Melek anneleriyle konuşmaya ihtiyacım var:(

Canım benim duyuyordur tabiki,, maalesef şimdi verirlermi bilmiyorum ama doğum kartından gizlice çekmiştim ertesi gün almışlardı hemen zaten, benim kolluğumda duruyor, hamile kalınca oğluma kumbara yapmıştık, o ve içindekiler halen duruyor.. Kıyafetlerinin arasında kıyamadım vermeye.. Seni ve babasını izliyordur merak etme sen.. Hadis de de vardı tatlım, cuma günleri yanımıza iniyorlar bunuda unutma, ben her cuma hissediyorum sanki bebeğimi.. Şuda var bebeklerimiz mezarda değiller, sadece bedenleri orada.. RABBİM kuluna çekemeyeceği yük vermezmiş arkadaşım, Sabır bizim tek dayancımız.. Seni duyuyor, seni hissediyor, belkide yanında olduğunu anlaman için bişeyler yapıyordur, bunu takip et annesi, ben oğlumu serçelerde görüyorum hep, cenazeden sonra serçelerle konuşur oldum hatta birgün yabani olan serçe mutfağımın balkonundan içeri girip tam ben oğlum için ağlarken ayağımın dibine kadar geldi, yüzüme baktı inanabiliyormusun, baktı baktı ayağımın ucuna kadar gelip, sonra kapıya gitti bidaha döndü baktı ve uçup gitti, aynı gün annem aramıştı, kızım yavru serçe geldi bizim eve babana bak torunun geldi dedim, baban tuttu su ekmek verdi sonra camdan uçtu gitti dedi, inanamadım, halen aklıma geldikçe kötü oluyorum, ondan sonra taşındık o evden çok şükür ama serçelerim bırakmadı bizi, halen mutfağımın balkonunda birsürü serçem var beslediğim, o günler çok zordu, ama hiç olmazsa sana bişey olmadı çok şükür eşin destekçi diye düşün, inşALLAH tekrar anne olacaksın o zaman kardeşlerine anlatırsın ablalarını canım benim...

yazdıklarını okumak umut verdi bana allah razı olsun senden

oğlumu kaybettiğim ilk günler nerede bir kuş sesi duysam ya da bir kedi miyavlaması oğlum bana sesleniyor gibi geliyordu, sanki başka canlılarda vücut bulmuş gibi.. sonra geçti.. nasıl da aynı hissettiklerimiz

oğlumu kaybettiğim ilk günler nerede bir kuş sesi duysam ya da bir kedi miyavlaması oğlum bana sesleniyor gibi geliyordu, sanki başka canlılarda vücut bulmuş gibi.. sonra geçti.. nasıl da aynı hissettiklerimiz

evet canım haklısın, herşey bana da oğlumu hatırlatıyordu, böcek, kelebek, arı ama özellikle serçeler sanki oğlum hep yanımda... bunu düşünmek bile acımı azaltıyor, hep yanımda minik oğlum diyorum :)

yazdıklarını okumak umut verdi bana allah razı olsun senden

Sendende canım, aynı şeyleri yaşadığımız için daha iyi anlıyoruz birbirimizi... RABBİM hayırlısıyla bebişler nasip etsin tekrar inşALLAH.. Ömürlü sağlıklı... İstiyormusunuz yani düşünüyormusunuz?

Sakın öyle demeyin öyle düşünmeyin.Anne anlamaz olur mu??Annedir neticede.Oğlumu toprağa damat verdikten birkaç ay sonra malatyaya döndük.orada çalışıyorum kendimle ve acı gerçeğimle yüzleşme zamanımdı.iki kişi çıkıp tek kişi dönmüştüm bu şehre.eşim sağolsun ben annemdeyken malatyaya dönmüş daha çok ölmeyeyim diye evimizi taşımış oğluma hamileliğimi yaşadığım evden çok uzak bir yere.arkadaşlarımın olduğu yere taşımış düzeltmiş.toplamış yavrumun eşyalarını ama çantamda ona ilk aldığım çorapları çıkarmayı unutmuş.evime geldiğimde annemden uzaklaşmanın rahatlığıyla elimi karnıma koyup kuzummmmmmm diye yere yığıldığımı sesimi koyup başımı duvarlara vura vura ağladığımı bilirim.
Ağlama nöbetlerimin ardı arkası kesilmiyordu.hele bir şarkı vardı sabah uyanınca onu açar yatana kadar ağlardım.ELME ATTIM YUVARLANDI,GİTTİ BEŞİĞE DAYANDI,OĞLUM UYKUDAN UYANDI NENNİİİİİ,SANA BEBEK DİYEMEDİM,AKSÜTÜMDEN VEREMEDİM NENNİ OĞUL OĞUL,NENNİ BALAM BALAM,NENNİ YAVRUM YAVRUM,NENNİDE NENNİ.....şimdi anneyim rabbim sizlerede yaşatsın.evladımın canına saçının teline gelecek her zarar bana gelsin.ve istememki evladımın gözünden yaş aksın.ben ağlarım yavruma annem ağlar yavrusuna hesabı.sizlerin üzülmesine dayanamıyor anlamamk değil canlarım.....

haziranda 9 ay geçmiş oluyo doğumumun üzerinden allah nasip ederse hazirandan sonra..ama dedimya nasip. Aslında hem çook istiyorum yeniden anne olmayı hemde bi okadar çok korkuyorum, yeniden göze alamayacak kadar çok korkuyorum...ama kızımın kokusunu bana getirecek bir bebeğim olsun istiyorum, sonra aklımı düşünceler alıyo, ya onu da kaybedersem diye.. Sonra aklıma rabbim geliyo.. Duru ya planyarak, isteyerek mi hamile kaldınki hala plan yapıyosun deyip susuyorum..
Sen düşünüyor musun peki? Ya da var mı başka bir bebeğin?

sana bebek diyemedim,aksütümden veremedim nenni oğul oğul,nenni balam balam,nenni yavrum yavrum,nennide nenni.....benimde hep dilimdedir. Söyler söyler ağlarım...
Bende annemin duru'suyum de mi? Doğru söylüyosun aslında, çok doğru hemde..
Rabbim oğluna uzun,sağlıklı,mutlu bir ömür nasip etsin annesi inşallah...

merhaba anneciğim...oluşumuma ,gelişimime ve gidişime karar veren cenabı allah beni ve arkadaşlarımı cennet bahçelerinde yaşatıyor. Ben de arkadaşlarım da en güzel cennet elbiselerini giyor en güzel nimetlerden tadıyoruz sadece anne sütünün...... Tadını bilmiyoruz. Burada huriler var beni ve arkadaşla...rımı çok seviyorlar hatta hep bizi emzirmek istiyorlar ama biz annelerimizi,sizleri bekliyoruz sonra huriler ne kadar talihli olduğunuzu söylüyorlar. Ben seni, senin karnımda varlığımı öğrendiğin andan sonraki gibi yeterince tanımadan bilmeden çok ama çok seviyorum sadece özlemiyorum çünkü hüzne ya da acıya sebep olacak hiçbir şeyi hissettirmiyor rabbimiz. Hem dünyada nefes alıp veren ya da dünyaya gelemeden anne rahminin içinde ruhu buraya alınan hiçbir arkadaşımız acının ne olduğunu bilmiyor nasıl rahminize düşerken acı çekmediysek buralara çağrılırken de acı çekmedik aksine buralara gelmek için hepimiz çok istekliydik bu isteği yine allah vermişti. Hem acı ya günahlara kefaret olsun diye ya da kişinin makamı yükselsin diye çektirilirmiş ama anneciğim bizim hiç günahımız olmadı hani vildan deniyor ya bize yani cennet çocukları bizim makama da ihtiyacımız yok ki.hz.ibrahim sizi anlatıyor bize dünyada doktorların sizi bizim adımıza bilgilendirmesi gibi bi şey bu,ve ekliyor''size öğreteceklerimi kıyamet koptuğunda sakın unutmayın annelerinizi ve babalarınızı almadan hiç biriniz cennete girmeyin.çünkü onlar sizler yanlarından alınınca çok üzündüler onları o kutlu günde sevindirin..''.anneciğim üzüntünün ne olduğunu bilmiyorum ama hissedemediğimize göre iyi bir şey olmamalı,ben şanslı bir bebeğim ve sen de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden varken ben sana sen bana seçilmiştin.ve şimdi herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl geldiini hissetmeyeceksin yine ben sana ortalığın kavrulduğu o sıcak günde cennetten buz gibi sular getiricem ve rabbime ayrılığımla üzülen anne ve babamı müsade et bugün sevindireyim diyeceğim ve bizim bir istediğimizi iki etmeyen allah, bizi en büyük sevgiyle seven, sana sadece sevgisinin ve şefketinin en küçük zerresini veren allah tebessüm ederek ne yapmak istediğimi soracak ben de senin ve babamın ellerinden tutup cennete getiricem, sizin için burada hazırlıklar yapıyor hz. Ibrahimin her söylediğini aklıma kazıyorum.biz burada tekrar bir aile olunca başka insanlar sana ve babama çok özenecek çünkü ebedi hayatınızda ebeden hanenizi şenlendirecek ve hiç büyümeyecek olan bir yavrunuz var ben varım...sen şimdi hamilelere ya da yaşayan akranlarıma özenerek bakıyorsun oysaki onlar en fazla on sene daha sevimli olcaklar sonra ergenlik sıkıntıları başlayacak ya da başka problemlemler daha da büyüdüklerinde kendi hayatları olacak bekledikleri istedikleri gibi vakit geçiremeyecek anneleri belki annelerini çok üzecek onlar kötü şeyler yapacaklar ya da başkalarının kötülüklerinden etkilenecekler ama ben hiç büyümeyeceğim seni hiiiiiç üzmeyeceğim.anneciğim benim olduğum yer çok güzel lütfen benim için üzülme hem kendini suçluyormuşsun bana olanlar için halbuki benim varlığıma da yokluğuma da karar veren bir kudret var o bizim için her zaman iyi olanı seçer ama bazı şeyler görünürde o an için iyidir bazı şeyler o an için kötü ancak sonrası için o an göremediğimiz akıbeti için iyidir.anneciğim bizim ayrılığımızda böyle inan sonradan anlayacaksın ikimizin de seçilmiş olduğunu,anne benim için sahip olduğun her şeyi düşünmeden feda edebileceğini biliyorum bana olanlar senin suçun değildi hem sen benim annemsin allahın kulusun senin de benim de asıl sahibimiz o ,sen onun sana verdiği şefkat ve sevgiyle bağlısın bana inan ki o ikimize de zulmetmedi sadece sabret lütfen isyan etme ve lütfen gücünü aşan şeyler için kendini suçlama ben seni de babamı da tanıyor, biliyorum mahşer günü milyonlarca insan içinde ikinizi bulacam ve sizi kendimle cennete getirene kadar ağlayıp feryad edeceğim.sizlerden isteğim işimi zorlaştırmamanız büyük günahlardan uzak durmanız ve farz olanları yerine getirmeniz çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip olursanız ben de üzülücem ...yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi aşan günahlardan uzak dur olur mu? Babamla hastaneden eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim cennetteki evime sizsiz dönmek istemiyorum...şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de kaderimden kendini sorumlu tutmak oysaki gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en hayırlısı en iyisi buydu.allah sana ve bana zulmetmedi anneciğim,...... bende üç melek annesiyim bu yazıyıda bu sayfalarda buldum sizlerle paylaşmak istedim.

kızımdan gelmişçesine okudum yazdıklarını..rabbim sabır versin hepimize.

sanki oğlumdan dinledim bunu ALLAH razı olsun arkadaşım... RABBİM bizleri büyük günahlardan uzak eylesin inşALLAH...

zeynepduru cum benimde 6 ay oldu bende çok korkuyordum ama artık istiyorum, oğlumun kardeşi gelsin bana oğlumun acısını bir nebze unuttursun istiyorum... RABBİM nasip eder inşALLAH..

rabbim hepimize nasip eder inşallah canım.. Sezeryan mıydı yoksa normal mi?

Sensiz öyle yanlızımki annem. Bugün cuma... Cumaları yeryüzüne inermişsiniz.. Yanımda mısın meleğim.. Nolur hissettir bana burda olduğunu.. Seni çok özledim annem...
Sensiz gizli gizli ağlıyorum annem. kimseye çaktırmadan,sessizce içimi çeke çeke... kimse anlamıyo anneni kızım, kimse anlamıyo içimdeki yangının beni nasıl kül ettiğini...ağlamamalıymışım, unutmalıymışım, geçmiş gitmiş, hala ağlamam günahmış...
benimki isyan değilki rabbim bilmez mi içi mi? ben seni çok özledim kızım.. hiç içime çekemediğim kokunu, hiç duyamadığım sesini, hiç göremediğim gözlerini, hiç kucağıma alamadığım bedenini... seni çok özledim meleğim..sensizlik ne kadar zormuş annem. gözyaşlarıma engel olamıyorumki....

Son düzenleme:
hep okuyorum sizi ama yazmaya cesaret edemedim her hikayede kendimden bişiler buluyorum
bende 8 temmuzda sezeryanla doğum yaptım. hamileliğim boyunca herşey normaldi hiç bi sıkıntı yaşamadım ama bebeğim 2 gün yoğun bakımda yaşabildi ciğerleri gelişmemiş dediler. nefes alabilmeyi başaramadı meleğim.günler geçtikçe acım daha büyüyor yüreğime sığdıramıyorum çok özlüyorum bebeğimi herşey hazırdı bir bebeğim eksik ne heyecanlarla ne umutlarla gitmiştim hastaneye ama olmadı yzamıyorum işteyim tutamıyorum kendimi
kimse beni anlamıyor
tek tesellim burda sizleri okumak

allah sana da sabır versin canım.. Hissettiklerini okadar iyi biliyorumki.....

amin canım amin.. Allah hepimize bol bol sabırlar versin.. çok zor herşey... Yüreğin kapkarayken insanlardan bunu saklamak..

en çok neye sinir oluyorum biliyor musun? Beni görenlerin şimdi ne oldu? Ne var? Niye moralin bozuk? Ne oldu neye ağladın sen? Diye sordukları o hissiz anlamsız sorulara...

Hatta şimdi biri daha sordu.. -senin bugün bi problemin mi var??? Evet var hatırlıyo musun, bebeğim öldü ya benim...

ah bilmem mi... birde iş yerimde eşleri bana yakın doğum yapmış insanlar var özelliklemi nedir
benim yanımda dert yanıyorlar yok bebek uyutmuyomuş yok çok tatlı olmuşlarmış
insan hiç düşünmez mi ya
bide tabi sende çocuk varmı sorusu
çileden çıkartıyor beni
ahahhhhhhhhhhhhhhhhh
o yüzden diyorum ya beni anlayan buradaki hiç tanımadığım ama kendimi çok yakın hissettiğim sizlersiniz

kesinlikle öyle canım bizden başka kimse anlamıyor bizi..
Geçen gün yine ağlama krizlerimden birinde, iş yerindeki arkadaşlarımdan biri kızdı. Abartıyomuşum diye.. Hemen akşamına yeğeninin hasta olduğunu ateşinin yükseldiğini öğrendi annesinden, ki bahsettiğim bu bebek de benim kızımla akrandır. Doğumlarımızın beraber olması gerekiyodu benim kızım bekleyemedi..neyse.. Telefonda konuşmasına şahit oldum.. Yavrumm,kıyamam ona, o daha çok küçük, o daha çok minik.. O arada diyecektimki siz ateşine dayanamıyosunuz ben bebeğimi toprağa verdim...

canım benim...
öyle zor ki yaşadıkların bende şkizlerimden kızımı kaybettim dünyalar güzeli yavrumu bende aldım kucağıma onu öptüm kokladım o mis kokusunu... emdi yavrum deli gibi yapışıyodu göğsüme hala göğüslerim sızlar düşündükçe...

sonra gitti meleğim sessizce hiç bişey yokken o gözyaşlarım o bağırışlarım hala kulaklarımda..oğlum kalmıştı yanımda evet ama dindirmiyo ki acımı geçmiyo hiç bir yaram..
oğlum için ayakta kaldım çünkü çok küçüktü habersizdi meleğim diğer meleğimi kaybettiğimden..şimdi oğlum devam ediyo emmeye kızımda olsaydı eğer o da emerdi belki işten koşarak geldiğimde onuda görürdm karşmda bazen rüyalarıma giriyo büyümüş egem kadar olmuş yaşasaydı olacaktıda yavrum onu sadece bi dk görmek için canımı bile veririm ama yok artık kızım...

ahh cnm ahh kmse anlamaz seni yaşamayan nerden bilecek evlat acısını benm geride oğlum kalmıştı rabbim birini aldı birini bırktı bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…