçerler diye düşünüyorum. Kimi erkekte meni sıvısı bile olmuyo ama tüp bebek yapılıyo çünkü bi şekilde sperm elde ediyorlar.
Test için yetersiz olabilir ama tedavi için öyle bi şey yok yani. Bir damla menide yüzlerce, binlerce sperm var. Yeter ki kaliteli olsun. Zorla bolca boşalmasını bekleyecek halleri yok yani merak etme. :) Miktar azsa azdır, herkesin yapısı farklı. Ve tüp bebek tedavisi de tam da bunun için var. Onların derdi tedavi öncesi duruma bi bakmak o kadar.
ihmal etme, bunu çünkü tedaviye başlamadan kan değerlerinin düzene girmesi önemli. Stresli olabilirsin ama biri diğerinden daha az önemli değil bu konuların. Hepsi hallolacak merak etme. Başlarken bunları yaşamak seni merkezden soğuttu ise yaz şikayetini ve mümkünse değiştir merkezi.. önemli olan rahat ve huzurlu hissetmek sonuçta..bilmiyorum ki ne olacak, gecersiz ki aramislar onu☹arıyorum ulasamiyorum da, dunden beri elimde telefon sitrese girmesin diye herseyi programlamaya kolaylaştırmaya cabala cabalaaaaa, olana bak. beni de doktorum aradı kan sonuclarim cikmiş acilen gel damardan 3 kere demir yuklemeliyiz,cok dusuk dedi . gelemem almanyadaym dedim yalandan, suan hic onla ugrasamam
Tüp bebek için yetersiz dediği ne ben anlamadım. Sıfır sperm ile mikrotese ile sperm arıyorlar da miktar nasıl az gelir. Burada bir anlaşmazlık olabilir mi? Aşılama için 5 milyon üstü istiyorlar diye biliyorum. Hani aşılama olsa yetersiz diyebilir ama tüp bebekte öyle değil ki.az once konustum lab demis ki bizim icin sorun yok biz bir damlayi da test ederiz biz merak ettik dokuldu mu neden bukadar az ama sonuclari doktora yonlendirdik bize tüp bebek icin yetersiz dedi demis. esniz buraya geldigin de ona da bakilicak ve siz 1 temmuzda geldiginiz de sizden tekrar test isyecegiz duruma bakilicak demisler . peki ozman niye doktor yetersiz tup bebek icin demis☹? madem oyle niye.
kocanin ses gitmis cok uzgun ya insallah aglamamistir hasasttır o kapadim teli gizel bi agladim. ona da dedim iki gözümün çicegi biz zaten yetersiziz diye tup bebege karar verdik, onlar bir tane sperm icin ameliyat yapip ariyorlar buluyolar dölluyorlarda. ama senin ameliyatla bulmaya da gerek yok korkma dedim.
iyki varsiniz hepiniz sende panicte beni cok rahatlattiniz hakkinizi hellal edin gerginligim hüznüm beni aştı. ben esimin eski sperm testlerini atim belki anlayan cikar cok mu berbat acabaAynen mikroenjeksiyon yapacaklarsa toplanan yumurta kadar sperm gerekiyor zAten. İnsanlar sıfır sperm ile tüp bebek sürecinde başlıyor @Armin merak etme herşey yolunda gidecek. Kaldı ki diyelim o gün de ters gitti o zaman da yumurtanı donduracaklar eşindeki durumu çözüp, yumurta sperm aşkını başlatacaklar..
ihmal etme, bunu çünkü tedaviye başlamadan kan değerlerinin düzene girmesi önemli. Stresli olabilirsin ama biri diğerinden daha az önemli değil bu konuların. Hepsi hallolacak merak etme. Başlarken bunları yaşamak seni merkezden soğuttu ise yaz şikayetini ve mümkünse değiştir merkezi.. önemli olan rahat ve huzurlu hissetmek sonuçta..
Tüp bebek için yetersiz dediği ne ben anlamadım. Sıfır sperm ile mikrotese ile sperm arıyorlar da miktar nasıl az gelir. Burada bir anlaşmazlık olabilir mi? Aşılama için 5 milyon üstü istiyorlar diye biliyorum. Hani aşılama olsa yetersiz diyebilir ama tüp bebekte öyle değil ki.
canım hem ilaç bide bitkisel ağır gelmesin...Aktara gidemedim ya Sinem, ilaca başladım ben de
Yarın da gidemem
Perşembe alıp içeceğim ama, cuma olsam bile razıyım
şaka gibi konuştun o kadar bide... ay inşallah çözerler...dennisgo delirecegimmmmmm koca tr de suan hastane de ve kapali diyorlarmış danismayi verdi telefona dedim aradik ve saat verdiler acik dediler yurtdışından geldi o karsinizda ki insan sirf bu test icin gel de cildirmaaaaaaaa bakalim ne olucak
okur okumaz nasıl sinirlendiysem bi altta halloldu mesajını okumamısım.. ohh be ıyı bari...kız caneeee bu nedir yaa neye adim atsam icin de kayboluyorum. illaaaa bin sitres yasayip mi cikmam lazim icindengalibası deliriyorum neysaaa yaşattıkları sitresin karsiligi olarak misliyle karşılık almak yaramiş islemlerini yapmışlar yapicaklarmis testi.
yine cok şükür bu isimde bin sitresle halloldutövbe estafurulllahhhhhhh
sanada iyi bayramlar canım.. bende alabilir miyim o özel mesajdan.. bulamıyorum yazını bi türlü..Merhaba,
Evet. Cok tesekkur ederim :)
Diger arkadaslara yardimci olabilecek seyleri diger forumda (Ileri Yasta Hamile Kalmak) yazmistim. Oraya yazdigim bazi seyleri sonradan buraya yapistirdim, ama belki esas tavsiyeleri buraya yapistirmamis olabilirim. Sana ozel mesaj ile atarim olmazsa.
Herkese iyi bayramlar bu arada!
ınsallah o pozitif sonuçlara yaklaşanlardan da biri benimdir bat a kaldı 7 gün...sınavlarında başarılar canım..Herkese günaydın
Haftayı ortalayacağız neredeyse güzel haberlere bira daha yakınız sanki :) ben bu hafta iptalim çünkü Perşembe, Cuma, haftaya Salı sınavlarım var. Arada girip bakıyorum ama çok yazamıyorum. Fakat zamanın böyle akmasından hiç şikayetçi değilim. Hem kendi tedavime bir adım yaklaşıyorum hem yakında beklediğimiz pozitif sonuçlara bir adım yaklaşıyoruz.
Armin eşin sıkıntı yaşamadı değil mi bayram nedeniyle. Sonuçlar iyi gelir umarım. Elinle besledin sonuç almak istiyorsundur haklı olarak. Bir adım daha yaklaştınız tedaviye sanırım.
haydaaaaaa.. yok yok yazmıcam şimdi bişey az ilerde onuda çözdük diye bi mesaj okuyacağım biliyorum..kupaaa yi kaldırdık ama, ben kupayi huni gibi kafama gecirip dolasicam az kaldi. adami bir suru sitrese soktular soktularrrrrrrr tamam dediler ya, sitres yapmış ornek az gelmiş diyimasdff guleyim mi agliyayim mi kimin kafasini kime tokuştursam rahatlasam bilmem ki velakin verip gittikten sonra merkez ariyor diyor beyefendi ornek cok az test yapmaya uygun degil. biri beni dovsun ya kalan beynimin hoşafıni çıkarsin düşünemiyorum benn opu olsam böyle olsa naparim.
yaw sen bunlara takılarak demir takviyeni atlama bari onu yaptır kuzum.. oda lazım olacak.. kendini atlama...bilmiyorum ki ne olacak, gecersiz ki aramislar onu☹arıyorum ulasamiyorum da, dunden beri elimde telefon sitrese girmesin diye herseyi programlamaya kolaylaştırmaya cabala cabalaaaaa, olana bak. beni de doktorum aradı kan sonuclarim cikmiş acilen gel damardan 3 kere demir yuklemeliyiz,cok dusuk dedi . gelemem almanyadaym dedim yalandan, suan hic onla ugrasamam
eşinle çok güzel konuşmuşsun.. lütfen kafandaki vesveseleri uzaklaştır aynı şeyleri kendin içinde sesli tekrar et.. herşey çok güzel olacak Allahın izniyle...az once konustum lab demis ki bizim icin sorun yok biz bir damlayi da test ederiz biz merak ettik dokuldu mu neden bukadar az ama sonuclari doktora yonlendirdik bize tüp bebek icin yetersiz dedi demis. esniz buraya geldigin de ona da bakilicak ve siz 1 temmuzda geldiginiz de sizden tekrar test isyecegiz duruma bakilicak demisler . peki ozman niye doktor yetersiz tup bebek icin demis☹? madem oyle niye.
kocanin ses gitmis cok uzgun ya insallah aglamamistir hasasttır o kapadim teli gizel bi agladim. ona da dedim iki gözümün çicegi biz zaten yetersiziz diye tup bebege karar verdik, onlar bir tane sperm icin ameliyat yapip ariyorlar buluyolar dölluyorlarda. ama senin ameliyatla bulmaya da gerek yok korkma dedim.
Umarım bir hafta sonra buraya bize göndereceğin çift çizgili bir testin olur :) teşekkürler canımınsallah o pozitif sonuçlara yaklaşanlardan da biri benimdir bat a kaldı 7 gün...sınavlarında başarılar canım..
Ben bu testlerde tüpe engel bir durum görmedim canım2018 önceki tarih sirasiyla sperm testleri
Schnell hızlı- Mittel orta yavaş- Langsam yavaş- Unbeweglich (IM) hareketsiz
icime su serptin cok sagolBen bu testlerde tüpe engel bir durum görmedim canım
Dil bilmediğimiz için sanırım ben çok birşey anlamadım. Sayıda sıkıntı yok mobilite bazen düşmüş ama sıfır yazmaması bence önemli konu tüp bebek olunca :) bu arada, bunlarda da miktar az sanki. Bir de morfoloji ne demek?onun da 4 ten büyük olması isteniyor ya..2018 önceki tarih sirasiyla sperm testleri
Schnell hızlı- Mittel orta yavaş- Langsam yavaş- Unbeweglich (IM) hareketsiz
Sayı normal mobilite de iyi sıkıntı yok morfoloji göremedim hacim az olabilir tüp bebek için sorun yok gayet iyi görünüyoricime su serptin cok sagolpeki ne diyorlar ona hacim mi meni mi o nasil sence cok mu az ? normal hamilelik icin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?