- Konu Sahibi OzgeMeteMoms
-
Çoook uzatılabilme potansiyeli olan bir konu, ben kısaca amin diyorum :)Ben toplumun genelini bilemiyorum cunku benim cevremdeki herkes benim gibi dusunup yasiyor , dogal olarak cocuklarimin arkadaslari da benim gibi dusunen insanlarin cocuklari , bende yorumlarimi kendi hayatim ve kendi cevreme gore yapiyorum
Bdv'den de toplumun kalaninin nasil yasayip dusundugunu goruyorum , umarim gercek hayatta cocuklarimin karsisina cikmazlar diye de dua ediyorum :)
Ben de sizin durumunuzdayım . Çevrem kendim gibi düşünen insanlarla dolu . Oğlumun kız arkadaşının ailesini tanıyorum mesela .Ben toplumun genelini bilemiyorum cunku benim cevremdeki herkes benim gibi dusunup yasiyor , dogal olarak cocuklarimin arkadaslari da benim gibi dusunen insanlarin cocuklari , bende yorumlarimi kendi hayatim ve kendi cevreme gore yapiyorum
Bdv'den de toplumun kalaninin nasil yasayip dusundugunu goruyorum , umarim gercek hayatta cocuklarimin karsisina cikmazlar diye de dua ediyorum :)
Yoktu demedim.Bu denli rahat dile gelmiyordu.İlk evliliğimi 9 yıl önce yaptım, evlenmeden önce de bi 9 yıl sevişmişliğim var.. "Bizim zamanımızda yoktu" derken sanki 30-40 yıl öncesinden bahsediyosunuz gibi
38 yaşındayım bundan 20 yıl önce lise de olduğumu düşünürsek (lan ben çok yaşlanmışım yazıya dökünce anladım)
O zaman da sevişiliyordu (üniversiteden hiç bahsetmiyorum) Ama Sevişenler açık açık pozisyonuna kadar anlatmıyordu.
Şimdi ayan beyan anlatılıyor hııııı bana özel hayatlarını bu kadar açık açık anlatmaları rahatsızlık veriyor.
Ama sevişmeleri korkutmuyor. Çünkü yeni nesil özellikle okuyan nesil akıllı nerede duracağını biliyor.
Annem 60 yaşında bir gün sordum anne;
-Eskiden de bu kadar Ensest, Pedofil ve Cinsellik varmıydı diye.
-Evet kızım vardı ama O zamanlar tacize uğrayan kendi hatasıymışçasına susuyordu. Benim bir çok genç kız arkadaşım herşeyi yaşıyordu ama O zarı nasıl oluyorsa koruyordu demişti.
Benim annemde aynısını söylüyor. Şimdi insanlar susmuyor, teknoloji sayesinde dünyanın bir ucundaki diğer uçtakinden haberdar. Gizli kalmıyor diyor. Eskiden daha fazlaydı diyor. Şimdi duyulacak linçe kurban giderim diye bazıları kendini gizliyor diyor.
Kesinlikle anneniz çok haklı. Bende öyle düşünüyorum. Eskiden epey fazlaymış.Benim annemde aynısını söylüyor. Şimdi insanlar susmuyor, teknoloji sayesinde dünyanın bir ucundaki diğer uçtakinden haberdar, gizli kalmıyor diyor. Eskiden daha fazlaydı diyor. Şimdi duyulacak linçe kurban giderim diye bazıları kendini gizliyor diyor.
Valla burda gayet öyle söylemişsiniz :)Benim zamanlarımda böyle değildi.Yani şimdilerde gerçekten bu kadar rahat oluyor mu böyle şeyler?
Bu kadar kötü kalpli olmaya gerek yok.İnsan evladiyiz.Konu yanlış,soru saçma deseniz anlarım da içinizde kaldı demek ne bileyim insancıl değil.ÜzüldümEskiden yapamadınız içinizde kaldı heralde ?? Anlamadım bu saçma sorunuzu bana tuhaf geldi.
Elbette beni ilgilendirmez.Polemik değil amacım.Eskiye nazaran artık normal mi diye merak ettim.
Yoktu dememisim işte,böyle değildi demişim.Neyse :)Valla burda gayet öyle söylemişsiniz :)
Normal.Elbette beni ilgilendirmez.Polemik değil amacım.Eskiye nazaran artık normal mi diye merak ettim.
yani siz sadece konuşulmasından bahsediyosunuz? Kızınız için merak ettiğiniz konu bu konunun konuşulması öyle mi? biraz ilginç :)Yoktu dememisim işte,böyle değildi demişim.Neyse :)
Kusura bakmayın kötü kalplilikle alakası yok.Burada herkesin yaşam tarzı kendini ilgilendirir.Bu şekilde bir soru sorup da evlenmeden önce ilişkiye girenleri teşhir etmek ister gibi sanki dünyanın en ayıp şeyiymiş gibi birde üstüne ben kız çocuğu yetiştiriyorumda ondan soruyorum derseniz bende bu soruyu sorarım.Bu kadar kötü kalpli olmaya gerek yok.İnsan evladiyiz.Konu yanlış,soru saçma deseniz anlarım da içinizde kaldı demek ne bileyim insancıl değil.Üzüldüm
Aslında günümüzde toplumun tutumunu merak ettim bu konuda.Buradaki fikirler de benim gibi çocuk buyutenlere yol göstersin istedim ama konu farklı yerlere çekilmeden rahat edemedik yine.Bilemiyorum belkide sadece yetiştirilme ile alakalı..yani siz sadece konuşulmasından bahsediyosunuz? Kızınız için merak ettiğiniz konu bu konunun konuşulması öyle mi? biraz ilginç :)
Kimseyi tesir etmedim.Haddim değil.Kusura bakmayın kötü kalplilikle alakası yok.Burada herkesin yaşam tarzı kendini ilgilendirir.Bu şekilde bir soru sorup da evlenmeden önce ilişkiye girenleri teşhir etmek ister gibi sanki dünyanın en ayıp şeyiymiş gibi birde üstüne ben kız çocuğu yetiştiriyorumda ondan soruyorum derseniz bende bu soruyu sorarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?