Melek baykalın başörtüsü hazımsızlığı

Medeniyet dediğin,soymaksa bedeni; bil ki hayvanlar senden daha medeni...
Mehmet Akif eksik söylemiş. hayvan insandan daha medeni çünkü sevişebilmek için dişisine şiddet uygulayan tek canlı insandır.
ayrıca şu medeniyet eşiğini "kapalı" giyinmeye çekenler gözümde Melek Baykaldan zerre farkınız yok.

Ne zaman insanı aklı,fikri,sadece insan olduğu için değer verildiği günlere kavusucaz,üzülüyorum....

Ya bu forumun bazen sadece kadınlardan oluştuğundan şüphe duyuyorum .

Açık / kapalı (nefret ettiğim iki terim ama böyle ifade ediliyor işte ) mı burada mevzu ?

Yoksa bir kadının , başka hem cinslerini ; inancı , örfü adeti , yöresel kıyafeti , Allahın emri .... artık ne sebeple takıyor olursa olsun , baş örtüsünden dolayı '' medeni'' bulmaması , ülkenin bu kadar geri kalmışlığına (!) hayıflanmasını bu kadınların baş örtüsü üzerinden yapma hadsizliğimi mevzu ?

Sen medeni değilsin böyle şekerim
Sen de maymun gibisin cicim

Bu formatta mı saldıracak , kadın kadına ?

Az biraz düşünün , bu düşmanlık tepeden mi inme yoksa düşman olmaya pek mi meraklısınız birbirinize ?

Evet , Melek Baykal ı burada herkes kınadı . Açık / kapalı , inançlı /inançsız herkes kınadı . Sevinin buna yahu , gelipte çıplaklıktan , götü başı açık hayvan benzetmelerinden bir kurtulun . Bu kimseye bir şey kazandırmaz , sizi temin ederim !

Melek Baykal'ın düşüncesi bu olabilir, bu durum onu rahatsızda etmiş olabilir.

Yalnızca üslubu çok yanlış. Resmen bir küçük görme var. Böyle algıladım ve yanlış buluyorum.

Fakat, bu durumu ve şahsı eleştirirken öyle çirkin bir üslup takınmışsınız ki , eleştirdiğiniz insandan daha da aşağıya çekmiş bu üslup sizi.

Yakıştırıyorsanız buyrun devam edin.

Hiç hoşgörülü bir millet değiliz ya ötesi yok.

Kolay gelsin.

Ne zaman insanı aklı,fikri,sadece insan olduğu için değer verildiği günlere kavusucaz,üzülüyorum....
ben cidden bir insana baktığında sadece bir insan gören kişiler istiyorum etrafımda. başı kapalı ne güzel, ya da açık, o da güzel. ikisi de benim derdim değil. ikisi de medeniyet ölçüsü değil. hatta medeniyetle alakası bile yok.
medeniyet dediğimiz şey ilimle, irfanla, araştırmakla, gelişmekle alakalı bir şey.
başınıza sardığınız bir örtüden ya da giydiğiniz bikiniden doğrudan size tahsis edilen bir şey değil.

İy iyi ama dinimiz hosgoru dini ne acik ortuluyu ne ortulu acigi bu sekil itham edip hakaret etmemeli. sahsen ben ortulu olmama ragmen acik arkadasim da ogrencilerim de var. hic o gozle degerlendirmedim. Biz kafirun suresiyle dinlerarasi hosgoruyu ogrendik. nerde kaldi acik kapali arasi hazimsizlik...

Sizin gozunuzde ne oldugum benim icin onemli degil. Ne dusunurseniz dusunun.
zaten ne demek istediğiniz ortada. benimde ne düşündüğüm.
siz ve sizin gibi düşüncedekiler, buna melekte dahil,insanları ötekileştirenler.
saygı duymayanlar kendi gibi olmayanlara..
. ve sizler var oldukça bu ülkede , insanların birbirinden uzaklaşması ve düşman olması kaçınılmaz.

Fikri budur. İstediği yerde istediği şekilde yazabilir ancak bundan habersiz insanları kullanarak bu şekilde davranması asla affedilemez. Kişisel haklara tecavüzdür bu.
Yüz ifadesini boş veriyorum.
Bu şekilde hareket eden kişinin kalbinden korkarım . Yazık.

Kendi şahsi fikri bu olabilir, ona diyecek bir lafım yok ama bunu bu şekilde beyan etmesi, o kadınların fotoğrafını buna alet etmesi çok çirkin bir davranış. Yani medeniyet örtüyle, örtüsüzlükle olacak birşey değil.

Bi de ben ünlü insanların böyle davranmasını hiç anlamıyorum,tamam böyle düşünüyor olabilirsin ama sen sıradan bir insan olsaydın zaten kimse senle fotoğraf çekilmezdi.bazı arkadaşlar yazmış senin izleyici kitlen bu insanlar sonra çark edip daha komik duruma düşuyor.

Ben bu konuda bile " ama başı açık kişilere de böyle yapıyorlar " bence ağır değil , yok başı kapalı olup makyaj yapıyorlar ifadelerini gördüğüme şaşırdım.
Ne alakası var şimdi deyin bir hele.
Önce konuya hakkını verin de en azından sonra beyan etseydiniz o fikirlerinizi.
Her yerde böyle muhalefetlik yapıp, başkasına " ne alaka " diyenler bunlar üstelik.

Kişisel fikir diyenler kendisini rahatsız eden konularda aslan kesiliyorlar. Hiç öyle " ay kişisel fikir bu " dediklerini duymadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…