- 13 Ekim 2016
- 3.813
- 6.859
- 158
Insanlar sinirlenmiş ilginç cin ide cimriligi dediginiz gibi çikolata verecegi kuafor parası vs onlar yüzünden ev araba sahibi mi olamıyorsunuz şimdi anlamadim.Onlari aldığınız memur maaşı kapatmalı sonuçta burdaki işçi maaşı herneyse.Aldigi ev iki milyonluk şu an o zaman kaç bilmiyorum.Pesin veriyor elbette ancak komik büyük bı rakam değil.Arac msla 600 bin buna 54 bin veriyo Onuda peşin vermedi diye biliyorum.Ve şu an 6 bin oduyorsa her sene 700 artacak bu kadar.Şuan sadece taksit ödüyor. Onu her memur yapar zaten. Taksit ödemesini bir şey yapmış sayıyor.
Evi ise zaten 4-5 yıl önce hemen hemen birikim yapabilen az peşinatı olan herkes bir şekilde alabiliyordu. Hanımefendi anlamıyor. Zannediyor ki Şuan kocası bir şey yapıyor memurun yapamadığını.
Savunuyo gibi gozukmem isteniyorum eş kişisini ancak bunu her zaman yapmiyor bikac kez yaptı demiştim.O bikac kezde beni sinirlendirmeye yetti şimdi hala alıyor ama kendi sevdiklerine karismiyorum bana ayrı aliyo başta dusunemedi kavgamizi ettik vs vs başka sorunlarımiz oldu onlar I konustum burada vs vs.Eşin eve bi tane dondurma alıyor kendisi yiyor canın çektiğinde yediğinde sana kızıyor..
6 bin lirayla en azından aburcuburu ikişer tane alabilir..
he sen mutlusundur eşin mutludur bize ne.. ama yapan yapıyor derseniz normalde olması gereken şeyler yapılırken ev araba da alınabiliyor anlamı çıkar.. aşırı sıkıyoruz yeter ki bi aramız olsun diyoruz o çikolatayı yerken ben bakıyorum ancak bu şekilde alabiliyoruz derseniz anlarım..
hala ısrarla devam ediyorsunuz ya çevremizde o dediğiniz yönteme giren çok var. internette mağdurlar var. herkese vermiyorlar size denk gelmiş. araba denk gelecek mi acaba bunu düşünün. kredi yok deniliyor hala ısrar ediyorsunuz kaç katı diye. bir araba ortalama 600 bin. memur maaşı 25 bin oldu yeni. nasıl biriktirip alacak insanlar. insan gibi yaşamak isteyince olmuyor işteInsanlar sinirlenmiş ilginç cin ide cimriligi dediginiz gibi çikolata verecegi kuafor parası vs onlar yüzünden ev araba sahibi mi olamıyorsunuz şimdi anlamadim.Onlari aldığınız memur maaşı kapatmalı sonuçta burdaki işçi maaşı herneyse.Aldigi ev iki milyonluk şu an o zaman kaç bilmiyorum.Pesin veriyor elbette ancak komik büyük bı rakam değil.Arac msla 600 bin buna 54 bin veriyo Onuda peşin vermedi diye biliyorum.Ve şu an 6 bin oduyorsa her sene 700 artacak bu kadar.
Cimri onunki deyip tatmin olun sinirizide bu şekilde yönlendirin rahatlama izi sağlıyorsa ne mutlu.Es dediğim kisinin sorun gordugum huylarını aşağılama olarak vurmaya çalışmanız bu şekilde tatmin olmanizda ilginç geliyor.Ben olanı soyluyorum ev böyle olmuş bu iş ile bu maaşla olmuş siz kaç katını alırken sizinde olmaması kuaför parası çorap giysi vs vsvs yüzünden olmuyorsa gariptir
Ablası da aynı şekilde ikinci evini aldı.O hemşire ayrı tabi.Bildigim kadarıyla ablasida arabasini aynı zamanlarda aldı ödüyor.Yani elbette sizler kadar deneyimim yok ama gördüğümü söylüyorum.Gorunce mantıklı geldi söyledim.Neden kötü niyet besleyerek yorum yapayım dahasi bunun nesi kötü olabilir.hala ısrarla devam ediyorsunuz ya çevremizde o dediğiniz yönteme giren çok var. internette mağdurlar var. herkese vermiyorlar size denk gelmiş. araba denk gelecek mi acaba bunu düşünün. kredi yok deniliyor hala ısrar ediyorsunuz kaç katı diye. bir araba ortalama 600 bin. memur maaşı 25 bin oldu yeni. nasıl biriktirip alacak insanlar. insan gibi yaşamak isteyince olmuyor işte
allah allah tanıdık falan mı var içerde? en son annemin arkadaşı kalan parasını zar zor aldı araba aldı da kaç yıl sonra. 2. ev bir de. almiyorsunuz bu arada hala borç ödeniyor malum. insanlarda kira ödüyor.Ablasına aynı şekilde ikinci evini aldı.O hemşire ayrı tabi.Simdi oda arabasini ödüyor.Yani elbette sizler kadar deneyimim yok ama gördüğümü söylüyorum.Gorunce mantıklı geldi söyledim.Neden kötü niyet besleyerek yorum yapayım dahasi bunun nesi kötü olabilir.
Yine dediğim gibi umarım siz size mantıklı gelen bir ödeme, alma şeklini bulur o şekilde sizlerde sahip olursunuz.
Bende cimri eşten kurtulurumHerkesin bı derdi var durur içerisinde din din nerden aklıma geldiyse.
Bildiğim kadariyla yok ama ablasi tanıtım yapıp vesile oldukça ekstra para kazanıyor ki çevresi geniş hemşire olduğu icin ama bu tüm üyeler için geçerli yani eşimde birini katilimevine getirip onu soksa o kişide alsa oda belli bı ücret kazanicak vs vs.Benim bildiğim bu kadar.allah allah tanıdık falan mı var içerde? en son annemin arkadaşı kalan parasını zar zor aldı araba aldı da kaç yıl sonra. 2. ev bir de. almiyorsunuz bu arada hala borç ödeniyor malum. insanlarda kira ödüyor.
etrafımdaki tüm öğretmen-öğretmen polis-hemşire çiftler bunu yaptıO ev alanlar şöyle aldılar; evlendikleri senelerde altin bu kadar pahalı değildi. Komşular bile çeyrek takardi. Daha azını takmak ayıptı. Altınları peşinat verdiler, krediler ucuzdu 0.69'dan, 0.91'den evin en az yüzde 70' ine bazen yüzde 80'ine kredi çıkardı. Müteahhitler fazla vergi vermemek için evin değerini az göstermezdi, en azından çoğu yapmazdı, o yüzden altınlarını ve tüm birikimini verip kredi çekip 10 yılda ev sahibi olurdun. Onda da en az iki memur lazımdı. Birinin maaşı krediye gider diğeri ile gecinilirdi. Gene dipte yaşanırdı ama gıda çok daha ucuzdu. Daha dengeli beslenirdin.
Daha kıdemliler bir tık daha şanslı olanlar bence.Atanınca elimin bollaşacağını ve ev araba gibi hayallerimi birkaç senede gerçekleşeceğini zannetmiştim ancak 3 Yıldır çalışıyor olmama rağmen kredisiz araba bile alamıyorum krediler zaten çok yüksek maalesef artıknsanki hiç bu hayallerim gerçek olmayacak gibi geliyor yeni atanan ya da daha kıdemli olanlar nasıl başardınız nasıl birikim yaptınız lütfen bir uol gösterin yaş 30 oldu birşeyin sahibi değilim çok üzülüyorum
Çok doğru. Evlenen ne kadar arkadaşım varsa önden düğünde takılan altınları verir üstüne kredi çekerdi 0.70 lerden evin yüzde seksen doksanına kadar kredi çıkardı elinde peşinatı fazla olsa bile konut kredisi düşük diye daha fazla çekerdi tüm borçları sıfırlayıp tek konut kredisini aldığı evde oturarak kira gibi öderdi. Şimdilerde faizler o kadar uçmuş ki çok düşük bir ihtiyaç kredisi bile çekemiyoruzO ev alanlar şöyle aldılar; evlendikleri senelerde altin bu kadar pahalı değildi. Komşular bile çeyrek takardi. Daha azını takmak ayıptı. Altınları peşinat verdiler, krediler ucuzdu 0.69'dan, 0.91'den evin en az yüzde 70' ine bazen yüzde 80'ine kredi çıkardı. Müteahhitler fazla vergi vermemek için evin değerini az göstermezdi, en azından çoğu yapmazdı, o yüzden altınlarını ve tüm birikimini verip kredi çekip 10 yılda ev sahibi olurdun. Onda da en az iki memur lazımdı. Birinin maaşı krediye gider diğeri ile gecinilirdi. Gene dipte yaşanırdı ama gıda çok daha ucuzdu. Daha dengeli beslenirdin. Ondan önceki dönemlerde zaten kredi yoktu, mortage sistemi yoktu. Peşin paran varsa ev alırdın. Yoksa alamazdın. Misal emekli ikramiyesi ile ev alanlar öyle peşin aldılar. Tabi o zaman emekli ikramiyesi orta halli lüks olmayan bir semtte bir daireye yeterdi. Yani bu sizin dediğiniz hiç olmadı ki. Tabi devlette çok üst düzey olup tek başına 100 bin vs kazanma hariç. Gerçi o maaşı kazanan ister devlet ister özelde olsun her türlü ev alır. Krediler kapalı. Hele şu an. Ev kredisi kapalı araba kredileri de azıcık. Misal Hyundai i20 almak istediniz bayiye gittiniz size verilecek max.kredi sadece 125 bin. Arabanın en boş paketi 840 bin. 715 bini peşin istiyorlar şaka gibi. 715 bini kim çıkarıp bir anda bu ekonomide verebilir ki..veren illa ki vardır, ama çoğunluk veremiyor.O yüzden krediler açılmadan iki maaşlı değilseniz devlet memuru veya özel sektör ortalama maaşı ile krediye maalesef giremezsiniz. Maalesef durum şu an bu.
Valla ben özel sektörde çalıştım yıllarca,bir memur maaşının iki katına yakın bir maaşım vardı,eşim de memur,o zamanlar kredi ile bir araba almıştım 2017 de,kredisi yeni bitti,ben işsiz kaldım,çalışırken bile kira parası,benzin,işte ev giderleri,elektirik,intrnet,doğlgaz vs derken açlık sınırına yaklaşıyorsunuz zaten,mutfak giderleri olağanüstü pahalı,şuanda insanlar aç kalmadan yaşamaya odaklı daha çok,kira fiyatları asgari ücretten yüksek,en yüksek memur maaşı 29.000 bildiğim kadarıyla,oturduğum ev 16.000,diğer giderleri çıkınca borçlu kapatıyoruz ay sonunu,iki maaşla birikimsiz ama standart bir hayatınız oluyor artık,ev satın almak fln şuanda bana imkansız geliyor,araba krediyle belki ama kredi faiz oranları inanılmaz onuda sadece 300.000 veriyorlar vadeside düşük oluyor,geçen arabamı değiştirim deyip yanılıp bankaya gittim ikinci el için kredi 300.000 çıkıyor aylık ödemesi 15.000,şaka gibi ama gerçek.Atanınca elimin bollaşacağını ve ev araba gibi hayallerimi birkaç senede gerçekleşeceğini zannetmiştim ancak 3 Yıldır çalışıyor olmama rağmen kredisiz araba bile alamıyorum krediler zaten çok yüksek maalesef artıknsanki hiç bu hayallerim gerçek olmayacak gibi geliyor yeni atanan ya da daha kıdemli olanlar nasıl başardınız nasıl birikim yaptınız lütfen bir uol gösterin yaş 30 oldu birşeyin sahibi değilim çok üzülüyorum
Kaç katı, iki bile değil?Pinti ama memurun aldığının yarısıyla yapabiliyorsa sizin hayli hayli yapmanız gerekmez mi sonuçta kaç kati
Evet doğru.BelkiMargaret Hale çikolata alırken eşine de alıyordur o yüzden yapamıyordur
Atanınca elimin bollaşacağını ve ev araba gibi hayallerimi birkaç senede gerçekleşeceğini zannetmiştim ancak 3 Yıldır çalışıyor olmama rağmen kredisiz araba bile alamıyorum krediler zaten çok yüksek maalesef artıknsanki hiç bu hayallerim gerçek olmayacak gibi geliyor yeni atanan ya da daha kıdemli olanlar nasıl başardınız nasıl birikim yaptınız lütfen bir uol gösterin yaş 30 oldu birşeyin sahibi değilim çok üzülüyorum
Saadet zinciri gibi bişey onlar ya. Bağzılarığ çifter çifter evler arabalar alırken bağzılarığğ paralarını kaptırıyor.allah allah tanıdık falan mı var içerde? en son annemin arkadaşı kalan parasını zar zor aldı araba aldı da kaç yıl sonra. 2. ev bir de. almiyorsunuz bu arada hala borç ödeniyor malum. insanlarda kira ödüyor.
bir de övüyor ya.... bir şey biliyor gibi.Saadet zinciri gibi bişey onlar ya. Bağzılarığ çifter çifter evler arabalar alırken bağzılarığğ paralarını kaptırıyor.
Güzel kardeşim biz yaşamaya çalışıyoruz siz hayatta kalıyorsunuz sadece. Aradaki fark bu.Savunuyo gibi gozukmem isteniyorum eş kişisini ancak bunu her zaman yapmiyor bikac kez yaptı demiştim.O bikac kezde beni sinirlendirmeye yetti şimdi hala alıyor ama kendi sevdiklerine karismiyorum bana ayrı aliyo başta dusunemedi kavgamizi ettik vs vs başka sorunlarımiz oldu onlar I konustum burada vs vs.
Iki dondurma ile ev alamadiysaniz bizim aldığımız maaşın Ka katiyla sizd sorun var demektir
Neyse ben kira odemedigime sukrediyorum sonuvta eve giren para belli.
Sinir olan kişilerden özür dilerim sizler haklısınız asagilayarak tatmin olabiliyor sinirizi bosaltabiliyorsaniz oda biseydir.
Umarim herkes ileride ev yada araba arzusuna ulaşabilir.
Ben konuya daha fazla dahil olmayacağım.Insanlar sinir oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?