Mecburi durumlardan eltim 2 ay bizde kalacak

eğitim sonuçta mesai değil daha erken çıkar gelir iki tabak koyar bulaşıkları koydur makineye kendi çamaşırını kendi yıkasın ütülesin yapma yanii
Onlara da karismam zaten, aksam odama cekilir kitap okurum ya da yüzmeye giderim.

Ben de rahatsiz olurum, rahat dinlenemem diyor, kiza o da uyuz oluyor ama esimde bir sabir bir sabir ben de cirliyamiyorum

Bak bunu hic düsünmemistim. Birde rapor gecerli olurmu bu egitimlerde ? Esime dedim Ben ona rapor alayim bebegiyle rahat evinde olur diye. Egitimi almasi lazimmis, òğrenmesi lazimmis
Mesleğe giriş eğitimi vs gibiyse zorunlu. Eğitime gitmesi lazım. Muhtemelen 2 aylık eğitim zorunludur. Biz yıllık izin bile kullanamamıştık. Çoookk hasta olanlar 1 2 gün rapor almışlardı.

Bak bildiğim kadar yazayım. Şehir dışı görevlendirmelerde (eğitim de görevlendirmeyle oluyor) günlük harcırah verilir. Artı faturalandırmak kaydıyla konaklama ücreti verilir. Bunun memuriyet derece kademe vs ye göre belirli oranları var. Atıyorum günlük harcırah 40 tl ise bunun belirli bir oranı kadar da konaklama verilir, oranı hatırlamıyorum ama 1.5 katı diyelim 60 tl de konaklama için verilir. Ancak 60 tl ye otel olmaz, kurum anlaşma yaparak mesela 90 TL'ye kişi başı otel ayarlar. Kısaca personeli mağdur etmez. Ayrıca, eğer kv sini otele götürmek isterse, kv sinin ücretini kendisi öder ama kurum personeli için 90 tl ye anlaşmışsa aile bireyi içinde 90 tl,ödenir. Bizim arkadaş bebeği olduğu için annesini götürüyordu.
Otelde kalmadı diyelim. Günlük harcırah 40 tl ise hergün için bunu alır, artı sizde kalmış olacak. Ayrıca illa kurumun ayarladığı yerde kalmak zorunds değil. Daha uygun bir yer bulup kalabilir, harcırahını yine alır. Çok detaylı yazdım ama kurum personeline böyle haklar verirken gidip eltiye 2 ay yük olmak çok çirkin.

Bu arada ücretler ve oranlar afakidir, en güzel bilgiyi kanundan öğrenebilirsiniz. Eltiniz ise kendi çalıştığı kurumdan öğrenebilir . Ben örneklendirmek adına üstün körü yazdım.

Reactions: KV_
Esimin memleketi boyle, buraya işi düsen gelir kalir, normalde iyi insanlar 2-3 gun dert değil ama 2 ayi dusünunce afakanlar basti beni
İlk evlendigimizde eşimin akrabalarida böyle davraniyordu (bütün akrabalar başka ilde yaşıyor )
istanbula her gelen dıdısının dıdısı felan herkez bize uğramadan kalmadan istanbuldan gitmiyordu
Sanki sultan ahmet , Eyüp Sultan ,kız kulesi gibi görüyolardi bizim evi artık tur duzenlicekler bizim eve zannetmeye başlamiştim
ziyaret edip kendilerine görev edinmişlerdi vede kalırlar dı

1 sene sesimi cikarmadim yeni gelinim neyse alttan aliyim gelsinler gitsinler dedim Ama baktım olcak gibi değil artik herkese sert çıkıyorum kimseyi kabul etmiyorum
Bi kayinvaldemler gelebiliyor bize

E ohaa diyorum baska da bisey demiyorum.valla cok cok zor kendisi gelecek ustune butun sulaleyi pesine takacak.karakterinizi bilmiyorum ama kimse bu kadar sabirli degildir heleki ben olsam hiv oyle seylere dayanamam.bence sizde bi sekilde halledin 2 ay ne demek bide bunca insanla.eltinizde hangi akla hizmet boyle biseyi yapiyoki.ben annemlerde kalsam en fazla 3 gun bebekle hayatta yapamam.bide siz eltisiniz yani.boyle insanlarin kafasindan istiyorum boyle bencil ve dusuncesiz.

Eğer hatrı sayılacak bir eşin varsa kırma kalbini 2ay sık dişini derim. Konu eltinle kaynanan değil, sen ve eşin. Öyle düşün. Onların davranışları bi senin gözüne batar. Ama senin halin hareketlerin eşin dahil herkesin gözüne batar. 2ay için 2sene huzursuz olursun sonra. Düşünüp düşünüp kurmamaya çalış kendini, bi gelsinler bakalım bırak akışına. Bol şans diliyorum sana

Ben de rahatsiz olurum, rahat dinlenemem diyor, kiza o da uyuz oluyor ama esimde bir sabir bir sabir ben de cirliyamiyorum
O riske girmeyin, tüm evlilik hayatınız sekteye uğrayacak. Baş başa zaman geçirmek , Pazar günü denen kavramlar kalkacak. Iki ay çok ciddi bir süre. Samimi diyorum, yapmayın...

Kabul edecek gibi duruyorsun. Iki ay köle hayati yasayacaksin kolaylik dilerim sana
Ben kizi aricam yarin buyuk ihtimal o da istemiyor da kv ye dile getiremiyor. 3 ay ertele, sonra sutten kesilince birini ayarla diyeyim 2 ay cok zor. Ona da zor ben kendimi oyle dusunemedim bile. Bebek gece uyumuyor da hem onla ugrascak hem egitim.

Bence idare edebilirsiniz iyi bir aile olduklarını sevdiğinizi söylediniz onlar sizinde aileniz hem ne güzel kalabalık güzel bir aile olarak yaşarsınız 2 ay hem uyumlu insanlar olduğunuzu söylediniz şuanda yardıma ihtiyacı var madem eltiniz sizde yardımcı olmuş oluyorsunuz evinizde musaitmiş kendiniz doldurmayın gündüzde iştesiniz zaten sadece akşamları beraber olursunuz eşiniz de çok mutlu olur sizde yardımcı olduğunuz için kendiniz iyi hissetteceksiniz

Saol yazdigin icin, bu kadarini bilmiyordum. Para biriktirmek icin istemiyordur da bebek icin saglikli ortam vs diye iste. Ama benim sağlik bozulacak bu gidisle.

Yuhh bende calisanim ben evde degilken kim olursa olsun evimde kalinca acayip geriliyorum is fln yapamam ben olsam bebek kv kp elti gorumce valla kocamda dahil kapinin onune koyarim ben olsam asla kabul etmeyin evliligini sarsar bu durum

Kabul etmezdim.
Otel için imkanım varken bende gidip kimsede 2 ay kalmazdım.
Düşüncesizlik yani başka birşey değil. Kendi geldiği yetmiyor kayınvlide/kayınpeder takıyor peşine.
Kimse kusura bakmasın,kayınvalidenizide alsın otelde kalsınlar. Sizede arada yemeğe çaya gelirler.
Ayrıca evin hanımı sizsiniz size niye sormuyorlar müsait misin diye?
Siz ağırlayacaksınız misafiri eşiniz değil.
Yerinizde olsam "benim işim yoğun bu aralar,evle ilgilenemiyorum,gec geliyorum,siz otel ayarlayın rahat edersiniz "derdim. Onlar 2 ay kalmaktan utanmıyorsa bende utanmazdım bunu söylemekten.

Canim yalniz eltim hic yardimci olmuyor, misafir gibi takiliyor gelince. O yuzden de sinir oluyorum.ben gelecekse kv de gelsin dedim.ille de gelinecekse Kv herseyi cekip cevirir en azindan

Ben kizi aricam yarin buyuk ihtimal o da istemiyor da kv ye dile getiremiyor. 3 ay ertele, sonra sutten kesilince birini ayarla diyeyim 2 ay cok zor. Ona da zor ben kendimi oyle dusunemedim bile. Bebek gece uyumuyor da hem onla ugrascak hem egitim.
Yani en mantiklisi bu.Ayrica eğitim alacağı yer sizin eve uzakmış zaten bebeğini çok az göreceksin diyebilirsiniz.
Maksat bu çocuk emsin anneden ayrı kalmasınsa eğer bu çocuk akşam 1 2 saat görecek annesini zaten.
Ayrıca böyle durumlarda önce evin hanımı aranır kv bu konuda ayıp etmiş oğlu ilgilenmeyecek neticede bulaşık yemek çamaşır vs.durumlariyla.

Ben eltiyle konusmaya karar verdim, hic kimseyi karistirmamak en iyisi. Ama iste is uzarsa esimle ugras dur olacak sonra.

Bana ne elti eğitim alacak diye derdi beni gerecek.huzurum kaçacak.kendi yetmiyor çocuğu, kv,kp,gorumce....aaaa yok çekmem de çekemem de.ayrica bunu bana sormaları gerekir eşin e değil.evin sorumlusu kadındır!

Evet kv o konularda cok düsuncesiz, bana pek sormayi akil etmez

Canim yalniz eltim hic yardimci olmuyor, misafir gibi takiliyor gelince. O yuzden de sinir oluyorum.ben gelecekse kv de gelsin dedim.ille de gelinecekse Kv herseyi cekip cevirir en azindan
Evet tabi odaha iyi olur çoçukları tek gelmesi yardımcıda olmuyorsa size o kötü olur işte yani oda akıl etse kv inşllah gelir en azından siz sıkıntıya düşmemiş olursunuz durumunuzu anlıyorum gelsinler deseniz şimdiki düzene alıştığınız için zor gelicek gelmesinler deseniz eşinize karşı mahçup olacaksınız kendi içinizde rahat etmeyecek belliki umarım kimsenin karışıp üzülmiyceği bir şekilde bir yol bulunur

Ögrenince hemen yorum yapmadim, Biraz daha bekliyorum kendileri mantiksiz oldugunu anlayacak diye. Baktim cozulmuyor arayacagim.

Insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…