Mecbur muyum Acaba..

Eşinize çocuk sorumlulugunun büyük olduğunu, allah korusun neler neler yaşandığını, hamilesiniz yetisemediginizi, bundan sonra ebeveyni olmayan hiçbir çocuğu eve almamanız gerektiğini (bu benim prensibim, oğlumun arkadaşlarını basima sarmaya çalıştılar da bi ara) soyleyin. Annesiyle konussun.

Benim sıkıntım bana yetiyor çekemem ben desene
sana ne zararı var derse valla zararı yoksa senin yanında dursun işte de geç

Küçücük bir çocuğu eve almamak ne kadar zor olabilir ki?
Kayınvaliden ne zararı var dediğinde, yaptığı yaramazlıkları saymak ne kadar zor olabilir ki?

Nasıl bu kadar pasif kalabiliyorsunuz?

Ohhh be ne rahat insanlar var. Bizde kardesimle ayni binadayiz bakkala giderken bile birakmam geline. Birakamam musait degildir isi vardir. Onlar dusuncesizce siz anlatın bence bebekle hayat zaten zor

yaşınız küçük mü?? ufak tefek tepkiler vermissiniz bence. ya da yeterince kararlı dik durmamıssınz.. arada bir olabilir belki ama sürekli sürekli yapılan bir durumda insan kendi yeğeni olsa bile katlanamaz.. bence eşinle de , görümcenle de, kaynananla da gerektiği gibi kesin net kararlı konuşmalısın..

Bakmak zorunda degilsiniz , buyuk ihtimalle kv bas edemeyip size gonderiyor
Cocuga da yazik ama bu sizin sorununuz degil , acmayin kapiyi yada acip almayin iceri

Kvye ve cocugun annesine durumu anlatin. Kendi cocuklarina kendileri baksin. Veya oyun okullari var yazin da acik. Oralara yollasinlar

çocuk bebek değil ki ona bakmak pisliğini temizlemek zorunda değilsinz. annesi çakallık yapıp başından atıyor sürekli. açmayın kapıyı telefonla ararlarsa da açmayın. hamilesiniz sürekli uyuyor olmanız gayet normal değil mi:)

oha artık.. siz hamile halinizle hem çocuk pışpışlayıp hem temizliğini yapıyorsunuz , parayı kv alıyor. ne ala memleket... tavrını koy kesinlikle.. yoksa doğumdan sonra da bebeği sevicek adı altında yollar, çileden çıkarsınız...eşiniz konuşsun kardeşiyle, hanım zaten hamile yorgun, yemeği temizliği bile zor yapıyor desin. hala devam ederse, kağıya geldiğinde açmayın.. sonra sorduğunda uyuyordum duymamışım kapıyı dersiniz. bikaç kere böyle olunca yollamaz heralde.

Arayip durma yatiyorum diyeceksin hayatim ya bu kadar magdur etmeyin kendinizi. Ya da diyeceksin ki cocuga baktigin paranin yarisini bana ver. O anlar ne demek istedigini. Yarin yarim saat bebisi kv'ye birakayim da bir ayagimi uzatayim desen kv Alaaddin'in lambasina kacar bulamazsin. Kocani tembihleyeceksin ya da karima kiyamiyorum cocugu gonderip durmayin diyecek.O wc'yi de kocan temizlesin yegeninin arkasindan. Yazik degil mi sana hamile halinle?
Acmasam kv arar da arar...

Eşiniz rest çeksin bence. Çekmiyorsada yaygara kopartın kayınvalidenize ve görümcenizede. Wc olayı, yaramazliklar falan zaten hamilesiniz. Cocuk dogduktan sonra daha fena olur... kapiyi acmayin geldigini anladiginiz an kapatin telefonlari uyuyorum yoruldum agrim var vs diyin bari.. esiniz aciyorsa kapiyi siz kitleyin yatak odasinda batirsin ortaligi hic ellemeyin gel sen topla diyin madem bu ne ya!

Çirkef ol o zaman biraz. Sana mı güvenip doğurdu anası? Kv sana mı güvenip bakıyor? "Ben istemiyorum" bu kadar. Çok mu zor bunu söylemek? İstemediğin sürece kimsenin çocuğunu eve almak zorunda değilsin.

Aynen bende boyle dusunuyorum kendi agzini yaya yaya ger ortamda ben bunlarin cocuguna bakmam biktim artik cocuktan demesini biliyor (ben asla anne bakar misin demedim bile) ama ne hikmetse parayla baktigi cocugu bana yollamakta bir sakinca gormuyor bahaneside hazir bas edemiyorum.

Oyle birsey soylesem esim kiyameti kopartir herhalde cok anneci oldugu icin. Ama esim de rahatsiz durumdan aksam konusacagim ve annesiyle konusmasini soyleyecegim zaten son iki ayim kaldi bundan sonra uykusuz ve yorgun olacagim bunu bile bile yapiyorlar. Cocugun teyzeside evde hep ona yollamazlar ama evi kirlenir mazallah

daha öncede yazmıştım diye hatırlıyorum canım sana

kocan bu olayı çözecek bir daha bu çocugu bize yollamayın .

ama nerde oyle kocaaa

Valla hic sanmiyorum cozeceginide konusacagim ya sen uyar ya da ben uyaracagim diyecegim

Zararı yoksa niye yolluyorsun diye sorsana sen de.
Valla kv fena. Lafını sakınma. Mesela burada yazdığın şeyi ona da söyleyebilirsin

Zaren tuvalet olayini soyledim anlattim kadin aaa hic oyle seyler yapmazdi ama diyor. Yalan soyluyorum sanki

İnanin isine geleni duyuyor kadin.

görümcenizle konuşun,
çocuk çok hareketli, ben korkuyorum başına bişey gelir diye, sorumluluk almak istemiyorum diyin.
doğru da zaten, neden başkasının çocuğunun sorumluluğunu alasınız ki.

Evet basina birsey gelse sorumlusu ben olacagim. En iyisi gorumcem ile konusmak...

Ya ne alaka sende çocuk esin ne diyor bu konuya ?
Esimde sinirleniyor ama annesine bir sey soylemiyor bu aksam konusacagim ya sen konus ya ben konusacagim annenle diye

Onuda denedim abla cok yoruluyorsun maasinda az cik bence diye ise yaramadi :) ev alana kadar tasinamayacagiz sanirim

Eşiniz annesiyle konuşacak ancak böyle çözülür.

Konusacagim esimle mecbur degilim uyar anneni her aklina estiginde yollamasin diyecegim kadinin bahaneside hazir ben bas edemiyorum dayisinin sozunu dinliyor.. sanki ben dogurdum

Esimde evde oluyor hep ben yollasam o yollamaz ama esim anliyor rahatsiz oldugumu cogu zaman aciktiginda falan git ananenlerde ye diyor yolluyor ama geri geliyor

Bi an önce önlemini almalisiniz ister kvdryle ister gorumceyle ister esinizle konusun bebeğinkz için bunu yapın lütfen
Haklisiniz yoksa bebekle cok zorlanacagim gibi

Gorumcemin haberi var o da halinden memnun sonucta o ugrasmiyor burda ben ugrasiyorum. Esime soyleyecegim cocuk oldugunda ben katlanamam diye.

Ne sıklıkla geliyor size ? Yine en mantıklısı kapıyı açmamak. Onlarda dayısının evine rahat rahat gidemeyecekse nereye gidecek diye dusunuyorlar sanırım.

Yani her gun gelmek istiyor once ariyor gelme diyoruz bir saat sonra kapi caliyor.

Klozetin etrafına işiyor diye bir lafı görümcenin kulağına koy, belki gurur yapar bir daha göndermez.
Soylemeyecektim ama bugun sabrim tasti soyleyecegim annesine.

Okullar acildiginda da odev yapmak icin geliyor inanin biktim artik hep bi bahaneyle bize postaliyorlar cocugu

Baslarim oyle cocugun yaramazligina. Bilerek yapmasi ayri sinir bozucu. Dedigim gibi alma eve.
Evet insanin gozunun icine baka baka yapiyor

Haklisiniz artik bu son oldu sabrim tasti bir dahakine almayacagim eve.

Evet esime soyleyecegim konussun ben mecbur muyum ya milletin cocugunu eglendirmeye

Zaten çalışmıyorsun cocuğuna niye kv baksın ki ? Ayrıca eşinin yeğeni için eşinle konuş . Eşin çözsün . Sen bakmak zorunda değilsin . Çocuk geleceği zaman sen çık evden en iyisi.
Zaten bak demiyorum cocuguma ama sanki bak diyormusum gibi her ortamda bakmam bakmam diye bastirarak soyleyip kendi bakmasi gereken cocugu bana yolluyor isguzar

Valla ne olcaksa olsun onlar yüzsüzse bende arsiz olacagim artik cunku sabrim kalmadi

en mantıklısı kapıyı açmamak bakkala gitmiştim uyuyakalmışım komşuya gitmiştim gibi bahanelerle geçiştirin sorduklarında da...
Esim evde oldugu icin bunlari yapmam mumkun deil

Artik son radde bu olcak herhalde ister küssün ister kirilsin teyzeside evde ona yollasin ozaman

evet problemin yenge değil kv.. ben olsam çocuğu geri postalar kaynanamı arar "anne hamileyim zaten hava çok sıcak hiç halim yok bu ara bize gönderme çocuğu" derim. küsüyorsa küssün
Haklisiniz artik boyle yapacagim biktim valla cocugu kapida gordugum an resmen sanci giriyor sinirden

ebnce her seferinde geçici olarak kurtulmak yerine alın karşınıza konuşun ya da eşiniz konuşsun.
Esimle konusacagim anlatsin durumu artik yoruldum gercekten

Zaren esime bugun onu soyledim canim burda oturmak bana zarar veriyor ben tasinmak istiyorum diye.. ev alana kadar burdayiz yarardan cok zararlari var bana

sen de geri yolla
kv bişey derse ,yorgunum yatıcam uğraşamıyorum bu kadar sık yollama de

Valla artik oyle yapacagim

Oha
Yapılması gereken kocan.annesiyle konuşacak karım zaten zorlanıyor bidaha çocuğu yollama diyecek. O demezse sen diceksin.
Evet bu en iyi cozum olacak galiba

Aynen oyle hamile halimle onlar gezmelerw gitti esimin ananesini bize biraktilar kendi akrabalarini bana sormadan eve cagirdi birde onlarin yaninda caka satti birde bu cocuk olayi var onlar dusunmezse ben hic dusunmem

Belli ki yakınsınız, bana kalırsa hemen taşının doğum yapmadan.
Ev alana kadar mumkun degil tasinmak

Bende sizin gibiyim inanin kendi yegenimde olsa tepkim ayni olurdu zira ben kendi cocugumu boyle ortaliga atip millete sıkıntı versem utanirdim

o tuvalet o haldeyken kv çağır eve kaç kere söyledim artık özllikle yapıyor kusura bakma ama ben sürekli bakamam yollama birdaha de küsersede küssün rahat edersin

Dediginiz gibi yapayim belki utanirlar

Esim zaten farkinda rahatsizligimin umarim annesiyle konusup durumu hallederZ

Benim sıkıntım bana yetiyor çekemem ben desene
sana ne zararı var derse valla zararı yoksa senin yanında dursun işte de geç
Aynen oyle insan der ki bu sicakta o kiz kendi zor duruyordur evde birde cocugu musallat ediyorum basina der ama nerdee

Küçücük bir çocuğu eve almamak ne kadar zor olabilir ki?
Kayınvaliden ne zararı var dediğinde, yaptığı yaramazlıkları saymak ne kadar zor olabilir ki?

Nasıl bu kadar pasif kalabiliyorsunuz?
Esimin hatırına ama hatir gonul iside bir yere kadar biktim artik zaten butun gece uyuyamiyorum sicaktan sabahin korunde zir zir kapi caliyor

Eşiniz ucu kendisine dokunan kadar tepki vermiyor anladığım kadarıyla.
Dogru tespit :)
Ohhh be ne rahat insanlar var. Bizde kardesimle ayni binadayiz bakkala giderken bile birakmam geline. Birakamam musait degildir isi vardir. Onlar dusuncesizce siz anlatın bence bebekle hayat zaten zor
Keske herkes sizin kadar dusunceli olabilse.
Arada bir oluyordu eskiden bende pek bir sey demedim ama kadin artik sanki benim gorevimmis gibi algilamaya basladi galiba

Bakmak zorunda degilsiniz , buyuk ihtimalle kv bas edemeyip size gonderiyor
Cocuga da yazik ama bu sizin sorununuz degil , acmayin kapiyi yada acip almayin iceri
Valla artik cocugada uzulcek halim kalmadi çunku cocuk bile isteye yapiyor her seyi

Kapıyı açma... Uğraşmak zorunda değilsin.
Esim acıyor

Kvye ve cocugun annesine durumu anlatin. Kendi cocuklarina kendileri baksin. Veya oyun okullari var yazin da acik. Oralara yollasinlar
Esime soyleyecegim once o konussun gerekirse ben konusacagim
Her 3 konudan biri böyle! Yahuuu Niye dipdibe yaşıyorsunuzki, inanın ben bunu anlamıyorum????
Ahhh bir bilsem salakligima yanayim buraya tasindigim gune her gun nalet okuyorum biktim usandim.

Aynı benım vaka
Ben kaldırdım konsolu rahatım
Bende sattirdim ama kurtulamadim bir turlu

Esim evde oluyor hep o aciyor

Cok haklisiniz zaten dogumdan sonra yeni bir hayata alisma surecim olucak bide bunlara katlanamam

Daha simdiden soyluyor isguzar ben bakmam diye. Fena bir kadin inanin nefret doluyor icim
Cocuga bisey demeyin...kucuk sayilir o daha
Etkilenir az cok
Kv ne soyle gondermesin ya da gorumcene citlat
Esimle konusacagim o konussun artik annesiyle cocukta ananesinden yuz bulup geliyor sanki mecburum

Birde devamli aciktim ackktim aciktim diyor devamli yemek hazirla onun arkasini topla ugrasip duruyorum. Dedigini gibi yapacagim once esimle konusacagim ya o konussun ya da bende onlar gibi arsizlik yapacagim

Ay nasil yazdin bu kadar alintili mesaji?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…