- 5 Eylül 2022
- 774
- 1.793
- 28
- Konu Sahibi minikellim
-
Mülâkat ne olacak?Kpssyi bu kadar garanti görebilsem ben de dakika durmaz atanirdim.
Alan sınavına zaten hazır olarak çıkacaksınız neredeyse. Eh belli ki sabah oturumları sizin için yapılabilir zorlukta o zaman hiç düşünmeyin öğretmen olun derim ben
Emin misiniz? Biz atandığımızda kendisi kanser olan bir öğrt arkadaş tayin alamamıştı. Eşi gazi olan bir arkadaş da öyle. Atamaların adı o nedenle "sözleşmeli" her sene sözleşme yenileniyor 3 yıl boyunca ve özür grubu tayin hakkı yok.Özür grubu ataması ile 1 sene sonra geçmeyi düşünüyorum hocam. Ama yorumlar oek iç acıcı değil cddi bir düsünme sürecine girdim tekrar
Kendi durumum için değil ama mülakat için genel bi bilgilendirme yapayım dedim öğretmenlerin mülakatlrında zaten eğitm bilimlerinden gelinel sorular ve genel kültür agırlıklı oluyor. Kpss puanının yuvarlanmıs halini veriyorlar. Sadece geçmişinde teror baglantısı vb gibi durumlar var ise o zaman düşük veriliyor o da bir elin parmagını geçmez.Mülâkat ne olacak?
bence burda kal...Tesekkür ederim. Eşin var ama cok saglık harcaması yaptık ancak en agır kısmını topladık ama hala bştmiş değil giderim gelşrimin yaklasık 3 katı bir sekilde ek bişeyler yapmaya calıstık.
Suan ki yarım iş eylülde bitecek ve mecbur 2. Cocuk olursa ancak birdaha yarım çalışabilirim onda da gep özele gitmem lazım ilk cocuktan ötürü istanbulda buyuk özel universite hastanesinde. O masrafa girmeye ve 2. Cocuk masrafına hiç gözüm kesmiyor malesef
Kpss konusunda hiç sıkıntım yok istediğim an girip cok rahat 85+ yapabiliyorum.
Şimdiki işyeri ile kötü değilim ama ortam cok basit yani şöyle kümse kimsenin yuzune bişey demiyor ama arkasından agzına geleni sayıyor gibi gibi. Ben hastanede iken amirimin bildigi galde kurum ark cagırıp minikellim için tutanak tutacagım işe gelmiyor demiş ark ta tutun ama onun refakat izin kağıdı var siz haksız cıkarsınız demiş tabi amir hep konusmaya devam etmiş yuzyıze gelince geçmiş olsun dedi geçti midem bulandı gerçekten bu gibi durumlardam
Evet o da var. Hiç o aşamaya gelemediğim için atlamışımMülâkat ne olacak?
Konuyu okumadım su mesaj cok dikkatimi çekti. Siz öğretmenliği yan gelip yatılan bir yer zannediyorsunuz galiba. Bir teneffüste bir okula gidip o ugultuda koridorda dolaşın bakalım. Öğretmen değilim ama benim yapabileceğim bir iş değil mesela. Öğrenciyle, idareyle, veliyle uğraşamam. bence size de uygun değil çünkü siz rahat bir iş istiyorsunuz.Nasıl yani? Memur iken de aynı sekilde çalışmam gerekecek bir fark yok ki
Bende anlamadımEvet o da var. Hiç o aşamaya gelemediğim için atlamışımZaten konu sahibesi kpss konusunda o kadar iddialı ki bir an kendimi sorgulamama sebep oldu
Belki de 90-95 almasına gerek kalmadan mülakatta kendine guveniyordur. Baksanıza bir kurumda çalışırken başka kuruma tayini çıkmış, demek ki güvendiği şeyler var. Nedense öyle hissettim.Bende anlamadımmesela borcuyla ilgili birşey yazmadı. 2 yıl bankaya ödenmeyecek borca yüklü miktar faiz gelir.2 yil sonra borc nasil pat pat odenecek onu da anlamadim.kpss de puanlar yüksek.hadi geç mülakatta 90_95 alanlar bile maalesef elenebiliniyor.valla bende kendimi sorgulamaya başladım?
Çok mantıklı bir insanin kpssde kendine bu kadar güvenmesi için aslında güvendiği başka şeyler lazımBelki de 90-95 almasına gerek kalmadan mülakatta kendine guveniyordur. Baksanıza bir kurumda çalışırken başka kuruma tayini çıkmış, demek ki güvendiği şeyler var. Nedense öyle hissettim.
Hayır arkadaslar tabi ki yan gelip yatma yeri olarak görmüyorum. Kaldı ki ben de memurum diye yan gelip yatmıyorum. Kadın halim işe şantiye santiye geziyorum, her gittiğim ürün denetimi ayrı hepsine öğrenci gibi ders çalışıyorum, denetimde onay vermeyince koca koca adamlarla tersleşiyoruz, ustune idari işleri de hallediyoruz vs vsKonuyu okumadım su mesaj cok dikkatimi çekti. Siz öğretmenliği yan gelip yatılan bir yer zannediyorsunuz galiba. Bir teneffüste bir okula gidip o ugultuda koridorda dolaşın bakalım. Öğretmen değilim ama benim yapabileceğim bir iş değil mesela. Öğrenciyle, idareyle, veliyle uğraşamam. bence size de uygun değil çünkü siz rahat bir iş istiyorsunuz.
Suan bu sözler ile yanlıs bir şekilde onuargınız oluyor ve söylediğiniz sözler her töne cıkar.Çok mantıklı bir insanin kpssde kendine bu kadar güvenmesi için aslında güvendiği başka şeyler lazım
Hayır yazdım okumayı atlamışsınız :) yarım milyon civarı 400-500 aradında bir borcum var.Bende anlamadımmesela borcuyla ilgili birşey yazmadı. 2 yıl bankaya ödenmeyecek borca yüklü miktar faiz gelir.2 yil sonra borc nasil pat pat odenecek onu da anlamadim.kpss de puanlar yüksek.hadi geç mülakatta 90_95 alanlar bile maalesef elenebiliniyor.valla bende kendimi sorgulamaya başladım?
Evet. Tabi her rapora vermiyorlar malesef, raporun ustunde yakın bakıma muhtactır, bakılmadıgı taktirde hayati durum olusur gibi bşr ibare istiyorlarEmin misiniz? Biz atandığımızda kendisi kanser olan bir öğrt arkadaş tayin alamamıştı. Eşi gazi olan bir arkadaş da öyle. Atamaların adı o nedenle "sözleşmeli" her sene sözleşme yenileniyor 3 yıl boyunca ve özür grubu tayin hakkı yok.
Çok tşk ederim. İzin konusunda değil de daha cok ders saatleri konusunda ikilem de kalmıstım ama sanırım cok sıkıntı cıkıyor.öğretmenken bu kadar rahat izin kullanabilecek misiniz sizce? Rabbim şifa versin yavrunuza. ben olsam memuriyete devam ederim. sizin özel durumunuzdan dolayı yeni geçeceğiniz kurumda da aynı şeylerin yaşanmayacağının garantisi yok,
empati yoksunu insanlar, kendi başına gelmediyse sizi anlaması çok zor.
2. çocuğu da yine yarım gün çalışayım diye istiyorsunuz sanırım, bence direkt tüp bebek yapın, hem çocuğunuza yoldaş olur hemde sizde yarım gün çalışma hakkı kazanmış olursunuz yine.
Allah yardımıcınız olsun.
Anladım hocam evet resen atama ile ilgili birkaç konu okumustum memurlar nette.Atanması zor diye giriş yapmayacağım, onları hallederim diyorsunuz zaten. Ama her zaman okulda istediğiniz program olmayabilir. Okulun ihtiyacı varsa az ders verilmeyebilir. Hatta şöyle diyeyim birkaç sene önce okulumuzda ders saati azdı birkaç branşta toplamda 15 saat ders çıkıyordu. İlçe resen 30 a tamamladı, başka bir okula göndererek. Çift okul çalışmak da hiç kolay değil. Hatta kendi okulunuzda az derse gireceğim deseniz de okulun ihtiyacı varsa kabul etmeyebilir. Bazı okullarda dyk açmak için bile zorluyorlar. Yani teorik olarak düşününce neden olmasın, geç geleyim, erken çıkayım ama pratikte her şey bu kadar kolay olmayabilir. Çünkü herkesin bir bahanesi olacak programda, hepsi aynı anda yapılamayacağı için sizi mutsuz edecek durumlarla da karşılaşabilirsiniz idare ne kadar ılımlı olsa da. Kaldı ki bazı idareler hiçbir isteği dinlemez, 20 saate sizi tüm gün okulda tutabilir(yapılmaz demeyin, örnekleri var. Hatta sayısal branşlardaki bahaneleri boşluklarınızda projeleri hazırlarsınız hocam oluyor)
Veli- öğrenci durumlarına hiç girmiyorum zaten, her okulda başka başka sorunlarla karşılaşırsınız(ilgisiz ya da aşırı müdahaleci veli…vb)
Bir de izin almak imkansız, zaten öyle bir hakkımız yok. Rapor alabilirsiniz ama inanın biraz fazla raporunuz olunca veliler dersler neden boş geçiyor diye şikayet edecektir, hem de ilk müdüre değil direkt cimereŞikayet olmasa da zümrenizle sorun yaşayabilirsiniz eş güdümlü ilerleyemediğiniz için.
Yani rahat giriş çıkış yaparım diye öğretmen olunmaz. Hatta öğretmenlik bir meslek bile değil bence.
Ama derseniz ki ben öğretmeyi çok seviyorum, çocuklarla iletişim kurmak onlara yol göstermek beni mutlu ediyor. Okulunuzu bitirin öğretmen olun.
Evet hocam siz söyleyince baktım zorlaşmıs biraz. Bir bölğm daha sorayım coğrafya için ne düşünüyorsunuz fen bilgisindenseAlanım pdr değil ama arkadaşlarım var kpss konusunda şunu söyleyebilirim ki bu branşta atanmak için çok iyi netler yapmak lazım ve son alımda da kontenjanı düştü. İlerleyen atamalarda ne olur bilinmez ama eskisi gibi rahat atanan bir bölüm değil. Görünce yazmak istedim
Asla öğretmenliği düşünmeyin. Okul bitirmeyi geçtim atanmak için senelerinizi verebilirsiniz. Hele ataması zor olan branşlarda (fen de buna dahil) ilk girişte atanan bir elin parmağını geçmez. Öğretmenlik rahat bir meslek falan da değil ayrıca. Bugün 6.45 te kalktım ve saat 3 bucuğa kadar beş dakika vakit bulamadım oturmak için. Yaz tatilleri hariç gayet tempolu bir iş. Ağır bir sorumluluğu da var. 500 öğrencili bir okul ama birinin burnu kanasa hem idare hem bakanlık hem de veli sizi duman eder. Ha bir de doğuya gideceksiniz. Kizinizla oralarda yapabilecek misiniz bakalım. Doğu dediysem merkezi değil köyüne verecekler. Doğru düzgün hastane yok bir şey yok. Dört sene oralarda kalacaksınız.Arkadaşlar merhaba, suan karmaşık bir durumun içerisindeyim. Fikir verirseniz cok memnun olacagım.
Ben suan memur olarak çalışıyorum. Kzım seneye 1. Sınıf olacak ve 2. Cocugun olunca yarım maas yarım mesai seklinde çalışabilecegim 6 sene
Diğer yandan calıştıgım kurum rahat fakat ben cok mutsuzum kızımın tedavi sürecinde tatsız durumlar yasandı ve amirim, ortamdan hiç hoslanmıyorum her sabah ayaklarım geri geri gidiyor
Aynı zmanda suan yine kendi sehrimde bir kuruma atandım bekleme süresi olmadan gecebilecegim
İstisnai durumum ise su; ağır bakıma ihtiyacı olan, sık sık hastaneye gidip özel ilgi görmesi gereken bir kızım var. Suan ki kurumum yarım çalışma konusunda rahat ama çok mutsuzum
Geçebilecegim kurumda iş yoğunlugu yok fakat 8 5 calısacagım
Aynı zamanda suan fen bilgisi öğretmenliğine girdim okuyorum 1. Sınıfım amacım öğretmen olmaktı erken bitirme gibi hedefim var. Öğretmen olursam zaman acısından kızıma daha faydalı olacagımı düşünüyorum fakat işi bırakıp 2 sene sadece okula gitmem lazım.
İşi bırakınca da asırı borcum var ve muhtemelen eve evraklar falan gelecek
Bu durumda karar veremiyorum, borçta gelse sabredip herseyi silip okulu mu bitirsem öğretmen olup rahatlasam,
Yarım zamanlı yarım maas verecek olan işimde çalışıp zaman konusunda iyi olup hergün mutsuz mu gitsem
Sehrimdeki başka kuruma geçip, çalışmaya severek gidip 8 5 çalışıp okulu mu uzatsam
Yardım çlarınız cok önemli suan için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?