Memurluk mu öğretmenlik mş

Ben olsam asla isimi brakmazdim okulu uzatır isime devam ederdim is birakmak cok buyuk risk belki ogretmenligi yaptığınız kurumda mutlu olamayacaksiniz hic bseyin garantisi yok ustelik gorundugu gbi bir meslek değil annem babam ogretmen hatda babam okul mudurlugunden yeni emekli oldu asla kolay degil simdiki zamanda hic kolay degil.dusunun insanlarin en değerli seyi cocuklari ve cocuklarin sorumllugunu aliyorsunuz velilerle muhatap olmak zor her meslegin zorlklari var iyi dusunup tasinmak lazim

Peki hocam pdr için ne düşünüyorsunuz
pdr de özverili çalışırsanız zor ama okullarda çok da yük almıyorlar açıkçası. kendi odaları var. 9-3 çalışıyorlar. anaokulu vs seçenekleri de var. izin işleri idare sıkıntılı değilse daha kolay. pdr ci arkadaşım evlendiği yıl doğru düzgün okula uğramadı sürekli bi şekilde rapor alıyordu ama mesela branş öğretmeni kadar göze batmıyor onların okulda olmaması. görece daha rahatlar gözlemlediğim kadarıyla.
ama tabi öğretmenlikte şu sıra en zoru atanmak ve 4 yıl atandığın yerde kalmak. tabi siz istanbuldaymışsınız. istanbul’a kadro çok fazla açılıyor. oraya atanma şansınız yüksek

Evet maaş olarak malesef karsılıgı değil
asla. şu an yeni atanan bi öğretmen tek başına geçinemez. ev arkadaşı olması şart. hele araba falan alması hayal oldu maalesef. ben atandığımda yalnız yaşadım ve arabamı almıştım. şu an imkansız

Bizim okulda pdr öğretmenleri 8.50-15.40 arası okulda.
Çok da çalışırlar sürekli görüşmeler,evrak işleri vs.
Belki okuluna bağlıdır bilemem özverili insanlar işlerini çok iyi yapıyorlar.
Onun dışında ortaokulun herhangi bir branşına da baksan olay derse girip çıkmakla bitmiyor.
Hele sınıfın varsa ki sizin branşta olur ders sayısı yüksek olduğu için.
Sanki eve geldin mesai bitti değil olay.
Veliler de arıyor.
Projeler de oluyor bir sürü.
Hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi olmuyor ne yazık ki.

Alanım pdr değil ama arkadaşlarım var kpss konusunda şunu söyleyebilirim ki bu branşta atanmak için çok iyi netler yapmak lazım ve son alımda da kontenjanı düştü. İlerleyen atamalarda ne olur bilinmez ama eskisi gibi rahat atanan bir bölüm değil. Görünce yazmak istedim

Sadece ilk sayfayı okuyabildim ama sizin şöyle bir sıkıntınız var. Arada izin almanız gerekebilir. Bu sıkıntı olur öğretmenlikte. Biri sizi idare de edemez büyük ihtimalle. Öğretmenlik için okuyun ama bırakmayın derim.
Bir ders bile atlansa bazen sıkıntı oluyor. Ayrıca dersler boş geçince sınıflarda disiplinsizlik baş gösteriyor. Veliler de tepki gösterir...

Bir de iş yerindeki olay çoğu yerde var. O kadar şahit olduğum için bana normal geldi. İş yerindekilerin bir kısmı ikili ay pardon profesyonel oynar. Okullarda da oluyor bu durumlar.

Ben fizik öğretmenliği okuyorum. Son seneme geçtim. Fen bilgisi öğretmenliği çok güzel bir bölüm, sizin derslerle bizim fizik dersleri neredeyse aynı. Bu açıdan özel ders alanı çok geniş, hem lise hem ilkokul öğrencilerine özel ders verebilirsiniz. Şuan bile zoom üzerinden online derslerle Ek olarak bulunduğunuz ilde özel bir kurumda çalışırsanız çocuklarınızı çok uygun ücretlere eğitim aldırabilirsiniz. Öğretmen çocuğu oldukları için hem ayrıcalıklı olurlar. İzin konusu da şöyle olabilir, yükseklisans kaydınız olursa, okul saatleriniz yükseklisans saatlerine göre ayarlanabilir. Uzun vadede öğretmenlik avantajlı.

Ben de yorum yazmak isterim. Ben de Türkçe öğretmeniyim. Şu anki işiniz rahat ama sevmiyorsunuz. Ben yerinizde olsam şu an çalıştığım yerde devam ederim. Malesef Türkiye koşullarında gelecek değil şu an önemli ve öğretmen atamaları asgari düzeyde. Gkgyden 85 alırsınız ama asıl belirleyici olan alandır. Üç sınava gireceksiniz ve inanın senelerdir deniyorum olmuyor. Yarım gün çalışma ile hem okula gidip hem de evinize bakabilirsiniz. Ben öyle yapardım. Şu an halihazırda işi bırakmak kusura bakmayın ama biraz aptallık. Üstelik memuriyet gibi coook rahat bir koşulda. Daha yeni baslamissiniz 4. Sınıfa gelin öyle karar alın. Uzaktan davulun sesi hoş ama çocuklar da çok yoruyor inanın eve gelince insan sessizlik istiyor. Ayrıca öğretmenlik okulda rahat. Evde ek işler cabası. Sınav hazırla, evrak hazırla, etkinlik için materyal yap, e okul bla bla ben evde daha çok çalışıyorum.

Sizin özel durumunuz öğretmenlik için çok uygun değil. Tamamen şans eseri işleriniz yolunda gidebilir ya da tepetaklak olabilir.
Müdür isterse size göre program hazırlatır ama buna diğer öğretmenler tepki gösterir, çünkü herkesin kendine göre bir özel durumu var. Okulda hazırlanan bir kişinin programı herkesi etkiler.İdarecileriniz değişir, yeni gelen hiçbir şeyi önemsemez sizi 15 saat ders için sabahtan akşama okulda tutar. Ayrıca doğu hizmeti vs bunları da hesaba katmanız gerek.
Memuriyet çok daha uygun gibi ama elbette siz bilirsiniz. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.

Öğle arası artı o aralıga ders koymamaları durumunu sorguluyorum suan. Evet kamuda işim var deyip izin alabiliyorsunu baya rahat o konuda ama hergün geç gelme gergün erken cıkma durumları mumkün değil
Bu dediğiniz olabilir, yapılmayan şey değil. Program hazırlanırken sizin ders istemediğiniz saatleri kilitlerler, devamı ona göre yapılır. Ama sizin bu isteğiniz okuldaki diğer öğretmenleri etkiler. Biri bir şey söyler, öbürü bana ne kardeşim ben de böyle çalışmam der sonra kaldırırlar sizin bütün kilitleri. Yani ona güvenip iş yapamazsınız.

Veli toplantıları, şube öğretmen kurulu toplantıları, rehberlik toplantılar , bep toplantıları vs vs okul açıldığından beri nerdeyse mesaimden daha erken hep okula gidiyorum. Eve getirilen evrak işler de var. Mesai saati dışında veliler sık sık yazacak arayacak. Siz istediğiniz kadar yüksek puan alsanız dahi belki yaşadığınız yerde ilk atama için kontenjan açılmayacak.

Puanları bilmiyorum ama fen bilgisi öğretmenliğinin puanları yüksektir.kpss çalışmaya vaktiniz var.?hadi iyi puan aldınız diyelim,mülakatta elenebilirsiniz. Maalesef yüksek puanları bile eliyorlar.ogretmenlik sadece mesai saatleri içinde yapılmıyor.sonrasinda da okul,veli,öğrenci ile uğraşmanız lazım.falan filan..öğretmenlikte gerçekten önünüzü gorebiliyormusunuz?

Sizin ne kadar borcunuz var?banka 2 yil bekler mi?avukatlık olur birde avukat parasi ödersiniz .banka faizleri çok fazla.ise başladığınızda 2 yıllık borç nasıl pat pat ödeniyor anlamadım.miktarda önemli tabi..bence hiç riske girmeyin.bu iş yerinde yarim gün çalışın.dilediginiz gibi kızınızla ilgilenin,derslerinize çalışın.

Peki agir bakima ihtiyaci olan bi kiziniz olmasina ragmen ikinci cocugu neden dusunuyorsunuz merak ettim. Ogretmenlik de ayrica hic kolay bisey degil. 15 yil hem iste hem evde calistim. Derde gir cik mantiginda olacaksaniz ha tamam belki ama ozverili bi ogretmenin gecesi gunduzu yok maalesef. O yzuden bence durumunuza katlanip kizinizin durumu iyilesene kadar ikinci cocugu dusunmeyin derim. Atanma konusuna hic ama hic girmiyorum. Din kulturu hocasi olsaydiniz neyse tabi okuyun derdim ama bu ulkede hangi fen bilgisi ogretmeni atanmis? Ayrica ataninca ufak bi ilceye giderseniz orda kizinizin bakimi hastanesi ne olacak? Benim kizimin ogretmeni surekli izin alsa okula ugramasa ben sikayet ederdim acikcasi. Yanlis anlamayin ama o cocuklarin da duzene ihtiyaci var ve sizin ozel durumunuz buna engel maalesef. Bir ogretmen olarak ogretmenligin agirligini hatirlatiyorum sadece. Acil sifalar dilerim.

Ogretmen maasi 40 bin oldu da benim mi haberim yok boyle pat pat kredi odetcek?

Kpssyi bu kadar garanti görebilsem ben de dakika durmaz atanirdim.
Alan sınavına zaten hazır olarak çıkacaksınız neredeyse. Eh belli ki sabah oturumları sizin için yapılabilir zorlukta o zaman hiç düşünmeyin öğretmen olun derim ben

Ogretmen maasi 40 bin oldu da benim mi haberim yok boyle pat pat kredi odetcek?
Maaş karşılığının dışında ek dersi olmayan 12 yıllık öğretmenin alacağı maaş dokuz ile ona bin arasında ..Ben 1.dereceye gelmiş halimle 11 bin alıyorum o da vergiye girersem on bin üçyüz filana düşerim.Bırak borç ödemeyi düzen bozduklarında çocuğun özel okulunu ancak karşılıyor olacak

Öğretmen olup atanmanızın garantisi yok. Yarım gün yarım maaş sizi maddi anlamda zorlamazsa o seçenek en iyisi, birde şu varki 8-5 çalışsanız da gerektiğinde rekafat izni alabilirsiniz kızınız için yada eğitimi uzaktan sürdürüp sınavlara git gel şeklinde okulu okuyabilirsiniz bu şekilde yapan çok memur arkadaşım var.Bu devirde maddiyat önemli eşinizin geliri üst seviye değilse işi bırakmakyı yada ara vermeyi düşünmeyin derim.

Ben size şöyle yanıtlayayım.Bizim haftalık zorunlu çalışma süremiz var 30 iş saati.Yani günde 6 iş saati okulda bir fiil kalmamız gerekli.Toplantı zamanları (okul veli ilçe) bu saatin dışında .Hastalık vs.olduğunda daha rahat idarenizden izin isteyebiliyorsunuz ama her güne tekamül eden birşey olmuyor tabiki.6 saat amirlere kısa geldiği için ekstra izinlere çok sıcak bakmıyorlar yani zaten yarım gün diye düşünüyorlar.Ama raporlandıracağınız izinlerde en azından sorun çıkmıyor diyeyim.Ama "siz okulda olmasanız da" öğrenci ile ilgili herşeyde her yaşanan olayda sorumluluğunuz var.En büyük sıkıntı 500 öğrenciye 1 rehber öğretmen düştüğü için boş norm bulmak pek kolay değil.2 yıldır ilkokula geçmeye çalışıyorum özür grubundan başvuruyorum ama açılan yerler meslek lisesi veya sıkıntılı ortaokullar.Belki önümüzdeki yıl nasip olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…