Memurlar nasıl ev aldılar

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Eve bir senedir 12 bin giriyor. Bir snee öncesinde 7 bin giriyordu. 1200 kira veriyoruz. Ev almak istiyoruz 4 senelik evliyiz ama ev için gerekli peşinat birikmiyor. 150 bin TL olması gerekiyor en az. Ev alanlar nasıl aldı kaç senede aldı. Kredi faizleri de çok yüksek sanki artık hep kirada olacakmisiz gibi geliyor.

Eve bir senedir 12 bin giriyor. Bir snee öncesinde 7 bin giriyordu. 1200 kira veriyoruz. Ev almak istiyoruz 4 senelik evliyiz ama ev için gerekli peşinat birikmiyor. 150 bin TL olması gerekiyor en az. Ev alanlar nasıl aldı kaç senede aldı. Kredi faizleri de çok yüksek sanki artık hep kirada olacakmisiz gibi geliyor.
Merak ettiğim konu

Altınlarım vardı, onları bozdurduk
Iyi model bi arabamız vardı onun modelini düşürdük
Evimize yaklaşık 10 bin giriyor sanırım
Üstünü kredi çektik faizler düşükken
3000-3500 civarı ödeyeceğiz 10 yıl boyunca

O şekilde çözdük biz o işi

Genelde elde altın yada araba varsa peşinat yapılıp eminevim, banka kredisi yada taksitle ev satan bir yerden ev alınıyor.

Şu an ben atanamadım ama atandığım takdirde kendi adıma maaşın birini yiyip birini biriktirmek makul geliyor ki ikisi de çalışan arkadaşlarım bu şekilde ev sahibi oldular.

Biz geçen sene aldık. Ben memurum eşim özel sektör çalışanı. Faiz indirimi dönemine denk geldik şans oldu biraz.
Düğün takıları küçük bir kısım da aile desteği aldık. Yüklü bir kredi çektik ama.
11 yıl ödemeli, 1 yılı bitti bakalım.
Biriktirmeye çalışıp bu sene almaya kalsaydık alamazdık. Çünkü kredi oranları bayağı fahiş şuanda keza ev fiyatları da üzerine koydukça koyuyor.
Allah yardımcımız olsun
Umarım en kısa sürede alırsınız siz de.

Alamadık sanırım alamayacağız çünkü kredi de çekmiyoruz :KK45:

Biz eşimle ben ilk çocuktan sonra ücretsiz izne ayrılan kadar gelirimizin bir miktarını mutlaka kenara koyup o para yokmuş gibi davranırdık. Atıyorum kaba bir hesap yapar hiçbir şeyden de kısmazdık her ay şu kadar koyabilecek durumdayız derdik ve o parayı koyardık. Ha koyamadım atıyorum 500 eksik geldi önümüzdeki ay 500 fazla koyar denklerdik.

Bizim farklı giderlerini vardı sadece kendimize kalsak alırdık belki şimdiye kadar ama farklı giderlerimiz oldu.

Eğer istediğiniz evi alamayacak durumdaysanız daha küçük kiraya verebileceğiniz bir ev alıp onun borcunu daha kısa sürede bitirebilirsiniz. Bitince de onu satar peşinat yapar daha büyük bir ev alırsınız.

Çevrenizde imkan varsa üniversite olan yerlerde 1+1 ler fiyatına göre iyi kira getiriyor.

Büyük şehirde değiliz evler nispeten daha ucuz. 275 bine aldık evi 3800 civarı ödeyeceğiz aylık. Biraz birikmiş vardı biraz ailem verdi. Kalan da kredi. 170 civarı çektik. Bazı şeylerden kıstık para biriksin diye şimdi de krediyi cabuk bitirme hedefimiz var. Yaklaşık 5 yıl ödeyeceğiz ama 3 yılda bitiririz insallah.

Evlendigimizin ilk senesinde düğün takılarının üstüne altın biriktirerek 90 bin tl pesinatla aldık. Evet para birikmiyor malesef. Bizim en büyük avantajımız lojmanda oturuyor olmamızdı kira giderimiz yoktu.

Haftada bir aynı konuyu mu açacaksınız farklı başlıklarla?

Hayırlısını isteyin, bir şeyin üzerine bu kadar düşmek iyi değil.

Aynı konuyu farklı farklı şekillerde açmaktan bıkmadınız mı? Üstelik eşinizle ilgili sıkıntılar varken, bu adamla ev kredisine girmeye çalışıyorsunuz...

4 yıl önce evlendik eşimin 1 artı 1 apartı ve benim arabam vardı onu sattık. Düğün yapmadığımız için ekstra masrafımız olmadı nikahta gelen takıları da bozdurup ev aldk. Ama o zaman ev fiyatları uygundu. Şuan sıfırdan almak istesek alamayız

Başlığı görünce konuyu dizin açtığını tahmin ettim.

Sorunun cevabına gelince biz 20 sene almadık hiç de dert etmedik. Sonra paramızın yettiği kadar borçsuz , kredisiz nakit aldık.

Şu an kendi evimde değil kirada oturuyorum. Çünkü bu semti çok seviyorum.

Her şeyi bir akışına bıraksanız sizin de istediğiniz olacak ama çok panik yapıyorsunuz bu konuda.

Aşlah gönlünüze göre verir inşallah.

Konu açma sınırlaması yok ama benzer içerikli konuyu başlık değişikliği yaparak sürekli bdvye açıp duruyorsunuz, ki bu konunuz dahil bazıları bir derdim var bölümüne uygun da değil.

Eşimin babasından kalma evi vardı 170 bin e satıldı . Onun üstüne 200.000 çektik 10 yıl ödeyeceğiz.
Bu şekilde ev alabildik ...
Çok üstüne düşmeyin biz aklımızda yokken aldık 2 günde karar verdik 15 günde tapu elimdeydi ...

Back
X