- Konu Sahibi panic_attack
-
- #1.001
Çok geçmiş olsun, bundan sonra yüzün gülsün inş. En iyisini dr bilir canımArkadaşlar hepinize merhaba, cuma günğnden bu yana yazılanları okumadan bir merhaba demek istedim. Umarım hepinizde olumlu gelişmeler, güzel haberler vardır, okumaya başlayacağım birazdan. Ben cumartesi günü kürtaj oldum, çünkü hiçbir gelişme ve can yoktu, bugün işbaşı yaptım. kanama var, zaten olması gerekiyormuş, dün kontrole gittim herşet temiz sıkıntı yok dedi doktorum, arada hafif sancı oluyor ama psikolojik olarak çektiğim sancıdan daha acı değil. Kendimde hata arıyorum sürekli ama sonra da diyorum hep hayırlısı olsun diye dua eden sendin, demek ki bu hayırlı olmadığı için Allah sana vermedi işte. Daha büyük kaybedebilirdim, daha sonra özürlü olduğu için aldırma kararı bana bırakılabilirdi, doğumda kaybedebilirdim... daha daha kötü bi sürü şey olabilridi Allah bu şekilde olanı benim için hayırlı kıldı diye düşünüyorum. Bana tavsiyeniz var mı, doktor ilk adetten sonra denemeye devam edebilirsin dedi, ebem 3 ay bekle dedi, fikir ve tecrübelerinizi ortaya dökün kardeşlerim, bacılarım, yumurta güçlendirmeye ne zaman başlayayım sizce, 3 ay ara versem mi gerçekten, hepinizi öpüyorum, desteğiniz ve varlığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sizi çok seviyorum, iyi ki varsınız bacılar
benim kafa karişti temmuz da kesin trdeyiz bir ay. iki senedir tatil yapmadimnm (cenazeler hastalar) kafam, bedenim, yorgun kalbim ozlemlerle dolu) .ben temmuz oncesi gidicektim tupe ya, mayis basi laproskopi karistirdi ortaligi. kocanın yazligi var, kaynim 5 cocuguyla geliyormuşev buyuk yer cok amaaaa, benim kafa da beden de kaldirmaz ( boy boylar ana ayri) ve bizden 10 gun sonra ordalar şimdi acabasi operasyon sonrasi kendime bir iki ay daha verip bi hafta yazliga ayip olmasin diye, 15 gun agvaya kacsak (deniz tatili sevmiyoruz) bi hafta 10 gun istanbulda anamlarla gecirsek, eylüle kadar kendime sans verip olmadi trye tupemi gelsem,
yoksa geldigim zamani direk tuple mi degerlendirsem.
ben ne halt etsemmmm ??? siz fikir verin siz olsaniz napardiniz ?
çok geçmiş olsun canım tekrar,hiç ara verme bence,zaten pat diye kalınmıyor,zaten bana riskli gebelik doktoru dedi korunma diye,sorun olur mu dedim hayır hatta canlı bebek dünyaya getirme oranı kürtajdan sonra artıyor dedi,ama benim doktorum 2 adet bekletti,Arkadaşlar hepinize merhaba, cuma günğnden bu yana yazılanları okumadan bir merhaba demek istedim. Umarım hepinizde olumlu gelişmeler, güzel haberler vardır, okumaya başlayacağım birazdan. Ben cumartesi günü kürtaj oldum, çünkü hiçbir gelişme ve can yoktu, bugün işbaşı yaptım. kanama var, zaten olması gerekiyormuş, dün kontrole gittim herşet temiz sıkıntı yok dedi doktorum, arada hafif sancı oluyor ama psikolojik olarak çektiğim sancıdan daha acı değil. Kendimde hata arıyorum sürekli ama sonra da diyorum hep hayırlısı olsun diye dua eden sendin, demek ki bu hayırlı olmadığı için Allah sana vermedi işte. Daha büyük kaybedebilirdim, daha sonra özürlü olduğu için aldırma kararı bana bırakılabilirdi, doğumda kaybedebilirdim... daha daha kötü bi sürü şey olabilridi Allah bu şekilde olanı benim için hayırlı kıldı diye düşünüyorum. Bana tavsiyeniz var mı, doktor ilk adetten sonra denemeye devam edebilirsin dedi, ebem 3 ay bekle dedi, fikir ve tecrübelerinizi ortaya dökün kardeşlerim, bacılarım, yumurta güçlendirmeye ne zaman başlayayım sizce, 3 ay ara versem mi gerçekten, hepinizi öpüyorum, desteğiniz ve varlığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sizi çok seviyorum, iyi ki varsınız bacılar
Geçmiş olsun canım, bence doktorunu dinlemelisin kürtaj sonrası muayene de bir sıkıntı görseydi bekle diyebilirdi, her şeyi normal görmüş ki 1 ay süre vermiş, kürtaj sonrası rahim hamileliğe daha hazır olurmuş, inşallah mucizen en kısa sürede tekrar seni bulurArkadaşlar hepinize merhaba, cuma günğnden bu yana yazılanları okumadan bir merhaba demek istedim. Umarım hepinizde olumlu gelişmeler, güzel haberler vardır, okumaya başlayacağım birazdan. Ben cumartesi günü kürtaj oldum, çünkü hiçbir gelişme ve can yoktu, bugün işbaşı yaptım. kanama var, zaten olması gerekiyormuş, dün kontrole gittim herşet temiz sıkıntı yok dedi doktorum, arada hafif sancı oluyor ama psikolojik olarak çektiğim sancıdan daha acı değil. Kendimde hata arıyorum sürekli ama sonra da diyorum hep hayırlısı olsun diye dua eden sendin, demek ki bu hayırlı olmadığı için Allah sana vermedi işte. Daha büyük kaybedebilirdim, daha sonra özürlü olduğu için aldırma kararı bana bırakılabilirdi, doğumda kaybedebilirdim... daha daha kötü bi sürü şey olabilridi Allah bu şekilde olanı benim için hayırlı kıldı diye düşünüyorum. Bana tavsiyeniz var mı, doktor ilk adetten sonra denemeye devam edebilirsin dedi, ebem 3 ay bekle dedi, fikir ve tecrübelerinizi ortaya dökün kardeşlerim, bacılarım, yumurta güçlendirmeye ne zaman başlayayım sizce, 3 ay ara versem mi gerçekten, hepinizi öpüyorum, desteğiniz ve varlığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sizi çok seviyorum, iyi ki varsınız bacılar
Arkadaşlar hepinize merhaba, cuma günğnden bu yana yazılanları okumadan bir merhaba demek istedim. Umarım hepinizde olumlu gelişmeler, güzel haberler vardır, okumaya başlayacağım birazdan. Ben cumartesi günü kürtaj oldum, çünkü hiçbir gelişme ve can yoktu, bugün işbaşı yaptım. kanama var, zaten olması gerekiyormuş, dün kontrole gittim herşet temiz sıkıntı yok dedi doktorum, arada hafif sancı oluyor ama psikolojik olarak çektiğim sancıdan daha acı değil. Kendimde hata arıyorum sürekli ama sonra da diyorum hep hayırlısı olsun diye dua eden sendin, demek ki bu hayırlı olmadığı için Allah sana vermedi işte. Daha büyük kaybedebilirdim, daha sonra özürlü olduğu için aldırma kararı bana bırakılabilirdi, doğumda kaybedebilirdim... daha daha kötü bi sürü şey olabilridi Allah bu şekilde olanı benim için hayırlı kıldı diye düşünüyorum. Bana tavsiyeniz var mı, doktor ilk adetten sonra denemeye devam edebilirsin dedi, ebem 3 ay bekle dedi, fikir ve tecrübelerinizi ortaya dökün kardeşlerim, bacılarım, yumurta güçlendirmeye ne zaman başlayayım sizce, 3 ay ara versem mi gerçekten, hepinizi öpüyorum, desteğiniz ve varlığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sizi çok seviyorum, iyi ki varsınız bacılar
gelmiş geçmiş olsun doktorun herşey temiz sıkıntı yok dediyse hiç bekleme ilk adetten sonra kaldığın yerden devam et canım benim de öyle olmuştuArkadaşlar hepinize merhaba, cuma günğnden bu yana yazılanları okumadan bir merhaba demek istedim. Umarım hepinizde olumlu gelişmeler, güzel haberler vardır, okumaya başlayacağım birazdan. Ben cumartesi günü kürtaj oldum, çünkü hiçbir gelişme ve can yoktu, bugün işbaşı yaptım. kanama var, zaten olması gerekiyormuş, dün kontrole gittim herşet temiz sıkıntı yok dedi doktorum, arada hafif sancı oluyor ama psikolojik olarak çektiğim sancıdan daha acı değil. Kendimde hata arıyorum sürekli ama sonra da diyorum hep hayırlısı olsun diye dua eden sendin, demek ki bu hayırlı olmadığı için Allah sana vermedi işte. Daha büyük kaybedebilirdim, daha sonra özürlü olduğu için aldırma kararı bana bırakılabilirdi, doğumda kaybedebilirdim... daha daha kötü bi sürü şey olabilridi Allah bu şekilde olanı benim için hayırlı kıldı diye düşünüyorum. Bana tavsiyeniz var mı, doktor ilk adetten sonra denemeye devam edebilirsin dedi, ebem 3 ay bekle dedi, fikir ve tecrübelerinizi ortaya dökün kardeşlerim, bacılarım, yumurta güçlendirmeye ne zaman başlayayım sizce, 3 ay ara versem mi gerçekten, hepinizi öpüyorum, desteğiniz ve varlığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sizi çok seviyorum, iyi ki varsınız bacılar
cok gecmiş olsun Rabbim tez vakitte nasip etsin inşallah saglıklı bebek. Bence adet ol için temizlensin iyce ondan sonra korunmazsın.Arkadaşlar hepinize merhaba, cuma günğnden bu yana yazılanları okumadan bir merhaba demek istedim. Umarım hepinizde olumlu gelişmeler, güzel haberler vardır, okumaya başlayacağım birazdan. Ben cumartesi günü kürtaj oldum, çünkü hiçbir gelişme ve can yoktu, bugün işbaşı yaptım. kanama var, zaten olması gerekiyormuş, dün kontrole gittim herşet temiz sıkıntı yok dedi doktorum, arada hafif sancı oluyor ama psikolojik olarak çektiğim sancıdan daha acı değil. Kendimde hata arıyorum sürekli ama sonra da diyorum hep hayırlısı olsun diye dua eden sendin, demek ki bu hayırlı olmadığı için Allah sana vermedi işte. Daha büyük kaybedebilirdim, daha sonra özürlü olduğu için aldırma kararı bana bırakılabilirdi, doğumda kaybedebilirdim... daha daha kötü bi sürü şey olabilridi Allah bu şekilde olanı benim için hayırlı kıldı diye düşünüyorum. Bana tavsiyeniz var mı, doktor ilk adetten sonra denemeye devam edebilirsin dedi, ebem 3 ay bekle dedi, fikir ve tecrübelerinizi ortaya dökün kardeşlerim, bacılarım, yumurta güçlendirmeye ne zaman başlayayım sizce, 3 ay ara versem mi gerçekten, hepinizi öpüyorum, desteğiniz ve varlığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sizi çok seviyorum, iyi ki varsınız bacılar
İlk adeti beklemeniz yeterli bence, doktorunuz da öyle demiş. "3 ay bekleme" yaklaşımı çok eskide kaldı. Hem şu an rahim hamileliğe çok hazırdır; çok kısa zamanda yeniden gebe kalırsınız.Arkadaşlar hepinize merhaba, cuma günğnden bu yana yazılanları okumadan bir merhaba demek istedim. Umarım hepinizde olumlu gelişmeler, güzel haberler vardır, okumaya başlayacağım birazdan. Ben cumartesi günü kürtaj oldum, çünkü hiçbir gelişme ve can yoktu, bugün işbaşı yaptım. kanama var, zaten olması gerekiyormuş, dün kontrole gittim herşet temiz sıkıntı yok dedi doktorum, arada hafif sancı oluyor ama psikolojik olarak çektiğim sancıdan daha acı değil. Kendimde hata arıyorum sürekli ama sonra da diyorum hep hayırlısı olsun diye dua eden sendin, demek ki bu hayırlı olmadığı için Allah sana vermedi işte. Daha büyük kaybedebilirdim, daha sonra özürlü olduğu için aldırma kararı bana bırakılabilirdi, doğumda kaybedebilirdim... daha daha kötü bi sürü şey olabilridi Allah bu şekilde olanı benim için hayırlı kıldı diye düşünüyorum. Bana tavsiyeniz var mı, doktor ilk adetten sonra denemeye devam edebilirsin dedi, ebem 3 ay bekle dedi, fikir ve tecrübelerinizi ortaya dökün kardeşlerim, bacılarım, yumurta güçlendirmeye ne zaman başlayayım sizce, 3 ay ara versem mi gerçekten, hepinizi öpüyorum, desteğiniz ve varlığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sizi çok seviyorum, iyi ki varsınız bacılar
öncelikle yaşında hiç bir şey yok.. doktoru değiştir canım.. biz dinleriz buradayız.. aynı süreçleri yaşayan kadınlar olarak..Merhaba herkese. Böyle aniden topiğe dalış yapıyorum ama hislerimi anlayabilecek insanlarla paylaşmaya çok ihtiyacım var. 37 yaşındayım 4 yıllık evliyim. 2 yıl çocuk istemedik. Dokuzuncu ayda gebe kaldım ama dokuz haftalıkken kalbi durdu. Şimdi bir yıldır gebe kalamıyorum. 2 aydır ilaç kullanıyorum. Bir ay sonra aşılama yapılacak. Tüm testler defalarca yapıldı. Doktorlara göre yaşım çok ileri başka bi sorun yok ama olmuyor olmuyor. Niyetlenen herkes bikaç ayda hamile kalıyor, Çevremde bu şekilde sıkıntıyı yaşayan hiç olmadı ki onların adına mutluyum. Kimse beni anlamıyor. Sıkıntıdan egzama oldum iyileşmiyor. Psikoloğa gittim anlattım, kız suratıma baktı, bişey de diyemedi. Siz bu süreci nasıl aşıyorsunuz? Benimle dertleşebilecek birileri var mı?
"Doktorlara göre yaşım çok ileri" --> Sorun burada. Doktorunu değiştir bence de arkadaşım. Yaşın ileri falan değil zira..Merhaba herkese. Böyle aniden topiğe dalış yapıyorum ama hislerimi anlayabilecek insanlarla paylaşmaya çok ihtiyacım var. 37 yaşındayım 4 yıllık evliyim. 2 yıl çocuk istemedik. Dokuzuncu ayda gebe kaldım ama dokuz haftalıkken kalbi durdu. Şimdi bir yıldır gebe kalamıyorum. 2 aydır ilaç kullanıyorum. Bir ay sonra aşılama yapılacak. Tüm testler defalarca yapıldı. Doktorlara göre yaşım çok ileri başka bi sorun yok ama olmuyor olmuyor. Niyetlenen herkes bikaç ayda hamile kalıyor, Çevremde bu şekilde sıkıntıyı yaşayan hiç olmadı ki onların adına mutluyum. Kimse beni anlamıyor. Sıkıntıdan egzama oldum iyileşmiyor. Psikoloğa gittim anlattım, kız suratıma baktı, bişey de diyemedi. Siz bu süreci nasıl aşıyorsunuz? Benimle dertleşebilecek birileri var mı?
Teşekkür ederim hoş buldum. Bir buçuk yılda gitmediğim doktor kalmadı herkes yaşın ileri dedi. Yanlış teşhis koydular. Yumurtaların bitti, tüplerin tıkalı dediler. En sonunda yaş maş demeyen, hiç bi sorunun yok diyen gönlüme göre bi doktor buldum şükür ama bu süreçte çok yıprandım. Kafayı dağıtmak için bir süre etkinlik buldum kendime ama kafamda hep bu mevzu. Neden ben yaşıyorum bunları diyorum sürekli. Allah isteyen herkese versin sağlıklaöncelikle yaşında hiç bir şey yok.. doktoru değiştir canım.. biz dinleriz buradayız.. aynı süreçleri yaşayan kadınlar olarak..
sonrasında kafanı boşaltmayı dene..
hoş geldin bu arada.
"Doktorlara göre yaşım çok ileri" --> Sorun burada. Doktorunu değiştir bence de arkadaşım. Yaşın ileri falan değil zira..
Neden ben yaşıyorum bunları dediğin için yaşıyor olabilir misin?Teşekkür ederim hoş buldum. Bir buçuk yılda gitmediğim doktor kalmadı herkes yaşın ileri dedi. Yanlış teşhis koydular. Yumurtaların bitti, tüplerin tıkalı dediler. En sonunda yaş maş demeyen, hiç bi sorunun yok diyen gönlüme göre bi doktor buldum şükür ama bu süreçte çok yıprandım. Kafayı dağıtmak için bir süre etkinlik buldum kendime ama kafamda hep bu mevzu. Neden ben yaşıyorum bunları diyorum sürekli. Allah isteyen herkese versin sağlıkla
Destek için teşekkürler. Topiğe göz gezdirdim ama tam olarak süreçlerinizi bilmiyorum tabiki. Ne zamandır bu çabadasınız bilmiyorum ama iki yıl bana gerçekten çok çok uzun geldi. Normalde hiçbirşeyi takmam kafaya. Ama bu süreç nedenini anlamadığım bir şekilde tüketti beni. Aslında böyle dile getirebiliyor olmak bile benim için çok büyük ilerleme. Umarım dediğiniz gibi tamamen olumlu düşünmeyi başarırım. Ve umarım isteyen herkes en kısa sürede bebeklerine sağlıkla kavuşur. Tekrar teşekkürler.Neden ben yaşıyorum bunları dediğin için yaşıyor olabilir misin?
Hepimiz nasibimizi bekliyoruz.. hepimiz bir şeyler yaşıyoruz.. iyi kötü her şey bizim için. Elbette zamanını bekliyor bol bol olumlama yapmanı önerebilirim. Negatif düşünceleri yok et kafandan mümkün olduğunca olumluya çevir hepsini.
Tebrik ediyorum. Buraya dertleşmeye girdim dedim terslenmeye değil. Alttan alayım dedikçe üstüme geliyorsunuz. Yaptığınız çok ayıp. Bir yıl üç gün önce bende almıştım geçici güzel haberi ama bakın ben şuan sizin gibi alamadım yeniden güzel haber. Tamam ben kötü kalpli kötü düşünen biriyim ondan vermiyor Allah. Kabahat bende böyle bi yere yazdığım için. Allah aşkına yazmayın bana başka bişey.Mesela 'neden her şey benim başıma geliyor' değil 'hayatımda her şey kusursuz ilerliyor her şey istediğim gibi' denebilir.
Ben değerliyim kendime değer veriyorum kendime değer verdiğim için herkes bana değer veriyor. Şu andayım akıştayım.. gibi.. lütfen olumlu düşünelim..
1 sene önce bugün hamile olduğumu öğrenmiştim lakin kalbi atmadı.
Ama o geçmişte kaldı.. ben şuandayım. Sağlıklı bir gebelik yaşayacağımı sağlıkla kucağıma aldığımı hayal ediyorum.. nasipte varsa gelir diyorum.. Rabbimin kapısı geniş bana da verir diyorum.. ve öyle de olduuu ☺❤
Jel olarak ne kullanıyorsunuzMerhaba arkadaşlar.
Sanki biraz heyecanlıyım ve ilk yazım biraz uzun olacak gibi. Çünkü süreci birileri şu an en baştan bilsin istiyorum. Sonra sosyal deney gibi hep beraber değişkenleriyle beraber karşılaştırmalarımızı yapar tecrübelerimizi paylaşırız diye düşünüyorum. Hem hatıra da olur. Yazılanları yaşananları, hayal kırıklıklarımızı ve sevinçlerimizi ilerde okuruz. Askerlikteki aynı devreler gibi belli bi dönem oluşmuş olur. :)
Ben evlilikten korkan ve kendini işine, gücüne, gezip araştırmaya, dünyayı tanımaya adamış bir gençlik yaşadığım için biraz geç yani geçen sene evlendim ve şu an 37 yaşındayım.
Hamilelik için sırasıyla bütün ön hazırlığımı ve kontrollerimi yaptırdım.
-7 ay önce sigarayı bıraktım.
-Normalde de sağlıklı beslenirim ve hazır gıda, fastfood tüketmem. Bu yüzden beslenmemde bi değişiklik yapmadım ve şimdilik herhangi bir sağlık problemim yok.
-İyi bi kadın doğum uzmanı araştırdım ve ona gittim.
-Kan tahlilleri yapıldı. Hormon düzeylerim ve kan değerlerim normal.
-Yumurtalıklarım, rahim ve rahim ağzı sağlıklı.
-Yumurta rezervim de yaşıma göre gayet iyi seviyedeymiş, endişe edilecek bir azlık yokmuş.
-3 aydır folik asit kullanıyorum.
-Tam bir kedi manyağı olduğum için ve eskiden dışarda çok iyi pişmemiş et ve iyi yıkanmamış yeşillikler yemiş olabileceğim için toksoplazma testi yaptırdım. Neyse ki önceden bu enfeksiyonu habersiz atlatmışım ve bağışıklığım varmış.
-Hamilelikte yaptırmak istemediğim için tetanoz aşımı iki hafta önce tamamladım.
-Diş ve diş etlerim de hamilelikte artan problemlere önlem olması açısından bakıma girdi çıktı.
Özetle ben tam tekmil hazırım ama eşimdeki durumu henüz bilmiyoruz çünkü o şimdilik rahat bi adam :)
Bu arada daha önce eşimle hamilelik için hiç risk almadık ve korunmayı yeni bıraktık. Bu benim ilk deneme hikayem yani.
Ben özellikle Mayıs ayında hamile kalmayı çok istediğim için ilk ve bütün kozlarımı bu ay içinde ovülasyon testi ve yardımcı jel ile birlikte kullanacağım. :)
Haziran başında sonucu sizlerle paylaşırım. Tutturamazsam Haziran'ı pas geçip çalışmalara Temmuz'da devam edeceğiz bakalım 7 ay süre tanıdık kendimize. Hayırlısı..
Aranızda bu aydan itibaren hamile kalmayı planlayan varsa tanışmak, birlikte bu heyecanlı ve gergin süreci paylaşmak isterim. İsteyen herkese bol şans..
canısı yalnış anlamışsın gibi geldi bana. hani dusunce gücüyle hayatimiza cekiyoruz ya bisileri . negatifse negatiflik cekiyoruz pozitifse poziflilik. kendimizi yasadigimiz olumsuzluklari biriktirip birlestirip neden ben dedikçe hani sanki hersey duzelmek yerine yenileri eklenirya. cane bence cekim yasasıyla sana yardımcı olmak istemiş çünkü sen yazin da neden ben diye düşünüyorum diye yazmışsın oda o da cekim yasasini senin dusuncelerinle sekillendigini anlatmaya, calismis ki kendini dusunup uzme yasadigin olumsuzluklari dusunup uzuldukce yenisi ekliyorsun farkinda olmadan gibi. sana bir pencere acmis aslin da, seni incitmek degil be canim benceTebrik ediyorum. Buraya dertleşmeye girdim dedim terslenmeye değil. Alttan alayım dedikçe üstüme geliyorsunuz. Yaptığınız çok ayıp. Bir yıl üç gün önce bende almıştım geçici güzel haberi ama bakın ben şuan sizin gibi alamadım yeniden güzel haber. Tamam ben kötü kalpli kötü düşünen biriyim ondan vermiyor Allah. Kabahat bende böyle bi yere yazdığım için. Allah aşkına yazmayın bana başka bişey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?