- 20 Nisan 2007
- 4.070
- 10.484
- 733
- 45
- Konu Sahibi OzgeMeteMoms
-
Neden pişman oldunuz.Sormayın.Valla pişman oldum.
Bende 32 yaşındayım ve benim zamanımda da herkes rahattı hala rahat :)32 yaşındayım.Merak ettiğim buydu.Artık daha rahat dile getiriliyor demekki.Yadirgamak değil asla,çok mu eskide kaldım diye fikir istedim.
bilerek isteyerek sevişmekten bahsetmiş konu sahibi, siz ikisini bir mi tutuyosunuz?Hanımefendi kadınları kaçırıp tecavüz eden otobüste minibüste taciz edenlere siz ne diyorsunuz pardon ? Hayır biz sapık diyoruz da o yüzden ve bunun adı sapıklıktır inançla bir alakası yok her şeyi inanca bağlamayın seviyorum diyip kanan genç kızlarımız da var dedim bu zamanda türeyen sapıklar da var dedim konuşmuş olmak için konuşmayın önce okuduğunuz şeyi anlayın !
Burada ise evlendiriyorlar, cinselliğin yaşı Türkiye'de yüksek değil. Eskiler 14-15 yaşında evlenip, 16 yaşında bebeklerini "imam nikahlı" olarak kucaklarına aldıklarından sıkıntı olarak görülmüyor bizim ülkemizde. Evli ya çünkü, mesele küçük yaşta cinsellik yaşamak değil yani. 12 yaşında küçücük kızları 30 yaşında adamlarla evlendirirken sıkıntı yok, evli ya o yeter.Tek kucuk bir örnek veriyim
Almanyada malesef 14 yasinda bir kiz cocugu kadin doktoruna gidip kendine ailesi yaninda olmadan dogum kontrol hapi yazdirabiliyor..
Turkiyede nasil bilmiyorum ama malesef toplum olaral cinselligin yasi dustu dusuyor .. umarim bilincli cocuklar yetistirebiliriz .
İlk evliliğimi 9 yıl önce yaptım, evlenmeden önce de bi 9 yıl sevişmişliğim var.. "Bizim zamanımızda yoktu" derken sanki 30-40 yıl öncesinden bahsediyosunuz gibiKızlar günaydın.Bişey sorucam da yanlış anlama olmasın rica ederim.Şimdiki konulara bakınca evlenmeden cinsel ilişki epey popüler görünüyor.11 senelik evliyim.Benim zamanlarımda böyle değildi.Yani şimdilerde gerçekten bu kadar rahat oluyor mu böyle şeyler?Kız çocuk büyütüyorum ve gerçekten merakimdan soruyorum.
Aynı şeyi yazmışım.
Fikirleriniz uyuşunca çok özgürsünüz.
Yok uyuşmuyorsa hemen yargılanma
İnsanın yaptıklarının sorumluluğunu alması/ alabiliyor olması temel ölçüt olmalı. Sevişip sonra buralarda yok nasıl diktiririm, yok hamile miyimdir, yok beni kullandı attı gibi konular açılmasın da... Ama başka bir arkadaşın da dile getirdiği gibi 18 yaş bu yapılanların sorumluluğunu alabilmek için bana çok erken geliyor. Hele ki bu toplumda buraya +30 yaşındaki insanlar "iğfal edildim medet" şeklinde konular açabiliyor çünkü..
Ben bazen diyorum ki keske bizimkiler de oyle olabilse. Burada kadinlar hamileyim acaba cocugum kimden diye tvlere dusuyorlar. Rezil ediyorlar kendilerini. Keske 14 yasindayken korunmayi bilselerdi.Tek kucuk bir örnek veriyim
Almanyada malesef 14 yasinda bir kiz cocugu kadin doktoruna gidip kendine ailesi yaninda olmadan dogum kontrol hapi yazdirabiliyor..
Turkiyede nasil bilmiyorum ama malesef toplum olaral cinselligin yasi dustu dusuyor .. umarim bilincli cocuklar yetistirebiliriz .
18 senelik evliyim .Evlendiğimde bakire değildim .Sadece bu kadar rahat paylaşamıyordumKızlar günaydın.Bişey sorucam da yanlış anlama olmasın rica ederim.Şimdiki konulara bakınca evlenmeden cinsel ilişki epey popüler görünüyor.11 senelik evliyim.Benim zamanlarımda böyle değildi.Yani şimdilerde gerçekten bu kadar rahat oluyor mu böyle şeyler?Kız çocuk büyütüyorum ve gerçekten merakimdan soruyorum.
%100 katılıyorum .Insanina gore degisir bu , yetistirilis tarzi , kisinin bilinc duzeyi , hayata bakisi bunlarin hepsi cok onemli
Ben 18 yasimdan beri sevisiyorum , ailem beni ozgur yetistirdi , gayet aklim basimdaydi , hicbir zaman cinselligi tabu olarak gormedim , kullanmak ,kullanilmak vs gibi durumlari 40 yasima geldim hala anlayamam
Kendi istegimle kendi kararimla sevistim , karsimdaki erkekleri de gayet bilincli sectim , hicbiri ile kotu ayrilmadim , sansliydim da kardima kotu erkrk cikmafi falan da demem asla , akilliydim hep duzgun adamlari sectim , kotuleri eledim
Kizlarimizi ve ogullarimizi nasil yetistirirsek hayata oyle bakarlar , cinselligi korkutucu , bekareti dunyanin en onemli seyi gibi ogretirsek sevistiklerinde gelip buraya konu acarlar diktirsem mi diye , ya da kullanildim mi diye , kendine guvenrn , kendi vucuduna saygi duyan , cinselligin yeme icme gibi dogal birsey oldugunu ogrenen genc bir kiz zaten diktirmeye falan kalkmiyor emin olabilirsiniz
İşte toplumun genelinden bahsediyorum, ben hep geneli dikkate alırım yorum yaparken. İstisnalar kendi sorumluluklarını alırlar zaten.Insanina gore degisir bu , yetistirilis tarzi , kisinin bilinc duzeyi , hayata bakisi bunlarin hepsi cok onemli
Ben 18 yasimdan beri sevisiyorum , ailem beni ozgur yetistirdi , gayet aklim basimdaydi , hicbir zaman cinselligi tabu olarak gormedim , kullanmak ,kullanilmak vs gibi durumlari 40 yasima geldim hala anlayamam
Kendi istegimle kendi kararimla sevistim , karsimdaki erkekleri de gayet bilincli sectim , hicbiri ile kotu ayrilmadim , sansliydim da kardima kotu erkrk cikmafi falan da demem asla , akilliydim hep duzgun adamlari sectim , kotuleri eledim
Kizlarimizi ve ogullarimizi nasil yetistirirsek hayata oyle bakarlar , cinselligi korkutucu , bekareti dunyanin en onemli seyi gibi ogretirsek sevistiklerinde gelip buraya konu acarlar diktirsem mi diye , ya da kullanildim mi diye , kendine guvenrn , kendi vucuduna saygi duyan , cinselligin yeme icme gibi dogal birsey oldugunu ogrenen genc bir kiz zaten diktirmeye falan kalkmiyor emin olabilirsiniz
Aynen burdan bir arkadaş yazmıştı. "Hayaller Paris beklentiler Arabesk"İnsanın yaptıklarının sorumluluğunu alması/ alabiliyor olması temel ölçüt olmalı. Sevişip sonra buralarda yok nasıl diktiririm, yok hamile miyimdir, yok beni kullandı attı gibi konular açılmasın da... Ama başka bir arkadaşın da dile getirdiği gibi 18 yaş bu yapılanların sorumluluğunu alabilmek için bana çok erken geliyor. Hele ki bu toplumda buraya +30 yaşındaki insanlar "iğfal edildim medet" şeklinde konular açabiliyor çünkü..
Çelişik bir toplum yapımız var da ondan... Bir şeyleri yok sayarak yok olduklarını sanıyoruz bir de. Cinsellik yok diyoruz yok oluyor, pufff!! Çocuk gibi...Aynen burdan bir arkadaş yazmıştı. "Hayaller Paris beklentiler Arabesk"
Bir de böyleleri burda o kadar fazla ki..
Ben bazen diyorum ki keske bizimkiler de oyle olabilse. Burada kadinlar hamileyim acaba cocugum kimden diye tvlere dusuyorlar. Rezil ediyorlar kendilerini. Keske 14 yasindayken korunmayi bilselerdi.
İşte toplumun genelinden bahsediyorum, ben hep geneli dikkate alırım yorum yaparken. İstisnalar kendi sorumluluklarını alırlar zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?