Mesai arkadasım

Hayır bekar biri

Bir üst birime söyleyeceğim. Olmazsa da onun işini yapmayacağım sanırım çözüm bu

Bir üst birime söyleyeceğim. Olmazsa da onun işini yapmayacağım sanırım çözüm bu
Mantıklı olan da bu bence.
Öncelikle bir üst birim ile konuşun, sonrasında gözlemleyin.
Baktınız değişen birşey yok, o zaman yine üst birim ile konuşun "2 kişinin işini bana yaptırmaya kararlıysanız, o zaman iki kişilik maaş vermeniz gerekir" diyerek siz de göz dağı verin derim.
Ben olsam bu alanda hakkımı bırakmazdım kesinlikle, neden o rahat bir şekilde davranma lüksüne sahip olsun, ben de onun açığını kapatayım ki.
Bir de ekstra bir katkısı olmuyorsa bana, saçma gelir.

Evet istediği saatte geliyor istediği saatte çıkıyor. Zaten geldiğinde de doğru düzgün iş yapmıyor. O haftada 30 saat çalışırken ben neden 45 saat çalışayım

işte bende bunları yazacaktım
amirinize söyleyin ve MÜMKÜNSE bırakın o işleri
iş ilerlemezse zaten gelmeyip duruyor onun işini de biz yapacaksak gelmediği saatleri kesinti yapın maaş diye bize verin vs diyin

burda insanlara kızıyorsunuz da farkınde değilsiniz sizde ters yazıyorsunuz

Ters bşy yazmadım gayet insanca ne yapabilirim yazdım.
Senin sorunun değil sanane yazana ne cevap verebilirim ?
2. Paragrafta gördüyseniz zaten bana dert olan kısmı şu diye belirttim.

Evet pozisyonlar ayrı.
Görev tanımları da ayrı.
Işbölümü denen birşey var. Iş iştir herkes her işi yapar Hesabı yok TR de.
Sizin Yaşadığınız ülkedeki gibi değil

yok ben TR de de ayni mantikla calisiyordum,
ama biz proje ekibi olarak calistigimiz icin, ekip elemanlari birbirinin yerine bakabiliyordu,
hatta birbirimizi mudure karsi kollardik da.

atiyorum sen doktorsun arkadasin da doktor, fazla mesai yapmamak kaydi ile onun hastasina da bakarsin,
ben bunu buyutmem, 8.00-17.00 rasi calistigim ve fazla mesai yapmadigim surece.

ama sen doktorsun, sekreter yok diye telefon da bakman gerekiyorsa veyahut,
doktor is arkadasinin hastasina bakacagim diye 18.00 de isten cikman gerekirken 19.00 da cikiyorsan bu sorun olur ve mudurle konusursun.

Bunlar soz konusu degilse bence sizi ilgilendirmez.

Kızın zaten amacı belli kovarlarsa kovsunlar tazminatımı alırım çıkarım diyormuş.Bence siz o arkadaşınızın işlerini yapmayım iki kişilik çalışmak zorunda değilsiniz.

Alıskanlık haline getirmis. 1 gün olsa 2 gün olsa neyse de her hafta da insanın basına bir sey gelmez ki. Sorumsuz biri. Zaten yönetici kişisi sorun yapmıyor, mesaideki arkadaşlar da benim işimi hallediyor deyip kendi işiymiş gibi kafasına göre gelip gidiyor.

Asıl sıkıntı yönetici de gibi. Orayı yöneten buna göz yumuyorsa, o sorumsuz arkadaş da bu işten faydalanır tabii ki :)

Onun işlerini yapmayın. Sorarlarsa onun geç kalmaları benim sorunum değil deyip hakkınızı savunursunuz. Karşılığını almadan boş yere başka kişinin işini yapmak zorunda değil kimse.

niye onun işi bunun işi olmasın ki Alys

örneğin bizim ofiste sekreterin işi bellidir önmuhasebedeki görevlinin de

sekreter gelmezse sabah önmuhasebedeki arkadaş telefona faksa da bakar

bunu evet bir gün geç kalınca idare eder de haftada 2-3 olunca onu rahatsız eder

ya da şöyle söyleyeyim benim dışarıda yapacağım iş var 3 tane senin de var iki tane ben sen gelmedim diye senin 2 işini de aldım ofise geri dönüşüm 10 değil 11 oldu benim kendi işlerim de sıkıştı

bunları evet arada olunca hiç gocunmaz yaparsın da sık olunca da rahatsız olunur

konu sahibi mesleğini yazmamış onun işi bunun işi olan çok şey vardır böyle örneklenecek

mesela tezgahtar senin reyonun benim reyonum var sen geç gelince senin reyonunu da ben toplayacaksam ya da gelen müşteri ile ilgileneceksem sıkıntı olur

Ters bşy yazmadım gayet insanca ne yapabilirim yazdım.
Senin sorunun değil sanane yazana ne cevap verebilirim ?
2. Paragrafta gördüyseniz zaten bana dert olan kısmı şu diye belirttim.
eee bugün ne yaptı geç mi geldi yine?
geciktirmeden konuşun müdürünüzle

bir sonraki mesajimda tam dusuncemi daha ayrintili yazdim, bakar misin canim.

ilk orneklerinde senin gibi dusunuyorum.
ancak mesela son ornek bana normal geliyor.

tamam senin tezgah benim tezgah var da, musteri icin bakinca orasi tek bir dukkan, ve ben o dukkanin calisani isem her tezgahtan musteri gozunde sorumluyum,
eger benim mesai saatlerimi degistirmeyecekse iki tezgahi da duzenli tutarim, kendi tezgahimi duzenleyip diger tezgahi daginik birakmayi dogru bulmam.

bir de bunun ozel/devlet karsilastirmasi var.
Bence ozelde patron kimseye fazladan para vermez, ve eger gercekten biri kaytariyorsa bunu illa ki fark eder.
devlette ise, kamunun isini yapiyor olarak gorurum kendimi, ve hani yazilmis ya, ben enayi miyim diye, oyle hissetmem. Aksine kamu isi yaptigim icin daha fazlasini yapmak isterim. Yine ek not duseyim, elbette mesleki tanimim icinde olan ve mesai saatlerim icinde olmak kaydi ile.

ben sana kendimden örnek vereyim benim dosyam senin dosyan var

benim duruşmam senin duruşman

ben kendi işimi yapıp bir de seninkini yaparsam hem fiziksel hem de beyinsel olarak fazladan yorulurum

benim kapasitem günlük 10 dosya ise zaten daha azı ile çalıştırmaz patron ee bir de senin 10 dosyan da bana kalırsa iki günden sonra pert olurum

ya da işte tezgah kendi tezgahımı topladım eğer zaten iki tezgahı da ben toplayabilecek olsam patron ikinci elemanı almaz ki yani onun işini yapmak bana ekstra yük getirir

evet akşam 6 da yine çıkarım belki ama delice yorulmuş halde

bak şimdi yıl sonu çılgına bağlı çalışıyorum yine aynı saatte çıkıyorum ama eve dayak yemiş gibi gidiyorum 2 ay önce de aynı saatte çıkıp birkaç tık daha insan gibi gidiyordum

Aman ya bırakın napıosa yapsın.Laftan sözden anlamıosun konu sahibi.Burda millet seninle üstün arasında diyor sen millete cemkiriosun.Madem dusuncelerimize saygin yok surekli farkli fikirlere kardi cikiosun ozman konu acmayacaksin.Burda cemkirdigin kadar patronuna cemkirsen belki işin hallolmustu

herkes birbirinin işini nasıl yapıyo görev tanımlarınız aynı mı? Ben mesela tatile gittiğimde bile kimse benim işimi yapamaz, bankada falan mısınız diycem ama bankada da bu kadar gevşeklik olmaz heralde Bence olayı onun işini yapmayarak çözümleyebilirsiniz. Eğer soran olursa da bu x kişisinin işiydi der geçersiniz. Bundan daha kolay bi çözüm yok bence.

Geç gelmesine müsaade eden patronunuzsa işi yapmak istemediğinizi söyleyeceğiniz kişide patronunuz. Kız izin alıyor, böyle bir hak tanınıyor, gerisi onu ilgilendirmez ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…