- Konu Sahibi kirmizibasliklihatun
-
Evet bizde öyle sürekli hasta oluyor oğlum. Bir de hemşire bile dedi biliyor musun biraz evinde otur artık diye çocuk aşı olacak hasta olduğundan olamıyor bekliyoruz ki iyi olsun çocuğu bahane ettiğimi sanıyor[/QUOTEQUOe
Esin memlekette kimin sozunu dinliyorsa en cok direkt onunla konus. Cocuk icin yolculuk zor geciyor hasta oluyor. Onu buyutune kadar sık gelemem yazik gunah yavruya... X gelmek icin cok israr ediyor ama ben bu masumun canina kiyamiyorum artik vs gibisinden konus. Kesin cozum bu. Cunku antenlerini acip esine gel diyenler var cagiranlar var ordan . Kapa o antenleri. Bebisini de opuyorum. İyi bak ona. Saglicakla.
Ah neler demedim ki kalbim de zerre kadar kötü niyet yok ilerde yine gideriz çocuğumuz biraz daha büyüsün kendime gelsin diyorum bana hep böyle devam edicek h gitmek istemiceksn diyor ki daha evleneli üç yıl oluyor
Hayır yahu :) onu uzaklık anlaşılsın diye dedim. Otobüs ile 17 saat uçakla daha kısa tabi ama uçak baya masraflı tabiUçakla mı 17 saat? Neresi ora yahu! Okurken daraldım. Çocuğun sağlığı söz konusu ise sizi zorlamaya hakkı yok.
Bizim evde de benzer konular dönüyor. Ben inat ettim gitmeyeceğim.
Bu sefer siz onları davet edin. Kurban keseceklerse eğer kesip gelsinler. Kayınvalidene çocuğun hasta olduğunu, aşısı olduğunu, doktorların çocuğun iyiliği için evde oturun dediğini vs anlatabilirsin. Gidip soracak değiller herhalde doktora.
Bunlar hep aynı model,madem bu kadar düşkünler evlenmesinler bi zahmet.ya da düğünün olacağı şimdi mi belli oldu sanki ona göre ayarlasaydi ikinci kez gitmeye gerek kalmazdı.
Ucaklar en cok mikrobun dolastigi yerlerden biri, hem surekli ayni hava devir daim ettigi icin hem de 2 ucus arasi mesafe kisa oldugundan etkin temizlik yapilamadigi icin. Bu sebeple bir yasindaki cocugunuzu hasta haliyle 2 hafta icinde tekrar ucaga bindirmenizi bir doktor olarak tavsiye etmem ayrica eger hastaligi ust solunum yolu enfeksiyonu ise, ucagin yuksekte ucmasina bagli yuksek basincla ,enfeksiyonun cocugunuzun orta kulagina sicramasina neden olabilir ki daha da kotu olur ,antibiyotiksiz gecmeyebilir, cocugunuzu cok zorlar
Esinize bu sekilde anlatabilirsiniz
Tatile gitmek istiyorsan sart kos bu son kez gidiyorum bir dahaki firsatta tatil de
Ben inat ettim gitmicem diye çocuğumu düşünmek zorundayım çünkü. Çok ağladım zırladm ama her seferinde bu şekilde olcksa gerçekten işimiz var. Hele ki gittiğimizde güleryüzümü hiç eksik etmem çirkef bir gelin değilim herkes memnun görünüyor benden ama bilemiyorumNiye gönlünü yapacakmışsınız, o sizinkini yapıyor mu? Ortayı bulmak istese en azından bir iki gece oraya gidelim, oradan tatile geçelim diye sizi ikna etmeye çalışır ama anlaşılan kestirip atıyor. O zaman kendisi gitsin, siz de çocuğunuza istediğiniz tatili yapın. Kabul etmiyorsa, kolunuzdan sürükleyecek hali yok, ben olsam bildiğimi okurdum ya da hiçbir yere kıpırdamazdım.
İki hafta önce siz çocuğunuzla memleketine gittiniz.Bayramda tekrar gitmek istiyor ve Ekim ayında eşinin ailesi zaten size misafirliğe gelicek? Allah yardımcın olsun arkadaşım ...esin birine birşey ispatlamaya çalışıyor ama kime? Ailesinde "hanım memleketli oldun vs." tarzında konuşan birisi mi oldu ?
Bir dediğini iki etmemiş ne yapmış ?Bebeğini de mağdur eden şeyler mi istemissin eşinden? Ailesi kendi kendine karar vermemiştir,eşinle konuşup karar vermişlerdir ...sadece süreçte sen yoksun.Ayni bayramda gitme kararında senin bir rolünün olmadığı gibiİnan anlamış değilim. Onun söylediğine göre o hep bana karşı anlayışlı olmuş bir dediğimi iki etmemiş ben onun bir isteğini yerine getirmiyor muşum sunduğum sebepleri de bahane olarak algılıyor. Ailesi de kendi kendine karar veriyor zaten bize gelmeyi falan enteresan değil mi
Merhabalar bu aralar eşimle sürekli birbirimizi yiyoruz. Normalde özelimi kimse ile paylaşmam ama akıl danışmam gerek o yüzden buraya yazıp fikirlerinizi almaya karar verdim.
Eşimin memleketi x diyelim adını bile duymak istemiyorum artık çok yoruldum çünkü. Kendi bulunduğumuz şehre baya uzak arada 16-17 saatlik mesafede
Sorun şu ki eşim sürekli memleketine gitmek istiyor mesela iki hafta önce gittik düğün vardı diye tutturmuş kurban bayramına da oraya gidelim.
Tamam gurbette ailesinin yanında olmak istiyor ama çocuğumuz var bir yaşında ve kaç haftadır hasta oraya gidince hava değişiminden hastalığı ilerledi ciğerleri doldu yavrumun anlamıyor.
Zaten ne kadar zamanda gidiyoruz ki vaktimiz varken gidelim diyor gel gör ki bende daha balayına bile gidemedim hiç de problem de etmedim ama diyorum beni tatile götür daha yeni geldik ortam ama yok ille gitmek istiyor. Bilmiyorum çok tartıştık bu konuda ve çok yoruldu beynim.
Sizce gönlünü yapıp gideyim mi her dediğinde yoksa karşı mı çıkayım..
Bu arada normalde gayet güzel giden bir evliliğimiz var tek sorun bu memleket meselesi. Çok yordu bizi iki lafından biri orası olunca...
Ben memleket aşığıyım biriyim sırf bu yüzden farklı bir memleketten evlenmedim, eşimde benim gibi her fırsatta cennetinimize geliriz, ben eşinizi anlayabiliyorum sizde eşinizi anlamaya ve onunla orada mutlu olmaya çalışın inanın oda sizi mutlu etmeye çalışır.
Peki siz ailenizi ne kadar sürede bir görüyorsunuz sizin ailenizde uzak olsa istemez miydiniz? düğün başka bayram başka muhtemelen sene içerisinde zaten gidemiyordur onunda ailesi sonuçta bayram geçirmek ister zaten 9 gün bayram tatili yıllık izniyle de tatile gidin. O kadat mesafeyide uçakla gidersiniz zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?