Memurluk mu öğretmenlik mş

Özür grubu ataması ile 1 sene sonra geçmeyi düşünüyorum hocam. Ama yorumlar oek iç acıcı değil cddi bir düsünme sürecine girdim tekrar
Emin misiniz? Biz atandığımızda kendisi kanser olan bir öğrt arkadaş tayin alamamıştı. Eşi gazi olan bir arkadaş da öyle. Atamaların adı o nedenle "sözleşmeli" her sene sözleşme yenileniyor 3 yıl boyunca ve özür grubu tayin hakkı yok.

Atanması zor diye giriş yapmayacağım, onları hallederim diyorsunuz zaten. Ama her zaman okulda istediğiniz program olmayabilir. Okulun ihtiyacı varsa az ders verilmeyebilir. Hatta şöyle diyeyim birkaç sene önce okulumuzda ders saati azdı birkaç branşta toplamda 15 saat ders çıkıyordu. İlçe resen 30 a tamamladı, başka bir okula göndererek. Çift okul çalışmak da hiç kolay değil. Hatta kendi okulunuzda az derse gireceğim deseniz de okulun ihtiyacı varsa kabul etmeyebilir. Bazı okullarda dyk açmak için bile zorluyorlar. Yani teorik olarak düşününce neden olmasın, geç geleyim, erken çıkayım ama pratikte her şey bu kadar kolay olmayabilir. Çünkü herkesin bir bahanesi olacak programda, hepsi aynı anda yapılamayacağı için sizi mutsuz edecek durumlarla da karşılaşabilirsiniz idare ne kadar ılımlı olsa da. Kaldı ki bazı idareler hiçbir isteği dinlemez, 20 saate sizi tüm gün okulda tutabilir(yapılmaz demeyin, örnekleri var. Hatta sayısal branşlardaki bahaneleri boşluklarınızda projeleri hazırlarsınız hocam oluyor)

Veli- öğrenci durumlarına hiç girmiyorum zaten, her okulda başka başka sorunlarla karşılaşırsınız(ilgisiz ya da aşırı müdahaleci veli…vb)

Bir de izin almak imkansız, zaten öyle bir hakkımız yok. Rapor alabilirsiniz ama inanın biraz fazla raporunuz olunca veliler dersler neden boş geçiyor diye şikayet edecektir, hem de ilk müdüre değil direkt cimere Şikayet olmasa da zümrenizle sorun yaşayabilirsiniz eş güdümlü ilerleyemediğiniz için.

Yani rahat giriş çıkış yaparım diye öğretmen olunmaz. Hatta öğretmenlik bir meslek bile değil bence.

Ama derseniz ki ben öğretmeyi çok seviyorum, çocuklarla iletişim kurmak onlara yol göstermek beni mutlu ediyor. Okulunuzu bitirin öğretmen olun.

Mülâkat ne olacak?
Kendi durumum için değil ama mülakat için genel bi bilgilendirme yapayım dedim öğretmenlerin mülakatlrında zaten eğitm bilimlerinden gelinel sorular ve genel kültür agırlıklı oluyor. Kpss puanının yuvarlanmıs halini veriyorlar. Sadece geçmişinde teror baglantısı vb gibi durumlar var ise o zaman düşük veriliyor o da bir elin parmagını geçmez.

öğretmenken bu kadar rahat izin kullanabilecek misiniz sizce? Rabbim şifa versin yavrunuza. ben olsam memuriyete devam ederim. sizin özel durumunuzdan dolayı yeni geçeceğiniz kurumda da aynı şeylerin yaşanmayacağının garantisi yok,

empati yoksunu insanlar, kendi başına gelmediyse sizi anlaması çok zor.

2. çocuğu da yine yarım gün çalışayım diye istiyorsunuz sanırım, bence direkt tüp bebek yapın, hem çocuğunuza yoldaş olur hemde sizde yarım gün çalışma hakkı kazanmış olursunuz yine.

Allah yardımıcınız olsun.

bence burda kal...

Nasıl yani? Memur iken de aynı sekilde çalışmam gerekecek bir fark yok ki
Konuyu okumadım su mesaj cok dikkatimi çekti. Siz öğretmenliği yan gelip yatılan bir yer zannediyorsunuz galiba. Bir teneffüste bir okula gidip o ugultuda koridorda dolaşın bakalım. Öğretmen değilim ama benim yapabileceğim bir iş değil mesela. Öğrenciyle, idareyle, veliyle uğraşamam. bence size de uygun değil çünkü siz rahat bir iş istiyorsunuz.

Evet o da var. Hiç o aşamaya gelemediğim için atlamışım Zaten konu sahibesi kpss konusunda o kadar iddialı ki bir an kendimi sorgulamama sebep oldu
Bende anlamadım mesela borcuyla ilgili birşey yazmadı. 2 yıl bankaya ödenmeyecek borca yüklü miktar faiz gelir.2 yil sonra borc nasil pat pat odenecek onu da anlamadim.kpss de puanlar yüksek.hadi geç mülakatta 90_95 alanlar bile maalesef elenebiliniyor.valla bende kendimi sorgulamaya başladım?

Belki de 90-95 almasına gerek kalmadan mülakatta kendine guveniyordur. Baksanıza bir kurumda çalışırken başka kuruma tayini çıkmış, demek ki güvendiği şeyler var. Nedense öyle hissettim.

Belki de 90-95 almasına gerek kalmadan mülakatta kendine guveniyordur. Baksanıza bir kurumda çalışırken başka kuruma tayini çıkmış, demek ki güvendiği şeyler var. Nedense öyle hissettim.
Çok mantıklı bir insanin kpssde kendine bu kadar güvenmesi için aslında güvendiği başka şeyler lazım

Hayır arkadaslar tabi ki yan gelip yatma yeri olarak görmüyorum. Kaldı ki ben de memurum diye yan gelip yatmıyorum. Kadın halim işe şantiye santiye geziyorum, her gittiğim ürün denetimi ayrı hepsine öğrenci gibi ders çalışıyorum, denetimde onay vermeyince koca koca adamlarla tersleşiyoruz, ustune idari işleri de hallediyoruz vs vs
Ama su var ki örnegin sabah okulun giriş saati belli, cıkıs saati de belli. Bana gün içimde aralık verirler mi veya bıs gün yaparlar mı diye soruyorum yoksa ders anlatmaycagım dersin ortasında gidecegim diye bir durum yok lütfen bu gibi bişey anlaşılmasın

Çok mantıklı bir insanin kpssde kendine bu kadar güvenmesi için aslında güvendiği başka şeyler lazım
Suan bu sözler ile yanlıs bir şekilde onuargınız oluyor ve söylediğiniz sözler her töne cıkar.
Bu konu acılmısken kpss hakkında önuargılı olan arkadaslara da bilgi vermek isterim;
Temeli olmayan kişiler için kpss oldukca zor kabul ediyorum ama biraz temeli olan, özellikle matematik zekası daha fazla olan ve ilgi duyanlar, güncel durumları takip edenler muhakkak bir şekilde atanır.
Ben de kolay atanmadım ve babam işçi emeklisi zerre tanıdıgımız yok hep kendim elde ettim.
Benim matematiğim çok iyi kpss 25+ net yapıyorum. Hergün aksatmaya çalışmadan kitap okurum bu yuzden turkçem iyi. Aımava hazırlanırken sadece dişbilgisi çalıştım. Tarih coğrafyam sıfır ama onda da bir iki ay çalışarak kısa süreli ezber yaptım ve sonuc 87 puanla atandım
Atanınca her sene kpss girdim boş durmadım. İyi kurumlar hangi bölümden atanmıs takip ettim baktım bi bölüm düşük puanla atanmış hemen başvurdum açıktan okudum. Suan ki atandıgım yer de tayin ile değil, dısardan okudugum o bölğmle ilgili sıfırdan atama

Hayır yazdım okumayı atlamışsınız :) yarım milyon civarı 400-500 aradında bir borcum var.
Kenarımda 100 bin kadar nakit( saglık sorunu olursa diye), 150 bin kadar değerinde aracım var. Eğer kızım ilerde daha rahat edecekse bunlar ile gittiği yere kadar gidip, sonunda da ödemeleri aksatabilirim ve işe başlayınca yapılandırma da yuksek borç ile ödemeye başlayabilirim diye düşündüm. Tabi normal yasantım da olsam bunu asla cesaret etmem fakat burada cocuk durumu istisnai.
Kpss konusuna beden bu kadar takıldı herkes anlayamadım ama mesela ben size bir bölüm söyliyeyim açıköğretimden şnsan kaynakları diye bir bölğm var ve o bölümden suan orman genel müdürlüğü alım yaptı tam 30 kişi taban puan 64 te kaldı. Bunu alımları takip eden her bilinçli kişi arastırır, bulur ve okurdu. Örneğin kardesim ameliyathane teknikeri ataması 80 küsürde yapıyor kardesim bunu alamıyor ve ben mezun olur olmaz bu bölüme kaydolmasını sagladım bitirdi, 72 puan aldı ve atandı. Şimdi etrafımızda torpil mi buldunuz diyenler var? Anlayamıyorum ben mulakat yok direk atama. Etrafımdaki her genci yönlendiriyorum ben

Evet. Tabi her rapora vermiyorlar malesef, raporun ustunde yakın bakıma muhtactır, bakılmadıgı taktirde hayati durum olusur gibi bşr ibare istiyorlar

Çok tşk ederim. İzin konusunda değil de daha cok ders saatleri konusunda ikilem de kalmıstım ama sanırım cok sıkıntı cıkıyor.
Ben de ileri de tüp bebek düşünüyorum saglıklı yumurta secilebilir diye.
Basına gelmeyen anlayamaz tabi ki ama işte keşke anlasa. Veya devletimiz söyle düşünse; bu gibi olan anne veya babaların çalışma saati düsürülse. Bu fikri söylediğim de devlet size mi bakacak biz yine fazla çalışalım diyenler bile oldu ama malesef o sivrizekalar sunu atlıyır ki ben ne kadar o çocugu iyi yetiştirirsem topluma saglıklı bireyler gibi katarsam, hem kendi başına bakabildiği için etrafındakilere hem de devletin sagladıgı imkanlara daha az ihtiyacı olur böyle böyle harcanan butceler de azalır

Anladım hocam evet resen atama ile ilgili birkaç konu okumustum memurlar nette.
Sanırım ustune bransı da yanlıs sectim. Bundan emin olmus durumdayım suan. Derdim, 20 saat okulda da tutsun, ama o arada evime gidip geleyim de ama bu çok bilinmeyenli bir denkleme dönüyor gördüğüm kadarı ile. Memur olunca izin kolay oluyor günlğkte ama arada bosluk hiç yok bana bosluk lazım oldugu için arayısa girmiştim. Burada da 2 3 gün plan otursa da bu sefer izin sorun olacak anladıgım kadarı ile.
Peki hocam coğrafy öğretmenliği nasıl sizce fen bilgisine nazaran

Evet hocam siz söyleyince baktım zorlaşmıs biraz. Bir bölğm daha sorayım coğrafya için ne düşünüyorsunuz fen bilgisindense

Asla öğretmenliği düşünmeyin. Okul bitirmeyi geçtim atanmak için senelerinizi verebilirsiniz. Hele ataması zor olan branşlarda (fen de buna dahil) ilk girişte atanan bir elin parmağını geçmez. Öğretmenlik rahat bir meslek falan da değil ayrıca. Bugün 6.45 te kalktım ve saat 3 bucuğa kadar beş dakika vakit bulamadım oturmak için. Yaz tatilleri hariç gayet tempolu bir iş. Ağır bir sorumluluğu da var. 500 öğrencili bir okul ama birinin burnu kanasa hem idare hem bakanlık hem de veli sizi duman eder. Ha bir de doğuya gideceksiniz. Kizinizla oralarda yapabilecek misiniz bakalım. Doğu dediysem merkezi değil köyüne verecekler. Doğru düzgün hastane yok bir şey yok. Dört sene oralarda kalacaksınız.
Kısacası sizin yerinizde olsam asla dertsiz başıma dert almam. İnanın öğretmenlik göründüğü gibi bir meslek değil. Tek cazip tarafı yaz tatili bakalım onu ne zaman elimizden alacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…