memlekete tek gidip kalmama izin vermiyor

bedifferent

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2018
108
41
98
26
kızlar ailesinden farklı şehirde yaşayanlar fikir verebilir mi?
5 6 saat uzaktayız. eşimle bayramda düğünde vs gitmeye çalışıyoruz. birkaç ay görüşmediysek de haftasonu gidiyoruz 2 gün durup geliyoruz o da zaten cuma gece gelip pazar da gündüz dönmüş oluyoruz çok vakit geçiremiyoruz. Eşime diyorum ben gideyim 3 5 gün kalayım birlikte çok kalamıyoruz diye karşı çıkıyor beni burda tek bırakıyorsun istemiyorum gideceksek birlikte gidelim diyor.
benim gidip tek kaldığım zaman 3 ay önceydi 1 hafta kalmıştım, zaten bu sene kendin gitme hakkını doldurdun diyor… diyorum böyle bi hak mı var gideyim işte neden senin doğrularınla yaşıyoruz diye. ailem de çağırıyor biyerlere gitmek için plan yapıyorlar, ayrıyeten arkadaşımın düğünü var. haftasonuysa beraber gideriz değilse gitmene razı değilim diyor. gitmek istiyorum diyorum ama istersen de git diyor. tabi razı olmadıktan sonra mutlu bir şekilde gidemeyeceğim doğal olarak.

siz ne sıklıkla gidiyorsunuz herkesin dinamiği farklıdır ama merak ediyorum benim isteğim normal mi? bazı kişiler görüyorum gidip baya bi kalıyorlar ya da sık sık gidiyorlar ama bu da fazla mı diyorum abartmıyim diyorum.

eşimin ailesi ile aynı mahalledeyiz görüşebiliyoruz. benim isteğime karşılık “daha yeni geldiler zaten” demişti. (ailem 20 gün önce geldi 4 5 gün kalmıştı. ondan önce de haziranda kurbanda gitmiştik 2 günlüğüne) ben hiç sizinkiler bize gelince daha yeni geldiler gitmeyelim diyor muyum dedim bu sefer de maddi yönünü söylüyor nasıl ikna edicem ya da düzelticem bilmiyorum. ailem çağırdığında bahaneler uydurmak ya da kendim gelmek istemiyor gibi davranmak zorunda kalıyorum izin vermiyor dememek için.

Son düzenleme:
Benim ailem de 6 saat uzaklıkta, bazen beraber gidiyoruz eşimin işi çok uymadığı için ben kızımla da çok gidiyorum, gidince 10 gün falan kalırım, gitme sikligim da kafama göre açıkçası

Ilk evlendigimiz zaman ikimizin ailesine de yaklasik 3 saatlik mesafedeydik. Neredeyse her haftasonu gittik. Cuma is cikisi gidip k.validemde, c.tesi annemlerde kalip pazar donuyorduk. Bulundugumuz sehri sevmedigimiz, sosyal olanaklari bizi tatmin etmedigi icin de bukadar sık gider olduk. 5. 6 ay sonra boyle olmayacak deyip ailelerimizin yasadigi sehre geri tasindik 😊 3 ay aileme gitmemek bana fazla bir sure. Ben her ay haftasonu da olsa gitmek isterim. O yuzden size hak veriyorum.

5 6 saat uzaktayız. eşimle bayramda düğünde vs gitmeye çalışıyoruz. birkaç ay görüşmediysek de haftasonu gidiyoruz 2 gün durup geliyoruz o da zaten cuma gece gelip pazar da gündüz dönmüş oluyoruz çok vakit geçiremiyoruz. Eşime diyorum ben gideyim 3 5 gün kalayım birlikte çok kalamıyoruz diye karşı çıkıyor beni burda tek bırakıyorsun istemiyorum gideceksek birlikte gidelim diyor.
3 ay önce gidip 1 hafta kalmıştım, zaten bu sene hakkını doldurdun diyor… diyorum böyle bi hak mı var gideyim işte neden senin doğrularınla yaşıyoruz diye. ailem de çağırıyor biyerlere gitmek için plan yapıyorlar, ayrıyeten arkadaşımın düğünü var. haftasonuysa beraber gideriz değilse gitmene razı değilim diyor. gitmek istiyorum diyorum ama istersen de git diyor. tabi razı olmadıktan sonra mutlu bir şekilde gidemeyeceğim doğal olarak.

siz ne sıklıkla gidiyorsunuz herkesin dinamiği farklıdır ama merak ediyorum benim isteğim normal mi? bazı kişiler görüyorum gidip baya bi kalıyorlar ya da sık sık gidiyorlar ama bu da fazla mı diyorum abartmıyim diyorum.

eşimin ailesi ile aynı mahalledeyiz görüşebiliyoruz. benim isteğime karşılık “daha yeni geldiler zaten” demişti. ben hiç sizinkiler bize gelince daha yeni geldiler gitmeyelim diyor muyum dedim bu sefer de maddi yönünü söylüyor nasıl ikna edicem ya da düzelticem bilmiyorum. ailem çağırdığında bahaneler uydurmak ya da kendim gelmek istemiyor gibi davranmak zorunda kalıyorum izin vermiyor dememek için.
Ay nereden buluyorsunuz bu tipleri ya

Memlekete gitme dışında hangi konularda kısıtlıyor sizi? Umarım sadece bu konuda takıntısı vardır ve hayatı size dar etmiyordur.

3 ay önce gidip 1 hafta kalmıştım, zaten bu sene hakkını doldurdun diyor… diyorum böyle bi hak mı var gideyim işte neden senin doğrularınla yaşıyoruz diye. ailem de çağırıyor biyerlere gitmek için plan yapıyorlar, ayrıyeten arkadaşımın düğünü var. haftasonuysa beraber gideriz değilse gitmene razı değilim diyor. gitmek istiyorum diyorum ama istersen de git diyor. tabi razı olmadıktan sonra mutlu bir şekilde gidemeyeceğim doğal olarak.

eşimin ailesi ile aynı mahalledeyiz görüşebiliyoruz. benim isteğime karşılık “daha yeni geldiler zaten” demişti. ben hiç sizinkiler bize gelince daha yeni geldiler gitmeyelim diyor muyum dedim bu sefer de maddi yönünü söylüyor nasıl ikna edicem ya da düzelticem bilmiyorum. ailem çağırdığında bahaneler uydurmak ya da kendim gelmek istemiyor gibi davranmak zorunda kalıyorum izin vermiyor dememek için.
Siz çalışıyor musunuz? Eşin rızası tabiki önemlidir ama tutup 3 ay önce gördün hakkını doldurdun gibi hanzoluklar yapmak için değil bu hak. Ailesine gidip aylarca kalan yada 2ayda bir 15 gün kalanlar için fazla deniyor bende diyorum açıkcası ama 3 ay olmuş 2-3 gün gitmekten daha doğal ne var. Bunun için izin istemeyin bile, ikna ile halledemezsiniz gidiceksiniz, siz gide gide oda alışacak.
Kendi ailesi dibindeyken böyle konuşmasına müsade bile etmemeniz gerekirdi. Normalde kendisi demeli benimkiler yanımda sende istersen iki üç gün git aileni gör hasret gider diye

Valla bende uzağa evlendim ilk şartım bu olmuştu istediğim zaman istediğim kadar kalmak şartı ile kabul etmiştim eşim de kabul etmişti istediğim zaman gidiyorum zaten 15 gün olmadan dönerim bazen 1 hafta değişiyor 4-5 ayda bir giderim düğün bayram vs olursa eşimde gelir öyle bir anlaşma yapmıştık eşim de hala uyguluyor bir sıkıntı yaşamıyoruz bunları baştan konuşmalıydınız

Memlekete gitme dışında hangi konularda kısıtlıyor sizi? Umarım sadece bu konuda takıntısı vardır ve hayatı size dar etmiyordur.
çok büyük konularda kısıtlamıyor ama ufak tefek tartışma konularında hep onun dedikleri doğru ve mantıklı gibi davranıyor

Kaç yıllık evlisiniz, eşiniz kaç yaşında? Evde birkaç gün bir hafta yalnız kalamayacak kadar küçük veya engelli mi anlamadım. Aileme gitmek istediğim zaman eşimden izin almam gideceğimi söylerim, sen de istersen gel istersen gelme diye teklif ederim. O da evde birkaç gün yalnız kalma fikrine bayılıyor zaten.

Siz çalışıyor musunuz? Eşin rızası tabiki önemlidir ama tutup 3 ay önce gördün hakkını doldurdun gibi hanzoluklar yapmak için değil bu hak. Ailesine gidip aylarca kalan yada 2ayda bir 15 gün kalanlar için fazla deniyor bende diyorum açıkcası ama 3 ay olmuş 2-3 gün gitmekten daha doğal ne var. Bunun için izin istemeyin bile, ikna ile halledemezsiniz gidiceksiniz, siz gide gide oda alışacak.
Kendi ailesi dibindeyken böyle konuşmasına müsade bile etmemeniz gerekirdi. Normalde kendisi demeli benimkiler yanımda sende istersen iki üç gün git aileni gör hasret gider diye
ben henüz çalışmıyorum.
annemler 20 gün önce bizdelerdi 5 gün kaldılar onun için dedi daha yeni geldiler diye. ondan önce de haziranda bayramda biz gitmiştik.
ben daha önce tek gidip kalmıştım o zamandan beri 3 ay oldu yani.
evet ben de onun ailesinden örnek veriyorum ama istemiyorsan çok sık gitmeyiz diyor. bide yol parası açısından konuşuyor zor diye…

Biz bayramda seyranda gidiyoruz birlikte, gecen yaz yalnız gidip kaldım bı süre ama aklım da evde kaldı eşimde birşeye karışmasa da demese de özlediğini söylüyordu mutlu değildi, oğlumda baba diye sığamadı eve, alışık değildi öyle ayrı kalmaya, o kadar uzun artık gitmem, kaldı ki içimden de gelmiyor gideceksek birlikte gidelim kafasindayim...
Şimdi senin durumuna gelecek olursam eşinin tavrı saçma, sınır limit koymak çok toksik, senin tercih hakkın yok mu hep böyle mi ilişkiniz?

ben henüz çalışmıyorum.
annemler 20 gün önce bizdelerdi 5 gün kaldılar onun için dedi daha yeni geldiler diye. ondan önce de haziranda bayramda biz gitmiştik.
ben daha önce tek gidip kalmıştım o zamandan beri 3 ay oldu yani.
evet ben de onun ailesinden örnek veriyorum ama istemiyorsan çok sık gitmeyiz diyor. bide yol parası açısından konuşuyor zor diye…
Siz bence hemen iş bulmaya bakin, bugün bunu hesaplayan yarın neler neler hesaplar. Düşünüyor musunuz çalışmayı? Kaç yaşındasınız bir de?

Hakkını doldurdun mu😳 yerinizde olsam anasına gitmek istediğinde ben de bu cümleyi kullanırım. Madem gitmemi istemiyor ben de her ay kendi ailemi çağırırdım..

Valla bende uzağa evlendim ilk şartım bu olmuştu istediğim zaman istediğim kadar kalmak şartı ile kabul etmiştim eşim de kabul etmişti istediğim zaman gidiyorum zaten 15 gün olmadan dönerim bazen 1 hafta değişiyor 4-5 ayda bir giderim düğün bayram vs olursa eşimde gelir öyle bir anlaşma yapmıştık eşim de hala uyguluyor bir sıkıntı yaşamıyoruz bunları baştan konuşmalıydınız
baştan çok konuştuk bi şeyler olduğunda önemli zamanlarda gideriz diye konuştuk arada bi haftasonu gideriz diye konuştuk. ayrı kalmayalım birlikte gideriz dedik ama evlendikten sonra öyle ayrı gitmeme gibi bi istek kalmadı çünkü haftasonu kısıtlı vakit oluyor. ben daha çok rahat bi şekilde kalmak istiyorum.
ona göre de gayet normal sıklıkta gidiyormuşuz onun açısından sorun yok. gitmek istersen haftasonu gider görürüz zaten diyor.

baştan çok konuştuk bi şeyler olduğunda önemli zamanlarda gideriz diye konuştuk arada bi haftasonu gideriz diye konuştuk. ayrı kalmayalım birlikte gideriz dedik ama evlendikten sonra öyle ayrı gitmeme gibi bi istek kalmadı çünkü haftasonu kısıtlı vakit oluyor. ben daha çok rahat bi şekilde kalmak istiyorum.
ona göre de gayet normal sıklıkta gidiyormuşuz onun açısından sorun yok. gitmek istersen haftasonu gider görürüz zaten diyor.
Ay hiç sevmem yapışık ikiz gibi iyi sabretmişsiniz vallahi serbest olmanızdan korkuyor gibi

Back
X