merhaba arkadaşlar
Faruk Abike Hoca hamilelik takiplerimi yaptı. Takiplerimdeki ilgisinden, yetkinliğinden, kendisinin erişilebilirliğinden son derece memnun kaldım. 32. haftamda suyumun azaldığını görünce gereken tüm tedbirleri aldı. Çocuğumun sağlıklı bir şekilde doğmasını böylece sağladı. Ancak, erken doğm tehtitle hastanede yattığım 3 gün içinde (Eylül 2012) hastanenin kadın doğum katında yer olmadığı için başka bir kattaydım ve kadın doğum hemşireleri ile yattığım katın hemşireleri arasındaki koordinasyonsuzluk nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadım. Bu sıkıntılar artık dayanılmaz hale geldiğğinde kendisinden telefonda yardım istedim. Beni dinlemeden bana bağırmaya başladı, üstelik yanlış anladı. 7 aylıkken doğum yapmak ve yaşayacağından emin olmadığım bir çocuk doğurmak üzereyken kendisiyle yaşadığım bu olay beni çok ama üzdü. Ertesi gün ultrasona soktu, doğum vaktinin geldiğini, ama kendisi hastaneden ayrılmak üzere olduğu için başka bir doktorun doğumuma gireceğini söyledi. Aynı gün kendisinin o hafta evelenceğini ve İstanula taşınacağını öğrendim...doğumuma girmedi, doğum sonrası nasıl olduğumu sormak için odama geldi. Ertesi gün de uğradı.
Daha hassas olabilirdi, anladığım kadarıyla o da evlenmek ve taşınmak üzere olmanın stresini yaşıyordu, ama beni çcuk gibi azarlamak yerine önce dinleyebilirdi sonra da hastaneyi arayabilrdi, o bağırdı ben koptuum, tam anlatamadım kendimi o da yanış anlamaya devam etti...
Çok ama çok kırgınım ama asla kimsenin hakkını yiyemem. 2 ay bocaladım, bnları buraya yazsam mı yoksa yine de bebeğim sağlıklı doğdu die sussam mı diye. Ama yok hatırladıkça sinirlerim bozuluyor, hala atlatamadım o pazar gününün ve doğuma girerkenki duygularımın acısını...
Sonuç olarak Faruk hocaya takiplerimdeki ilgisi ve erken doğan bebeğimin yaşaması için aldığı tüm tedbirler için her zaman minnettar olacağım, ama son anda ama benim en hassas olduğum ve kendisine en çok ihtiyaç duydugum bir zamanda bir zamanda yaşadığımız , ve hala etkisini üzerimden atamadığım bu olay için kendisine hep kırgın olacağım...
Hastaneye gelince, kadın doğum katına geçtiğim andan itibaren durum düzeldi, kattaki hizmetten doğumdan doğum sonrası aldığım hizmetten, özellikle yeni doğan ünitesinde oğluma v13 gün verilen hizmetten son derece memnun kaldım. Kadın doğum katına gçemeden önce yaşadıklarımla ilgili hastaneye şikayetlerimi de ilettim. Bilmiyorum ciddiye alırlar mı.
Oğlum şimdi 2 aylık. Küvezden çıktığından beri yine medicanadan incilay hanıma gidiyoruz, ondan da çok memnunum....
Hepinize sevgiler...