Merhaba öğretmenin öğrencisine hakareti!!!

Ben böyle öğrencilerin sesini kapatıyorum. Dersi sabote etmek için bir şeyler söylemeye mi başlıyor sorgusuz sualsiz pat kapatiyorum mikrofonunu. Size de tavsiye ederim. İşe yarıyor. Artık eskisi kadar lafa atlamiyorlar. Herkese anladığı dilden konuşmak gerek. Arka fondan başka gürültüler gelince kapatıyorum mikrofonunu dersle ilgili söz hakkı istiyorsa açıyorum. Yoksa çok zor kasıtlı konuşuyorlar.

Bir de bu konuda konu sahibi her dersi kayıt mi ediyordu en başından? Kim böyle bir işe girişir?
Hususi bu dersi kayıt ediyorsa neden buna gerek duydu bunu düşünmek gerek.
Öğretmen çıldırdığı zaman hemen kayda alsa sanmıyorum o anı kayıt alsın yetişmez.
Başından beri ders kayda alınmışsa bu olayın öncesi de vardır. Ama konu sahibi bu durumdan hiç bahsetmiyor .

Aynen anlattığın şeyleri işte 7 sene önce yaşadım ki aynı okula yiğenimiz devam ediyor, o da yaşıyor.
Hiç sürülme falan yok
Ben ve okul maceralarım, erkeklerin askerlik anıları gibi adeta zaten

Şöyle hizmet meselesi aslında eğitimsel değil, bir muhattap ve işlerin hızla ilerleyişi aslında.
Özel okullarda sosyal donatı ve bu işleyişe para ödenir yoksa eğitimle alakalı öyle bir durum söz konusu olamaz.
Devlet okulunda şikayet süreci uzun, mevcut çok ve geri bildirim yerine ‘alın o zaman çocuğunuzu’ tavrı olabilir.
Yadırgamıyorum bunu, yüzlerce binlerce çocuk var, hangisiyle birebir ilgilenilebilir?
Söz konusu özel bir kurumsa, bir konuda şikayet var ve gerekli uyarı yapılıp hala aynı şey devam ediyorsa mutlaka yaptırım uygulanmalı.
Verilen para burada devreye giriyor, her nerde olursa olsun yanlış bir tutum var ve bunun karşılığını yapamıyorsanız koca okul olarak, o parayı kesinlikle haketmiyorsunuz.

Yoksa parayla eğitim satın almak, o hale düşersek bittiğimizin kanıtıdır...

Şimdi gördüm düzeltmeyi, yok çıtır değilim 7 senede zor bela bitirdim kavga dövüşle işte.
Sınavlara giremiyordum dekan sağolsun25 de mezun olabildim anca.

Bakın ilk bastan beri diyorum 5aydır her derste asagalama kızma söz konusu baska cocuklarada ama en cok benim ogluma en son canım tak etti tahmin ettim o gün böle yapcagınıve yaptı

Düşünceleriniz çok güzel tşk ederim

Belki psikolojik sorunları vardır. Belki canlı dersler öğretmeni çok bunaltmistir. Böyle bir şey olamaz ya da öncesi vardır diye bir şey olacak değil. Olmuş olabilir yani sasirmam. Paramla rezil olmak kisminaysa şöyle katılıyorum. Ben de kızımı okula vereceğim zaman çok okul gezdim. Belirli kriterlerim vardı. O kriterlerime en yakın okulu seçtim. Düşüncelerimi, istediklerimi de paylaştım. Öğretmenlerin kaç senedir o okulda çalıştığına kadar baktim. Utanmasam soyadı karşılaştırması da yapardım. Çünkü öğretmenlerin okulda mutlu olması, sürekli öğretmen değiştirmeyen bir kurum olması önemliydi benim için. Ve tabii ki kriterlerimin yüzde 80i olmazsa niye para veriyorum diye düşünürüm. Bence çok normal. Ki kimse para versin ya da vermesin çocuğunun böyle bir yaklaşımla karşılaşmasını istemez. Bu apayrı bir olay olmuş özeli devleti yok.

Bakın ilk bastan beri diyorum 5aydır her derste asagalama kızma söz konusu baska cocuklarada ama en cok benim ogluma en son canım tak etti tahmin ettim o gün böle yapcagınıve yaptı
Ne gibi aşağılama ve kızma oluyordu daha önce?

Aman bitmisiz zaten bitecegimiz kadar. Her sey yerlerde.
Bu tarz durumlarda yuz yuze gorusulmesi gerekir. Okulun yoneticisiyle.
ogretmenli ogrencili konular hassastir,burada ne zaman acilsa hemen bir moklama kampanyasi baslar. Yasaklansa da kurtulsak

Off ya yi bende garipsedim. Benim kizimin sinif öğretmeni mukemmelmis bunu anlıyorum. 30 kisi ogretmenim de ogretmenim susmuyorlar bir türlü ama adam sesini dahi yukselrmiyor yapsa da yeridir arada uyariyorum kizimi bu konuda el kaldir konusmajk istediginde diye.devlet okulu ogretmeni bulunmaz hint kumasi gibi birsey gercekten egitim konusunda. Oglumun ki de tam tersi ne yazik ki hatta eski hocanin yaptigi espiriler bile cok rencide ediciydi yine kötü niyet yoktur diye hicbir sikayette bulunmadım. Ogretmenlerde yas ilerledikçe tahammül azaliyor haliyle. Herkeste olduğu gibi. Konu sahibi size kolayliklar dilerim insallah halledersiniz sorununuzu. Sorununuzdan ziyade oğlunuza üzüldüm ben.

Benim gibi velide ne var pardon ? Hakkımı savununca benim gibi velimi oluyor acaba ?? Kusura bakmayın da herkes yerini görevini bilmeli malesefki bu durumla karsılastım ve kaydı cektim bu benim en dogal hakkım

Yok işte öyle değil o işler. Kişisel verileri koruma kanunu var orası dingonun ahırı değil. Zaten öğretmenin tutumu da eğer anlattığınız gibiyse baştan aşağı yanlış. Ama sizin hareketiniz de bizimki gibi kurumlarda kabul görmez. Siz yine de bildiğiniz gibi yapıp şikayetinizi edin ama o okuldan iş çıkmaz.

TED köklü bir kolej ama. yıllık 12 bine ortaokula yemek dahil tam gün kayıt yapan okullar var. dediğim gibi böyle özel okullardansa devlet okulu daha iyi.

Kesinlikle böyle özel okullar çok sıkıntılı. Ya gerçekten güvenilir iyisine verilmeli ya da devlete. Yoksa arada kalmış belli politikası olmayan elini sallayanın girdiği okullarda bunlar olur tabi.

Tşk ederim

Ben de olayın o kısmındayım.Siz meslegin etiğine yakısmayan bir davranıs sergilemiş olan danısman ogretmenin tavrına takılmadınız tabi ki.Cunku sizden yanaydı.Ne kadar etiğe sıgmayan bir davranıs.Diğer konudaki gorusumu belirtip tartısmaya girmek istemiyorum.Fakat özel okuldasınız diye ogretmeni satın almıyorsunuz.Siz sizin cocugunuza verilecek olan eğitimi satın alıyorsunuz.Bu da sizi bir insanın ekmegıyle oymama hakkı tanımaz.Bir kere konustum işe yaramadı demişsiniz.Acaba nasıl bir dille konustunuz ve işe yaramadı? Ayrıca cocugunuz surekli istenmeyen bir davranıs yapıyor yada öğretmenin soylemeyin dediği “ bitti, ben yazdım vs” gibi soyluyor olma ihtimali var mı? Yani ben ogretmen haklıdır demıyorum olayı gormedım ama ogretmen acısından da bakabılıyorum ve sızın daha goremedıgınız nice acılardan.En iyisi ogretmenle bir daha konusup cocugunuzun buna uzuldugunu guzel bir dille belirtmek

Kayıt ettim zaten cimere şikayet edicem süreç ne şekilde olur onu merak ediyorum
Idareye sikayet edin hemen okula gidin nerden güç alıyor bu ne terbiyesizlik ben de öğretmenim özel okulda birakin işinden olsun. Bunu kendi istemis veya siz başka okula gidin cocugunuzu bu kişiyle karşılaştırmayin bi daha asla.
Ogretmenlik meslegi cok kolay seçiliyor cok fazla ölçütü olmalı bu mesleğin.

Bunu yaptığımda çocuklar adlarını hocam sesimi açın, söz bir daha yapmam falan diye değiştiriyordu. İsim değiştirme butonunu kapattım. Bu sefer whatsapp grubuna yazanlar, bana özelden sesimi açın diye ders sırasında mesaj atanlar... offf ki ne of. Bir kere bile kızmadım ama akşam başımı yastığa koyunca tüm gün kendimi sıkmaktan başımın ve omuzlarımın ağrısızını hissediyorum.

Eğer olay doğruysa istediğiniz acıdan bakarsanız bakın öğretmen şimdi bilgisayardan cikip sana kafa atacağım vs diyemez. Tabii kızabilirsin uyarırsın rehber öğretmenler konuşursun çocuğun konuşmasını sağlarsın öğretmen kendi özel konuşur vs. Kızamaz demiyorum ama bu başka bir şey. Olay aynen böyle olduysa savunulacak bir taraf yok. Olmadıysa konu sahibinin boynuna.

Ilkokul öğrencisi mı bunları yapanlar?

Sizinkiler benimkilerden betermis Allah sabır versin.

Ciddi miydi öğretmen?

Bazen ben de öğrencilerle şakalaşıyorum. "Bak şimdi uçarak geliyorum oraya, bak bak kameradan geçeceğim şimdi, ışınlanayım mı oraya?" diye. Hatta 8. sınıflarla daha çok şakalaşmamız oluyor, çocuklar da beni tanıdığı için eğleniyorlar. Yani ne bileyim böyle şakalaşırken velilerden birisi şaka olduğunu anlamazsa ve buralara konu olursam diye tereddütteyim şu an.

Ben olayın tek taraflı anlatıldıgını bır de ogretmenden dınlenmesı gerektıgını dusunuyorum acıkcası.Ayrıca şaka yaptım demiş evet şaka olsa dahı cok kaba ve asla soylenmemesi gereken bir sey bunda zaten hemfikiriz.Ama benım demeye calıstıgım sey idareye bilgi verılmıs, öğretmenle konusulmus ve işe yaramamıssa bundan sonra yapılacak sey bir ınsanı ısınden etmek degıl gerekıyorsa sube degıstrmek olabılır.Ozel okul yonetımleri zaten gereken sekılde ogretmenı uyarırlar

Tabii ki olay doğruysa dedim bende. Ve aynen olay 5 aydır bu şekildeyse belki de öğretmen işinden olmasa bile tedavi şartı sunulmali. Insanla olan işler sadece ekmek kapısı olarak görünmemeli işinden etmeyeyim diye bakilmamali eğer o işe uygun değilse işten kendisi çekilmeli hatta kişinin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…