- 11 Ocak 2018
- 530
- 1.200
- 33
- Konu Sahibi OzgeMeteMoms
-
Toplumun tutumu da bi çok etkene ve kesime göre değişir bu konuda, ama modern çağa uyum da zamanla geliştiği için eskisine göre daha makul bakılabiliyo artık.. Toplum da giderek bilinçlendiği için, bazı bilimsel ve global gerçekler kabullenildiği için daha doğal karşılanıyo.. Aslına bakarsanız sadece olayın şekli değişti.. İnsanlar eskiden 15-20 yaşlarında evlendikleri için evililik içinde yaşıyolardı seksi, şimdi evlilik yaşı eğitim vs. ile birlikte 25 üstüne çıktığı için haliyle 15-25 yaşları (ortalama konuşuyorum) arasında kademeli cinsel deneyimler yaşanıyo doğal olarak.. İnsan kimyasını da kabullenmek şartAslında günümüzde toplumun tutumunu merak ettim bu konuda.Buradaki fikirler de benim gibi çocuk buyutenlere yol göstersin istedim ama konu farklı yerlere çekilmeden rahat edemedik yine.Bilemiyorum belkide sadece yetiştirilme ile alakalı..
İnanç batıda da var.
Tanrı onlar içinde yaratıcı bir varlık
Tanrının gönderdigi kurallarda bir inançdır.
Özgürlük dedigimizde erkek kendini özgürümm ben elimin kiri istedigimi yaparım diye sallanarak yaşarken
Kadına olan oluyor.
Hee o erkegi de böyle yetiştiren yine bir kadın.
Özgürlük çok anlamlı bir cümledir.
Sevişirim diyip hamile kalındıgında aldırılan bebeginde
Dogdugunda sahipsiz bırakılan bebeginde özgürlügü var.
Ama kim karar veriyor tabi ki kendi özgürlügümüz
Bakın işte ne güzel aradığım cevap.Teşekkür ederimToplumun tutumu da bi çok etkene ve kesime göre değişir bu konuda, ama modern çağa uyum da zamanla geliştiği için eskisine göre daha makul bakılabiliyo artık.. Toplum da giderek bilinçlendiği için, bazı bilimsel ve global gerçekler kabullenildiği için daha doğal karşılanıyo.. Aslına bakarsanız sadece olayın şekli değişti.. İnsanlar eskiden 15-20 yaşlarında evlendikleri için evililik içinde yaşıyolardı seksi, şimdi evlilik yaşı eğitim vs. ile birlikte 25 üstüne çıktığı için haliyle 15-25 yaşları (ortalama konuşuyorum) arasında kademeli cinsel deneyimler yaşanıyo doğal olarak.. İnsan kimyasını da kabullenmek şart
Tek kucuk bir örnek veriyim
Almanyada malesef 14 yasinda bir kiz cocugu kadin doktoruna gidip kendine ailesi yaninda olmadan dogum kontrol hapi yazdirabiliyor..
Turkiyede nasil bilmiyorum ama malesef toplum olaral cinselligin yasi dustu dusuyor .. umarim bilincli cocuklar yetistirebiliriz .
Toplumun tutumu da bi çok etkene ve kesime göre değişir bu konuda, ama modern çağa uyum da zamanla geliştiği için eskisine göre daha makul bakılabiliyo artık.. Toplum da giderek bilinçlendiği için, bazı bilimsel ve global gerçekler kabullenildiği için daha doğal karşılanıyo.. Aslına bakarsanız sadece olayın şekli değişti.. İnsanlar eskiden 15-20 yaşlarında evlendikleri için evililik içinde yaşıyolardı seksi, şimdi evlilik yaşı eğitim vs. ile birlikte 25 üstüne çıktığı için haliyle 15-25 yaşları (ortalama konuşuyorum) arasında kademeli cinsel deneyimler yaşanıyo doğal olarak.. İnsan kimyasını da kabullenmek şart
İşte kime ne anlatıyoruz ki boş verin kızım istediğiyle sevişir der sonra geçen gün burda gördüm yine nişanlı kızına düğün tarihi alınana kadar bişey deme kimseye halleder diktiririz diyen böyle anneler ondan sonra olan yine kıza olur bunun inanç ile alakası yok bizim yaşadığımız toplumda bu böyle maalesef bakir olmayan erkekler bakire kız arıyor ama evlenene kadar da yatmadığı kız kalmıyor he evet bunu normal görenler ne hikmetse evleniyor zaten evde kalmıyor ama kandırılan kızlar da var cahil kızlar da var karaktersiz olup evliyken aldatan da var diye genel olarak örnek verdim ben çünkü konu sahibi kızı olduğunu ve bu konuda onun geleceği için endişe ettiğini ima etmiş bende bu yüzden genel bir örnek verdim ama işte tutturmuşlar bir inanç olayına gidiyolar
Insanların kendi bedenlerini ilgilendiren özellikle bilinçli ve kendi iradeleri ile aldıkları kararları tartışmak yersiz.Kendi çocuğumuz bile olsa yanlış bir ilişki olmadığı sürece özgür iradelerine saygı duymalıyız.
Şu yaşadığımız dönemde evlilik öncesi cinsellikten çok daha fazla dert edinecek kötü olaylar mevcutken bu konuyu takmak bence saçma.
Liseli gençler birbirini öldürüyor,bir genç kızı mini etek giydi diye tecavüz edip öldürüyorlar,boşanmak isteyen kadın herkesin içinde defalarca bicaklaniyor,uyuşturucu kullanan gençler çoğalıyor,hırsızlık ve haksızlık mubah sayılıyor..sayamadigim daha neler var..ve hal böyleyken iki karşı cinsin sevişmek istemesi bunların yanında en masum olaydır benim gözümde.
32 yaşındayım.Merak ettiğim buydu.Artık daha rahat dile getiriliyor demekki.Yadirgamak değil asla,çok mu eskide kaldım diye fikir istedim.
vala sizin zamniniz bizim zamanimiz yok seytan icimizdeyken zamn hep kotu :))Kızlar günaydın.Bişey sorucam da yanlış anlama olmasın rica ederim.Şimdiki konulara bakınca evlenmeden cinsel ilişki epey popüler görünüyor.11 senelik evliyim.Benim zamanlarımda böyle değildi.Yani şimdilerde gerçekten bu kadar rahat oluyor mu böyle şeyler?çocuk büyütüyorum ve gerçekten merakimdan soruyorum.
Cok güzel yazmışsınızBence bu evladınızı düşünerek merak edilecek bir konu değil Allah kızınızı ileri de bu zamanda türemiş sapıklardan korusun inşaAllah herkesin farklı farklı hikayesi var kimseyi de kınamayın sakın kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezsiniz evet zina çoğaldı kıyamet alâmeti evliyken kanında olup aldatan kadın-erkekte var seviyorum diyip inanıp kandırılan cahil genç kızlarımız da var karaktersiz hidayetsiz insan da var siz evladınızı Allah aşkı ile kuran ile namaz ile büyütün Rabbim kızınıza o hidayeti verir kötülerden de korur inşaAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?