Memur olmayanlar evlenmesin mi?

Tek memur maasiyla kendisinin de gecinemeyeceginin farkında.O yüzdendir

Doğrusu şu olacak: paranızı ve şartlarınızı yemek için plan yapan erkekle evlenmeyin.

Yani bunun cevabı döneme göre değişti maalesef Bir evlilikte iki tarafında çalışması gerçekten şart adam mantıken geçindiremeyeceğini düşünmüştür tek başına aynı şey kadın içinde geçerli sadece onun çalışıp erkeğin çalışmadığını düşün nasıl geçineceksin bu zamlarda birde çocuğun olacak artık mantık duygusallıktan daha ön planda. Bende işim olmadan evlenmem diyorum şahsen ne eşime aman demek isterim ne de maddi olarak evde tartışma çıksın isterim.

Şimdi bu reddettiği kızlar, belki de atandı. Yanlış bir düşünce.

yeterli ücret verilmediğinden bir öğretmenler bir de dr lar eskisi kadar canla başla çalışmıyorlar .devlet okullarının çoğu bitik.doğru dürüst eğitim yok.
Maalesef bu yoruma katılıyorum, devlet okulları eskisi kadar kaliteli eğitim veremiyor, öğretmenler de geçim derdinden kendilerini tamamen eğitime veremiyorlar, öğretmenler odasında yağın , çayın fiyatı ve kiralar konuşuluyor ancak..

benim gözlemim de o yönde.eskiden öğretmenler ödevler konusunda sınavlar konusunda ders anlatımı konusunda sıkılardı.şimdilerde sınıfta 5 6 iyi öğrenci varsa onlarla idare ediyorlar.geri kalanları kayıp gözüyle görüyorlar.notları düşük olanlar desteklenmiyor.iyi çocuklara imkanınız varsa koleje gidin deniyor benim çocuğa mesela.neden devlet de iyi eğitim alamıyoruz anlamıyorum.öğretmenlerde de çok suç yok aslında.eğitim sistemi gelişmedi aynı 30 yıl önceki gibi sınıflar da ingilizce öğretme seviyesi de kütüphanelerde laboratuvarlar da.kara kara kolej parasını düşünüyorum bu normal mi burs aldığı halde.memur eş arayanlara da kızmıyorummm hayat şartları bunu gerektiriyor.en azından işsiz kalma sorunları olmayacak deniyor .

Valla biz de ileride çocuğumuzu özele göndeririz diye düşünüyoruz, eşim de ben de eğitimci olarak artık böyle düşünür olduk, şuanda sınıfta kalmanın olmaması ve öğrencilerin tepemize çıkarılması, velilerin rahatlığı hepsi cabası, eğitim sisteminin yeniden düzenlenmesi ve öğretmenlere gereken değerin maddi ve manevi olarak verilmesi gerekiyor ki bişeyler düzelsin..

7 senelik öğretmenim ben de, maaşlarımız aynı hemen hemen :) üstelik dil tazminatı içinde ve bes kesintisi de yok. Çalıştığım okulda 30 senelik öğretmenler de var aramızdaki fark olsun olsun 500-600 lira. Artık gençler öğretmen olmak istediklerinde 3, 4 kez falan düşünmeli bence

Benim gözlemim ise şu yönde, öğretmenler öğrencilerin saygısız tutumlarından kendilerini korumak için mesafeli duruyorlar her anlamda , çok ödev verince olay çıkaran veliler mi dersiniz, sınıf içinde öğretmene dayılananlar mı dersiniz neler neler, şuanda gerek eğitimciler gerek sağlıkçılar büyük baskı altında çalışıyorlar ve hakları yeterince korunmuyor , benim çocukluğumda öğretmen çok kıymetliydi ama şuanda öğrencinin ve velinin elinde oyuncak edilmiş vaziyette maalesef ..

Neredesin sen doğuda mı?

aynen öyle hocam.çocuklar çok fena saygısızlar davranış bozuklukları var .öğretmen bağırsa çocuğa ya da en basit sesini yükseltse hopp velisi cırlıyor hemen ya da cimer e yazıyorlar.öğretmen psikoloğa götür diyor aldıran yokk.en sonunda öğretmen de banane diyor haklı olarak.ama olan iyi çocuklara oluyor ülkeye kendine fayda gösterecek zehir gibi çocuklara oluyor.o gürültü patırtı da ders öğrenmeye çalışıyor zavallılar.akran zorbalığı zaten diz boyu.şimdiki öğretmenlerle dalga geçiyor çocuklar ne saygısı konu dışı yorum oldu ama bu konuda içim çok dolu.konuya dönersek memur kız da erkek de bu devirde iyidir iyiiii evlenmek içinnn.

Sadece öğretmenlik değil ki çoğu memurlarda tecrübe maaşı çok az etkiliyor.

Kayıp gözüyle görmek değil aslında, emeklerimiz boşa gidiyor düşüncesi. Ödev verirsin yapan yok, ders anlatırsın dinleyen yok, çalışma kağıdı verirsin uçak yapıp atarlar… ama sene aonunda sınıfın en az yarısı geçecek. Matematikçi 10-20 alanları geçiriyor. Çünkü sistem öyle istiyor. Çocukları bırakma okula devam etsinler ki başıboş gezmesinler ve işsiz sayısı düşük görünsün. Veliler de memnun tabii… bu sistemde öğretmen dört dörtlük donanıma sahip de olsa yapabileceği bir şey yok. Çünkü elinde yetki yok. Eğitim öğretimin içinde olmayanlar hep eleştiriyor öğretmenleri işte cahillikten… öğretmen mükemmel de olsa yapabilecekleri sınırlı

Aynen öyle, bu arada ben henüz atanmamışken bir memur bey benle izdivaç için daha ben sınavdan yeni çıkmışken pat diye emri vaki yaparak okuluma gelmişti , o zamanlar ücretli çalışıyordum, bu bey de taaa başka bir ilden çıkıp görüşmek için gelmişti
( arkadaşımın abisiydi ve arkadaşım haberim olmadan planlamıştı bu görüşmeyi) sınavdan çıkar çıkmaz telefonum çaldı ve arkadaşım abisinin bahçede beni beklediğini söyledi ikna etti beni, bende hayır diyeceğimi bildiğim halde oturdum adamın karşısına ( buraya kadar gelmiş bari görüşeyim dedim) oturduk çocuk kibardı ama ,bana ben sizi atanmış sanıyordum falan deyince ben hiç uzatmadan sohbeti kısa kesip ayrıldım ordan, arkadaşım çalışıyor deyince memur sanmış beni, bende ücretli öğretmenlik yapıyordum , tabi çocuk şaşkın o kadar yol gelmiş zavallı ben eve gidince arkadaşım aradı diyor kardeşim şok olmuş işim var deyip gitmişsin, ben de görüşmek istemediğimi cevabımın hayır olduğunu direk söyledim ve bir daha emr-i vaki yapmamasını rica ettim , tabi çocuk meğersem bana aşık olmuş çok beğenmiş tam bir yıl pesimden koştu ama ben hiç ısınamadım diye asla görüşmedim tekrardan , ıyiki de olmamış çünkü beni memur sanıp gelmişti görüşmeye her ne kadar sonradan abayı yaksa da işe yaramadı hiçbir girişimi, şuanda benim gibi eğitimci olan ve ben henüz atanmamışken beni sevip değer veren bir bey ile evliyim

tam da demek istediğimi anlatmışsınız.aynen böyle maalesef.herkes teşekkür alıyor herkes sınıf geçiyor şaka gibi.okumayı zor bilen öğrenci var 5. sınıfta matematikten 15 aldı bugün ama o da geçecek sınıfı.bu çocuklar daha sonra memur da oluyorlar bir şekilde.hayatını okumaya adayan çocukla da aynı maaşı alıyorlar.memur eş ararken ben olsam karnelerini de bir isterim ilkokuldan beri

Eakiden yabancı dil öğretmenleri 3 derse bir ek ders ücreti alırken çok tercih ediliyorlarmış. Coğrafyacı olacağına ingilizceci olsun kafası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…