- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
Ben böyle öğrencilerin sesini kapatıyorum. Dersi sabote etmek için bir şeyler söylemeye mi başlıyor sorgusuz sualsiz pat kapatiyorum mikrofonunu. Size de tavsiye ederim. İşe yarıyor. Artık eskisi kadar lafa atlamiyorlar. Herkese anladığı dilden konuşmak gerek. Arka fondan başka gürültüler gelince kapatıyorum mikrofonunu dersle ilgili söz hakkı istiyorsa açıyorum. Yoksa çok zor kasıtlı konuşuyorlar.Aynı şeyi diyecektim. Bir çocuğun aşağılanması asla kabul edilmez ama bazı çocuklar asla laftan anlamıyor. 20 kişilik bir sınıfta canlı ders esnasındaki lütfen bitirenler beklesin dediğim halde ben yazdım ben bitirdim diye bağıran, hatta heceleyerek okuyarak yazmayın bakın rahatsız oluyor arkadaşlarınız dediğimiz halde bunu inatla yapan, arkadaşına ders sırasında küfür eden pek çok örnek gördüm. Hatta tüm aile canlı dersi izleyip bir de aynı Anda tv açanlar da var da neyse. Geçen bir Veli okula gelip kızıyla yanı sınıfta yer alan kuzenini örnek gösterip ona çok söz hakkı verdiniz, kızım üzüldü diye şikayet etmiş bizi. Komik... konu sahibinin bir şeyleri eksik anlattığını düşünüyorum ama durum anlatılan gibiyse hem evladımı alır hem de şikayet ederdim ama durum buysa tabi.
Aynen anlattığın şeyleri işte 7 sene önce yaşadım ki aynı okula yiğenimiz devam ediyor, o da yaşıyor.Unide bizim de prof hocamiz vardi,derse gec girenlere ana avrat kufrederdi 300 kisilik siniftao da komikti bence. Ama bu da 14 sene onceydi. Su anda o adam olsa hakkinda sorusturma baslatilir ve sürülür bilmem nerelere.
Yemek sitesinde yaziyoruz elbette ama parasini da veriyor olsak ozel okulda iyi hizmet bilemiyorum. O zaman daha fazla para verenler daha iyi hizmet almali,az para verenlere “biraz daha cok odeme yapilan okula vereydin cocugunu da orada iyi muamele goreydin” derler hak vermek mi gerekecek bu durumda? O da degil. Bilemedim hemsirem,konu benim icin pek uygun bir konu degil. Mahalle agzi cok tarzim degil,kendimi bozmak istemedim acikcasi. Kibar olmaya calisiyorum. Su anda konuya hic yorum yapmamis olmayi tercih ederdim sahsen :) gereksiz oldu
Bakın ilk bastan beri diyorum 5aydır her derste asagalama kızma söz konusu baska cocuklarada ama en cok benim ogluma en son canım tak etti tahmin ettim o gün böle yapcagınıve yaptıBen böyle öğrencilerin sesini kapatıyorum. Dersi sabote etmek için bir şeyler söylemeye mi başlıyor sorgusuz sualsiz pat kapatiyorum mikrofonunu. Size de tavsiye ederim. İşe yarıyor. Artık eskisi kadar lafa atlamiyorlar. Herkese anladığı dilden konuşmak gerek. Arka fondan başka gürültüler gelince kapatıyorum mikrofonunu dersle ilgili söz hakkı istiyorsa açıyorum. Yoksa çok zor kasıtlı konuşuyorlar.
Bir de bu konuda konu sahibi her dersi kayıt mi ediyordu en başından? Kim böyle bir işe girişir?
Hususi bu dersi kayıt ediyorsa neden buna gerek duydu bunu düşünmek gerek.
Öğretmen çıldırdığı zaman hemen kayda alsa sanmıyorum o anı kayıt alsın yetişmez.
Başından beri ders kayda alınmışsa bu olayın öncesi de vardır. Ama konu sahibi bu durumdan hiç bahsetmiyor .
Düşünceleriniz çok güzel tşk ederimAynen anlattığın şeyleri işte 7 sene önce yaşadım ki aynı okula yiğenimiz devam ediyor, o da yaşıyor.
Hiç sürülme falan yok
Ben ve okul maceralarım, erkeklerin askerlik anıları gibi adeta zaten
Şöyle hizmet meselesi aslında eğitimsel değil, bir muhattap ve işlerin hızla ilerleyişi aslında.
Özel okullarda sosyal donatı ve bu işleyişe para ödenir yoksa eğitimle alakalı öyle bir durum söz konusu olamaz.
Devlet okulunda şikayet süreci uzun, mevcut çok ve geri bildirim yerine ‘alın o zaman çocuğunuzu’ tavrı olabilir.
Yadırgamıyorum bunu, yüzlerce binlerce çocuk var, hangisiyle birebir ilgilenilebilir?
Söz konusu özel bir kurumsa, bir konuda şikayet var ve gerekli uyarı yapılıp hala aynı şey devam ediyorsa mutlaka yaptırım uygulanmalı.
Verilen para burada devreye giriyor, her nerde olursa olsun yanlış bir tutum var ve bunun karşılığını yapamıyorsanız koca okul olarak, o parayı kesinlikle haketmiyorsunuz.
Yoksa parayla eğitim satın almak, o hale düşersek bittiğimizin kanıtıdır...
Ne gibi aşağılama ve kızma oluyordu daha önce?Bakın ilk bastan beri diyorum 5aydır her derste asagalama kızma söz konusu baska cocuklarada ama en cok benim ogluma en son canım tak etti tahmin ettim o gün böle yapcagınıve yaptı
Aman bitmisiz zaten bitecegimiz kadar. Her sey yerlerde.Aynen anlattığın şeyleri işte 7 sene önce yaşadım ki aynı okula yiğenimiz devam ediyor, o da yaşıyor.
Hiç sürülme falan yok
Ben ve okul maceralarım, erkeklerin askerlik anıları gibi adeta zaten
Şöyle hizmet meselesi aslında eğitimsel değil, bir muhattap ve işlerin hızla ilerleyişi aslında.
Özel okullarda sosyal donatı ve bu işleyişe para ödenir yoksa eğitimle alakalı öyle bir durum söz konusu olamaz.
Devlet okulunda şikayet süreci uzun, mevcut çok ve geri bildirim yerine ‘alın o zaman çocuğunuzu’ tavrı olabilir.
Yadırgamıyorum bunu, yüzlerce binlerce çocuk var, hangisiyle birebir ilgilenilebilir?
Söz konusu özel bir kurumsa, bir konuda şikayet var ve gerekli uyarı yapılıp hala aynı şey devam ediyorsa mutlaka yaptırım uygulanmalı.
Verilen para burada devreye giriyor, her nerde olursa olsun yanlış bir tutum var ve bunun karşılığını yapamıyorsanız koca okul olarak, o parayı kesinlikle haketmiyorsunuz.
Yoksa parayla eğitim satın almak, o hale düşersek bittiğimizin kanıtıdır...
Off ya yi bende garipsedim. Benim kizimin sinif öğretmeni mukemmelmis bunu anlıyorum. 30 kisi ogretmenim de ogretmenim susmuyorlar bir türlü ama adam sesini dahi yukselrmiyor yapsa da yeridir arada uyariyorum kizimi bu konuda el kaldir konusmajk istediginde diye.devlet okulu ogretmeni bulunmaz hint kumasi gibi birsey gercekten egitim konusunda. Oglumun ki de tam tersi ne yazik ki hatta eski hocanin yaptigi espiriler bile cok rencide ediciydi yine kötü niyet yoktur diye hicbir sikayette bulunmadım. Ogretmenlerde yas ilerledikçe tahammül azaliyor haliyle. Herkeste olduğu gibi. Konu sahibi size kolayliklar dilerim insallah halledersiniz sorununuzu. Sorununuzdan ziyade oğlunuza üzüldüm ben.Para ödüyorsunuz karşılığında hizmet alıyorsunuz
Para verdim de para verdim tavrınız rahatsız edici gerçekten
Kimse sizin köleniz değil para verdiniz diye
Anlattığınız doğruysa dilekçe yazın dersi izlerler ve kim haklıysa gereği yapılır
Sınıf öğretmeninin of ya yazması da ayrı bir ilginç ayrıca
O nasıl bir mesleki yaklaşım?
Benim gibi velide ne var pardon ? Hakkımı savununca benim gibi velimi oluyor acaba ?? Kusura bakmayın da herkes yerini görevini bilmeli malesefki bu durumla karsılastım ve kaydı cektim bu benim en dogal hakkım
TED köklü bir kolej ama. yıllık 12 bine ortaokula yemek dahil tam gün kayıt yapan okullar var. dediğim gibi böyle özel okullardansa devlet okulu daha iyi.
Tşk ederimOff ya yi bende garipsedim. Benim kizimin sinif öğretmeni mukemmelmis bunu anlıyorum. 30 kisi ogretmenim de ogretmenim susmuyorlar bir türlü ama adam sesini dahi yukselrmiyor yapsa da yeridir arada uyariyorum kizimi bu konuda el kaldir konusmajk istediginde diye.devlet okulu ogretmeni bulunmaz hint kumasi gibi birsey gercekten egitim konusunda. Oglumun ki de tam tersi ne yazik ki hatta eski hocanin yaptigi espiriler bile cok rencide ediciydi yine kötü niyet yoktur diye hicbir sikayette bulunmadım. Ogretmenlerde yas ilerledikçe tahammül azaliyor haliyle. Herkeste olduğu gibi. Konu sahibi size kolayliklar dilerim insallah halledersiniz sorununuzu. Sorununuzdan ziyade oğlunuza üzüldüm ben.
Ben de olayın o kısmındayım.Siz meslegin etiğine yakısmayan bir davranıs sergilemiş olan danısman ogretmenin tavrına takılmadınız tabi ki.Cunku sizden yanaydı.Ne kadar etiğe sıgmayan bir davranıs.Diğer konudaki gorusumu belirtip tartısmaya girmek istemiyorum.Fakat özel okuldasınız diye ogretmeni satın almıyorsunuz.Siz sizin cocugunuza verilecek olan eğitimi satın alıyorsunuz.Bu da sizi bir insanın ekmegıyle oymama hakkı tanımaz.Bir kere konustum işe yaramadı demişsiniz.Acaba nasıl bir dille konustunuz ve işe yaramadı? Ayrıca cocugunuz surekli istenmeyen bir davranıs yapıyor yada öğretmenin soylemeyin dediği “ bitti, ben yazdım vs” gibi soyluyor olma ihtimali var mı? Yani ben ogretmen haklıdır demıyorum olayı gormedım ama ogretmen acısından da bakabılıyorum ve sızın daha goremedıgınız nice acılardan.En iyisi ogretmenle bir daha konusup cocugunuzun buna uzuldugunu guzel bir dille belirtmekAyrıca başka bir öğretmenin evet o öğretmen hakkında şikayet çok diye veliye bilgi vermesi de hiç meslek ahlakına uyan bir davranış değil dedikodu yapar gibi..Tamam deyip gereken yerlere bilgi vermesi gerekirdi..
Idareye sikayet edin hemen okula gidin nerden güç alıyor bu ne terbiyesizlik ben de öğretmenim özel okulda birakin işinden olsun. Bunu kendi istemis veya siz başka okula gidin cocugunuzu bu kişiyle karşılaştırmayin bi daha asla.Kayıt ettim zaten cimere şikayet edicem süreç ne şekilde olur onu merak ediyorum
Bunu yaptığımda çocuklar adlarını hocam sesimi açın, söz bir daha yapmam falan diye değiştiriyordu. İsim değiştirme butonunu kapattım. Bu sefer whatsapp grubuna yazanlar, bana özelden sesimi açın diye ders sırasında mesaj atanlar... offf ki ne of. Bir kere bile kızmadım ama akşam başımı yastığa koyunca tüm gün kendimi sıkmaktan başımın ve omuzlarımın ağrısızını hissediyorum.Ben böyle öğrencilerin sesini kapatıyorum. Dersi sabote etmek için bir şeyler söylemeye mi başlıyor sorgusuz sualsiz pat kapatiyorum mikrofonunu. Size de tavsiye ederim. İşe yarıyor. Artık eskisi kadar lafa atlamiyorlar. Herkese anladığı dilden konuşmak gerek. Arka fondan başka gürültüler gelince kapatıyorum mikrofonunu dersle ilgili söz hakkı istiyorsa açıyorum. Yoksa çok zor kasıtlı konuşuyorlar.
Bir de bu konuda konu sahibi her dersi kayıt mi ediyordu en başından? Kim böyle bir işe girişir?
Hususi bu dersi kayıt ediyorsa neden buna gerek duydu bunu düşünmek gerek.
Öğretmen çıldırdığı zaman hemen kayda alsa sanmıyorum o anı kayıt alsın yetişmez.
Başından beri ders kayda alınmışsa bu olayın öncesi de vardır. Ama konu sahibi bu durumdan hiç bahsetmiyor .
Eğer olay doğruysa istediğiniz acıdan bakarsanız bakın öğretmen şimdi bilgisayardan cikip sana kafa atacağım vs diyemez. Tabii kızabilirsin uyarırsın rehber öğretmenler konuşursun çocuğun konuşmasını sağlarsın öğretmen kendi özel konuşur vs. Kızamaz demiyorum ama bu başka bir şey. Olay aynen böyle olduysa savunulacak bir taraf yok. Olmadıysa konu sahibinin boynuna.Ben de olayın o kısmındayım.Siz meslegin etiğine yakısmayan bir davranıs sergilemiş olan danısman ogretmenin tavrına takılmadınız tabi ki.Cunku sizden yanaydı.Ne kadar etiğe sıgmayan bir davranıs.Diğer konudaki gorusumu belirtip tartısmaya girmek istemiyorum.Fakat özel okuldasınız diye ogretmeni satın almıyorsunuz.Siz sizin cocugunuza verilecek olan eğitimi satın alıyorsunuz.Bu da sizi bir insanın ekmegıyle oymama hakkı tanımaz.Bir kere konustum işe yaramadı demişsiniz.Acaba nasıl bir dille konustunuz ve işe yaramadı? Ayrıca cocugunuz surekli istenmeyen bir davranıs yapıyor yada öğretmenin soylemeyin dediği “ bitti, ben yazdım vs” gibi soyluyor olma ihtimali var mı? Yani ben ogretmen haklıdır demıyorum olayı gormedım ama ogretmen acısından da bakabılıyorum ve sızın daha goremedıgınız nice acılardan.En iyisi ogretmenle bir daha konusup cocugunuzun buna uzuldugunu guzel bir dille belirtmek
Ilkokul öğrencisi mı bunları yapanlar?Bunu yaptığımda çocuklar adlarını hocam sesimi açın, söz bir daha yapmam falan diye değiştiriyordu. İsim değiştirme butonunu kapattım. Bu sefer whatsapp grubuna yazanlar, bana özelden sesimi açın diye ders sırasında mesaj atanlar... offf ki ne of. Bir kere bile kızmadım ama akşam başımı yastığa koyunca tüm gün kendimi sıkmaktan başımın ve omuzlarımın ağrısızını hissediyorum.
Sizinkiler benimkilerden betermis Allah sabır versin.Bunu yaptığımda çocuklar adlarını hocam sesimi açın, söz bir daha yapmam falan diye değiştiriyordu. İsim değiştirme butonunu kapattım. Bu sefer whatsapp grubuna yazanlar, bana özelden sesimi açın diye ders sırasında mesaj atanlar... offf ki ne of. Bir kere bile kızmadım ama akşam başımı yastığa koyunca tüm gün kendimi sıkmaktan başımın ve omuzlarımın ağrısızını hissediyorum.
Ben olayın tek taraflı anlatıldıgını bır de ogretmenden dınlenmesı gerektıgını dusunuyorum acıkcası.Ayrıca şaka yaptım demiş evet şaka olsa dahı cok kaba ve asla soylenmemesi gereken bir sey bunda zaten hemfikiriz.Ama benım demeye calıstıgım sey idareye bilgi verılmıs, öğretmenle konusulmus ve işe yaramamıssa bundan sonra yapılacak sey bir ınsanı ısınden etmek degıl gerekıyorsa sube degıstrmek olabılır.Ozel okul yonetımleri zaten gereken sekılde ogretmenı uyarırlarEğer olay doğruysa istediğiniz acıdan bakarsanız bakın öğretmen şimdi bilgisayardan cikip sana kafa atacağım vs diyemez. Tabii kızabilirsin uyarırsın rehber öğretmenler konuşursun çocuğun konuşmasını sağlarsın öğretmen kendi özel konuşur vs. Kızamaz demiyorum ama bu başka bir şey. Olay aynen böyle olduysa savunulacak bir taraf yok. Olmadıysa konu sahibinin boynuna.
Tabii ki olay doğruysa dedim bende. Ve aynen olay 5 aydır bu şekildeyse belki de öğretmen işinden olmasa bile tedavi şartı sunulmali. Insanla olan işler sadece ekmek kapısı olarak görünmemeli işinden etmeyeyim diye bakilmamali eğer o işe uygun değilse işten kendisi çekilmeli hatta kişinin.Ben olayın tek taraflı anlatıldıgını bır de ogretmenden dınlenmesı gerektıgını dusunuyorum acıkcası.Ayrıca şaka yaptım demiş evet şaka olsa dahı cok kaba ve asla soylenmemesi gereken bir sey bunda zaten hemfikiriz.Ama benım demeye calıstıgım sey idareye bilgi verılmıs, öğretmenle konusulmus ve işe yaramamıssa bundan sonra yapılacak sey bir ınsanı ısınden etmek degıl gerekıyorsa sube degıstrmek olabılır.Ozel okul yonetımleri zaten gereken sekılde ogretmenı uyarırlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?