Meraktan basima bisey gelmese bari :D

Sormayın.Valla pişman oldum.
Neden pişman oldunuz.
Sizin evladınıza verecek dogrularınız yok mu?
Başkalarının fikirlerine göre yetiştirecek olursanız nerde kaldı bireyliginiz dogrularınız anlayışınız.
Bizde evlat yetiştiriyoruz
İnanclarımız kültürümüz var tıokıtıpkı sizin gb
Sizde dogruyu yanlışı gözünüzle ayırmayın okuyun araştırın oyle karar verin

Tek kucuk bir örnek veriyim
Almanyada malesef 14 yasinda bir kiz cocugu kadin doktoruna gidip kendine ailesi yaninda olmadan dogum kontrol hapi yazdirabiliyor..

Turkiyede nasil bilmiyorum ama malesef toplum olaral cinselligin yasi dustu dusuyor .. umarim bilincli cocuklar yetistirebiliriz .

bilerek isteyerek sevişmekten bahsetmiş konu sahibi, siz ikisini bir mi tutuyosunuz?

Burada ise evlendiriyorlar, cinselliğin yaşı Türkiye'de yüksek değil. Eskiler 14-15 yaşında evlenip, 16 yaşında bebeklerini "imam nikahlı" olarak kucaklarına aldıklarından sıkıntı olarak görülmüyor bizim ülkemizde. Evli ya çünkü, mesele küçük yaşta cinsellik yaşamak değil yani. 12 yaşında küçücük kızları 30 yaşında adamlarla evlendirirken sıkıntı yok, evli ya o yeter.

İlk evliliğimi 9 yıl önce yaptım, evlenmeden önce de bi 9 yıl sevişmişliğim var.. "Bizim zamanımızda yoktu" derken sanki 30-40 yıl öncesinden bahsediyosunuz gibi

Aynı şeyi yazmışım.
Fikirleriniz uyuşunca çok özgürsünüz.
Yok uyuşmuyorsa hemen yargılanma

Ayni seymi, yazdiginizi anlayin lutfen..Hic kimseyi yargilamadim, buna dair tek cumlem yok, bu kaniya nerden vardiniz.

Sizin dusunceniz size, benimki ise bana aittir. FikirOzgurlugume neden mudahale etmeye calisiyorsunuzki..
Ayrica yazdiginiz kelimeler cirkin, sizin gibi dusunmuyor diye hic kimse yobaz vs olmaz.

Insanina gore degisir bu , yetistirilis tarzi , kisinin bilinc duzeyi , hayata bakisi bunlarin hepsi cok onemli
Ben 18 yasimdan beri sevisiyorum , ailem beni ozgur yetistirdi , gayet aklim basimdaydi , hicbir zaman cinselligi tabu olarak gormedim , kullanmak ,kullanilmak vs gibi durumlari 40 yasima geldim hala anlayamam
Kendi istegimle kendi kararimla sevistim , karsimdaki erkekleri de gayet bilincli sectim , hicbiri ile kotu ayrilmadim , sansliydim da kardima kotu erkrk cikmafi falan da demem asla , akilliydim hep duzgun adamlari sectim , kotuleri eledim

Kizlarimizi ve ogullarimizi nasil yetistirirsek hayata oyle bakarlar , cinselligi korkutucu , bekareti dunyanin en onemli seyi gibi ogretirsek sevistiklerinde gelip buraya konu acarlar diktirsem mi diye , ya da kullanildim mi diye , kendine guvenrn , kendi vucuduna saygi duyan , cinselligin yeme icme gibi dogal birsey oldugunu ogrenen genc bir kiz zaten diktirmeye falan kalkmiyor emin olabilirsiniz

Ben bazen diyorum ki keske bizimkiler de oyle olabilse. Burada kadinlar hamileyim acaba cocugum kimden diye tvlere dusuyorlar. Rezil ediyorlar kendilerini. Keske 14 yasindayken korunmayi bilselerdi.

18 senelik evliyim .Evlendiğimde bakire değildim .Sadece bu kadar rahat paylaşamıyordum
17 yaşında oğlum var . Nasıl korunması gerektiğine dair cinsel bilgileri babası ve dayısı tarafından verdiriyorum . 18 yaşını geçtikten sonra ve karşısında ki de 18 yaşından büyük olduktan sonra , oğlum veya kızım farketmez istediklerini yapabilir.
Önem olan tek şey iki taraflı rıza.

%100 katılıyorum .

İşte toplumun genelinden bahsediyorum, ben hep geneli dikkate alırım yorum yaparken. İstisnalar kendi sorumluluklarını alırlar zaten.

Aynen burdan bir arkadaş yazmıştı. "Hayaller Paris beklentiler Arabesk"
Bir de böyleleri burda o kadar fazla ki..

38 yaşındayım bundan 20 yıl önce lise de olduğumu düşünürsek (lan ben çok yaşlanmışım yazıya dökünce anladım)
O zaman da sevişiliyordu (üniversiteden hiç bahsetmiyorum) Ama Sevişenler açık açık pozisyonuna kadar anlatmıyordu.
Şimdi ayan beyan anlatılıyor hııııı bana özel hayatlarını bu kadar açık açık anlatmaları rahatsızlık veriyor.
Ama sevişmeleri korkutmuyor. Çünkü yeni nesil özellikle okuyan nesil akıllı nerede duracağını biliyor.
Annem 60 yaşında bir gün sordum anne;
-Eskiden de bu kadar Ensest, Pedofil ve Cinsellik varmıydı diye.
-Evet kızım vardı ama O zamanlar tacize uğrayan kendi hatasıymışçasına susuyordu. Benim bir çok genç kız arkadaşım herşeyi yaşıyordu ama O zarı nasıl oluyorsa koruyordu demişti.

Ben bazen diyorum ki keske bizimkiler de oyle olabilse. Burada kadinlar hamileyim acaba cocugum kimden diye tvlere dusuyorlar. Rezil ediyorlar kendilerini. Keske 14 yasindayken korunmayi bilselerdi.

Zaten regl ile sabah ereksiyonu konuşmaları ile bunların ön hazırlığı 12 yaşlarında başlamalı.
Bir çocuğu "Özel anlar, özel insanlarla paylaşılır ve özel insanları biraz daha büyüyünce tespit etmek, daha doğru karar vermeni sağlar" tarzı yönlendirirseniz, o çocuk cinselliği ne günah-haram gibi keskin kalıplarla öğrenmek zorunda kalır, ne de tabu halinde ayıp pis, gizli yönlendirmesiyle, kaçak göçek işlere girer. Dark, bizim şu devirde hala bunu konuşmamız bile ne kadar geri olduğumuzun bir göstergesi. Cinsellik ve kız çocuğu, cinsellik ve yaş... Bizim esasen oturup konuşmayı tamamlamamız lazım, nasıl bir tabuysa da konuş konuş sittin sene bitiremediler. Evlatlarınızla, çocuklarınızla şeffaf olun, anne babasının seviştiğini travma gibi öğrenmek zorunda kalmasınlar... Doğal süreç bunlar.

Bu arada konu sahibi, dediğime direkt alınmayın, genele konuşuyorum.

çocugunuzu sevin, çok sevin,
onun özgüvenli bir birey olması için elinizden ne geliyorsa yapın, devamını o kendı zaten görüp buna göre davranacaktır,

aileden gizli çevirilen nelere şahit oldum universitede, inanamazdım, hepsi ayrı bir deneyim oldu, tecrübe oldu, yetmez mi kadımızı kapatıp sınırladıgımız, yermez mı hemcınsımıze boyle kötü gözlerle baktıgımız.......

herkes nasıl isterse öyle yaşamalı, aile cocugun iyi bir birey olması konusunda evet sorumlu bana göre ama bir yere kadar, devamında her yaptıgının artı eksisini görecek sevıyeye geldıgınde zaten yasak koymaya gerek yok..

en önemlisi cocukla aranda ki bağı kaybetmemek diyorum ben...

İşte toplumun genelinden bahsediyorum, ben hep geneli dikkate alırım yorum yaparken. İstisnalar kendi sorumluluklarını alırlar zaten.

Ben toplumun genelini bilemiyorum cunku benim cevremdeki herkes benim gibi dusunup yasiyor , dogal olarak cocuklarimin arkadaslari da benim gibi dusunen insanlarin cocuklari , bende yorumlarimi kendi hayatim ve kendi cevreme gore yapiyorum
Bdv'den de toplumun kalaninin nasil yasayip dusundugunu goruyorum , umarim gercek hayatta cocuklarimin karsisina cikmazlar diye de dua ediyorum :)

Çözüm basit.
Erkek çocuğunuz varsa/olsa cinsel yaşamı olmalı veya olmamalı şeklinde hangisini düşünüyorsanız kızınızıda aynı şekilde yetiştirirsiniz.

Sağlıklı aklı başında bir erkek çocuğu sevişebilir, sevişsin normaldir diyorsan kızında sevişebilir. İnancımıza göre sevişmemeli diyorsanız ikisine de aynı olmalı.
Burada önemli olan sizin yaşam şekliniz çocuğun cinsiyeti değil.

Siz çocukları kendinize göre yetiştirirsiniz onlar sevişir ya da sevişmez kendileri bilir.

Şu ülkede kadınların cinsiyet ile ilgili dramı bitmeyecek galiba.
Sonra Türk kızları drama queen derler. Ne olacaktı hayatı dram.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…