Memurlar kaç yılda evini arabasını aldı ne kadar birikimi var

Dini hassasiyetle kredi cekmeyip altın borclanma yapanlar da oldu etrafımızda . Ama altın da faizden fazla artınca sonra kredi çekip bjr de altın borcunu ödemek zorunda kaldılar.
Konuyu dine getirme niyetiyle yazmadım ama bu riski de alarak altın borçlanmak gerekir
 
Totale vurunca faizden daha fazla kayıpları oluyor bu sistemde aslında.
bide ben şeyi anlamadım neye güvenipte bu sisteme giriyor insanlar ?
yani devletin güvencesi altında mı atıyorum şirket batarsa devlet sigorta mantığında belli bi miktar
ödeme yapar mı insanlara ? mağdur etmemek için ?
biraz araştırdım bddk'dan lisans falan almışlarda kafamda oturmuyor
para vermeye başlamışlar ama araç ellerinde yok mesela
yine benzer şekilde insanlar para ödemeye başlıyorlar ama ev bilmem kaç sene sonra verilecekmiş vs
kurayla oluyormuş galiba
ben bilmem kaç sene sonra benim olacağı söylenen ama henüz neye benzediğini bilmediğim bi ev için
neden ödeme yapayım ?
alacağın evi arabayı önceden seçebiliyor musunki bu sistemde ?
kullanıcı deneyimlerine bakınca bi belirsiz bi flu geldi bana
 
Pinti ama memurun aldığının yarısıyla yapabiliyorsa sizin hayli hayli yapmanız gerekmez mi sonuçta kaç kati
Altı bin lira kimseyi fakir etmez dediniz başka bir yorumda. Eğer kocanız 13 bin lira civarı alıyorsa ( ki memur maaşının yarısı bu) 6 bin lira maaşının yarısı demek. Kalanından nasıl extra arttırıp borsaya giriyor.
 

Krediyle 1,5 katı fazladan para ödemek mantık dışı değil. Aldığınız malın değeri kredi bitene kadar defalarca katlanıyor. Ödediğiniz faiz farkı önemsiz bir rakama dönüşüyor.
 
Biz geçen sene 0,99 krediden yararlandık ilk evim kampanyasıydi oda. Tüm takilari koyduk üstüne kredi cektik ve altin borçlandik. Altin borclanmak zorunda kaldik çünkü banka kredi vermiyordu 1 milyondan fazla olan evlere 300-400 bedel yazdiklari icin ciddi ücretler cikiyor 700bin kredi cekelim desek çekemiyorduk. Kredi parasi 1 senede bile çerez oldu ama altin borcu artti. Öyle böyle evimiz var diye dert etmiyoruz. Eşimde ilk ataninca arabasini aldi kredisi gecen sene bitti. Biz evin yüzde 30-35ini aile destekli aldik yani her turlu imkani zorladik.
İlk atandigimda evler 250bin falandi gayette güzeldi sonra birden milyonlar konusulmaya baslandi cok degil 2018 yilindaki fiyatlar böyleydi alsaydim inanilmaz karliydim ama bilemedik. Yaşim kücüktü ilk sene maasimi saça saça yedim gezme tozma sampanyalar patlatma pisman degilim.
26 yasindayim memuriyette 7. Seneme girdim benim meslegimde özelde calissam maasim cok dusuk olacakti(saglik sektoru) o yuzden iyiki memur olmusum diyorum.
Daha eski memurlar 2. Evlerini, 4-5 kücük tarlalarini aldi, kari koca memurlarin ayri ayri arabalari var. Eskiden memur olmak daha avantajliydi. Şuan evler 3milyon ve 3 sene 3-3,5 milyon bandinda kalmayi basarirsa yeniden ev sahibi olabilir insanlar. Bu sene 3 ,seneye 4,5 diye giderse depresif tatil yapamayan mutsuz bir millet olacagiz
 
Evet parayı ıkı sene sonra alacak olsaydım dedıgınız gıbı kesınlıkle zararda olurdum, fakat cekılıssız sısem olarak kayıt yaptırıp kayıt olduktan snra 3 ay ıcınde ödememızı aldık. ve acıkcası kesın bır sıkıntı cıkar ödemeyı uzatırlar vermezler dıye beklıyordum ama hıc bır sorun yasamadan vaaddettıklerı gunde ödemetı hazırladılar ve aracımı aldım. :) :)
 
Krediyle 1,5 katı fazladan para ödemek mantık dışı değil. Aldığınız malın değeri kredi bitene kadar defalarca katlanıyor. Ödediğiniz faiz farkı önemsiz bir rakama dönüşüyor.
tabı sızın hesabınıza nasıl uyarsa oyle yapabılırsınız benım ıcın avantajlı olan uygulama o sekıldeydı ve degerlendırdım. cekılıssız kurasız olarak kayıt olduk ve 3 ay ıcınde ödememızı aldık
 
15 yıllık memurum 23 bin alıyorum 25 bile değil
 
Evi arabayı kendin seçiyorsun sanırım parayı bu firmalar veriyor. Ama çok hakim olduğum bir sistem değil. Zaten gözüne kestirdiğin, fiyatına göre sisteme girdiğin ev araba 2-3-5 sene sonra yerinde durmayacak ki, kim bilir kaç katı artacak.

Ben 2 sene önce ev aldım şu an aldığım fiyatın tam 5 katı oldu.
 
2018 de ev aldık krediyle 2028 de bitecek
Sonra eski bir araba aldık krediyle (2. Araba mecburiyetren)
Sonra motor aldı eşim krediyle sonra motor değişti krediyle
Simdi 1. Arabayi degismek istiyoruz yine krediyle olacak

Ya demem o ki her şey krediyle :)
 
ben değişik bir sürü grup oluşturuyorlar diye biliyorum
mesela 20 kişilik bir grup 50 kişilik bir grup, arabada olay yine neyse de evde bir de kurada çıkmayanlara kira yardımı filan ödüyormuş evini almış olanlar, ödeme planları böyle değişebiliyor.
muhtemelen daha başka başka bir sürü farklı uygulama da olabilir.
sen x miktarlık bir para alıyorsun ve organizasyon parası + taksit olarak ödüyorsun (taksitte kira yardımın da varsa mesela taksidin daha yüksek çıkıyor) bu sistemlerde, diye biliyorum, o parayla istediğin evi ya da öküzü alıyorsun, sana kalmış.

ama ana fikir olarak şunu demek lazım belki; enflasyon %5- 10 iken bu bir şekilde döndürülüyordu, enflasyon oldu %100, evlerde 2 senedir daha fazla bile oldu (evlerde bu senenin yarısından itibaren o rakamlar artık kalmasa da), bu sistemlerin enflasyonist ortamda dönmesine imkan yok.
 
Dedim ya zaten 3-5 sene önce belki oluru vardı da şu an yok. Çok kısa sürede patlayacak bence bu sistemler. Ki şu an bile parasını kurtarmaya çalışan bir sürü insan var.

Ufacık hesap yapınca (dümdüz dört işlem sadece faiz hesapları bile değil) zaten yukarıda bi yerde yazdığım gibi oraya vereceğine tl kenara atsan hiç bir yatırım aracı kullanmadan yine daha karlısın.
 
Bende durursa ben kesin yerim al kardeşim sen benim adıma tl olarak bu parayı biriktir sistemi
 
Bu sisteme şu an girmek akıl işi değil. Sadece bazılarında şöyle bir imkan sunuyorlar : Almak istediğin paranın yarısını peşinat verirsen en geç 3 ay içinde paranın geleceğini taahhüt ediyorlar. Hiç peşinat vermeyen biri kuraya göre 3 5 sene beklerken fazla peşinat verene erken kura garantisi veriyorlar. Şu an illa bu sisteme girilecekse ancak böylesi biraz daha kabul görebilir.

Arkadaşlarımız pandemiden hemen önce girdi bu sisteme kirada oturdukları evi almak için. Ev o zaman 450bindi bunlar 500 bine girdi. 1 sene sonra sıra onlara geldiğinde ev 1.5 milyon olmuştu gelen parayla anca araba alabildiler.
 
Biz 2 öğretmeniz 10 ar yıllık ortalama. 15 yıllık şu an kaza yaptığımız için sanayide olan arabamızdan başka bir şeyimiz yok. Kredi çekmiyoruz kendi tercihimiz. O yüzden zaten hiç ihtimali olmadı. Birikim demeyelim de elimizde kalırsa koyuyoruz kenara o kadar. 2 çocukla zaten anca insanca yaşamaya çalışıyoruz yani.
 
Böyle konularda genellemeler bana saçma geliyor. Her memur aynı maaşı almıyor. Kaldı ki iyi bir semtte ev alanla normal bir semtte ev alan arasında 2-3 kat fiyat farkı vardır. O yüzden normal semtte ev alan daha iyi yatırm yapmış olmuyor bana göre. Keza arabada öyle. Evli olan memur farklı, çocuklu farklı, eşinin işi normal olan ya da daha iyi olan farklı.
 
Hangi eski memurmuş öyle evleri, tarlaları, arabaları alan :))) Ha ilk evini alan memurlar şanslılar tabiki faziler düşük evler ucuzken aldılar ama öyle düz memurun böyle mal mülk edinmesi eskiden de çok zordu şimdi artık neredeyse imkansız.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…