Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çok geçmiş olsun, bundan sonra yüzün gülsün inş. En iyisini dr bilir canım

Belkı tatıl planını kendı dusundugun sekılde gerceklestır kuzum, belkı de vucut ıcın ıyı gelır ve kendılıgınden bı mucıze olur neden olmasın, sen kendını tupe odaklandır, kafanı takma bıseye tatılını yap tam tupe gıderken aaaa bi surprızzzz inşallah

çok geçmiş olsun canım tekrar,hiç ara verme bence,zaten pat diye kalınmıyor,zaten bana riskli gebelik doktoru dedi korunma diye,sorun olur mu dedim hayır hatta canlı bebek dünyaya getirme oranı kürtajdan sonra artıyor dedi,ama benim doktorum 2 adet bekletti,

Geçmiş olsun canım, bence doktorunu dinlemelisin kürtaj sonrası muayene de bir sıkıntı görseydi bekle diyebilirdi, her şeyi normal görmüş ki 1 ay süre vermiş, kürtaj sonrası rahim hamileliğe daha hazır olurmuş, inşallah mucizen en kısa sürede tekrar seni bulur

Geçmiş olsun kuzum. Her şey yolunda olduğuna göre 3 ay beklemene gerek yok. Rahim hazır olmasa gebelik de gerçekleşmez zaten. Ara verme bence de.

gelmiş geçmiş olsun doktorun herşey temiz sıkıntı yok dediyse hiç bekleme ilk adetten sonra kaldığın yerden devam et canım benim de öyle olmuştu

ayrıca bu kanama ve lekelenmeler uzun sürebilir ben de 19 gün sürmüştü

ilk adetin de 40 günü bulabilir bu da kürtaj-düşük sonrası normal bi durum yani merak etme

cok gecmiş olsun Rabbim tez vakitte nasip etsin inşallah saglıklı bebek. Bence adet ol için temizlensin iyce ondan sonra korunmazsın.

İlk adeti beklemeniz yeterli bence, doktorunuz da öyle demiş. "3 ay bekleme" yaklaşımı çok eskide kaldı. Hem şu an rahim hamileliğe çok hazırdır; çok kısa zamanda yeniden gebe kalırsınız.
Dualarım sizinle. Herşey sağlıkla, gönlünüze göre olsun. Sevgiler.

Merhaba herkese. Böyle aniden topiğe dalış yapıyorum ama hislerimi anlayabilecek insanlarla paylaşmaya çok ihtiyacım var. 37 yaşındayım 4 yıllık evliyim. 2 yıl çocuk istemedik. Dokuzuncu ayda gebe kaldım ama dokuz haftalıkken kalbi durdu. Şimdi bir yıldır gebe kalamıyorum. 2 aydır ilaç kullanıyorum. Bir ay sonra aşılama yapılacak. Tüm testler defalarca yapıldı. Doktorlara göre yaşım çok ileri başka bi sorun yok ama olmuyor olmuyor. Niyetlenen herkes bikaç ayda hamile kalıyor, Çevremde bu şekilde sıkıntıyı yaşayan hiç olmadı ki onların adına mutluyum. Kimse beni anlamıyor. Sıkıntıdan egzama oldum iyileşmiyor. Psikoloğa gittim anlattım, kız suratıma baktı, bişey de diyemedi. Siz bu süreci nasıl aşıyorsunuz? Benimle dertleşebilecek birileri var mı?

öncelikle yaşında hiç bir şey yok.. doktoru değiştir canım.. biz dinleriz buradayız.. aynı süreçleri yaşayan kadınlar olarak..
sonrasında kafanı boşaltmayı dene..
hoş geldin bu arada.

"Doktorlara göre yaşım çok ileri" --> Sorun burada. Doktorunu değiştir bence de arkadaşım. Yaşın ileri falan değil zira..

öncelikle yaşında hiç bir şey yok.. doktoru değiştir canım.. biz dinleriz buradayız.. aynı süreçleri yaşayan kadınlar olarak..
sonrasında kafanı boşaltmayı dene..
hoş geldin bu arada.
Teşekkür ederim hoş buldum. Bir buçuk yılda gitmediğim doktor kalmadı herkes yaşın ileri dedi. Yanlış teşhis koydular. Yumurtaların bitti, tüplerin tıkalı dediler. En sonunda yaş maş demeyen, hiç bi sorunun yok diyen gönlüme göre bi doktor buldum şükür ama bu süreçte çok yıprandım. Kafayı dağıtmak için bir süre etkinlik buldum kendime ama kafamda hep bu mevzu. Neden ben yaşıyorum bunları diyorum sürekli. Allah isteyen herkese versin sağlıkla

Neden ben yaşıyorum bunları dediğin için yaşıyor olabilir misin?
Hepimiz nasibimizi bekliyoruz.. hepimiz bir şeyler yaşıyoruz.. iyi kötü her şey bizim için. Elbette zamanını bekliyor bol bol olumlama yapmanı önerebilirim. Negatif düşünceleri yok et kafandan mümkün olduğunca olumluya çevir hepsini.

Destek için teşekkürler. Topiğe göz gezdirdim ama tam olarak süreçlerinizi bilmiyorum tabiki. Ne zamandır bu çabadasınız bilmiyorum ama iki yıl bana gerçekten çok çok uzun geldi. Normalde hiçbirşeyi takmam kafaya. Ama bu süreç nedenini anlamadığım bir şekilde tüketti beni. Aslında böyle dile getirebiliyor olmak bile benim için çok büyük ilerleme. Umarım dediğiniz gibi tamamen olumlu düşünmeyi başarırım. Ve umarım isteyen herkes en kısa sürede bebeklerine sağlıkla kavuşur. Tekrar teşekkürler.

Mesela 'neden her şey benim başıma geliyor' değil 'hayatımda her şey kusursuz ilerliyor her şey istediğim gibi' denebilir.
Ben değerliyim kendime değer veriyorum kendime değer verdiğim için herkes bana değer veriyor. Şu andayım akıştayım.. gibi.. lütfen olumlu düşünelim..
1 sene önce bugün hamile olduğumu öğrenmiştim lakin kalbi atmadı.
Ama o geçmişte kaldı.. ben şuandayım. Sağlıklı bir gebelik yaşayacağımı sağlıkla kucağıma aldığımı hayal ediyorum.. nasipte varsa gelir diyorum.. Rabbimin kapısı geniş bana da verir diyorum.. ve öyle de olduuu ☺❤

Tebrik ediyorum. Buraya dertleşmeye girdim dedim terslenmeye değil. Alttan alayım dedikçe üstüme geliyorsunuz. Yaptığınız çok ayıp. Bir yıl üç gün önce bende almıştım geçici güzel haberi ama bakın ben şuan sizin gibi alamadım yeniden güzel haber. Tamam ben kötü kalpli kötü düşünen biriyim ondan vermiyor Allah. Kabahat bende böyle bi yere yazdığım için. Allah aşkına yazmayın bana başka bişey.

Jel olarak ne kullanıyorsunuz

canısı yalnış anlamışsın gibi geldi bana. hani dusunce gücüyle hayatimiza cekiyoruz ya bisileri . negatifse negatiflik cekiyoruz pozitifse poziflilik. kendimizi yasadigimiz olumsuzluklari biriktirip birlestirip neden ben dedikçe hani sanki hersey duzelmek yerine yenileri eklenirya. cane bence cekim yasasıyla sana yardımcı olmak istemiş çünkü sen yazin da neden ben diye düşünüyorum diye yazmışsın oda o da cekim yasasini senin dusuncelerinle sekillendigini anlatmaya, calismis ki kendini dusunup uzme yasadigin olumsuzluklari dusunup uzuldukce yenisi ekliyorsun farkinda olmadan gibi. sana bir pencere acmis aslin da, seni incitmek degil be canim bence

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…