Meraktan basima bisey gelmese bari :D

Arkadaşlar kusura bakmayın gerçekten merak ettiğim için sordum.Kimse kimseyle tartışmasın lütfen.Konuyu dine dayandirmakta değil amacım.Fikir almaktı ama görüyorum ki evet tartışma yaratacak bi konu acmisim.Hepinizden özür dilerim. Mune Mune Kapansin lütfen

İnanç batıda da var.
Tanrı onlar içinde yaratıcı bir varlık
Tanrının gönderdigi kurallarda bir inançdır.
Özgürlük dedigimizde erkek kendini özgürümm ben elimin kiri istedigimi yaparım diye sallanarak yaşarken
Kadına olan oluyor.
Hee o erkegi de böyle yetiştiren yine bir kadın.
Özgürlük çok anlamlı bir cümledir.
Sevişirim diyip hamile kalındıgında aldırılan bebeginde
Dogdugunda sahipsiz bırakılan bebeginde özgürlügü var.
Ama kim karar veriyor tabi ki kendi özgürlügümüz

Sevişirim diyip hamile kalındıgında aldırılan bebeginde
Evliyken hamile kalıp aldıranlar da çok var. Bunun evlenmeden önce sevişmekle bir alakası yok ki. Evlenmeden hamile kalıp, evlenen de var. Kıyas pek doğru olmamış sanki. Hatta ben evli insanların eskiden daha çok kürtaj yaptırdıklarını düşünüyorum aile planlaması, korunma gibi yöntemlerden haberi olmadığı için. 50+ olup da etrafımda bir kere çocuk aldırmamış kimse yok neredeyse.

Onlarda çocugu sevişip yapıyor nikahlı kocam özgürümm diye ama bebegin özgürlügü yok.
Neden bir kaç dakika için korunmaya degmez
Kocam korunmak istemiyor.
Bende üşendim tedbir almadım diyen özgürlükçü zihniyet ile aynı

Valla hep ayniydi bu durumlar. Bundan 25 yil once de tabuydu simdi de ayni sekilde. Herkes rahat diyorsunuz da bence siz elalemin ne diyeceginden cok kendi cocugunuza dogrulari ogreterek bu isi halledin. Resit olduktan sonra bir engel yok sevismeye.

Muhafazar biri degilim ya da kendimce muhafazakarim. 18 yasin bu isler icin erken oldugunu dusunuyorum. Duygularin kullanilmasindan rahatsizim. O yuzden , yine kendi bilecegi olmali ama kisi duygularindan emin olmali.

Sonrasinda surtusme yasadim hamile miyim, hata yaptim(bu kismi hic anlamam ) evlenirsem sorun yasar miyim , bilmem hangi doktora gitsem garantili olur gibi korkulari yasanmayacaksa neden olmasin.

Ozgurluk diye diye bambaska sekiller aliyor insanoglu. Saskinim..
Eger bir kaç insan ile aynı düşünüyorsanız özgürsünüz
Eger onlar gb düşünmüyorsanız
Sanane,inanç,yobaz gb ifadelere maruz kalmak bunları.ifade etmek özgürlük oluyor.
Aynı fikrin dışında oldugumuzu ifade edemezken nerde kaldı özgürlük

İnsanın yaptıklarının sorumluluğunu alması/ alabiliyor olması temel ölçüt olmalı. Sevişip sonra buralarda yok nasıl diktiririm, yok hamile miyimdir, yok beni kullandı attı gibi konular açılmasın da... Ama başka bir arkadaşın da dile getirdiği gibi 18 yaş bu yapılanların sorumluluğunu alabilmek için bana çok erken geliyor. Hele ki bu toplumda buraya +30 yaşındaki insanlar "iğfal edildim medet" şeklinde konular açabiliyor çünkü..

1. Cumleniz ile son cumlenizi iyi okuyun kendi cumleniz sizi tezata dusurmus.

:)

Ay sevişmeli konu, bayılırım; bi dal alıcam kahvaltıdan sonra iyi gider.
Bundan taa 13 yıl evveldi, bir sevişmişim bir sevişmişim evlerden ırak. O gün bu gündür iflah olmadım. Sonra evlendim, çoluğa çocuğa karıştım. Bi oğlum oldu, Allah bağışlasın pek de şeker. Bi gelin getirsin bana büyüsün de; sormam "Ay bunu nereden buldun, fan fin fonu var bu kızın de mi?" demem.

Bu iş devir işi değil, sadece konuşmamız daha relaks o kadar. Bu iş yüksek kültür işi. Bunun yanlış anlaşılmasını istemiyorum hani "Biz sevişmedik kültürsüz mü olduk, sevişilince mi medeni olunuyor?" polemiğine dönmesin; böyle düşünmüyorum. Demek istediğim "Herkes kendi hayatına, sınırlarına ve başkalarının alanlarını görüp tacizde bulunmamaya dikkat ettiği sürece, bu tabular ortadan kalkar, konuşulur-fikirler buluşur, gelişilir" diyorum. Bizler konuşamamaktan, ya da konuşmaya çalışınca yargılanmaktan bu hallere geldik, bir kız çocuğu "Annesi-babası" ile her şeyini konuşabildikten sonra, ne zamandan ne evladınızdan korkmayın.

Hahhahaaa şunlara çok gülüyorum ya, üniversitedeyken kaldığım yurtta bi kız vardı, ailesi memleketten kontrole gelirdi bunu arada, hemen başörtüsünü takar uzun eteklerini giyerdi. Bi de memleketlileri bi kaç kız vardı onlara giderdi arada toplanıp kur-an okuyorlardi , ordan haber gidiyormuş evlerine bu hafta okumaya gelmedi falan diye. Onun dışında izmirde çok serbest büyümüş olan ben onun giyidiklerini ailem yokken bile giyemem , girdiği ortamlara anlattıklarına şok olurdum. Ha hiç de kınamadım onun hayatı bana hiç bir zararı olmadı ama Siz hala kur-an la namazla büyütülenin o tarz şeylerden uzak durduğunu sanadurun. Konu sahibine cevabım ise evet ortam çok rahat kızınız da canı nasıl isterse öyle yaşasın tek kriteriniz iyi insan olması ve yaşadıklarının arkasında durabilecek sağlam karakterli kadınlar olması olsun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…