Memurluk mu öğretmenlik mş

Evet hocam siz söyleyince baktım zorlaşmıs biraz. Bir bölğm daha sorayım coğrafya için ne düşünüyorsunuz fen bilgisindense
Lise branşların ataması her zaman daha zordur çünkü kontenjan az veriliyor gerçi edebiyat ve lise mat arttı ama tarih coğrafya biyoloji kimya gibi bölümler oldukça az malesef. Eğer gygk ve eğitimden yüksek yapabilirim diyorsanız felsefe branşı da olabilir alan sınavı yok mesela. Coğrafyadan sınava giren fazla kişi yok diye biliyorum ama kontenjan anca 100kisilerde bu da alan puanının 81-82 olması lazım en az. Atama konusunda çoğu ortaokul branşları daha iyidir. Şunu da diyim su an atama konusunda en rahat branş özel eğitim hocam

Kendinize inanilmaz guveniyosunuz ama gerçek hayat bu kadar basit değil. İstediğin kadar konulara hakim ol kpss sadece insan elemeye yönelik bir sınav üstüne stres ve zaman baskısı da var. 90larla atanamayanlarda var. Doğu gorevi şusu busuda var. Evet suanki isinizden memnun değilsiniz ama öğretmenliğin daha beter olmayacaginin da bir garantisi yok. Borc var diyorsunuz düzen bozmamak en mantıklısı gibi.

Sen iyi misin?500 000 tl lik borca yani bankacı değilim ama 2 yılda 200 000 falan faiz gelir herhalde.bankaci var mi burada?senin o birikim dediğin hiçbirşeye yetmez.ayrica sen yukarıda yazdigin bölümlerden birini değil öğretmenlik okuyorsun ve net puanları bilmiyorum ama en az 85 falan olması lazım sanırım.64 ile atanan bölüm seni ilgilendirmiyor ki
Neyse hayırlısı olsun

Hayır onu örnek verdim. Ben zaten 85-90 puan bandında aldım hep o yuzden kendime güveniyorum. Burada aslında danısmak şstediğim puan alıp alamamak değil. Anlıyorum atanamayanlar var ama dediğim gibi benim temelim iyi iyi bir anadolu lisesi geçmişim ve mühendislik bitirmişlipim oldugu için basit geliyor

Borç işinde söyle sağlık için yaklasık 800 900 bin harcadım. Kredi üstüne kredi çektik toplam faizleri ile beraber o kadarı buldu. Suan sukur toparlandı. Ama tabi eşimde çalışıyor kredi kartı çek yatır tarzında eldekilerle en azından bir sene döndürürüm dedim. Diğer sene de işte çıkmaza girmeye baslar dedim. Tabi suan korkunc gelşyor ama geçtiğimiz senelerde yaptım bu tarz uygulamaları. Kredi kartını 2 dönem ödemeyip 3. Dönemşn son günü olarak ödeyip o boşlukla baska bırç ödeyip döndğrmek gibi. Tabi ki karısık gelşyor ama mecburiyet ve hayat sartları malesef

Öğretmenlik izin konularında cok sıkıntılı bir meslek . 5 dakika erken çıkmamız imkansız , 5 dakika geç girmemiz imkansız . Olurda sene içinde çocuğunuzun sağlık problemleriyle ilgili sıkıntı Yaşar okula gidemezseniz başta idareciler ve veliler tepki gösterir .
Engelli cocugu olan bir öğretmen arkadaşım geri hizmete geçti milli eğitimde memur olarak çalışıyor . Memurlar cok rahat süt iznini kullanırken , öğretmenlerin çoğuna süt izni bile kullandırılmaz .
Umarım kendiniz çocuğuz icin en iyisi olur

Gy gk alanım cok iyi ama eğitimde hiç geçmişim ve bilgim yok ona sıfırdan calısacagım. Coprafya atamaları dediğiniz gibi 80 bandında. Ders açısından nasıl olur okukda sizce

Özel eğitim yapamayacagım bir brans hocam o yızden hiç niyet edemedim. Gördüğüm kadarı ile de sertifika alanı ucretli öğretmen yapıyorlar meb de. Sağlık furyasının içğnde biri olan ve hep bu çocukları gören birisi olarak çok üzülüyorum açıkcası

Anladım hocam. Akşamdan beri her msjı tekrar tekrar okuyorum. Sanırım bizim için uygun bir durum olmayacak

Kpssyle 64le o kadar kolay atansa bı tane ıssız üni mezunu kalmaz keşke bir şeyler o kadar kolay olsa

çok özel olmazsa kızınızın rahatsızlığı nedir
ciddi paralar bunlar

Kpssyle 64le o kadar kolay atansa bı tane ıssız üni mezunu kalmaz keşke bir şeyler o kadar kolay olsa
Hocam sadece örnek verdim. Hçtabi ki öyle. Ben 2 sene kadar da ankara bakanlıkla insan kaynaklarında calıstım biraz da ondan hakimim. Her dönem bi bölüm revaçta olur. Örnegin bir dönem iki senelik insan kaynaklarıydı sonra iki senelik emlak yönetimi, sonra 4 senelik ulaşım lojistik sonra 4 senelik insan kaynakları. Alıma başlayınca ortalama 2-3 kpss dönemi düşük puanlı devam eder sonra yukselir gibi gibi. Konu bı da değil hocam ben bu arada konuyu okuyanlar faydalansın diye yazdım

kaç yıllık insan kaynaklarından bahsettiniz merak ettim. belki birinin işine yarar ben de söyleyim

O zaman size tercih dönemi özelden yazsam olur mu. Bı de işinizi duzeninizi bozmak yerine kızınıza bir yardımcı tutsanız merhametli referanslı sizin için daha iyi olcak gibi

Şu durumda asla öğretmenliği tavsiye etmem. Oğlum her çocuk gibi belli dönemlerde sık hastalanır ve ben çoğunlukla izin alamam, tam iyileşemez, eşimle papaz oluruz kim kalacak diye.
Evde kalsam vicdan azabı, işe gitsem vicdan azabı şeklinde... Artı öğretmenlikte evde çok fazla iş oluyor.

O zaman size tercih dönemi özelden yazsam olur mu. Bı de işinizi duzeninizi bozmak yerine kızınıza bir yardımcı tutsanız merhametli referanslı sizin için daha iyi olcak gibi
Tabi ne demek seve seve yardımcı olurum. Bakıcı işini de araştırıyorum dediğinz gibi

kaç yıllık insan kaynaklarından bahsettiniz merak ettim. belki birinin işine yarar ben de söyleyim
Örgün belli ünilerde var, açıköğretimde şstanbul üni de var. Kpss atamasında merkezi atamada da acıktan atama da da 64-65 te kalıyor. 4 5 seneye 75 lere kadar cıka cıka devam eder.

Evet hocam bu örnekler tercih için iyi oluyor Suan için vazgececegim gibi duruyor tşk ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…