- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Hayır bekar biriBizimde vardı böyle bir arkadaş bazı insanlar uykusundan bir türlü vazgeçemiyor tabii bigün cidden başına bir olay geldi ozamanda işine son verdiler.Çocuyğu falan varmı arkadaşının ne iliyim belki de bilmediğiniz bir gerekçesi olabilir söyleyemediği.İnsana hatasını farkettirmek için aynısını yapmak gerekişr.Erken gelmiyormuş ama nasıl olcak bilmiyorum.
Bir üst birime söyleyeceğim. Olmazsa da onun işini yapmayacağım sanırım çözüm buSiz sataşma unsuru barındıran yorumları boşverin.
Konunuza dönersek, ben olsam bende sinirlenirdim.
Üstünüzün bu durumdan haberi var mı? Haberi varsa ve göz yumuyorsa bu büyük haksızlık.
Onun işini yapmasanız olmuyor mu?
Ben olsam yapmazdım mesela, işler aksarsada aksasın.
Bu başkasının açığını yok yere kapatmanız demektir.
Bu kapatma sayesinde de "geç gitsem de işler yürüyor" mantığı oluşuyor mesai arkadaşınızda,
aynı mantık yine iş verende de oluşuyor netice itibariyle.
İşler aksamadığı sürece kimsenin konu ile ilgileneceğini de sanmam açıkçası.
Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Direkt mesai arkadaşınızla konuşup yüz göz olmayın zaten.
Ama bir üst birime veya ilgili bir kişiye bildirmekte fayda var sanki.
KesinlikleAynen...
İşler nasıl olsa yürüyo DİE izim veriyorlardır kesin
Alan memnun
Satan memnun
Ama adaletsizlik bu
Olan bizlere oluyor
Mantıklı olan da bu bence.Bir üst birime söyleyeceğim. Olmazsa da onun işini yapmayacağım sanırım çözüm bu
Evet istediği saatte geliyor istediği saatte çıkıyor. Zaten geldiğinde de doğru düzgün iş yapmıyor. O haftada 30 saat çalışırken ben neden 45 saat çalışayımMantıklı olan da bu bence.
Öncelikle bir üst birim ile konuşun, sonrasında gözlemleyin.
Baktınız değişen birşey yok, o zaman yine üst birim ile konuşun "2 kişinin işini bana yaptırmaya kararlıysanız, o zaman iki kişilik maaş vermeniz gerekir" diyerek siz de göz dağı verin derim.
Ben olsam bu alanda hakkımı bırakmazdım kesinlikle, neden o rahat bir şekilde davranma lüksüne sahip olsun, ben de onun açığını kapatayım ki.
Bir de ekstra bir katkısı olmuyorsa bana, saçma gelir.
işte bende bunları yazacaktımBir üst birime söyleyeceğim. Olmazsa da onun işini yapmayacağım sanırım çözüm bu
Ters bşy yazmadım gayet insanca ne yapabilirim yazdım.işte bende bunları yazacaktım
amirinize söyleyin ve MÜMKÜNSE bırakın o işleri
iş ilerlemezse zaten gelmeyip duruyor onun işini de biz yapacaksak gelmediği saatleri kesinti yapın maaş diye bize verin vs diyin
burda insanlara kızıyorsunuz da farkınde değilsiniz sizde ters yazıyorsunuz
Evet pozisyonlar ayrı.
Görev tanımları da ayrı.
Işbölümü denen birşey var. Iş iştir herkes her işi yapar Hesabı yok TR de.
Sizin Yaşadığınız ülkedeki gibi değil
Alışkanlık haline geldiyse geç geliyorsa geç çıksın. Patron kayırıyor mu ?Ben meden mesai almadan onun işini yapayım ?
ben anlamadim is yerinde onun isi bunun isi mi var?
eger pozisyonlar ayni ise, is istir, oradayken yaparsin,
onun isini de yapiyorum diyorsunuz, mesaiye mi kaliyorsunuz? yok orada oldugunuz surede calisiyorsunuz iste.
bence sizi ilgilendirmez, is verenine hesap vermekle sorumlu o kisi.
hem belki baska derdi vardir da boyle gizliyordur, is veren asil sebebi biliyordur, olabilri de.
siz de hic kendinizi bunaltip sikmayin ayrica,
siz bu bahaneleri siralamayip isinizi dogru sekilde yapiyorsaniz,
elinizden geleni yapiyor durustce calisiyorsaniz kendinizle gurur duyun,
birakin millet ne yapiyorsa yapsin.
Onun işini o geç geldiğinde ben yapmak zorunda kalıyorsam kimi ilgilendirir ?
eee bugün ne yaptı geç mi geldi yine?Ters bşy yazmadım gayet insanca ne yapabilirim yazdım.
Senin sorunun değil sanane yazana ne cevap verebilirim ?
2. Paragrafta gördüyseniz zaten bana dert olan kısmı şu diye belirttim.
niye onun işi bunun işi olmasın ki Alys
örneğin bizim ofiste sekreterin işi bellidir önmuhasebedeki görevlinin de
sekreter gelmezse sabah önmuhasebedeki arkadaş telefona faksa da bakar
bunu evet bir gün geç kalınca idare eder de haftada 2-3 olunca onu rahatsız eder
ya da şöyle söyleyeyim benim dışarıda yapacağım iş var 3 tane senin de var iki tane ben sen gelmedim diye senin 2 işini de aldım ofise geri dönüşüm 10 değil 11 oldu benim kendi işlerim de sıkıştı
bunları evet arada olunca hiç gocunmaz yaparsın da sık olunca da rahatsız olunur
konu sahibi mesleğini yazmamış onun işi bunun işi olan çok şey vardır böyle örneklenecek
mesela tezgahtar senin reyonun benim reyonum var sen geç gelince senin reyonunu da ben toplayacaksam ya da gelen müşteri ile ilgileneceksem sıkıntı olur
bir sonraki mesajimda tam dusuncemi daha ayrintili yazdim, bakar misin canim.
ilk orneklerinde senin gibi dusunuyorum.
ancak mesela son ornek bana normal geliyor.
tamam senin tezgah benim tezgah var da, musteri icin bakinca orasi tek bir dukkan, ve ben o dukkanin calisani isem her tezgahtan musteri gozunde sorumluyum,
eger benim mesai saatlerimi degistirmeyecekse iki tezgahi da duzenli tutarim, kendi tezgahimi duzenleyip diger tezgahi daginik birakmayi dogru bulmam.
bir de bunun ozel/devlet karsilastirmasi var.
Bence ozelde patron kimseye fazladan para vermez, ve eger gercekten biri kaytariyorsa bunu illa ki fark eder.
devlette ise, kamunun isini yapiyor olarak gorurum kendimi, ve hani yazilmis ya, ben enayi miyim diye, oyle hissetmem. Aksine kamu isi yaptigim icin daha fazlasini yapmak isterim. Yine ek not duseyim, elbette mesleki tanimim icinde olan ve mesai saatlerim icinde olmak kaydi ile.
herkes birbirinin işini nasıl yapıyo görev tanımlarınız aynı mı? Ben mesela tatile gittiğimde bile kimse benim işimi yapamaz, bankada falan mısınız diycem ama bankada da bu kadar gevşeklik olmaz heraldeMerhaba iyi Akşamlar herkese ,
Çalıştığım yerde mesai Arkadaşım sürekli hemen hemen hergün işe geç geliyor. Bizim mesai 9 da Başlıyor kız hergün 10-11 arası geliyor. Bahane olarakta Birgün gece zehirlendim hastanede serum yedim , baska Birgün gece dişimin ağrısı tuttu acile gittim , baska Birgün adet oldum belim ağrudı sağlık Ocağına gidip ilaç yazdırdım , baska Birgün annem çok hasta oldu gece onu hastaneye kaldırdık , Birgün bankada işim vardı geciktim vs vs haftada 3 kere bunlardan birini söylüyor. Bana dert olan kısmı o geç kaldığında onun işini de yapmak sorunda kalıyoruz. Arkadas hergün yalan mı söylüyor yüzüne vurmalı mıyım yalan söylediğini veya ne yapmalıyım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?