- 4 Ağustos 2018
- 3.420
- 6.918
- 158
- Konu Sahibi OzgeMeteMoms
-
İnanç batıda da var.İşte kime ne anlatıyoruz ki boş verin kızım istediğiyle sevişir der sonra geçen gün burda gördüm yine nişanlı kızına düğün tarihi alınana kadar bişey deme kimseye halleder diktiririz diyen böyle anneler ondan sonra olan yine kıza olur bunun inanç ile alakası yok bizim yaşadığımız toplumda bu böyle maalesef bakir olmayan erkekler bakire kız arıyor ama evlenene kadar da yatmadığı kız kalmıyor he evet bunu normal görenler ne hikmetse evleniyor zaten evde kalmıyor ama kandırılan kızlar da var cahil kızlar da var karaktersiz olup evliyken aldatan da var diye genel olarak örnek verdim ben çünkü konu sahibi kızı olduğunu ve bu konuda onun geleceği için endişe ettiğini ima etmiş bende bu yüzden genel bir örnek verdim ama işte tutturmuşlar bir inanç olayına gidiyolar
Evliyken hamile kalıp aldıranlar da çok var. Bunun evlenmeden önce sevişmekle bir alakası yok ki. Evlenmeden hamile kalıp, evlenen de var. Kıyas pek doğru olmamış sanki. Hatta ben evli insanların eskiden daha çok kürtaj yaptırdıklarını düşünüyorum aile planlaması, korunma gibi yöntemlerden haberi olmadığı için. 50+ olup da etrafımda bir kere çocuk aldırmamış kimse yok neredeyse.Sevişirim diyip hamile kalındıgında aldırılan bebeginde
Onlarda çocugu sevişip yapıyor nikahlı kocam özgürümm diye ama bebegin özgürlügü yok.Evliyken hamile kalıp aldıranlar da çok var. Bunun evlenmeden önce sevişmekle bir alakası yok ki. Evlenmeden hamile kalıp, evlenen de var. Kıyas pek doğru olmamış sanki. Hatta ben evli insanların eskiden daha çok kürtaj yaptırdıklarını düşünüyorum aile planlaması, korunma gibi yöntemlerden haberi olmadığı için. 50+ olup da etrafımda bir kere çocuk aldırmamış kimse yok neredeyse.
Eger bir kaç insan ile aynı düşünüyorsanız özgürsünüzOzgurluk diye diye bambaska sekiller aliyor insanoglu. Saskinim..
İnsanın yaptıklarının sorumluluğunu alması/ alabiliyor olması temel ölçüt olmalı. Sevişip sonra buralarda yok nasıl diktiririm, yok hamile miyimdir, yok beni kullandı attı gibi konular açılmasın da... Ama başka bir arkadaşın da dile getirdiği gibi 18 yaş bu yapılanların sorumluluğunu alabilmek için bana çok erken geliyor. Hele ki bu toplumda buraya +30 yaşındaki insanlar "iğfal edildim medet" şeklinde konular açabiliyor çünkü..Kac yasindasiniz? Ben 40 yasindayim , 20 sene once de evlenmeden sevisiyordu insanlar ama bu kadar kolay dile getiremiyorduk
Benim kk dan edindigim izlenim hala toplumun bir kesiminde tabu oldugu yonunde , ama gayet rahat yasayan kesim de var , benim sahsi fikrim kimsenin cinsel hayati badkasini ilgilendirmez , benim de kizim var , 18 yasindan sonra istedigi sekilde sevisebilir
Eger bir kaç insan ile aynı düşünüyorsanız özgürsünüz
Eger onlar gb düşünmüyorsanız
Sanane,inanç,yobaz gb ifadelere maruz kalmak bunları.ifade etmek özgürlük oluyor.
Aynı fikrin dışında oldugumuzu ifade edemezken nerde kaldı özgürlük
Hahhahaaa şunlara çok gülüyorum ya, üniversitedeyken kaldığım yurtta bi kız vardı, ailesi memleketten kontrole gelirdi bunu arada, hemen başörtüsünü takar uzun eteklerini giyerdi. Bi de memleketlileri bi kaç kız vardı onlara giderdi arada toplanıp kur-an okuyorlardi , ordan haber gidiyormuş evlerine bu hafta okumaya gelmedi falan diye. Onun dışında izmirde çok serbest büyümüş olan ben onun giyidiklerini ailem yokken bile giyemem , girdiği ortamlara anlattıklarına şok olurdum. Ha hiç de kınamadım onun hayatı bana hiç bir zararı olmadı ama Siz hala kur-an la namazla büyütülenin o tarz şeylerden uzak durduğunu sanadurun. Konu sahibine cevabım ise evet ortam çok rahat kızınız da canı nasıl isterse öyle yaşasın tek kriteriniz iyi insan olması ve yaşadıklarının arkasında durabilecek sağlam karakterli kadınlar olması olsun bence.Bence bu evladınızı düşünerek merak edilecek bir konu değil Allah kızınızı ileri de bu zamanda türemiş sapıklardan korusun inşaAllah herkesin farklı farklı hikayesi var kimseyi de kınamayın sakın kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezsiniz evet zina çoğaldı kıyamet alâmeti evliyken kanında olup aldatan kadın-erkekte var seviyorum diyip inanıp kandırılan cahil genç kızlarımız da var karaktersiz hidayetsiz insan da var siz evladınızı Allah aşkı ile kuran ile namaz ile büyütün Rabbim kızınıza o hidayeti verir kötülerden de korur inşaAllah
Sormayın.Valla pişman oldum.Konu namaza kuranı kerime gelmiş yine))))
Heee bir de türban var ki sevişmek için gerekli yada sevişmemek için üç unsur kullanmak laxım
Aynı şeyi yazmışım.1. Cumleniz ile son cumlenizi iyi okuyun kendi cumleniz sizi tezata dusurmus.
:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?