- 27 Mayıs 2015
- 4.917
- 5.299
- 158
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
- #161
Tek memur maasiyla kendisinin de gecinemeyeceginin farkında.O yüzdendirMaalesef geçim sıkıntısından dolayı artık erkekler atanmış işi gücü olan eş istiyorlar, eşimin bir arkadaşı var adam memur bir türlü evlenemedi, kaç tane kız bulduk sırf memur değil diye istemedi ( ben de artık kimseyi önermiyorum memur bile olsa) yani bana göre çok yanlış çıkarcı bir düşünce, bence maddi zorluk erkekleri korkutuyor bu yüzden de kendilerini garantiye alarak evlenmek istiyorlar, tek maaşla geçinmek zorlaştı..
Doğrusu şu olacak: paranızı ve şartlarınızı yemek için plan yapan erkekle evlenmeyin.Birkaç kişiyle tanıştım, memur istiyorlar genelde. Sordukları sorularla bunu anlıyorum. İşi olmayanlar, part time çalışanlar evlenmesin mi? İlginç. Atanana kadar sevgili işlerine girmeyelim mi? Atanmak da meçhul.
Yani bunun cevabı döneme göre değişti maalesefBirkaç kişiyle tanıştım, memur istiyorlar genelde. Sordukları sorularla bunu anlıyorum. İşi olmayanlar, part time çalışanlar evlenmesin mi? İlginç. Atanana kadar sevgili işlerine girmeyelim mi? Atanmak da meçhul.
Şimdi bu reddettiği kızlar, belki de atandı. Yanlış bir düşünce.Maalesef geçim sıkıntısından dolayı artık erkekler atanmış işi gücü olan eş istiyorlar, eşimin bir arkadaşı var adam memur bir türlü evlenemedi, kaç tane kız bulduk sırf memur değil diye istemedi ( ben de artık kimseyi önermiyorum memur bile olsa) yani bana göre çok yanlış çıkarcı bir düşünce, bence maddi zorluk erkekleri korkutuyor bu yüzden de kendilerini garantiye alarak evlenmek istiyorlar, tek maaşla geçinmek zorlaştı..
Maalesef bu yoruma katılıyorum, devlet okulları eskisi kadar kaliteli eğitim veremiyor, öğretmenler de geçim derdinden kendilerini tamamen eğitime veremiyorlar, öğretmenler odasında yağın , çayın fiyatı ve kiralar konuşuluyor ancak..yeterli ücret verilmediğinden bir öğretmenler bir de dr lar eskisi kadar canla başla çalışmıyorlar .devlet okullarının çoğu bitik.doğru dürüst eğitim yok.
benim gözlemim de o yönde.eskiden öğretmenler ödevler konusunda sınavlar konusunda ders anlatımı konusunda sıkılardı.şimdilerde sınıfta 5 6 iyi öğrenci varsa onlarla idare ediyorlar.geri kalanları kayıp gözüyle görüyorlar.notları düşük olanlar desteklenmiyor.iyi çocuklara imkanınız varsa koleje gidin deniyor benim çocuğa mesela.neden devlet de iyi eğitim alamıyoruz anlamıyorum.öğretmenlerde de çok suç yok aslında.eğitim sistemi gelişmedi aynı 30 yıl önceki gibi sınıflar da ingilizce öğretme seviyesi de kütüphanelerde laboratuvarlar da.kara kara kolej parasını düşünüyorum bu normal mi burs aldığı halde.memur eş arayanlara da kızmıyorummm hayat şartları bunu gerektiriyor.en azından işsiz kalma sorunları olmayacak deniyor .Maalesef bu yoruma katılıyorum, devlet okulları eskisi kadar kaliteli eğitim veremiyor, öğretmenler de geçim derdinden kendilerini tamamen eğitime veremiyorlar, öğretmenler odasında yağın , çayın fiyatı ve kiralar konuşuluyor ancak..
Valla biz de ileride çocuğumuzu özele göndeririz diye düşünüyoruz, eşim de ben de eğitimci olarak artık böyle düşünür olduk, şuanda sınıfta kalmanın olmaması ve öğrencilerin tepemize çıkarılması, velilerin rahatlığı hepsi cabası, eğitim sisteminin yeniden düzenlenmesi ve öğretmenlere gereken değerin maddi ve manevi olarak verilmesi gerekiyor ki bişeyler düzelsin..benim gözlemim de o yönde.eskiden öğretmenler ödevler konusunda sınavlar konusunda ders anlatımı konusunda sıkılardı.şimdilerde sınıfta 5 6 iyi öğrenci varsa onlarla idare ediyorlar.geri kalanları kayıp gözüyle görüyorlar.notları düşük olanlar desteklenmiyor.iyi çocuklara imkanınız varsa koleje gidin deniyor benim çocuğa mesela.neden devlet de iyi eğitim alamıyoruz anlamıyorum.öğretmenlerde de çok suç yok aslında.eğitim sistemi gelişmedi aynı 30 yıl önceki gibi sınıflar da ingilizce öğretme seviyesi de kütüphanelerde laboratuvarlar da.kara kara kolej parasını düşüyorum bu normal mi burs aldığı halde.memur eş arayanlara da kızmıyorummm hayat şartları bunu gerektiriyor.en azından işsiz kalma sorunları olmayacak deniyor .
7 senelik öğretmenim ben de, maaşlarımız aynı hemen hemen :) üstelik dil tazminatı içinde ve bes kesintisi de yok. Çalıştığım okulda 30 senelik öğretmenler de var aramızdaki fark olsun olsun 500-600 lira. Artık gençler öğretmen olmak istediklerinde 3, 4 kez falan düşünmeli benceBen yeni atandım eylülde. Daha bir yılım dolmadı bile. Ek derssiz maaşım 7.150. Yani gerçekten siz 10 yıl boyunca benden ayda 250₺ daha fazla almak için mi çalıştınız? Çok sinirimi bozuyor bu durum. Eminim geçen yıl vergi diliminden dolayı benden bile az almışsınızdır. Tecrübeye, emeğe verilen değerin eğitim kadar az olduğu başka bir sektör duymadım ben.
Benim gözlemim ise şu yönde, öğretmenler öğrencilerin saygısız tutumlarından kendilerini korumak için mesafeli duruyorlar her anlamda , çok ödev verince olay çıkaran veliler mi dersiniz, sınıf içinde öğretmene dayılananlar mı dersiniz neler neler, şuanda gerek eğitimciler gerek sağlıkçılar büyük baskı altında çalışıyorlar ve hakları yeterince korunmuyor , benim çocukluğumda öğretmen çok kıymetliydi ama şuanda öğrencinin ve velinin elinde oyuncak edilmiş vaziyette maalesef ..benim gözlemim de o yönde.eskiden öğretmenler ödevler konusunda sınavlar konusunda ders anlatımı konusunda sıkılardı.şimdilerde sınıfta 5 6 iyi öğrenci varsa onlarla idare ediyorlar.geri kalanları kayıp gözüyle görüyorlar.notları düşük olanlar desteklenmiyor.iyi çocuklara imkanınız varsa koleje gidin deniyor benim çocuğa mesela.neden devlet de iyi eğitim alamıyoruz anlamıyorum.öğretmenlerde de çok suç yok aslında.eğitim sistemi gelişmedi aynı 30 yıl önceki gibi sınıflar da ingilizce öğretme seviyesi de kütüphanelerde laboratuvarlar da.kara kara kolej parasını düşünüyorum bu normal mi burs aldığı halde.memur eş arayanlara da kızmıyorummm hayat şartları bunu gerektiriyor.en azından işsiz kalma sorunları olmayacak deniyor .
Neredesin sen doğuda mı?Benim üniden arkadaşım da öyle. 12 saat dersle maaşını alıyor sadece. Benim okulda 1. sınıflar 4 şube, eskiden 2’ymiş. O iki sınıf da İngilizce olan 2 ve 3’lerinmiş. Seneye 1’e çok kayıt olmazsa okul ona dönebilir. 16 saatle 2 gün tam, 1 gün öğlene kadar çalışırım. Boş her anımı da sevdiceğimin yanında geçiririm. Neyse iki senecik daha çalışacağım sadece burada. Bu eğitim yılını bitti sayıyorum artık .
aynen öyle hocam.çocuklar çok fena saygısızlar davranış bozuklukları var .öğretmen bağırsa çocuğa ya da en basit sesini yükseltse hopp velisi cırlıyor hemen ya da cimer e yazıyorlar.öğretmen psikoloğa götür diyor aldıran yokk.en sonunda öğretmen de banane diyor haklı olarak.ama olan iyi çocuklara oluyor ülkeye kendine fayda gösterecek zehir gibi çocuklara oluyor.o gürültü patırtı da ders öğrenmeye çalışıyor zavallılar.akran zorbalığı zaten diz boyu.şimdiki öğretmenlerle dalga geçiyor çocuklar ne saygısıBenim gözlemim ise şu yönde, öğretmenler öğrencilerin saygısız tutumlarından kendilerini korumak için mesafeli duruyorlar her anlamda , çok ödev verince olay çıkaran veliler mi dersiniz, sınıf içinde öğretmene dayılananlar mı dersiniz neler neler, şuanda gerek eğitimciler gerek sağlıkçılar büyük baskı altında çalışıyorlar ve hakları yeterince korunmuyor , benim çocukluğumda öğretmen çok kıymetliydi ama şuanda öğrencinin ve velinin elinde oyuncak edilmiş vaziyette maalesef ..
Sadece öğretmenlik değil ki çoğu memurlarda tecrübe maaşı çok az etkiliyor.7 senelik öğretmenim ben de, maaşlarımız aynı hemen hemen :) üstelik dil tazminatı içinde ve bes kesintisi de yok. Çalıştığım okulda 30 senelik öğretmenler de var aramızdaki fark olsun olsun 500-600 lira. Artık gençler öğretmen olmak istediklerinde 3, 4 kez falan düşünmeli bence
Kayıp gözüyle görmek değil aslında, emeklerimiz boşa gidiyor düşüncesi. Ödev verirsin yapan yok, ders anlatırsın dinleyen yok, çalışma kağıdı verirsin uçak yapıp atarlar… ama sene aonunda sınıfın en az yarısı geçecek. Matematikçi 10-20 alanları geçiriyor. Çünkü sistem öyle istiyor. Çocukları bırakma okula devam etsinler ki başıboş gezmesinler ve işsiz sayısı düşük görünsün. Veliler de memnun tabii… bu sistemde öğretmen dört dörtlük donanıma sahip de olsa yapabileceği bir şey yok. Çünkü elinde yetki yok. Eğitim öğretimin içinde olmayanlar hep eleştiriyor öğretmenleri işte cahillikten… öğretmen mükemmel de olsa yapabilecekleri sınırlıbenim gözlemim de o yönde.eskiden öğretmenler ödevler konusunda sınavlar konusunda ders anlatımı konusunda sıkılardı.şimdilerde sınıfta 5 6 iyi öğrenci varsa onlarla idare ediyorlar.geri kalanları kayıp gözüyle görüyorlar.notları düşük olanlar desteklenmiyor.iyi çocuklara imkanınız varsa koleje gidin deniyor benim çocuğa mesela.neden devlet de iyi eğitim alamıyoruz anlamıyorum.öğretmenlerde de çok suç yok aslında.eğitim sistemi gelişmedi aynı 30 yıl önceki gibi sınıflar da ingilizce öğretme seviyesi de kütüphanelerde laboratuvarlar da.kara kara kolej parasını düşünüyorum bu normal mi burs aldığı halde.memur eş arayanlara da kızmıyorummm hayat şartları bunu gerektiriyor.en azından işsiz kalma sorunları olmayacak deniyor .
Aynen öyle, bu arada ben henüz atanmamışken bir memur bey benle izdivaç için daha ben sınavdan yeni çıkmışken pat diye emri vaki yaparak okuluma gelmişti , o zamanlar ücretli çalışıyordum, bu bey de taaa başka bir ilden çıkıp görüşmek için gelmiştiaynen öyle hocam.çocuklar çok fena saygısızlar davranış bozuklukları var .öğretmen bağırsa çocuğa ya da en basit sesini yükseltse hopp velisi cırlıyor hemen ya da cimer e yazıyorlar.öğretmen psikoloğa götür diyor aldıran yokk.en sonunda öğretmen de banane diyor haklı olarak.ama olan iyi çocuklara oluyor ülkeye kendine fayda gösterecek zehir gibi çocuklara oluyor.o gürültü patırtı da ders öğrenmeye çalışıyor zavallılar.akran zorbalığı zaten diz boyu.şimdiki öğretmenlerle daga geçiyor çocuklar ne saygısıkonu dışı yorum oldu ama bu konuda içim çok dolu.konuya dönersek memur kız da erkek de bu devirde iyidir iyiiii evlenmek içinnn.
tam da demek istediğimi anlatmışsınız.aynen böyle maalesef.herkes teşekkür alıyor herkes sınıf geçiyor şaka gibi.okumayı zor bilen öğrenci var 5. sınıfta matematikten 15 aldı bugün ama o da geçecek sınıfı.bu çocuklar daha sonra memur da oluyorlar bir şekilde.hayatını okumaya adayan çocukla da aynı maaşı alıyorlar.memur eş ararken ben olsam karnelerini de bir isterim ilkokuldan beriKayıp gözüyle görmek değil aslında, emeklerimiz boşa gidiyor düşüncesi. Ödev verirsin yapan yok, ders anlatırsın dinleyen yok, çalışma kağıdı verirsin uçak yapıp atarlar… ama sene aonunda sınıfın en az yarısı geçecek. Matematikçi 10-20 alanları geçiriyor. Çünkü sistem öyle istiyor. Çocukları bırakma okula devam etsinler ki başıboş gezmesinler ve işsiz sayısı düşük görünsün. Veliler de memnun tabii… bu sistemde öğretmen dört dörtlük donanıma sahip de olsa yapabileceği bir şey yok. Çünkü elinde yetki yok. Eğitim öğretimin içinde olmayanlar hep eleştiriyor öğretmenleri işte cahillikten… öğretmen mükemmel de olsa yapabilecekleri sınırlı
Eakiden yabancı dil öğretmenleri 3 derse bir ek ders ücreti alırken çok tercih ediliyorlarmış. Coğrafyacı olacağına ingilizceci olsun kafasıo her mahalle arasında açılan özel okullar aynen anlattığın gibi.oralara para verileceğine devlet okulunu bin kez tercih ederim.acaba eş ararken erkekler kamuda öğretmen iyi özel okulda öğretmen mahalle arası özel okulda öğretmen diye ayırıyorlar mıki?benim arkadaşa kyk borcun var mı diyen soran olmuştu
Evet, Ağrı Doğubayazıt’ta tek katlı minnoş bir ilkokula atandımNeredesin sen doğuda mı?
Okurken bile üşüdüm.Evet, Ağrı Doğubayazıt’ta tek katlı minnoş bir ilkokula atandım.
atanmana çok sevinmiştim duyunca.sana da memur bir koca bulacaktık ama zaten 7 yıldır hazırda var diye ellemedik sitecekEvet, Ağrı Doğubayazıt’ta tek katlı minnoş bir ilkokula atandım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?