Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sayı normal mobilite de iyi sıkıntı yok morfoloji göremedim hacim az olabilir tüp bebek için sorun yok gayet iyi görünüyor
Aynen hacimin az ya da çok olması tüp bebekte sorun mu kısmını bırak belki konu bile değil, sonuçla aradıkları şey yumurtaya kavuşacak kaliteli sperm Armin

Sen ne yaptın canım. Herhangi bir akıntı, kanama yok değil mi? Progestana devam ediyor musun?

Sen ne yaptın canım. Herhangi bir akıntı, kanama yok değil mi? Progestana devam ediyor musun?
Son üç gündür geceleri bir tane progestan alıyorum. Son iki gündür lekelenme hiç yok. Toplamda dört gün kahverengi akıntı oldu, ikinci günü bir günlük pedi dolduracak kadar yoğun olmak üzere. Valla acile falan gidemedim cuma olağan dr randevumu bekliyorum. Cuma günü yorulmuştum, ctesi en yoğun kanamam oldu bilmem alakası var mıdır. Bugün 6.haftanın ilk günü, iki gündür hafif bulantım var ilk defa. İyiye yormak istiyorum ama cuma her haberi alabilir halde gideceğim, hatta iyi haber alırsam çok şaşıracağım...

Hangi Ege gı ora? İç Ege mi?

Ben buluyodum Aydın'da.

Heee.. Ben kendi doktrorumdan alıyoduuum.

Şansıma sen istanbulda ben egede kaldım. Aydına yakındım ama çatlayan çatlamıştır artık. Bu arada egede infertilite sorunu yaşayan tek kişi olmayı basarmissin canım :) Burda sorun yok anladim bunu.

Ilk sperm testine eşimle gittik. Gidene kadar öfke stres neyse adam şişeyi verdi eline bu gene ofler pofler. Kabı verdiler bu kabı bi getirdi dibinde. :) dedim burdan bi cacık çıkmaz. İlişkiden sonra peceteye sildigin akanlar onun 10 katıydı çünkü. Neyseki test yapıldı. Stresten az çıkıyor bence.

Caniko sakin yolumuz uzun, stres iyi gelmez. Rahat ol, herşey olacağına varicak, ben sana vitamin balık yağı kullan dedim bayagidir. Arî sütü vs. Sen kocaya baktın hep.

Şimdi çok işi bilmeyenler vardır bayram dolayısıyla. Normal zamanda daha iyi cevap alırsın bence. Alternatif olarak başka yerlede randevu al, ama önce şişli memorialda muayeneni ol. Çünkü bahceci muayene etmiyor, sadece konuşuyor süreci, muayeneye artı para ödüyorsun.

Brüksel tüp bebek yücel kahraman diyorlardı o da olabilir, aret kamar da.

Hayır Bahçeci öyle bi test istemedi bizden ama dosyamızda 2 tane farklı aralıklarla yapılmış standart sperm testi vardı zaten. Aşılama için yapılan sperm testinin sonucuna baktıydı doktor. Sonra dosyamdan bazı sonuçların fotokopilerini çekip bana kendi dosyamı geri verdiydi.
İlk görüşmeye gittiğim gün 400 lira muayene parası verdik muayene etti. Adetimin 4.günüydü hatta. Bir daha tedavi boyunca hiç muayene parası verilmeyecek dendi ki vermedik zaten.
Bi de ben transfere gittiğim gün Mustafa Bahçeci ve Cem veya Güvenç Bey onlardan birinin daha hastalarının transferleri vardı. Ama kendileri yoktu. Adamın biri sinirlendi hatta bu adamlar için fazladan randevu parası alıyorsunuz şişiriyorsunuz ama ne opu'da ne transferde varlar, hep başkaları ilgileniyo demişti. Adamı zor sakinleştirdiler.
O yüzden sen bence benim doktordan randevu al. Bahçeci Fulya'dan Müstecep Kavrut'tan al. O da çok iyi bi doktordur. Şeker gibi adam, her anında yanında olur ve tüm sorularını cevaplar. İnstagramdan takiple bak :)

Son düzenleme:
yazdim aninda geri aradilar. sekretere bayildim oyle tatli tatli dinleyip fikir verip endiselerimi sordu ki. randevu istedim senin doktorun adını verip neredeyse oraya dedim. oda beni emriyolog mu dedi ne dedi hatirlamiyorum,once onlarla gorustureyim problemlerinize istinaden ve hem olasi gerekicek farklı tedavi yaparlarsa, ucret bilgisi alirsiniz dedi. bayram sonrasi donucekler tekrar randevuyu olusturucaz.

Mikemmel. Aslanım Bahçeci Fulya.
Kuzumu germeyin, beni de utandırmayın. Hadi göreyim sizi, öptümokkibbye.

Senella altı üstü bir sperm veriyorlar hayır sanki hep, koyunlarin da hatunla yapmışlar o işi de neyin sitresi tafrasi ben anlamiyor igneleri biz yiyiyoruz bacalari biz aciyoruz toplama cikarkma iade etme bize ilaclarin butun yan etkileri bize. butun hersey bizde. surda 3, 5 senedir duzenli iliskileri var sanki yabancılar mevzuya aksine ustalar kolay gelmeli. bana diyor ki ben nasil soylim kiza sperm testine geldim al sen söyle . gelene kadar dr arastirmasina devam allah buyuk ya sabir.

Son düzenleme:
kızlar merhaba bugün bir tanıdığımın tüp bebek başarı haberini aldım ve çok mutluyum.darısı hepimize inşallah.bana tavsiyeleri oldu.transferden 2 gün önce nar suyu içmeye başlamış günde 1 bardak,transferden sonra bırakmış. dimes yüzde yüz nar suyu evde sıkma değil ve meryem suresinin 19,21,22. ayetlerini zemzem suyuna yazıp koymuşlar.transfer gününe kadar bu sudan içmiş ara ara.bende zemzem suyu yok ama normal suda yapacağım.sizinle de paylaşmak istedim.inanmak ve psikoloji çok önemli,bu tarz şeyler daha çok motive ediyor insanı.inanınca her şey oluyor galiba.benim içime de bir umut doldu.inşallah hepimiz hayırlısıyla güzel haberler alırız.

Kızlar dün akşam küçük bir kaza geçirdim ayak bileğim zedelendi acile gittim röntgen çekmeden kan testi yapıldı beta hcg2.3 çıktı henüz adetime bir hafta var bu oran yükselirmi acaba şuan ayağımın ağrısıyla kaldım ağrı kesici bile içmedim

Bir hafta kala yapılan teste güvenemezsin. Daha yerleşme olmamış olabilir. Yumurtlama tarihini de tam bilmiyorsun. Ama bence hamilelikte izin verilen ağrı kesicilerden kullan kendini çok zorlamana gerek yok ki. Daha rahme tutunan bi bebek olmadığına göre ilacın zararı olma ihtimali de yok..

Teşekkür ederim canım

Sağol kuzum. Benim niyeyse pek umudum yok ama sizin haklı çıkmanızı o kadar çok istiyorum ki.

Yav niye umudun yok panic_attack bacım ya. Daha yerleşme aşamasında hatta sonrasında 6.haftaya kadar belirti falan olmuyor onu da bırak bu kadar üstüne düşünürken hayatta 6.his falan da uğramıyor insana. Neşeni son ana kadar koru sonuç da gönlünce olsun inşallah.

Sağol kuzum. Benim niyeyse pek umudum yok ama sizin haklı çıkmanızı o kadar çok istiyorum ki.
Umut herzaman vardır canım sadece güzel şeyler düşün ahanda buraya yazıyom sonuç olumlu olacak rabbim herkesin gönlüne göre versin. İsteyen herkese nasip etsin. 1 hafta sonra panik hamile diye burası coşar...

İnşallah ,bana da arada gelip gidiyorlar allah büyük emeklerimizin karşılığın alırız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…