Melek anneleriyle konuşmaya ihtiyacım var:(

benim meleğimde çook güzeldi teyzesi... Bende 34 hafta hiç bir sıkıntım olmadan taşıdım bebeğimi... Bır hafta onden gidiyodu meleğim hatta.. 2.080 gr ve 50 cm doğdu yavruuumm....
33.hafamdı sabah çok hafif bir kan vardı çamaşırımda. Ne olur ne olmaz diye özel hastanenin aciline gittik işe gitmeden. Ama bende hçibir şey yok..kızım kıpır kıpır...- vişne suyunu severdi meleğim ben içerdim o içimde oynardı...:)- açılman yok ama her an doğum yapabilsin dedi doktor... 1 gece hastanade yattım. Ciğerleri gelişsin diye iğne yaptılar bana. Nst lerde sancım varmış. Biraz daha kalmalı dedi doktor. Dayadılar bana pre-parı, nidilatı.. Nabzım 190.. Kalbmin atışını karşıdan görüyolar. Annem hemşirelere bağırıyo gelin çıkarın serumu kızım nefes alamıyo, dayanamıyo, bari azaltın.. Annemi dinlemeyin diyorum, dayanırım, yeterki zeynep duru'm a bi şey olmasın... Ahhh...annem bana, bende yavruma kıyamıyorum...ertesi gün çıkardı beni doktor. Ama hiç kalkmamalısın dedi sürekli yatmalısın.. Ertesi gün bir prof. Buldu eşim. üniv. Hastanesinde.işinin ehliymiş, bende duymuştum ismini pek çok kişiden... Ona gittik... Ertesi gün sabah anneme anne suyumun geldiğini anlarım değil mi diye sordum. Hiç merak etme dedi. Anlaşılmayacak gibi değil... Akşamına suyum geldi... Hiç paniklemedim.. Anne sol tarafına yatınca daha rahat edermiş bebekler. Daha rahat beslenir, daha rahat oksijen alırlarmış... Yattım soluma... Eşim evde değildi garibim biraz hava almak için çıkmıştı. Bekledim öyle... Kızıma korkma dedim.. Annen yanında yavrum dedim....seni çok seviyorum dedim... Evet erken ama baban gibi sabırsızsın ne yapalım dedim. Her güzelin bi kusuru olurdu:) okşadım, sevdim.. Iyim anne der gibi tekmeler... çok yaramazdı kızım,çok canımı yakacaktı....:) hastaneye gittik hemen. Yatırdılar beni, özel oda bulamadık o gece. 6 anne adayıyla beraber kaldım... Hepsinin bir problemi var, kiminde tansiyon olmuş, kiminde suyu fazlaymış annenin nefesini kesme ihtimali varmış.. Herkeste bir problem anlayacağın... Iyiki özel oda yokmuş dedim... çok şükür annecim dedim kızıma.. Bak ben iyim, sen iyisin... Azıcık sabırlı ol meleğim azıcık daha bekle dedim... özel odaya geçtik..1 hafta 190-200 nabızla yattım... Yeni doğan bir bebek vardı orda,anneciğinin durumu çok kritikti. Babannesi sık sık bana getiriyodu seveyim de moralim düzelsin diye.. Diğer odada benim hastaneye yattığım gün doğmuştu.. Avuc kadar ama çok sağlıklı bir kuzu(maşallah, suphanallah)... Inanmayacaksın... Onu her kucağıma aldığımda duru beni bi tekmelerdi bi tekmelerdi... çok da kıskançtı annesini daha görmeden kıskanıyodu sanırım yavrumm.....ciğerparem, gözümün nuru, hayatımın ışığı... Umudum... Hayalim... Sevgilim...heyecanım.... Yarınım... Yaşama sevincim....yavrummmmmm.... 34. Haftamıza girdik...1 hafta olmuştu suyum geleli....akşam 7... Eşim geldi işten...ben annemle kalıyorum hastanede.. Kayınvaldem falan yanımda... Hepsini çıkardım odadan.. Eşimle başbaşa kalmak istedim..birden ağlamaya başladım...eşim beni sakinleştirdi falan... Hastane psikolojisi..aklımda hiiiç kötü bir şey yok...elim hep karnımda, okşuyorum yavrumu...oda tempo tutuyo annesine..sancım başladı benim...nstde sancılar tavan yapıyo.. Pre-par, nidilat, ismini bilmediğim bir fitil...sancımı durdurmaya çalışıyolar...nekadar kalsa içimde karmış...her şey yolunda diyo doktor annesi korkma...sabaha karşı 3 gibi biraz geçti sancım..1 cm de açılma var.. Annemi başka br odaya uyumaya gönderdim,biraz dinlensin diye.eşim yanımda gitmedi o gece. Annem koarak geldi odaya. Fatma sen mi bağırdın bi şey mi oldu diye.. Yok dedim anne iyim meraklanma..kapının önünden geçen doktoru çağırdı. Yeniden nstye bağlayın diye. Geldi.. Bağladı nst ye ... Suratta bi tedirginlik... Apor topar çıktı yanında başka doktorlarla geldi... Kalp atışları azalmış yavrumun..apar topar ameliyathaneye...zangır zangır titriyorum... Doktorun biri ameliyathanede bebek ex olmak üzere acele edin dedi.. Bayılttılar beni.. Anne bebeğim anne bebeğim diyeağlayarak odama giderken geldim kendime..yavrum nefes alamıyomuş.. Beyni oksijensiz kalmış... Annesi kurban olurdu ona...nefeslerim hep onun olsaydı keşke...kızım başka hastanede ben başka hastanede..haberler kötü.. Aklımı oynatacam dedim... Ben bende değilim, uyuşturun beni diye yalvarıyorum.. 2 gün sonra gittim kızıma, camın önündeki küveze götürdüler ben... Ahhhhh çirkin dedim... öldürecen mi anneni...durumu kötü..yaşama umudu yok, olsada kesin sakat... Insafsızlar, ne kadar kolay yaşama sevinci o bebek olan daha yeni doğum yapmış, hayalleri daha sıcacık, elinde hastane çıkışı,battanyesiyle, sütü akan, yavrusunun kokusuna ,yüzüne hasret bekleyen bir anneye bunları söylemek..yavruuum dedim seni tekrar içime alayım, karnıma koysunlar seni yine..ben sana bakarım annem.....allahım dedim habibin yüzüsuyu hürmetne kızıma şifa ver dedim... Ne yaptıysam tövbe dedim... Ne ettiysem tövbe dedim...14.gün... Makinalr çıkmış. Kızım kendi kendine nefes almaya başlamış..hemşirelerin ellerini tutmaya çalşıyomuş ben diye..ahhhh...gözlerini hiç görmedim, hiç açmadı.sesini hiç duymadım hiç ağlamadı... Ama o gün kızım iyi olmuştu.herkese müjde verdim...ogünün sabahı kızımın 4 te kalbi durmuş...bense ilk kez o gece uyuyorum kızım iyişti diye...sonra bir telefon..... Hayat durdu...hala dönüyo mu dünya???ben hala o gündeyim....
Yavrummmmmmmm.... Zeynep duru'm... Nasipli, bereketli meleğim.... Annen seni çok özlüyo... Annen hergün ölüyo sensiz yavrum...cennet çiçeğim...kavuşacaz annem......

rabbim dayanma gücü versin..hıçkırarak okudum...
nedense bugünlerde canımm daha bi çok yanıyo.güngeçtikçe azalır sanıyordum yanılmışım.hergün daha bi kor oluyo

nedense bugünlerde canımm daha bi çok yanıyo.güngeçtikçe azalır sanıyordum yanılmışım.hergün daha bi kor oluyo

Allahım bütün melek annelerine kucağı boş kalan annelere bizlere sabır versin burda yazılanları gözyaşlarıyla okudum =( bende 10 ay önce erken doğum nedeniyle ikiz(kız) bebeklerimi kaybettim çok zor günlerdi aylarca ağladım sızlandım ama giden gelmiyor ne fayda! bebeklerim doğduktan hemen sonra vefat ettiler kuzucuklarımın o halleri cansız minicik bedenleri gözlerimin önünden gitmiyor hergece dua ediyorum Allahım bi kere rüyama gelsinler göreyim kızlarımı diye ama hala göremedim =( hakkımızda hayırlısı bu demek ki =( benim tek tesellim bana ihtiyacı olan bir yavrumun daha olması 9 yaşındaki oğlumun benle çok geceler ağladığını bilirim annesine kıyamazdı kuzucum kardeşlerim cennette üzülme annem diyor onu kokluyorum öpüyorum =( Rabbim oğluşuma uzun ömürler versin ve yeniden bizlere sağlıklı uzun ömürlü bebişler nasip etsin...

Nedense bugünlerde canımm daha bi çok yanıyo.güngeçtikçe azalır sanıyordum yanılmışım.hergün daha bi kor oluyo

geçmesin bu acı.. Dinmesin bu ızdırap... Ona dair ne varsa hiç biri geçmesin... Sadece dayanabilme gücü istiyorum mevlamdan... Ve bunun en büyük sınavım olmasını....
Rabbim yardım etsin hepimize....

amiiin... Inşallah.... Iyiki teselli olacak bir kuzun varmış....allah ım ona uzun sağlıklı sıhttali hayırlı ömür nasip etsin inşallah.....

slm canım.şimdi gördüm yazdıklarını kusura bakma.ben oğlumu kaybettikten tam 3 ay sonra seve seve isteyerek dualar ederek hamile kaldım.hazırdım anne olmaya ve benim acımı dindirecek tek şeyde yavrumdu.ben 6.ayımdan sonra ayrıldım okuldan ve hep yattım.annem geldi sağolsun bana bakmaya.aslında doktorum psikolojim için çalışmamı uygun görüyordu ama ağrılarım çok olduğu için hep yattım.bebeğimin eşide aşağıdaydı ve her adım attığımda sanki çıkacakmış gibi his veriyordu.her hafta hastanelerde nst lerdeydim anla yani kaybetmekten o kadar çok korkuyordum.kromozom testleri yapıldı ama şükür bişey çıkmadı sebebinide bilmiyoruz ama yoğn iltihap vardı.bol bol idrar testi yaptırdım kendimin doktoru oldum bir nebze.ben istedim sürekli testleri ve sürekli rahim ağzını ölçmelerini istedim.ben 3 farklı doktora gittim hamileliğim boyunca üçününde birbirinden haberi yoktu.oğlum erken doğdu o haftaya gelince çok korktuğum için doktorum sağolsun yanımda olup korkumu azaltmak için hastaneye yatırdı beni 2 gün ama şükürler olsun.37+3 te bebeğime kavuştum sağlıklı sıhhatli.erteleme gülüm..bırakta kanayan yarana kabuk olsun.kaç melek annnesi var biliyormusun tam haftasında doğurup kaybeden,3 yaşında,6 yaşında kaybeden.allahım beterinden saklayıp bunu unutturacak acı vermesin.facebookta melek anneleri grubumuz var orada daha çok dertleşiyoruz.bekleriz gülüm rahalarsın.acın çok yeni çok kanayacak daha çok acıtacak.allahım sabır versin...

3 gündür ağlayamıyordum sanki bişiler boğazımda düğümlenmişti ama yazınla birlikte gözyaşlarımda aktı benim meleğim de oksijensiz kalmıştı o da gözlerini açamıyordu yaşasaydı beyninde iskemi ve ödem olduğu için özürlü olacaktı ama olsun ben bakardım ona hiç bıkmadan hiç usanmadan bakardım çnkü o benim yawrum o benim canım kanım rabbime sığınıyorum akıl ve sabır istiyorum bu acıya dayanmak çok zor ...yaşasaydı diye başlayan bir sürü cümlem var dün bebeğimin eşyalarına baktım hiç bir zaman giyemeyeceği patikleri badileri yelekleri öylece duruyor ben onlara baktım onlar bana baktı bebek arabasına baktım daha kılıfını bile açmamıştık kızım biraz büyüyünce o arabaya bindircektim gezdirecektim onu ne hayallerim vardı benim oysa şimdi hiç birşeyim yok ne kızım var yanımda ne de kızımla ilgili kurduğum hayallerim artık hiç birşeyin çevremdeki hiç bir insanın önemi kalmadı benim için dönüpte geçmişe bakıyorum hep salak saçma konulara üzülmüşüm kendimi yıpratmışım meğer o üzüldüğüm şeyler gülünüp geçilecek şeylermiş meğer acıların en büyüğü evlat acısıymış...kendimi yarım hissediyorum bi yanım şimdi kara toprak altında onu kara toprağa bıraktığımız gün geliyor gözümün önüne o gün hastaneye gidip bebeğimi sevecektim onu öpecektim ona dokunacaktım ama olmadı sadece tabutunu sevebildim...küçücük bir tabut...üzerine bi örtü koymuşlardı onu okşadım ona onu çok sevdiğimi söyledim böyle olmamalıydı...meleğimsiz günler çok kötü geçiyor...

ben henüz almamıştım arabasını pusetini.. Daha doğuma 1,5 ay vardı.. Annem sürekli kızıma battaniye örüyodu. En son elinde pusetindeyken örtelim üzerine diye beyaz küçük bir battaniye örüyodu. Bitince üzerine küpürler geçecekti... Prensesime göreydi... Cicili bicili... Hastaneye yattığımda annem hızlandırdı örme işini e torun geliyodu.. Doğum yapacağımın gündüzü küpürlerini seçtim bu olsun anne diye... Dikemedi annem.. Tamamlayamadı battanyeyi... Sordum sandığının en dibine koymuş annem..
Bir sürü bez almıştık duru ma.. Onu kaybedince, hastanede bebeği yoğun bakımda yatan benden daha şanslı annelere vermek için gittiğimde hastaneye annem bütün dolabını boşaltmış kızımın. Hepsini koymuş sandığıma... Kilitlemiş... Bir tahta sandık bu kadar mı kıymetli, değerli olur insana... Hayallerimin, heyacanlarım, mutluluğum, kalan hayatım o sandıkta...kızıma mevlüt elbisesi almıştım... Ayakkabası, saç bandı...40ında mevlüt okuttuğumda giyecekti... Gelen herkese maşallah dedirtecektim.... Hiç kucağımdan indirmeyecektim.. Sevdiğim dostlar..akrabalar... Sevecektik kızımı o da bize gülücükler atacaktı ağzından salyaları aka aka.. Onun günü olacaktı....her gün onun günü olacaktı... Ben onun kölesi olacaktım... Köle olarak şad olacaktım yavruma... Hasretim oldu........ Yangınım oldu....
Yarım bi insan oldum ben, demişsinya sende tprak attılar öteki yarımın üstüne.. ışıksız, anlamsız, sebepsiz, mutsuz, nefessiz her günüm... Her günüm kızımsız.... Anlatamıyorumki... Yazdıklarım bile okadar hafifki... Içimde fırtınalar kopuyo......... ölüyorum.............

ben anlıyorum seni ve eminim ki sadece bende değil diğer melek anneleri de anlıyor seni sadece evladını kaybeden anneler birbirlerini anlayabilir diğer insanlar da anladıklarını sanarlar sana seni anlıyorum derler ama anlayamaz yüreği yanan bi anneyi sadece yüreği yanan bi anne anlayabilir...

kesinlikle öyle canım... Insanın annesi bile anlamıyo yavrusunu onu o halde görüp üzüldüklerinden sanırım...

aynen sonuna kadar katılıyorum...eger sizi bulmasaydım ne yapardım...
keşkee keşke bu acı bizi araya getirmeseydi ama bunu yaşayıncada anlayan sadece aynısını yaşayan..

geçmesin bu acı.. Dinmesin bu ızdırap... Ona dair ne varsa hiç biri geçmesin... Sadece dayanabilme gücü istiyorum mevlamdan... Ve bunun en büyük sınavım olmasını....
Rabbim yardım etsin hepimize....

canım geçmesin ama hafiflesin...
rabbim bu acıyı hafifletsin..meleklerimizin kardeşlerini yollasın inşallah..
bu umudmum da olmasa yaşamak istemiyorum

amiiin... Inşallah.... Iyiki teselli olacak bir kuzun varmış....allah ım ona uzun sağlıklı sıhttali hayırlı ömür nasip etsin inşallah.....

Aminnnn inşallahhhh cnm tşk ederim güzel temennilerin için evlat acısını ancak diğer evlat dindirmeye çalışıyor. Rabbim bizlere bir daha evlat acısı yaşatmasın hiç bir annenin kucağını boş bırakmasın öyle iyi anlıyorum ki sizleri doğum yaptıktan sonra o hastaneden elin boş çıkmak öyle korkunç bi duygu ki sanki enkaz altında kalmış gibi hissediyor insan sanki hayat durdu ve herşeyin sonu geldi ama Allah öyle büyük kii hiç bir kuluna dayanamayacağı sıkıntı vermezmiş demek ki bu kadar sabırlı güçlü anneleriz biz onlar bizler için inşallah şefaatçi olacaklar bizleri cenette sokacaklar böyle teselli buluyorum ben ...

inşallah... Artık ölümden korkmuyorum.. Aksine bende cennete gidebileyim diye kendime daha çok çeki düzen verdim.. şükürki isyankarlık vermedi rabbim... Sabır verdi... Suskunluk nasip etti..

ellerin bomboş hastaneden çıkmak....ve eve geldğin de bom boş bir beşikle karşılaşmak...o beşiğe öylece bakakalmak ona bebeğinin geleceğini orda yatacağını söylemek boş beşikle konuşmak ve o gecenin sabahı bir yıkılış...

canım geçmesin ama hafiflesin...
Rabbim bu acıyı hafifletsin..meleklerimizin kardeşlerini yollasın inşallah..
Bu umudmum da olmasa yaşamak istemiyorum

kızımın kokusuna hasretim.. Kardeşi ablasının kokusunu getirsin bana... Ve tabiki sizlerede melek anneleri... Yazarken farkettim hem çok acı hem çok kutsal, melek anneleriyiz biz.....

inşallah... Artık ölümden korkmuyorum.. Aksine bende cennete gidebileyim diye kendime daha çok çeki düzen verdim.. şükürki isyankarlık vermedi rabbim... Sabır verdi... Suskunluk nasip etti..

bnde her insan gibi ölümden korkardım ama artık bende korkmuyorum ölünce ona kavuşacağımı biliyorum keşke rabbim canımı alsa çünkü böyle yaşarken her gün ölmek daha kötü...

bnde her insan gibi ölümden korkardım ama artık bende korkmuyorum ölünce ona kavuşacağımı biliyorum keşke rabbim canımı alsa çünkü böyle yaşarken her gün ölmek daha kötü...

canım..... Yazdıklarını okumuyorum ben burdaki hiç bir annenin... Hepsini yaşadım ve yaşıyorum...

canım..... Yazdıklarını okumuyorum ben burdaki hiç bir annenin... Hepsini yaşadım ve yaşıyorum...

insan okuduğu her yazıda kendini buluyor başka başka hikayelerde farklı farklı ölüyorum ben her hikayede kendi kızımı görüyorum sanki bi başka anne anlatmıo yaşadıklarını sanki o melek bi başka anneye ait değil benim meleğim gibi hissediyorum...

Dün babanla muhteşem yüzyılı izliyoduk hatırlarsın meleğim sana olanları anlatırdım sesleri duyupda meraklanmayasın diye. Süleymanın kızı mihrimah hasta oldu. Süleyman onu ziyarete gitti. Sarıldı kızına onu okşadı, sevdi,kızıyla uyudu... Gözlerim babana takıldı yavrum... Saklayamadı bu kez benden gözlerini... Nasıl yaktın içimizi annem, nasıl bir kor düşürdün bebeğim içimize...
Her film, her şarkı, her olay seni anlatıyor bize... Sensiz tek bir anımız yok yavrum... Her şey sensin kızım.. Durum...
Annen sensiz bir hiç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…