Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Canim, kendini hic suclama. Ya hayati tehlike vardiysa, insanlar alerji yuzunden hayatlarini kaybediyorlar. 20 haftalik hamile bile olsan ve hayati tehlike icinde olsan esin de doktorlar da senin hayatini secerlerdi. O yuzden hic kendini suclama, bilemezdin ki. Ben de gecen sene 8.haftada dusuk yasadim. Cok aci birsey, hamile kalinca biraz acisi hafifliyor ama hala arada sirada aklima gelince gozlerim doluyor.

Bir de dedigin gibi cocugunu olu doguranlar ya da dogumdan sonra kaybedenler ya da yillarca bakip buyutup kaybedenler var...senin de en kisa zamanda bebegin olacak. Hic uzulme.

dediğin kişileri senin yazını okurken bir an bile düşününce gözlerim doldu,Allah herkesin evladını korusun,isteyen herkese sağlıkla nasip etsin
kayıplar acı evet ama beterini düşününce avunuyor yine insan,çok sağol canım,umarım hepimize anneliği sağlıklı,hayırlı bir evlatla tattırır Allahım

Sonuçta sezaryan bir ameliyat. Tıbbi zorunluluk olmadan yasak olması da bence buradan geliyor. Ben miyom ameliyatı olduğumda doktorum sürekli sezaryan oldun gibi düşün sadece bebek yok diyordu. Normal doğumda, çok bilgim yok ama normal Doğum esnasında bebeğin bağışıklık sisteminin geliştiği söylenir. Sezeryan steril ortamda gerçekleşiyor sonuçta. Yurtdışında ekip çalışması daha aktif olduğu için, Doğum 24 saat de sürse 48 saat de sürse ekip yanında yer alıyor diye tahmin ediyorum ( daha o konuya gelmedim, hiç tecrübem yok) ama Türkiye de herkes kendi doktoruyla başlayıp bitirmek istediği için 24 saat her doktor zaman ayırmak istemiyor. Sezeryan basit sonuçta, gün saat belli, planlı programlı.. ama normal Doğum öyle mi?
Ben hep sezaryan isterdim bu benim korkumla alakalı, ama annem her zaman Doğum esnasında anne bebek arasında bir bağ oluşuyor bunu yaşamalısın derdi. Ben de senin gibi derdim, dokuz ayda oluşmayacak da Doğumda mı oluşacak :)

Neyse ki ilaçla tedavi edilebilecek bir şey canım. Geçmiş olsun.

Benim 3.3 çıktı doktorum hamileliğin başında normal ilaca gerek yok dedi,endişeleniyorum ben de gidip bi başka doktorun da fikrini almalıyım sanırım

Ben 10 senedir troid ilacı kullanıyorum. İlaçla kontrol altında. Hamilelik için 2,5 altında tutuyorlar ama yanlış hatırlamıyorsam 4 e kadar normal kabul ediliyor. Doktorumun hamilelik düşündüğümü öğrendiğinde ilk söylediği şey ilaç hamile kalırsan yetmeyebilir düzenli kontrol edeceğiz olmuştu. Senin değerin de sınırlar içinde olabilir ondan ilaç başlamamış olabilir doktorun ama bence kontrol ettirmelisin sürekli hatta ilaç başlamayan jinekologsa, bir endokrin doktorundan da görüş almalısın.

Kizlarr doktordan çıktım ultrasonla bakti benim yumurta catlamamis kist olmuş tarlusal verdi. Önce emin olmak için kan testi dedi .reglin 2 yada 3 günü tekrar herşeye bakılması için gidicem
Kuzum geçmiş olsun sonuç ne zaman.. smear aldı mı?

Merhaba,

Annenin bahsettigi herhalde dogum yapan annenin hormonlarinin dogal olarak regule olmasi. Normal dogum esnasinda oksitosin cok salgilandigi icin bebegini birak karsindaki hemsireye, doktora bile asik olabilirsin :) Yoksa o kadar sancili bir surec baska turlu atlatilmaz.

Bu konuda bir calisma var mi bilmiyorum, ben de sezeryan hic olmadigim icin karsilastirma yapamayacagim. Yani normal dogumdan sonra cocugumu daha cok sevdim, sezeryandan sonra daha cok sevdim vs diyemeyecegim. Annelik cok boyutlu, cok katmanli birsey. Karinda tasimakla, dogurmakla, meme vermekle bitmiyor. Annelik bencilliklerinden arindigin zaman tam olarak basliyor sanirim. Ben son 7 senemi ve daha gelecek bir cok senemi kendimden bir cok fedakarlik yaparak gecirdim/gecirecegim. Pisman miyim? Hayir. Ama hala bazi seyleri daha iyi yapabilirdim, cocuklarim icin su sekilde daha iyi anne olabilirdim diyorum - kendi annemle cok sorunlar yasadigimiz icin kucukken cok hassasim bu konuda-. (Pismanlik olarak sadece keske ise geri donebilsem diyorum ama onun cocuklarim ile alakasi yok, benim is bulamamamdan kaynaklaniyor).

Senin icin hayirlisi ne ise o olsun. Sen Belcika'daydin sanirim? Burada zaten sartlar el vermedikce sezeryan olamazsin ama cok sahane epidurla ile normal dogum yaparsin. O yuzden kiymetini bil, Turkiye'de bir cok kadinin yapmak isteyecegi birsey, bir imkan. Ama dedigim gibi senin ve gelecekti bebegin icin ne iyiyise o olsun :)

Kizlarr doktordan çıktım ultrasonla bakti benim yumurta catlamamis kist olmuş tarlusal verdi. Önce emin olmak için kan testi dedi .reglin 2 yada 3 günü tekrar herşeye bakılması için gidicem

Bak sen şu yaramaz yumurtanın yaptığına.. umarım bir an önce adet başlar da testlerini yaptırarak yeni aya başlarsın canım

Aaaa? Benim en son 4,4 cikti. 100 mg'a yukselttiler simdi. Belki de ondan durmadan kilo aliyorum. Neyse son bir kac gundur daha aktifim ama, sabahlari daha rahat uyaniyorum.

Benim de maalesef tiroidim az calisiyor. Omur boyu kullanacagiz galiba bu ilaclari da daha beteri olmasin. Bu birsey degil :)

Teşekkür ederim denisim.
Doktorum dedi ki ; "Bhcg artışına bağlı dönemsel artış olabilir,çünkü normalde tiroid problemin yok,artmaya devam edeceğini sanmam ederse o zaman endokrine başvurulur" dedi. Ben baktım ki genelde ilac başlanıyor,çekindim açıkçası. Bugün sabah tekrar kan verdim. Öncekinden10 gün geçti. Bakayım yükselmişse endokrin bölümüne başvurucam

aynen bağ sadece doğumda oluşan birşey değil katılıyorum, ben doğum esnasında oğlumu ilk gördüğümde o ciyak ciyak ağlıyordu zaten pek bağlanacak vaktimiz olmadı :) ben de sevinçten ağlıyordum. bağ evlatlarımıza verdiğimiz emek ve daha da çok sevgiyle oluşuyor, allah hepimize sevgi içinde huzurla yetiştireceğimiz sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Tabiki yaşamadığım için sadece izlenimlerimle fikir yürüyebilirim. Ama annelik bir çok durum bir çok yaşanmışlık içeren ve sürekli devam eden, gelişen, büyüyen bir şey olmalı. Normal Doğumda hissedilenler veya sezeryanla kazanılan tecrübeler de anne- bebek arasında bir ortak an daha yaratıyor olmalı. Bu nedenle biri diğerinden daha farklı anne olmuyor olabilir diye sanıyorum.
Benim kardeşim sezeryan istedi ve uyutulmak istedi çünkü kan göremez. Bırak kendisini biz kan verirken bakamaz. Konuştuğumuz bir çok şeyi kaçırdı böyle bakınca ama öyle bir annelik yapıyor ki, öyle paylaşımlar ve tecrübeler yaşıyor ki, demek ki nasıl doğurduğunla alakalı değil diyorum içimden :) keşke onun yarısı kadar anne olabilsem... ve o pişmanlık, yetersizlik duygusu hep var galiba. Kardeşim diye söylemiyorum gerçekten çok iyi bir anne, ama hala yetersiz hissediyor ve beni çok şaşırtıyor.

Benim sezeryan olmak zorunda çünkü miyom ameliyatı olduğum için artık açık ameliyat gerekiyor. Ama böyle bir zorunluluk olmasa, Belçika’da epiduralle korkmadan normal Doğum yapardım bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…