- 11 Mayıs 2014
- 1.357
- 1.541
- 333
- Konu Sahibi minikellim
-
Öğretmen olarak atanırsanız 3 yıl hiçbir sebeple yer değişikliği yapamıyorsunuz. İlk atamalar genelde ücra yerler olur. Oralarda kızınız için uygun hastane olup olmayacağını düşünerek hareket edin.Arkadaşlar merhaba, suan karmaşık bir durumun içerisindeyim. Fikir verirseniz cok memnun olacagım.
Ben suan memur olarak çalışıyorum. Kzım seneye 1. Sınıf olacak ve 2. Cocugun olunca yarım maas yarım mesai seklinde çalışabilecegim 6 sene
Diğer yandan calıştıgım kurum rahat fakat ben cok mutsuzum kızımın tedavi sürecinde tatsız durumlar yasandı ve amirim, ortamdan hiç hoslanmıyorum her sabah ayaklarım geri geri gidiyor
Aynı zmanda suan yine kendi sehrimde bir kuruma atandım bekleme süresi olmadan gecebilecegim
İstisnai durumum ise su; ağır bakıma ihtiyacı olan, sık sık hastaneye gidip özel ilgi görmesi gereken bir kızım var. Suan ki kurumum yarım çalışma konusunda rahat ama çok mutsuzum
Geçebilecegim kurumda iş yoğunlugu yok fakat 8 5 calısacagım
Aynı zamanda suan fen bilgisi öğretmenliğine girdim okuyorum 1. Sınıfım amacım öğretmen olmaktı erken bitirme gibi hedefim var. Öğretmen olursam zaman acısından kızıma daha faydalı olacagımı düşünüyorum fakat işi bırakıp 2 sene sadece okula gitmem lazım.
İşi bırakınca da asırı borcum var ve muhtemelen eve evraklar falan gelecek
Bu durumda karar veremiyorum, borçta gelse sabredip herseyi silip okulu mu bitirsem öğretmen olup rahatlasam,
Yarım zamanlı yarım maas verecek olan işimde çalışıp zaman konusunda iyi olup hergün mutsuz mu gitsem
Sehrimdeki başka kuruma geçip, çalışmaya severek gidip 8 5 çalışıp okulu mu uzatsam
Yardım çlarınız cok önemli suan için
Suan bu msj o kadar iyi geldi ki aynen oyle oldu hepsini analık içgüdüsü ile üstlendim. Eşimde elimden geleni yaptı hakkını yiyemem aslında ama anne gibi mğmkün değil yapamıyor erkekler. Yardımcı öğretmen konusunda ise malesef mahrem bölgelerde de oansuman durumu var o yuzden mumkun olmuyor. Bir sefer niyet ettim ama hem kız çok çekinşyor hem de ona bu rahatlığı vermek istemiyorum günümüz nelerle dolu kaldı ki yapması gerçekten zor.Bence siz herşeye yetişmeye çalışmaya bir ara vermelisiniz.
Mesela sabah pansumanını yaptınız çocuğunuzun ve okula bıraktınız. Öncelikle bir sağlık ocağından öğlen bakımı için destek alamaz mısınız? Siz yapabiliyorsaniz bir hemşire de rahatlıkla yapar eğer olmazsa sınıf ablası ile konuşup biraz ek ücret verme karşılığında yaptırabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise eşiniz gidip yapabilir. Böylece yükünüz biraz daha hafifler.
Mesleğinizi değiştirecek kadar görev edinmişsiniz ama siz mesleğinizi icra ederken başkalarından yardım almanız daha mantıklı olacaktır. Sınıf ablası ya da öğretmeni bu konuda yardımcı olursa siz de tam gün çalışıp borçlarınızı ödeyebilirsiniz.
Son seçeneğim yavrunuzun okulunu iş yerinize çok yakın bir yerden bulun kısa bir molaya çıkar gibi gidip pansumanını yapıp gelin.
İnsanlar hep ikili davranıyorlar, eğer yüzünüze kimse cemkirmiyorsa bence şanslı bile sayılırsınız. İnsanları umursamayin sizin daha büyük işleriniz var. İş yerinde sırf bu yüzden mutsuz olup kendinizi de yıpratmayin.
büyük şehirde nasıl evle okul yakın olacak da o saat de gidip çocuğun pansumanını yapacak?öğretmen olması hele bana hiç mantıklı gelmedi.kamu da memurluk da çoğu iş de verilen görevi yaptıktan sonra rahatça izin alınabiliyor hastane ya da özel işler için.ama öğretmenlikte bu olmaz.benim çocuğumun dersine girse izin alsa cıngar çıkarırım okulda .konu sahibinin evladına çok üzülmeme rağmen iyileşmesini canı gönülden istememe rağmen önce kendi çocuğum onun menfaati derim derslerden geri kalmasını kabullenmem.benim gibi düşünen çok veli çıkacaktır karşısına.ayrıca zümresi karşı çıkacaktır idare hoşnut olmayacaktır.kamuda mühendis olarak kalmak en mantıklısı.işe geç gidebiliyorsun erken çıkabiliyorsun .Böyle bir durumu hemen hemen hiçbir okul idaresi hoş karşılamaz. Şu anda rica minnet izin veriyorlarsa öpün başınıza koyun çünkü dersi ve öğrencileri boş birakip eve gidip geleyim durumu öğretmenlikte hiç mümkün değil. Anlayışlı bir idareye denk gelmeniz durumunda dahi size özel hazırlanacak bir program da muhtemelen bütün okulun programını etkileyeceği için sadece idare değil iş arkadaslariniz da mağdur olacaktır .Bu yüzden İdare kolaylık sağlasa bile öğretmenler odası bir süre sonra cehenneme döner sizin için, uyarmadi demeyin....
Özür grubu ataması ile 1 sene sonra geçmeyi düşünüyorum hocam. Ama yorumlar oek iç acıcı değil cddi bir düsünme sürecine girdim tekrarÖğretmen olarak atanırsanız 3 yıl hiçbir sebeple yer değişikliği yapamıyorsunuz. İlk atamalar genelde ücra yerler olur. Oralarda kızınız için uygun hastane olup olmayacağını düşünerek hareket edin.
Maalesef geçemiyorsunuz. 3 yıl dolmadan eş durumu veya sağlık durumu sebebiyle tayin isteyemezsiniz. Kendim de öğretmenim oradan biliyorum.Özür grubu ataması ile 1 sene sonra geçmeyi düşünüyorum hocam. Ama yorumlar oek iç acıcı değil cddi bir düsünme sürecine girdim tekrar
Var hıcam çok araştırdım. Raporunda yakın bakımı gerekli ibaresi yazıyor ise 1 seneyi dolduran sözleşmeli öğretmen saglık özür grubundan isteyebiliyor. Diğer her konu içün tabi 3 sene geçerli. Ama tekrar bakayımMaalesef geçemiyorsunuz. 3 yıl dolmadan eş durumu veya sağlık durumu sebebiyle tayin isteyemezsiniz. Kendim de öğretmenim oradan biliyorum.
Doğrudur ben yanlış biliyorum o zaman. Allah işinizi rast getirsin.Var hıcam çok araştırdım. Raporunda yakın bakımı gerekli ibaresi yazıyor ise 1 seneyi dolduran sözleşmeli öğretmen saglık özür grubundan isteyebiliyor. Diğer her konu içün tabi 3 sene geçerli. Ama tekrar bakayım
bir yakınım atandıktan 3 ay sonra çocuğunun sağlık sorunu için üniversite hastanesi olan büyük bir şehre tayinini aldırttı.oluyor yani bu.Doğrudur ben yanlış biliyorum o zaman. Allah işinizi rast getirsin.
Simdi şöyle bir algı da olmasın düzeltme geregi duydum. Tabi ki öyle tabir cazise yalap salap ben dersi bırakıp giditorum durumu istemşyorum kaldı ki ne ben yaparım ne izin verilir. Ben o aralıkta ders verilmemesi durumunu soruyorum.büyük şehirde nasıl evle okul yakın olacak da o saat de gidip çocuğun pansumanını yapacak?öğretmen olması hele bana hiç mantıklı gelmedi.kamu da memurluk da çoğu iş de verilen görevi yaptıktan sonra rahatça izin alınabiliyor hastane ya da özel işler için.ama öğretmenlikte bu olmaz.benim çocuğumun dersine girse izin alsa cıngar çıkarırım okulda .konu sahibinin evladına çok üzülmeme rağmen iyileşmesini canı gönülden istememe rağmen önce kendi çocuğum onun menfaati derim derslerden geri kalmasını kabullenmem.benim gibi düşünen çok veli çıkacaktır karşısına.ayrıca zümresi karşı çıkacaktır idare hoşnut olmayacaktır.kamuda mühendis olarak kalmak en mantıklısı.işe geç gidebiliyorsun erken çıkabiliyorsun .
Anneanne babaanne gibi gibi bir destek de yok mu yakınınızda?Ah malesef öyle. Eşim özel sektör çalışanı ve çok fazla yoğun. O işin maddi boyutunu kaybetmemek için gık ses edemiyor. Kazancı iyi ama işten cıkınca ek işe gidiyor dolayısı ile bakım yuku ben de. Tabi bugunume sükür milyon borçtan yarım milyon borca düştük :) taka tuka arabam var ayagımı yerden kesiyor ve kirada değilim hamdolsn
öğlen araları 45 dakika okullarda.o kısa sürede gidip pansuman yapıp dönemezsiniz.tek yolu okulun dibinde bir okula gidecek kızınızda .eşim kamuda mühendis .rahatlıkla izin alıyor hastane işlerinde özel işlerinde vs.önemli olan verilen görevleri tamamlaması.orda mesai saatlerinde oturup oturmamasına karışanı yok.Simdi şöyle bir algı da olmasın düzeltme geregi duydum. Tabi ki öyle tabir cazise yalap salap ben dersi bırakıp giditorum durumu istemşyorum kaldı ki ne ben yaparım ne izin verilir. Ben o aralıkta ders verilmemesi durumunu soruyorum.
Şöyle diyeyim; mesai saati normal memurda 8 5. Ben sabah 8 de yapıyorım ilk saat 8 için izin alıyorum. Sonra öğlen 12 de. E öglen aradı için de 1 saat geç geleyim diye şzin isteyeceğim. Sonra 4 4 bucuk arası. E yine 5 ten önce. Ik ak için izin isteyecegim. İşte normal memur çok doğal olarak bu izinleri alamaz
Ama öğretmen olabilirsem; sabah 8 deki pansumanı şzin almadan yaparım akşam 4 tekini de okul cıkısı yapacagım tek aradaki öğlen pansumanı kalıyor onu da orogram ayarlanamaz mı kafasındayım.
Yomsa tabi ki git gel dersten cıkayım modum yok tamamen yanlış anlaşılmıs
Diğer izinler için ise amliyat kontrol vb gibi, refakatci raporu olacagı için yasal izin içerisinde oluyor zaten
He öğretmen ark lar bu program için de zor diyor tekrar değerlendirecegm
Öğle arası artı o aralıga ders koymamaları durumunu sorguluyorum suan. Evet kamuda işim var deyip izin alabiliyorsunu baya rahat o konuda ama hergün geç gelme gergün erken cıkma durumları mumkün değilöğlen araları 45 dakika okullarda.o kısa sürede gidip pansuman yapıp dönemezsiniz.tek yolu okulun dibinde bir okula gidecek kızınızda .eşim kamuda mühendis .rahatlıkla izin alıyor hastane işlerinde özel işlerinde vs.önemli olan verilen görevleri tamamlaması.orda mesai saatlerinde oturup oturmamasına karışanı yok.
Öncelikle geçmiş olsun rabbim şifası versin tez zamanda.Kpss sorun bile değil benim için onu direk eliyorum. Borçlar için ise 2 sene bankalar dahil ödeme yapamayacagım faiz faiz üstüne eklenecek ve bunu göze almak istiyorum en kötü iş başı yapınca pat pat ödeme yaparım diye düşündüm tek planım bu.
Tesekkür ederim sanırım bu gidişle en mantıklı olan dediğiniz gibi olacakÖncelikle geçmiş olsun rabbim şifası versin tez zamanda.
Konunuza gelince işinizden istifa etmeyin ve borçlarınızı bitirin.
2 sene ödeme yapmamak demek sizin için çok kötü olur .Bankalar banka hesaplarınıza el koyar biriminde paraniz var ise onada el korlar,eviniz ve arabanız var ise bunlara haciz koyup ucuz fiyata satarlar yani her türlü siz zararda olursunuz.
Öyleymiş okudukça içine girdikçe dertlendim ben de suanKızınıza acil şifalar diliyorum..
Öğretmenlik zoorrrrr zanaat vesselâm. Olunca anlarsınız. Şimdi tek bir amiriniz var o zaman en az 40 amiriniz olacak.. Hele o veliler var ya anlatılmaz yaşanır. .
fen bilimleri öğretmeniyim. öğretmenlikte atanmak kolay değil artık. hatta çok zor. fen bilimleri çok eğlenceli ama yorucu bi branş eğer sevdirmezseniz ki bunun için de deney ve türlü şaklabanlıklar lazım ve bu da yoruyor asla zevk almazsınız. keyif alarak yapmazsanız öğretmenlik dünyanın en zor işi olur emin olun. memurluğu mumla ararsınız. dılardan göründüğü gibi değil. hakkını vererek çalışırsanız çok zor bi meslek. avantajlarına gelirsek istemezseniz 21 saatten fazla almazsınız. idareniz anlayışlı olursa ders programınız düzgün yapılırsa zamanınız olur.Arkadaşlar merhaba, suan karmaşık bir durumun içerisindeyim. Fikir verirseniz cok memnun olacagım.
Ben suan memur olarak çalışıyorum. Kzım seneye 1. Sınıf olacak ve 2. Cocugun olunca yarım maas yarım mesai seklinde çalışabilecegim 6 sene
Diğer yandan calıştıgım kurum rahat fakat ben cok mutsuzum kızımın tedavi sürecinde tatsız durumlar yasandı ve amirim, ortamdan hiç hoslanmıyorum her sabah ayaklarım geri geri gidiyor
Aynı zmanda suan yine kendi sehrimde bir kuruma atandım bekleme süresi olmadan gecebilecegim
İstisnai durumum ise su; ağır bakıma ihtiyacı olan, sık sık hastaneye gidip özel ilgi görmesi gereken bir kızım var. Suan ki kurumum yarım çalışma konusunda rahat ama çok mutsuzum
Geçebilecegim kurumda iş yoğunlugu yok fakat 8 5 calısacagım
Aynı zamanda suan fen bilgisi öğretmenliğine girdim okuyorum 1. Sınıfım amacım öğretmen olmaktı erken bitirme gibi hedefim var. Öğretmen olursam zaman acısından kızıma daha faydalı olacagımı düşünüyorum fakat işi bırakıp 2 sene sadece okula gitmem lazım.
İşi bırakınca da asırı borcum var ve muhtemelen eve evraklar falan gelecek
Bu durumda karar veremiyorum, borçta gelse sabredip herseyi silip okulu mu bitirsem öğretmen olup rahatlasam,
Yarım zamanlı yarım maas verecek olan işimde çalışıp zaman konusunda iyi olup hergün mutsuz mu gitsem
Sehrimdeki başka kuruma geçip, çalışmaya severek gidip 8 5 çalışıp okulu mu uzatsam
Yardım çlarınız cok önemli suan için
düşen itibarı ve ekonomik boyutuyla cazip olmaktan çok uzak oldu ayırcaSakın öğretmen olma derim...Uzuuun süredir öğretmenim, öğrencilerimi çok seviyorum ama idare ,veliler ve diğer sorunlarla uğraşmaktan bileklerimi dikine kesecek noktaya geldim .... Özellikle son 5 yıldır, öğretmen olmak için okurken harçlık için çalıştığım ve ağır beden gücü gerektiren işleri bile hem ekonomik hem mental olarak mumla arıyorum , o kadar söyleyeyim....
Peki hocam pdr için ne düşünüyorsunuzfen bilimleri öğretmeniyim. öğretmenlikte atanmak kolay değil artık. hatta çok zor. fen bilimleri çok eğlenceli ama yorucu bi branş eğer sevdirmezseniz ki bunun için de deney ve türlü şaklabanlıklar lazım ve bu da yoruyor asla zevk almazsınız. keyif alarak yapmazsanız öğretmenlik dünyanın en zor işi olur emin olun. memurluğu mumla ararsınız. dılardan göründüğü gibi değil. hakkını vererek çalışırsanız çok zor bi meslek. avantajlarına gelirsek istemezseniz 21 saatten fazla almazsınız. idareniz anlayışlı olursa ders programınız düzgün yapılırsa zamanınız olur.
ama işi bırak okulu bitir kpss atanma. sözleşmeli atan. 4 yıl orda çakılı kal. bilemedim. çok zorlu görünüyor ekonomik dar boğaz ve 2 çocukla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?