Mesai arkadasım

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.497
63
41
Merhaba iyi Akşamlar herkese ,

Çalıştığım yerde mesai Arkadaşım sürekli hemen hemen hergün işe geç geliyor. Bizim mesai 9 da Başlıyor kız hergün 10-11 arası geliyor. Bahane olarakta Birgün gece zehirlendim hastanede serum yedim , baska Birgün gece dişimin ağrısı tuttu acile gittim , baska Birgün adet oldum belim ağrudı sağlık Ocağına gidip ilaç yazdırdım , baska Birgün annem çok hasta oldu gece onu hastaneye kaldırdık , Birgün bankada işim vardı geciktim vs vs haftada 3 kere bunlardan birini söylüyor. Bana dert olan kısmı o geç kaldığında onun işini de yapmak sorunda kalıyoruz. Arkadas hergün yalan mı söylüyor yüzüne vurmalı mıyım yalan söylediğini veya ne yapmalıyım ?

Uy
Uyanamiyorum dese daha mantıklı bu kadar bahane uydurması garip

Belki doğrudur? Patron sorun yapmıosa siz neden dert ettiniz? Siz onun isini en fazla 1 2 saat yapiosuz.Bunu patronunuz biliodur.O kisinin de dogru soleyip solemedigini biliodur. Bence kendinizi doldurup enerjinizi boşa harcamayın.Yalansa eğer yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış.

Ben meden mesai almadan onun işini yapayım ?

Uyanamadığı için mi gercekten ?
Yalan mı söylüyor acaba yüzüne vursam mı yalan söylediğini
Yüzüne vursan suçlu çıkabilirsin bişey deme ama ben senin işini böyle haftada 3 gün yapmak zorunda değilim diyebilirsin ama eğer ona sende muhtaç olmayacaksan

Ben meden mesai almadan onun işini yapayım ?
Bu konu arkadaşınızla değil patronunuzla ilgili. Patronunuzla konuşun bu konuyu. Arkadaşım yalan söylüyor diye değil ben fazladan iş yapıyorum benim işlerim geri kalıyor vs gibi açıklayın sorununuz neyse. Patronunuz buna gerekli çözümü üretmeli. Arkadaşınızla konuşur, uyarır vs ona kalmış bir durum.

Onun işini yapma, sürekli geç kalınabilecek rahatlıkta bir işse yapılmadan da olur. İşler tıkırında gittiği sürece yöneticiler pek bişey söylemiyor, kız sonuçta senden rica etmemiş. Kıza bileneceğine umursama, orda aksaklık çıkarsa müdür ilgilenir zaten

Onun isini yapmayın, neden yapmiyorsun diyene benim işim değil. Herkes sorumulugunu bilecek. Siz onun isini yapmaya mecbur değilsiniz. Çokta rahatsizsaniz ustunuze durumu izah edin. Hoş bir durum değil. Hiç konusmakla ugrasmayin. İnsanla sırtlarına binecek birini arıyorlar. Disinizi gosterin.

Kız uyuya kalıyorsa. Iyılıkle uyanamıyorsan sabahları arıyım senı gec kalma dıyebılırsın. Sımdı ıdare ederler ama basın derde gırmesın. senın ısını de bız ıdare edıyoruz ama bızde bır yere kadar dersınız. Ufak uyarı olur baktın pıskın ya ısını yapma aksasın yada sorumluna soyle caresıne baksın. Hem sorumluluk hem de helal olmuyo yaptığı davranış.

Bu konuyu direk müdürünüzle konusun, ancak konuyu anlatırken biz arkadaşın işini yapmak zorunda mıyız vs vs değil de hemen hemen haftanın 3 günü arkadaşımız geç kaldığı 10-11 gibi geldiği için onun da işlerini yapmak zorunda kalıyoruz bu da beni çok yıpratıyor ben de kalan diğer günlerde geç kaldığım takdirde aynı şekilde bana da tolerans gösterilmesini istiyorum deyin.Ancak mutlaka ama mutlaka müdürünüzün haberi olsun geç gelmelerinden

Eğer siz onun patronu değilseniz sormanız garip olur.
Mesela sordunuz diyelim sanane sen mi benim ekmeğimi veriyorsun derse siz ne diyeceksiniz (hicbirsey)
Patronunuza söyleyebilirsiniz onun işini yapmak istemediğinizi

Onun isini yapmayın geldiğinde mesai bitimine kadar devam etsin bitirmeye çalışsın yöneticiniz nasıl musade ediyo anlamıyorum en sinir olduğum şeylerden biri bnde m.sorumlusuyum ge c gelen olduğunda kızıyorum bn zamanında geliyorsam herkes gelebilir hanfendi rahat tabi geç gelsede isini yapan var gelip devam ediyo kaldığı yerden ama siz yapmazsanız gelince bitirmek için işleri uğraşacak yorulacak ge c kalmamayida öğrenecek bi zahmet

Okurken arkadaşıniza sinirlendim. Bu ne rahatlıktir anlamadım. Bence yalan söylüyor. Geç kalmayı alışkanlık haline getirmiş belli. Ya uyanamiyor ya da sallana sallana geliyor. Niye onun işini siz yapacaksınız hayir kurumu musunuz (kırk yilda bir olsa neyse).
Bence açıkça konuşup bu durumdan rahatsiz olduğunuzu belirtin. Herkesin özel durumları var siz de işe her gun iyi gitmiyorsunuz. Ama herkes de iş saatlerine dikkat ediyor di mi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…