- 9 Mart 2017
- 1.315
- 6.162
- 158
- Konu Sahibi panic_attack
-
- #7.781
Kuzum sen geçen ay yumurtlamadın yani yumurtan çatlamadı ve o ayki yumurtan büyüyüp kistleşti,yumurta dediğimiz şey aslında folikül, folikül çatlayınca içinden yumurtamız çıkıyor,folikül büyüyüp çatlamayınca yumurta açığa çıkmıyor, büyük olasılıkla hormonal bir düzensizlik oldu, bu reglinle o kistleşen folikül kanamanla atılır ha tabi şöyle bir şey var bu ay değil belki önümüzdeki ayki reglinle de atılabilir, bu ay atılmazsa yumurtlama bu ayda olmayabilir, ya da kist varken de bu ayki baskın folikülün büyüyüp çatlayabilir.genelde doktorlar kist için doğum kontrol hapı verirler ama yapılan araştırmalarda hap kullansanda kullanmasanda o kist 1-2 ay içinde geçermiş.Kötü sormuştum okudum sorumuda anlamadım14 gün önce yumyumladiysam geç yumlamis oluyorum. Yada 21 gün önce normal yumyumlamam gereken tarihte yumladim ama catlayamadi büyüdü büyüdü kist oldu ve geç mi çatladı oldu onu merak ettimdi.
Ben dimisen de beni güldürdün kuzuum:)
Hormon tahlillerini Sabah aç karnına yaptırın diye söylerler ama ben bugüne kadar hep tok ve gün içinde yaptırmıştım, laboranta sorduğum da da bu hormonlara aç tok farketmez demişlerdi. Daha yemediysen git hemen ver kanını canımKızlar bu hormon testleri aç tok farkedermi? Yemek yicem ona göre acil cevap plz
Süper açıklama çok iyi anlamisin neyi sorduğumuKuzum sen geçen ay yumurtlamadın yani yumurtan çatlamadı ve o ayki yumurtan büyüyüp kistleşti,yumurta dediğimiz şey aslında folikül, folikül çatlayınca içinden yumurtamız çıkıyor,folikül büyüyüp çatlamayınca yumurta açığa çıkmıyor, büyük olasılıkla hormonal bir düzensizlik oldu, bu reglinle o kistleşen folikül kanamanla atılır ha tabi şöyle bir şey var bu ay değil belki önümüzdeki ayki reglinle de atılabilir, bu ay atılmazsa yumurtlama bu ayda olmayabilir, ya da kist varken de bu ayki baskın folikülün büyüyüp çatlayabilir.genelde doktorlar kist için doğum kontrol hapı verirler ama yapılan araştırmalarda hap kullansanda kullanmasanda o kist 1-2 ay içinde geçermiş.
Boşuna demeyelim, keyif için diyelimSüper açıklama çok iyi anlamisin neyi sorduğumuteşekkürler kuzum. Cahillik hat safada bu konularda bende desene boşuna çalışmışısız
Geçmiş olsungulum nar suyunu burada okumustum, o yuzden deneyeyım dedım, daha bır sıse ıctım bugun de alıcam, dımesın nar suyu var cam sısede, ıcınde 4-6 arası nar var yanlıs ahtırlamıyorsam, gercekten nar suyu gıbı tadı, resmen narın beyaz yerlerı ıle sıkılmıs tadı besbellı, gercek gıbı, onu denedım. bılmıyorum faydası olacak mı yumurtaya, bı de aksam agrı kesıcı vrudular dıklaron acılde. ınsallah zarar vermez ama dayanamayacak durumdaydım basagrısına.
Görmedim
Bnimde çenemde sivilce biri geçiyor diğeri çıkıyor adette bile bu adar çıkmazdı hımmmmmm kız mı acaba kızlar mıBenim kizimda yuzumde sivilce, leke, kizariklik vs ne varsa cikti. Burnum sisti, Quasimodo gibi oldum.
Oglumde cildim piril pirildi, normalde de hassaslik/ zaman zaman da kuruluk disinda bir sikayetim yoktur. Ogluma hamileyken bebek poposu gibiydi cildim.
Simdi yine hamileyim. Hamileligimin basindan beri yuzumde sivilce, kizariklik, yanma hissi+burunda siskinlik oldu. Kiz geliyor diye de tahmin ettim (baska belirtiler de vardi). Ve evet kiz geliyor.
panic_attack Ya sen sigarayi birakip da nasil kilo almadin? Masallah yani.
Ben 50 kiloya herhalde ancak Zambiya, Sad, Orta Afrika Cumhuriyeti'ne falan gidip yerlesirsem dusebilirim. Ya da Canan Karatay ve Ebru Salli ile ayni eve ev arkadasi olarak cikacagim, o baskiyla ancak o zaman... @dennisgo
Baska seyler de var ama belki bunlar bana ozeldir. Neticede herkesin hamileligi farkli oluyor:
Kizlardaki Belirtiler
Erkekteki Belirtiler
- Ciltte kotulesme (sivilce, kizariklik vs)
- Burunda sisme
- Etten tiksinti
- Sut ve sut urunlerine duskunluk (peynir, yogurt vs)
- Cinsel istekte artis (yani normal zamanlarda da bu istekle olsam herhalde 15 tane daha cocugum olmustu)
- Bebegin kalp atisinin yuksek olmasi (150 ile 167 arasi gidip geliyor)
- HcG nin yuksek olmasi (ilk kizimi bilmiyorum, ama simdiki hamileligimde yuksek HcG. Kantilanmamis olmakla beraber HcG baslarda yuksek ise kiz oldugunun belirtisiymis. Benimki adet gunumden bir gun sonra mi ne 1600 idi)
- Limonlu, bergamotlu, ferah parfumlere duskunluk (TM Cologne, Clinic Happy gibi)
- Ciltte fark olmamasi ya da iyilesme
- Et+Patates yemeklerine duskunluk
- Tatliya duskunluk (cikolatali pudingin ustune Nutella surup yiyordum)
- Sifirin altinda cinsel istek
- Bebegin kalp atisinin dusuk olmasi (140-150 arasi gidip geliyordu)
- Agir, baharatli kokulara duskunluk (Chanel 5 gibi misal)
Ne dedin napmaya çalıştınn bacııı
O da yasak olduğundan cazip geliyodur zaarBenim garanti kız. İki adet sivilcem çıktı ve yüzüm gözüm şiş uyanıyorum. Et cazip gelmiyor. O kadar bıkkınlığa rağmen lambada yapasım var ama yasak. Rüyama giriyo artık o dereceHcg yüksek.
Kızım vatana millete hayırlı olsun.
Bi ekmek arası yedim ama hala açım bence sorun olmaz anlattıklarına göreHormon tahlillerini Sabah aç karnına yaptırın diye söylerler ama ben bugüne kadar hep tok ve gün içinde yaptırmıştım, laboranta sorduğum da da bu hormonlara aç tok farketmez demişlerdi. Daha yemediysen git hemen ver kanını canım
Ne dedin napmaya çalıştınn bacııı
Olmuşken bi oğlan bi kız olsun bu arada 2sini bir koyacaklar dediğinden beri gönlümden öyle geçiyorBnimde çenemde sivilce biri geçiyor diğeri çıkıyor adette bile bu adar çıkmazdı hımmmmmm kız mı acaba kızlar mı
Cildimde fark yok. Et o kadar değil ama patates görünce gollum gibi oluyorum. O kadar ki haşlanmışla kızarmışı aynı anda istiyorum.. Cinsel istek çok çok az. Bi anda uçup gitti.Baska seyler de var ama belki bunlar bana ozeldir. Neticede herkesin hamileligi farkli oluyor:
Kizlardaki Belirtiler
Erkekteki Belirtiler
- Ciltte kotulesme (sivilce, kizariklik vs)
- Burunda sisme
- Etten tiksinti
- Sut ve sut urunlerine duskunluk (peynir, yogurt vs)
- Cinsel istekte artis (yani normal zamanlarda da bu istekle olsam herhalde 15 tane daha cocugum olmustu)
- Bebegin kalp atisinin yuksek olmasi (150 ile 167 arasi gidip geliyor)
- HcG nin yuksek olmasi (ilk kizimi bilmiyorum, ama simdiki hamileligimde yuksek HcG. Kantilanmamis olmakla beraber HcG baslarda yuksek ise kiz oldugunun belirtisiymis. Benimki adet gunumden bir gun sonra mi ne 1600 idi)
- Limonlu, bergamotlu, ferah parfumlere duskunluk (TM Cologne, Clinic Happy gibi)
- Ciltte fark olmamasi ya da iyilesme
- Et+Patates yemeklerine duskunluk
- Tatliya duskunluk (cikolatali pudingin ustune Nutella surup yiyordum)
- Sifirin altinda cinsel istek
- Bebegin kalp atisinin dusuk olmasi (140-150 arasi gidip geliyordu)
- Agir, baharatli kokulara duskunluk (Chanel 5 gibi misal)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?