Meraktan basima bisey gelmese bari :D

Çoook uzatılabilme potansiyeli olan bir konu, ben kısaca amin diyorum :)

Ben de sizin durumunuzdayım . Çevrem kendim gibi düşünen insanlarla dolu . Oğlumun kız arkadaşının ailesini tanıyorum mesela .
Hep derim aman çocuğum " saçma sapan insanlarla bizi muhatap etme , senin başın da belaya girmesin "
Ne manyaklar var
Kalan kısmı Bdv den görüyorum
Sanal da kalsın , gerçek hayatta çocuklarımın karşısına çıkmasın diye dua ediyorum ...

Yoo eskiye göre daha popüler değil.

Şimdi gelişen teknoloji sayesinde herkesin sesi daha yüksek çıkıyor. Herkes bir sekilde iletisim halinde. O yüzden evlilik öncesi cinselliği dogru bulmayan kesim diğerlerinin sesini duyunca "aa ne kadar arttı" diyor. Aynı şekilde cinselliğin serbest olduğu kesim de önceden "daha rahattı şimdi herkes yargılıyor" diye düşünüyor

Benim annemde aynısını söylüyor. Şimdi insanlar susmuyor, teknoloji sayesinde dünyanın bir ucundaki diğer uçtakinden haberdar, gizli kalmıyor diyor. Eskiden daha fazlaydı diyor. Şimdi duyulacak linçe kurban giderim diye bazıları kendini gizliyor diyor.

Toplumumuz bence hazır değil halen bu konulara. Bakın doktor, mühendis vs bir çok okumuş adamın halen "bakire" kız aradığını okuyoruz her gün forumda.

Çok yakın bir arkadaşım, kendisi de o zaman evleneceği kişi de okumuş, etmiş, kalburüstü ailelerden. Ve arkadaşım Erasmus a gitmiş, yurtdışında gezmiş bir kız. Tam evlenme arifesi , ben yurtdışında birileriyle birlikte oldum, bakire değilim ve diktirmek istiyorum çünkü eşim asla beni istemez zihniyeti bu dedi ve yaptırmış. Şimdi evli çocuklu ama ben şok olmuştum.

Ve bence erkeklerimizin %95 i bu zihniyette...

Ben serbest yetiştim. Kişinin hayat görüşü, kültür yapısı, düşünceleri, fikirleri, yetiştirilme tarzı ve en önemlisi de “Ailesi” çok çok önemlidir. O yüzden aileme ne kadar teşekkür etsem az. Aile önemli faktör.

Çocuklarınıza bu konulardan ziyade karakterin kaliteliği, ahlak, edep kurallarını öğretmek daha bilinçli olur. Güzel topluma yararlı evlatlar yetiştirmek şart.

Aynen öyle

Kesinlikle anneniz çok haklı. Bende öyle düşünüyorum. Eskiden epey fazlaymış.

Eskiden yapamadınız içinizde kaldı heralde ?? Anlamadım bu saçma sorunuzu bana tuhaf geldi.
Bu kadar kötü kalpli olmaya gerek yok.İnsan evladiyiz.Konu yanlış,soru saçma deseniz anlarım da içinizde kaldı demek ne bileyim insancıl değil.Üzüldüm

Bu kadar kötü kalpli olmaya gerek yok.İnsan evladiyiz.Konu yanlış,soru saçma deseniz anlarım da içinizde kaldı demek ne bileyim insancıl değil.Üzüldüm
Kusura bakmayın kötü kalplilikle alakası yok.Burada herkesin yaşam tarzı kendini ilgilendirir.Bu şekilde bir soru sorup da evlenmeden önce ilişkiye girenleri teşhir etmek ister gibi sanki dünyanın en ayıp şeyiymiş gibi birde üstüne ben kız çocuğu yetiştiriyorumda ondan soruyorum derseniz bende bu soruyu sorarım.

yani siz sadece konuşulmasından bahsediyosunuz? Kızınız için merak ettiğiniz konu bu konunun konuşulması öyle mi? biraz ilginç :)
Aslında günümüzde toplumun tutumunu merak ettim bu konuda.Buradaki fikirler de benim gibi çocuk buyutenlere yol göstersin istedim ama konu farklı yerlere çekilmeden rahat edemedik yine.Bilemiyorum belkide sadece yetiştirilme ile alakalı..

Kimseyi tesir etmedim.Haddim değil.

Herkes kendi düşüncelerini açıkladığında göre ben de söyleyeyim. Bu tür davranışlar aslında normal değil. Onları normallestiren insanların kendileridir. Biz o normalleştirme düşüncesine saygı duymak zorundayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…