Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
aynen ya, bir kere deldirdim,küpeyi çıkarıp yenisini takamadım,resmen o kadar çektiğim acı boşa gitti,

benim ilkokuldan once deldırmıstık kulaklarımı, bunye ıle alakalı sanırım canım gec olmasıyla alakalı degıl. ben de kupe takmasam hemen kapanır, okulda kupe yasaktı ılkokul zamanı, eskıden de kurallara rıayet edılırdı bılırsın, ıp takardık kupe sayılmasın da delık de kapanmasın. arkadaslarımın hıc kapanmazdı benım ıpın ıncelıgıne gore yıne kuculurdu delıkler. bızım vucutta bı sıkıntı var demek gordugu her delıgı kapatma derdınde :)

Saol canım bakayım bulursam ben de alayım.. Sudan yana sıkıntı yok. Günde minimum 3 litre içiyorum bir de su içmesem nasıl bir cildim olurdu acaba :)

En sagliklisi testle takip etmek olucak sanırım. Ben öyle yapcem. Bende şeyi merak ediyorum şimdi kist nedeniyle regl gecikti yani ben zamanımda yumurtladim regl den 14 önce değil mi?
İşte düzen bozulduğu için 3gün önce 5 gün sonra bizi yanıltır gibi 28 gün sürmedi ki nasıl 14. Günü alcaz , olmaz gibi geliyo bana

Ne işe yarıyormuş ki?

Aret kamar ile görüşme bakalım nasıl geçecek. Umarım olumlu olur ve oradan iyi bir ruh hali ile ayrılırsın.
Frenk üzümü macro da görmüştüm ben daha önce ama şu an nereden alınır bilmiyorum. Yalnız çocukken ne şanslıymışım haberin yokmuş. Yazları köye giderdik tatil için; Yaban mersinleri yerlerde gezerdi ota takar başımıza taç yapardık kuzenimle. Frenk üzümü, ahududu duvar diplerinde kendi olurdu. Bedavadan doğanın sunduğu bu doğal tatları yiyormuşum meğerse :)

dun sıddetlı basagrısı ıle acıle gıttım, tansıyon olcuyorlar 12-8 dedım neee 12-8 cok yuksek kadın dıyor cok normal nesı yuksek, e benım normalım 9-6 10 olsa kotu olurum ben, 12-8 ı bır tek hamılelıgım boyunca gordum onun dısında da 10 bıle gormedım ben ya, ben kılo degıl de saglık ıstıyorum ya, vertıgosu, mıgrenı yasam kalıtemı cok etkıledı. tansıyondan sorun yasamadım dusuk dıye de bunlar da son 4-5 senede cıktı bende cok kotu.

gulum nar suyunu burada okumustum, o yuzden deneyeyım dedım, daha bır sıse ıctım bugun de alıcam, dımesın nar suyu var cam sısede, ıcınde 4-6 arası nar var yanlıs ahtırlamıyorsam, gercekten nar suyu gıbı tadı, resmen narın beyaz yerlerı ıle sıkılmıs tadı besbellı, gercek gıbı, onu denedım. bılmıyorum faydası olacak mı yumurtaya, bı de aksam agrı kesıcı vrudular dıklaron acılde. ınsallah zarar vermez ama dayanamayacak durumdaydım basagrısına.

Ayy ben hep geç deldirdim diye sanırdım. Demek öyle değilmiş. Bizim vücutlar ilginç ya . Ben bugün küpe takıyim hiç farketmez altın gümüş o bile rahatsız ediyor hemen acır arkası yara olur metalin cinsine göre tepkisi az yada fazla olur. Vucudum Yabancı cisim muamelesi yapar küpeye

Aynı bence canım.. ama çıkmayanda çıkabilirr çıkanda çıkmayabilir. O da kişiden kişiye değişir yine ☺
kemal sunal geldi aklima sabah sabah güldürdün yine beni.
Şimdi ben buraya neden çıktım? Niçin çıktım? Nasıl çıktım? Bunu izaha gerek yok gördünüz, yürüdüm çıktım! Ama, çıkmamış da olabilirim. Çıkmışsam çıkmışımdır, çıkmamışsam çıkmamışımdır. Görünen köy... Uzakta değildir...

Geçmiş olsun canım

sen de beni güldürdün kuzuum:)

Mersin toros tan özel almış kullanmış. Özel üretici sanırım

Ya hamile kalinca yuzde sivilce cikmiyomu ? can09e sende yuzumde cikmadi diyodun ama hamilelik ve adet belirtileri ayni olmuyomu ? Gafam karisti

Benim kizimda yuzumde sivilce, leke, kizariklik vs ne varsa cikti. Burnum sisti, Quasimodo gibi oldum.

Oglumde cildim piril pirildi, normalde de hassaslik/ zaman zaman da kuruluk disinda bir sikayetim yoktur. Ogluma hamileyken bebek poposu gibiydi cildim.

Simdi yine hamileyim. Hamileligimin basindan beri yuzumde sivilce, kizariklik, yanma hissi+burunda siskinlik oldu. Kiz geliyor diye de tahmin ettim (baska belirtiler de vardi). Ve evet kiz geliyor.

Son düzenleme:

panic_attack Ya sen sigarayi birakip da nasil kilo almadin? Masallah yani.

Ben 50 kiloya herhalde ancak Zambiya, Sad, Orta Afrika Cumhuriyeti'ne falan gidip yerlesirsem dusebilirim. Ya da Canan Karatay ve Ebru Salli ile ayni eve ev arkadasi olarak cikacagim, o baskiyla ancak o zaman... dennisgo

Kız bebek annesinin güzelliğini alır, erkek güzelleştirir derler, sen bu görüşü onayladın şimdi

Kız bebek annesinin güzelliğini alır, erkek güzelleştirir derler, sen bu görüşü onayladın şimdi

Baska seyler de var ama belki bunlar bana ozeldir. Neticede herkesin hamileligi farkli oluyor:

Kizlardaki Belirtiler
  • Ciltte kotulesme (sivilce, kizariklik vs)
  • Burunda sisme
  • Etten tiksinti
  • Sut ve sut urunlerine duskunluk (peynir, yogurt vs)
  • Cinsel istekte artis (yani normal zamanlarda da bu istekle olsam herhalde 15 tane daha cocugum olmustu)
  • Bebegin kalp atisinin yuksek olmasi (150 ile 167 arasi gidip geliyor)
  • HcG nin yuksek olmasi (ilk kizimi bilmiyorum, ama simdiki hamileligimde yuksek HcG. Kantilanmamis olmakla beraber HcG baslarda yuksek ise kiz oldugunun belirtisiymis. Benimki adet gunumden bir gun sonra mi ne 1600 idi)
  • Limonlu, bergamotlu, ferah parfumlere duskunluk (TM Cologne, Clinic Happy gibi)
Erkekteki Belirtiler
  • Ciltte fark olmamasi ya da iyilesme
  • Et+Patates yemeklerine duskunluk
  • Tatliya duskunluk (cikolatali pudingin ustune Nutella surup yiyordum)
  • Sifirin altinda cinsel istek
  • Bebegin kalp atisinin dusuk olmasi (140-150 arasi gidip geliyordu)
  • Agir, baharatli kokulara duskunluk (Chanel 5 gibi misal)

Geçmiş olsun canım. Benim tansiyonumda hep düşük ve vertigo bende de var 4 yıldır. Bi sabah uyandım aşırı baş dönmesi yataktan kalkamadım o derece mide bulantısıda cabası KBB Nöroloji derken vertigo dedi doktor 3 ay kendime gelemedim. Halen ara ara yokluyor stres aşırı yorgunluk hiç gelmiyor.Çağın hastalığı oldu illet kime sorsam vertigo bende de var diyor. Allah iyilik versin cümlemize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…