- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
- Konu Sahibi panic_attack
-
- #1.721
nasıl biseysin sen ya yazdiklarinla moddan moda giriyorum okurkenhani isyan edecicekken uzulurken devamini okurken birden gulerken buluyorum kendimi sen cok yasa emi. heyecanlı isler bunlar ister istemez sitres panik telas hersey mümkün ama sen, sakinleş yarin hersey guzel olucak guzel yumurtalar toplancak bir uyanacaksın hersey bitmis, hoopppp senin zilli yumurtalar spermlerle diskoya gitmis olucak . kapa gozlerini herseyin guzel gectigini dollendiklerini tansfer bekledigini, haber geldigini transfere cagrildigini, transfer edildigini, 10 gun sonra test yaptigini hamile oldugunu hayal et!! yani her aşamayı hayal et o duygulari yasa ust uste 2, 3 kere sonra da şükürler olsun öyle oldu amin de guzelce uyu.
anesteziden korkma bak ben ki ansteziden problemli biri olarak bile sustum burdakilere bisi demedim. okadar korkmuyorum,en fazla biraz fazla uyurum.
sen hic korkma az vericeklerdir. birazcıkın şekerleme yapicaksın pamuk gibi uyanicaksın
ve ( öyle de oldu) aminnnnnnnnnnnnKuzum benim yaa..
Hepimiz için en güzeli, en hayırlısı olsun. Hayalimizdeki gibi sağlıkla doğurup büyütelim inşallah bebişlerimizi. Sonra da geriye dönük yazılarımızı okuyup "anam ne manyakmışız gıı" diyerek gülelim burda :))
İşte gelmiştir diye düşünüyorum artık işyerinde yapabilirsem yapıcam yapamazsam eve gelince hallederim kuzu:)Kuzuuu napiyosun, heyecanlı bekleyişi saç diplerine kadar hissetmişsin,elinde test var mi, sabah yapacakmisin
Olumsuzu düşünmüyoruz benim de doktor onaylı yaygın anksiyetem mevcuttu tu diyorum normal boyutlarda seyrediyor.. şimdi yapacağın bol bol transferin gerçekleştiğini 10 gün sonra pozitif haberini aldığının hayalini kurmak.. onun öncesinde yumuşların kaliteli olduğunu kabul etmek :)Kuzum benim yaa..
Hepimiz için en güzeli, en hayırlısı olsun. Hayalimizdeki gibi sağlıkla doğurup büyütelim inşallah bebişlerimizi. Sonra da geriye dönük yazılarımızı okuyup "anam ne manyakmışız gıı" diyerek gülelim burda :))
Hep böyle olmayacak bir kere bunu kendimize hatırlatalım. Bu durumu değiştirmek için tüpler kontrol ediliyor belki tüp bebek başlayacak. Bu kararlar hep anne olmak için alındı. Bir de gerçekten çocuğun olmayacak olsa emin ol doktor suratına suratına söyler hiç uğraşma diye. Kimse gönlünü hoş tutmak için seni operasyona alıp tüplerine bakmıyor. Hepsi geçecek, belki doğal yoldan belki tüp bebekle senin bebeğin de sonunda gelecek sana sıkıca tutunacak.gönul gozumden hayal edip sarildim hepinizesarıldığım umudumdan vuruldum sanki bastirdigim korkularim ya olmazsa bu hep boylemi gidicek korkularimın fitili ateslendi. saatlerdir mum gibiyim dondum kaldim. 2 yil oldu yillarca bekleyenler var, bu sayı daha nekadar cogalicak korkularim büyüdü. bir de turkiyeye gidicem bir kac aya ve bana hep neden yok diye sorucaklar, kactigim insanlarin icine dusucem. gittigim de kacindan duyacagim.
ne guzel anliyorsunuz beni ama, keşke hissettiklerimi anlamasaydiniz empati olsaydi keskeee , biz yerinde olmak cok zor bir kere daha anladim. ne kadar cokuzrabbim kucagimizi hayirli evlatlarla doldursun evlat hasretiyle sınamasın ya sabır.
Hiç ameliyat oldun mu bilmiyorum kuzum uyutulur solunum cihazına bağlanırsın ve her anestezi bir risktir ve gerçekten uyanmak uyanmamak ikilemi çekebiliyor insan. Ama opuda hafif bir ilaç gönderiyorlar damar yolundan da olabilir maske ile oksijenle de olabilir. İkisini de taktılar ikidir çözemiyorum hangisi uyuttu diye :) 15 -20 dakika uyuyorsun ve solunum durmadığı için de uyanmama riskin ameliyat anestezisi gibi değil. İlk opu da eşim aşağı indim bir sigara bir kahve içtim odaya geldim seni getirdiler dedi. İşlem süresini ve uyuma zamanını sen düşün. Bu anesteziden kalkmak senin için çok kolay olacak. Her ameliyatından doktorundan çok uyutacak ekibi araştıran soruşturan birisi olarak sana diyebilirim ki hiç merak etme işin bu kısmı çok kolay olacak.Millet istediğini düşünsün boşver elbette ama senin kendinle ilgili korkularını, endişeni çok iyi anlıyorum. Başlarda takılmıyo insan ama belli bi süre sonra sağda solda, dizide filmde reklamda vs gördüğün her bebek, her hamile kendi endişeni perçinliyo sanki. Ulen diyosun bu kadar zor olmamalıydı bu iş.
Tüpe kadar sakindim ben de, şu son haftada gerginlik başladı bende de. Normalde "tek yumurta yeter" diyen beynim şu an "o 3 yumurtadan elde sıfır kalırsa ikinci tüp denememi ne zaman yaparım, aynı yerde mi devam etsem, ne kadar ara versem, ne yesem içsem" demeye başladı. Resmen b planı, c planı yapmaya çalışıp dönüp duruyorum yatakta. Kendi kendimi her şeye hazırlamakta üstüme yoktur yeminle! Tee 6 ay önce de tüpe hazırlıyodum kendimi yaş geçti nolur nolmaz diye. Şimdi artık son aşamalarda olunca iyice geriliyo insan. Başka hiçbir şey düşünemez oldum son iki gündür. Bu böyle gitmemeli yani. Anesteziye gerek kalmadan sabah kapıda bayılacak gibiyim.
Başkalarıyla ilgili mevzularda mantıklı ve pozitif yönden bakabiliyoken kendimle ilgili bir sonuç beklerken pozitif düşünemiyorum çünkü anksiyetem var. Hep tetikteyim, sağlamcıyım, anında gardımı alıyorum. En kötüsüne hazırlık yapan psikolojiyle yaşamaktan şok veya travma geçirmiyorum çok şükür :)) 3 gün sonra arayıp elde var sıfır deseler "hmm ok" diyecek kıvama geldim resmen. Hatta yarın opu öncesi "e bunlar çatlamış bile" deseler "oldu o zaman eve gidem de uyuyam ben yaa" rahatlığına da eriştim. Şu an tek korkum anestezi denen savunmasızlık, bilinmezlik, o gaipten dönüş ya da dönemeyiş yolu. :))
ahhh ahhh saklanınca bence daha üzülüyor insan halbu ki sevinirdim belki neden ben de bu sevinci yasayamiyorum diye hafiften burkulurdum kendi icim de ne mutlu darısı başıma derdim ama sevinirdim.
yakinlarimdan biri hamileymiş nerdeyse dogurucak şaşırdım bana niye soylemediniz niye haberim yok dedim gorunce, haberin vardir saniyoduk dediler halbu ki hep sorardim. anladim ki üzülürum diye sakladiklarini , ruhum incin di garip oldum.
Bi gun once uye olup, bi gun sonrasi her seyi okumaya calisip, 2 grlik aklimi hangisi dogru, o oylemiymis, ne yazmis, ne demis, bak bu boyle yazmis, aaa boyle bi konu da var, aaaa aaaa deyip, okudugunu anlayamama kivamini yakaladim,...hic aklimda yokken ovulasyon testi siparis ettim:))....say say bitmez...dogru konu basligi altindayim, guvendeyim❤...ilerleyen günlerde absürd sorularim olabilir...çok güzel uyuyun, mis gibi rüyalar görün
gönul gozumden hayal edip sarildim hepinizesarıldığım umudumdan vuruldum sanki bastirdigim korkularim ya olmazsa bu hep boylemi gidicek korkularimın fitili ateslendi. saatlerdir mum gibiyim dondum kaldim. 2 yil oldu yillarca bekleyenler var, bu sayı daha nekadar cogalicak korkularim büyüdü. bir de turkiyeye gidicem bir kac aya ve bana hep neden yok diye sorucaklar, kactigim insanlarin icine dusucem. gittigim de kacindan duyacagim.
ne guzel anliyorsunuz beni ama, keşke hissettiklerimi anlamasaydiniz empati olsaydi keskeee , biz yerinde olmak cok zor bir kere daha anladim. ne kadar cokuzrabbim kucagimizi hayirli evlatlarla doldursun evlat hasretiyle sınamasın ya sabır.
Millet istediğini düşünsün boşver elbette ama senin kendinle ilgili korkularını, endişeni çok iyi anlıyorum. Başlarda takılmıyo insan ama belli bi süre sonra sağda solda, dizide filmde reklamda vs gördüğün her bebek, her hamile kendi endişeni perçinliyo sanki. Ulen diyosun bu kadar zor olmamalıydı bu iş.
Tüpe kadar sakindim ben de, şu son haftada gerginlik başladı bende de. Normalde "tek yumurta yeter" diyen beynim şu an "o 3 yumurtadan elde sıfır kalırsa ikinci tüp denememi ne zaman yaparım, aynı yerde mi devam etsem, ne kadar ara versem, ne yesem içsem" demeye başladı. Resmen b planı, c planı yapmaya çalışıp dönüp duruyorum yatakta. Kendi kendimi her şeye hazırlamakta üstüme yoktur yeminle! Tee 6 ay önce de tüpe hazırlıyodum kendimi yaş geçti nolur nolmaz diye. Şimdi artık son aşamalarda olunca iyice geriliyo insan. Başka hiçbir şey düşünemez oldum son iki gündür. Bu böyle gitmemeli yani. Anesteziye gerek kalmadan sabah kapıda bayılacak gibiyim.
Başkalarıyla ilgili mevzularda mantıklı ve pozitif yönden bakabiliyoken kendimle ilgili bir sonuç beklerken pozitif düşünemiyorum çünkü anksiyetem var. Hep tetikteyim, sağlamcıyım, anında gardımı alıyorum. En kötüsüne hazırlık yapan psikolojiyle yaşamaktan şok veya travma geçirmiyorum çok şükür :)) 3 gün sonra arayıp elde var sıfır deseler "hmm ok" diyecek kıvama geldim resmen. Hatta yarın opu öncesi "e bunlar çatlamış bile" deseler "oldu o zaman eve gidem de uyuyam ben yaa" rahatlığına da eriştim. Şu an tek korkum anestezi denen savunmasızlık, bilinmezlik, o gaipten dönüş ya da dönemeyiş yolu. :))
Umarım canım halayımızın hiç bitmeyeceği bir ay olur.. Artık yeter yorulduk güzel haber almaktan diyelim :)dennisgo 10 gün sonra güzel haberlerini alacağız, ilk halayı çekeceğiz, ama anlaşalım ben halay başı olurum :)
panic_attack sana da bol şans, anesteziden hiç korkma, ben de 3 hafta önce aldım ilk anesteziyi. Odadan çıkıp girmem 1 saati ancak buldu. En son iyi uykular dediklerini hatırlıyorum:) Çok tatlı bir dalış, dingin, huzurlu. Biliyorum biz ne dersek diyelim yaşayana kadar tedirginliğin devam edecek ama emin ol her şey yolunda gidecek, ve sen boşuna tedirgin olmuşum diyeceksin.
Armin hepimiz seni çok iyi anlıyoruz. Kendilerince seni üzmemek adına böyle bir davranışta bulunmuşlar, sonunu düşünmeden. Ben yeğenimi severken annemin gözümün içine bakmasından bile ne kadar üzüldüğünü anlıyorum. Ki onlara hiç yansıtmamaya çalışırım, illa olacak diye bir şey yok, böyle de mutluyuz, yine oluruz vs derim. Hepimiz için hayırlısı
Dimi bence de :)Umarım canım halayımızın hiç bitmeyeceği bir ay olur.. Artık yeter yorulduk güzel haber almaktan diyelim :)
Hiç ameliyat oldun mu bilmiyorum kuzum uyutulur solunum cihazına bağlanırsın ve her anestezi bir risktir ve gerçekten uyanmak uyanmamak ikilemi çekebiliyor insan. Ama opuda hafif bir ilaç gönderiyorlar damar yolundan da olabilir maske ile oksijenle de olabilir. İkisini de taktılar ikidir çözemiyorum hangisi uyuttu diye :) 15 -20 dakika uyuyorsun ve solunum durmadığı için de uyanmama riskin ameliyat anestezisi gibi değil. İlk opu da eşim aşağı indim bir sigara bir kahve içtim odaya geldim seni getirdiler dedi. İşlem süresini ve uyuma zamanını sen düşün. Bu anesteziden kalkmak senin için çok kolay olacak. Her ameliyatından doktorundan çok uyutacak ekibi araştıran soruşturan birisi olarak sana diyebilirim ki hiç merak etme işin bu kısmı çok kolay olacak.
Tüp bebek tedavisine gelince, önden giden yumurtalar heba olanlar insanı ilk anda çok etkiliyor. Ben iki gonal f tedavisinden sonra kesin benim yumurtlama Fonksiyonlarımda bir sorun var diye dolaşıyordum ortalıkta. Hala bile fsh ve amh ile uyumlu yumurta gelişmiyor bence. Bir anda sebepsiz yere hamile kalamıyorumdan yumurta sayısı ile ilgili sorunlu hale gelmek kolay değil. Ama bunlar gerçekten yapılan tedavin ortalama olması ve ilaçlara verdiğin tepkilere göre de kişiye özel tedavilere geçilmesi ile ilgili.. Benim tedavim değişirken doktorum bir klasör çıkardı tedavi planı için çizelgeyi oradan aldı, bildiğimiz yumurta geliştirici adlarına göre ayrılmış, kendi içinde farklı kombinasyonları olan bir sürü farklı plan vardı.o zaman dedim benim yerim burası diye. Kaldı ki sen benden çok daha iyi durumdasın bence. Standart protokol ile opu göremedim ben :) 3 yumurta sağlıklı olduğunda hiç sorun değil ben onunla beşinci gün transfer oldum biliyorsun. Tutmamış olabilir ama sonuçta beşinci güne gitti yani..yeter ki kaliteli olsun, sen yumurtayı büyüttüğün gibi transfer edilecek bir embriyonun da içinde gayet güzel büyütürsün bence :)
aminnnn,türkiye de soranlara,bir süre ara verdik de,bir kaç ay bekleyeceğiz de,para sorunu de,ne bileyim,operasyon oldum,yasak dedi doktor de,soranları sustur,bi tanıdık yıllarca bu dünyaya çocuk mu getirilir dedi,istemiyoruz dedi,tüm sülale neden olmuyoru bırakıp onu çocuk için ikna etmeye çalışıyordugönul gozumden hayal edip sarildim hepinizesarıldığım umudumdan vuruldum sanki bastirdigim korkularim ya olmazsa bu hep boylemi gidicek korkularimın fitili ateslendi. saatlerdir mum gibiyim dondum kaldim. 2 yil oldu yillarca bekleyenler var, bu sayı daha nekadar cogalicak korkularim büyüdü. bir de turkiyeye gidicem bir kac aya ve bana hep neden yok diye sorucaklar, kactigim insanlarin icine dusucem. gittigim de kacindan duyacagim.
Evet bence de böylesi daha iyi oldu canım. Hem risk almadık hem ikinci şansımızı da dondurduk geldik :)Dimi bence de :)
Bu arada tek embriyo kararı daha iyi olmuş sanki, ben de o şekilde düşünürdüm gibi. Bu tutacak, ama tutmazsa bileceksin ki 2. şans var, tutarsa da miniğe kardeş :)
canım sanırım koldan vurdukları ıle uyuyorsun, sezeryana gırdıgımde spınal anestezı ıle gırmıstım ve tum amelıyatı yasayıp cocugumu gordukten sonra dıkme asamasına geldıklerınde mıdemle oynuyorlarmıs gıbı hıssedıp mıde bulantısı yasayınca doktor ıstersen 10 dakka uyutalım asagı ınmene o kadar kaldı dıkıs bıtıyo demıstı. bır sırınganın yarısına kadar dolu bır ılac verdıler ve uyudum, bebekle 5-10 dakıka arayla oadaya gırmısız. oncekı haftalarda kurtaj olurken de kola sıırnga ıle vurdukları ılac sezryanda vurduklarından daha azdı, kolumda agrıyı hıssettıkten sonra 70 e kadar saydıgımı hatırlıyorum daha ılerısını bılmıyorum maske yuzume ınıyordu ama takıldıgını gormedım. ayılmayla bırlıkte yarım saatte odaya ınmıstım. kesınlıkle ıgne uyutuyo bence. cok az dozlarda verdıklerı ıcın de ayılmak kolay oluyo.
Günaydın cancan,gelmiş mi testlerİşte gelmiştir diye düşünüyorum artık işyerinde yapabilirsem yapıcam yapamazsam eve gelince hallederim kuzu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?