Onlara da karismam zaten, aksam odama cekilir kitap okurum ya da yüzmeye giderim.eğitim sonuçta mesai değil daha erken çıkar gelir iki tabak koyar bulaşıkları koydur makineye kendi çamaşırını kendi yıkasın ütülesin yapma yanii
Ben de rahatsiz olurum, rahat dinlenemem diyor, kiza o da uyuz oluyor ama esimde bir sabir bir sabir ben de cirliyamiyorumBizim bankanın eğitimleri bile iki ay sürmüyor. Doçent doktor eğitimi mi bu Yahu? Ayıp yani, insan iki güne çekinmesi gerekirken iki ay için ameliyat ayarlamaları bile yapılmış. Bence siz konuşun bir an evvel, gitsin otelde kalsın. Bu nasıl iş böyle, eşiniz nasıl rahatsız olmuyor?
Mesleğe giriş eğitimi vs gibiyse zorunlu. Eğitime gitmesi lazım. Muhtemelen 2 aylık eğitim zorunludur. Biz yıllık izin bile kullanamamıştık. Çoookk hasta olanlar 1 2 gün rapor almışlardı.Bak bunu hic düsünmemistim. Birde rapor gecerli olurmu bu egitimlerde ? Esime dedim Ben ona rapor alayim bebegiyle rahat evinde olur diye. Egitimi almasi lazimmis, òğrenmesi lazimmis
İlk evlendigimizde eşimin akrabalarida böyle davraniyordu (bütün akrabalar başka ilde yaşıyor )Esimin memleketi boyle, buraya işi düsen gelir kalir, normalde iyi insanlar 2-3 gun dert değil ama 2 ayi dusünunce afakanlar basti beni
O riske girmeyin, tüm evlilik hayatınız sekteye uğrayacak. Baş başa zaman geçirmek , Pazar günü denen kavramlar kalkacak. Iki ay çok ciddi bir süre. Samimi diyorum, yapmayın...Ben de rahatsiz olurum, rahat dinlenemem diyor, kiza o da uyuz oluyor ama esimde bir sabir bir sabir ben de cirliyamiyorum
Ben kizi aricam yarin buyuk ihtimal o da istemiyor da kv ye dile getiremiyor. 3 ay ertele, sonra sutten kesilince birini ayarla diyeyim 2 ay cok zor. Ona da zor ben kendimi oyle dusunemedim bile. Bebek gece uyumuyor da hem onla ugrascak hem egitim.Kabul edecek gibi duruyorsun. Iki ay köle hayati yasayacaksin kolaylik dilerim sana
Bence idare edebilirsiniz iyi bir aile olduklarını sevdiğinizi söylediniz onlar sizinde aileniz hem ne güzel kalabalık güzel bir aile olarak yaşarsınız 2 ay hem uyumlu insanlar olduğunuzu söylediniz şuanda yardıma ihtiyacı var madem eltiniz sizde yardımcı olmuş oluyorsunuz evinizde musaitmiş kendiniz doldurmayın gündüzde iştesiniz zaten sadece akşamları beraber olursunuz eşiniz de çok mutlu olur sizde yardımcı olduğunuz için kendiniz iyi hissetteceksinizBen de rahatsiz olurum, rahat dinlenemem diyor, kiza o da uyuz oluyor ama esimde bir sabir bir sabir ben de cirliyamiyorum
Saol yazdigin icin, bu kadarini bilmiyordum. Para biriktirmek icin istemiyordur da bebek icin saglikli ortam vs diye iste. Ama benim sağlik bozulacak bu gidisle.Mesleğe giriş eğitimi vs gibiyse zorunlu. Eğitime gitmesi lazım. Muhtemelen 2 aylık eğitim zorunludur. Biz yıllık izin bile kullanamamıştık. Çoookk hasta olanlar 1 2 gün rapor almışlardı.
Bak bildiğim kadar yazayım. Şehir dışı görevlendirmelerde (eğitim de görevlendirmeyle oluyor) günlük harcırah verilir. Artı faturalandırmak kaydıyla konaklama ücreti verilir. Bunun memuriyet derece kademe vs ye göre belirli oranları var. Atıyorum günlük harcırah 40 tl ise bunun belirli bir oranı kadar da konaklama verilir, oranı hatırlamıyorum ama 1.5 katı diyelim 60 tl de konaklama için verilir. Ancak 60 tl ye otel olmaz, kurum anlaşma yaparak mesela 90 TL'ye kişi başı otel ayarlar. Kısaca personeli mağdur etmez. Ayrıca, eğer kv sini otele götürmek isterse, kv sinin ücretini kendisi öder ama kurum personeli için 90 tl ye anlaşmışsa aile bireyi içinde 90 tl,ödenir. Bizim arkadaş bebeği olduğu için annesini götürüyordu.
Otelde kalmadı diyelim. Günlük harcırah 40 tl ise hergün için bunu alır, artı sizde kalmış olacak. Ayrıca illa kurumun ayarladığı yerde kalmak zorunds değil. Daha uygun bir yer bulup kalabilir, harcırahını yine alır. Çok detaylı yazdım ama kurum personeline böyle haklar verirken gidip eltiye 2 ay yük olmak çok çirkin.
Bu arada ücretler ve oranlar afakidir, en güzel bilgiyi kanundan öğrenebilirsiniz. Eltiniz ise kendi çalıştığı kurumdan öğrenebilir . Ben örneklendirmek adına üstün körü yazdım.
Canim yalniz eltim hic yardimci olmuyor, misafir gibi takiliyor gelince. O yuzden de sinir oluyorum.ben gelecekse kv de gelsin dedim.ille de gelinecekse Kv herseyi cekip cevirir en azindanBence idare edebilirsiniz iyi bir aile olduklarını sevdiğinizi söylediniz onlar sizinde aileniz hem ne güzel kalabalık güzel bir aile olarak yaşarsınız 2 ay hem uyumlu insanlar olduğunuzu söylediniz şuanda yardıma ihtiyacı var madem eltiniz sizde yardımcı olmuş oluyorsunuz evinizde musaitmiş kendiniz doldurmayın gündüzde iştesiniz zaten sadece akşamları beraber olursunuz eşiniz de çok mutlu olur sizde yardımcı olduğunuz için kendiniz iyi hissetteceksiniz
Yani en mantiklisi bu.Ayrica eğitim alacağı yer sizin eve uzakmış zaten bebeğini çok az göreceksin diyebilirsiniz.Ben kizi aricam yarin buyuk ihtimal o da istemiyor da kv ye dile getiremiyor. 3 ay ertele, sonra sutten kesilince birini ayarla diyeyim 2 ay cok zor. Ona da zor ben kendimi oyle dusunemedim bile. Bebek gece uyumuyor da hem onla ugrascak hem egitim.
Ben eltiyle konusmaya karar verdim, hic kimseyi karistirmamak en iyisi. Ama iste is uzarsa esimle ugras dur olacak sonra.Kabul etmezdim.
Otel için imkanım varken bende gidip kimsede 2 ay kalmazdım.
Düşüncesizlik yani başka birşey değil. Kendi geldiği yetmiyor kayınvlide/kayınpeder takıyor peşine.
Kimse kusura bakmasın,kayınvalidenizide alsın otelde kalsınlar. Sizede arada yemeğe çaya gelirler.
Ayrıca evin hanımı sizsiniz size niye sormuyorlar müsait misin diye?
Siz ağırlayacaksınız misafiri eşiniz değil.
Yerinizde olsam "benim işim yoğun bu aralar,evle ilgilenemiyorum,gec geliyorum,siz otel ayarlayın rahat edersiniz "derdim. Onlar 2 ay kalmaktan utanmıyorsa bende utanmazdım bunu söylemekten.
Evet kv o konularda cok düsuncesiz, bana pek sormayi akil etmezYani en mantiklisi bu.Ayrica eğitim alacağı yer sizin eve uzakmış zaten bebeğini çok az göreceksin diyebilirsiniz.
Maksat bu çocuk emsin anneden ayrı kalmasınsa eğer bu çocuk akşam 1 2 saat görecek annesini zaten.
Ayrıca böyle durumlarda önce evin hanımı aranır kv bu konuda ayıp etmiş oğlu ilgilenmeyecek neticede bulaşık yemek çamaşır vs.durumlariyla.
Evet tabi odaha iyi olur çoçukları tek gelmesi yardımcıda olmuyorsa size o kötü olur işte yani oda akıl etse kv inşllah gelir en azından siz sıkıntıya düşmemiş olursunuz durumunuzu anlıyorum gelsinler deseniz şimdiki düzene alıştığınız için zor gelicek gelmesinler deseniz eşinize karşı mahçup olacaksınız kendi içinizde rahat etmeyecek belliki umarım kimsenin karışıp üzülmiyceği bir şekilde bir yol bulunurCanim yalniz eltim hic yardimci olmuyor, misafir gibi takiliyor gelince. O yuzden de sinir oluyorum.ben gelecekse kv de gelsin dedim.ille de gelinecekse Kv herseyi cekip cevirir en azindan
InsallahEvet tabi odaha iyi olur çoçukları tek gelmesi yardımcıda olmuyorsa size o kötü olur işte yani oda akıl etse kv inşllah gelir en azından siz sıkıntıya düşmemiş olursunuz durumunuzu anlıyorum gelsinler deseniz şimdiki düzene alıştığınız için zor gelicek gelmesinler deseniz eşinize karşı mahçup olacaksınız kendi içinizde rahat etmeyecek belliki umarım kimsenin karışıp üzülmiyceği bir şekilde bir yol bulunur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?