Meraktan basima bisey gelmese bari :D

Toplumun tutumu da bi çok etkene ve kesime göre değişir bu konuda, ama modern çağa uyum da zamanla geliştiği için eskisine göre daha makul bakılabiliyo artık.. Toplum da giderek bilinçlendiği için, bazı bilimsel ve global gerçekler kabullenildiği için daha doğal karşılanıyo.. Aslına bakarsanız sadece olayın şekli değişti.. İnsanlar eskiden 15-20 yaşlarında evlendikleri için evililik içinde yaşıyolardı seksi, şimdi evlilik yaşı eğitim vs. ile birlikte 25 üstüne çıktığı için haliyle 15-25 yaşları (ortalama konuşuyorum) arasında kademeli cinsel deneyimler yaşanıyo doğal olarak.. İnsan kimyasını da kabullenmek şart

“Özgürlük ağır bir yüktür, ruhun yüklenmesi gereken büyük ve garip bir sorumluluk. Kolay değildir. Verilen bir armağan değil, yapılan bir seçimdir; bu seçim de zor bir seçim olabilir.”

― Ursula K. Le Guin,

Bakın işte ne güzel aradığım cevap.Teşekkür ederim

aslinda bu durum tam tersi sonuc veriyormus biliyor musunuz?

ben de erken yas cinselligin yasal oldugu bir ulkede yasiyorum, homoseksuel evlilik de yasal hatta.

ancak enteresan bir sekilde ilk cinsel deneyim yasama yas ortalamasi baya yuksekmis, 17 yas sanirim,
ve Turkiye'de bu ortalama yas 16 imis, bence dusunulmesi gereken bir arastirma.

yasaklanmayan seyi illahi yapmiyor bilincli insanlar emin olabilirsiniz,
hatta gordugum kadariyla cok daha secici oluyorlar.

Güzel bir özetleme olmuş tebrikler...

O zaman anneler niye toplumu değistirmek istemiyor "sakin sevişme kizim" diyerek, kizin değerini sadece zara indirgemiş oluyorsun. Ki toplumun hatri sayilir bir parçasi gayet açik görüşlü. Kiz yada erkeğin bekaretini önemsemiyorlar.

Ilerde benim kizim kendisi seçebilir sevişip, sevişmiyeceğini. Eğer evleneceği adam kizimi bakire değil diye evlenmek istemiyorsa, isabet olur. Iyikine benim kizim öyle biri ile evlenmedi derim.

Kizima istediklerim onun kendi ayaklarinda durmasi, mutlu, öz güvenli olmasi, huzurlu olmasi ve topluma faydali olmasi. Bekareti bile aklima gelmiyor.

Bu arada tecavüz ve evlilik öncesi seksi ayni kefeye koyman, toplumu değil, senin düşünce tarzini yansitiyor.

Evlenmeden cinsellik her dönemde vardı.Şu an bilgi paylaşımı bu kadar yaygın olduğu için duyuluyor sadece.Kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmez.Herkes kendinden sorumludur.

Cınsellık hakkında kım ne dusunuyor bılemem ama nasıl zamanda yasıyoruz artık anlam veremiyorum eskıden hala da vardır belkıde lıse zamanında sıgara ıcmeyen erkek cocukların sen nasıl erkeksin bı sıgara ıcemıyorsun deyıp hor gorulup arkadas grubundan dıslanıyordu sımdı ıse cınsellıkte aynı olmus cınsellık yasayan seksı kızlar el ustunde tutulmaya sevılıyor sevgı ask artık yok oldu gıbı hatta sevıyorum dıyen kızları seven bıle yok hal boyle ıken cınsellıgı ıstemeyen bıle olsa sırf sevılmek ıcın yapabilir

Çocuğunuzu asla yargılamayın, alay etmeyin, dalga geçmeyin. cinsellik konularını ayıptır deyip tabu haline getirmeyin. Bırakın size rahatça derdini anlatabilsin.
2 yaşından itibaren kadınlık ya da erkeklik dürtüleri başlayabilir. Bunlardan korkup çocuklarınıza farklı tepkiler vermeyin.

Bu konuyu tabu yapmak içgüdüsel dürtümüzü yaşamak isteyen altını çizerek söylüyorum sadece kızlarımızın gizlice yapmasına konuya hakim olmamalarına istenmeyen gebeliklerle hastalıklara yakalanmalarına ve en önemlisi intihara yönelmelerine sebebiyet vermektir..herkesin kendi fikrinide kabul etmiyorum tabuysa erkeklere de tabu değilse hiçbirimize değil.

Insanların kendi bedenlerini ilgilendiren özellikle bilinçli ve kendi iradeleri ile aldıkları kararları tartışmak yersiz.Kendi çocuğumuz bile olsa yanlış bir ilişki olmadığı sürece özgür iradelerine saygı duymalıyız.
Şu yaşadığımız dönemde evlilik öncesi cinsellikten çok daha fazla dert edinecek kötü olaylar mevcutken bu konuyu takmak bence saçma.
Liseli gençler birbirini öldürüyor,bir genç kızı mini etek giydi diye tecavüz edip öldürüyorlar,boşanmak isteyen kadın herkesin içinde defalarca bicaklaniyor,uyuşturucu kullanan gençler çoğalıyor,hırsızlık ve haksızlık mubah sayılıyor..sayamadigim daha neler var..ve hal böyleyken iki karşı cinsin sevişmek istemesi bunların yanında en masum olaydır benim gözümde.

35 yasindayim.ben genckende vardi oncesinde de vardi.
Insanlar asikken sevisebilir sanirim.
25 yasinda birine evlenmeden yapma demek yada dememek sacma degil mi.bireyler hayatini istedigi gibi yasamali.
Bende evlenmeden sevismis biriyim mesela.
Cocuklarim icin bu konuda tek dilegim her daim iyi insanlarla karsilassinlar.

maalesef ilkokullarin cevrelerinde bile uyusturucu saticilari dolasiyormus,
gercekten korkutucu.

OzgeMeteMoms bu konu vesilesiyle, kız çocuğu olan tüm annelere sesimi duyurmak istiyorum... Lütfen regl, cinsel ilişki, erkekler konusunda kızlarınızla konuşun, merakını farklı yerlerden gidermeye çalışmasın. Benim annem benimle tek kelime dahi konuşmadı. Regl olduğum gün bile okuldan verilen kitaptan anladım regl olduğumu. Evlendiğim gün hiç aklıma gelmeyen şekilde kasılmalar yaşadım, günlerce ilişkiye giremedim. Kızlık zarımın esnek olduğunu internetten öğrendim.

Bana cinsel amaçla yaklaşan her erkeği beni seviyor sandım, sonradan ayındım.

Lütfen her şeyi birinci ağızdan sizden öğrensinler lütfen.

32 yaşındayım.Merak ettiğim buydu.Artık daha rahat dile getiriliyor demekki.Yadirgamak değil asla,çok mu eskide kaldım diye fikir istedim.

Ben de size yakın yaştayım ama arkadaşlarımın çoğu üniversitede cinsellik yaşadı. Bizim jenerasyonumuz için garip bir durum değil, çevreye bağlı sanırım.

vala sizin zamniniz bizim zamanimiz yok seytan icimizdeyken zamn hep kotu :))

Konu: iki insanın bile isteye sevişmesi, ama yorumlar din, ahlak, namus, kıyamet, şeytan, tecavüz vs.

Demek ki hala o kadar "rahat" bi toplum olamamışız. Tıpkı sizin, annenizin, onunda annesinin zamanınızdaki gibi.

Aslında şöyle çatır çutur sevişsek bi rahatlıcaz ama... Neyse

Son düzenleme:
Cok güzel yazmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…