• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek seçimi hakkında strese girmek

tıp kazandığınızda da iyi bir hayat yaşayacağınızın garantisi yok ki. işsiz kalma ihtimaliniz daha düşük evet ama özellikle cerrahi branşlarda asistanlıkta cidden intiharın eşiğine gelen arkadaşlarım vardı. o çalışma saatini bölünce zaten maaşı da düşük kalıyor ki hiçbir maaş için öyle bir tempoda çalışılmaz bu arada. amerikada pamuk tarlalarındaki köleler daha iyi koşullarda çalışıyor demiştim hala da öyle düşünüyorum.
x meslek garanti, y meslekte çok para var gibi söylemler geride kaldı yapay zeka çağında. yine en okey meslekler el becerisi ile yapılanlar eğer bu bölüm istediğiniz sevdiğiniz bir şey ise insanların söylediklerine kulak asmayın.
hukuk için de aynı şeyler söylenebilir her yer avukat oldu vs. ama etrafımda bu işi yapıp çok iyi kazananlar da var. her durumda iyi ve kötü ihtimaller var. sürekli kötü ihtimali düşünerek ömür geçmez ki. ha ama benim hayalim tıp bu mesleği cidden yapmak istiyorum diyorsanız ayrı konu tabi.
Ben cerrahi istemiyorum ki hedefim hep psikiyatriydi zaten

Benim yegenim de dis hekimligi okuyor. Haberlerin bir cogu,ozellikte x te onume dusuyor

Ailenin durumu nasil? Ilerisi icin kenara para koymakta fayda var.
Bence 5 yil ,dusuk maasi goz onunde bulundur.
Ama bu sadece dis icin gecerli degil. Eger cevren yoksa cogu meslek boyle. Dusuk maasla ise baslar. O sira da hem tecrube edinip, hem de cevre edineceksin
Aynen dil cok onemli bence de. Kibarlik cok onemli.
Genc bir dr a dis tedavisi oldu esim memnun kaldi, ben gittim. Sonra arkadaslara soyleyerek bir cok kisiyi yonlendirmistik.
umitsiz olma, cok mezun olsa da dis bolumu cok onemli. Suan ailecek dis tedavisine ihtiyacimiz var
Ailem sana bi yer açarız diyorlar da o zamana kadar her yer klinik dolu olacak

34 bininci olmuştum o sene, tıp için 25k içinde olmak lazım
Evet zor hatta dus kazanmazsam ileride muhtemelen tercih bile edilmem. Çünkü son kurtuluş dus artık ve ileride onda bile çok fazla uzman olacak
Sıralaman çok yakın. Süreç senin için psikolojik olarak çok yıpratıcı olmayacaksa tekrar deneyebilirsin.

Psikiyatri istiyorum demişsin. Dus’u gözün kesmiyorsa tus’u hiç kesmez baştan söyleyeyim

Son düzenleme:
Türkiye’de şuan 250 bin doktor var ve açılan özel üniversitelerle birlikte her yıl 20.000 yeni doktor adayı kayıt oluyor. 6 sene sonra şimdiki doktor sayısı yüzde 50 artmış olacak ve ülke nüfusu da hızla azalıyor. Yani sen üniversiteye hazırlandın, kazandın mezun oldun, uzmanlık derken doktorluk da garanti iş olmayacak büyük ihtimalle. Onun da ataması kuraya tabi olacak. O sebeple şimdiki mesleğinde en iyi olmaya bak. Belki bir yandan da almanca öğrenip yurtdışı kariyeri deneyebilirsin.

herşey kısmet, etrafını bukadar kafana takma, okulunu bitir sağlık sektöründe hep iş vardır yeterki işini iyi yap, gerekirse klinik açarsın bu konı için erken, bitirince düşünürsün.

Simdi evladim artik her meslek kolu icin ekmek aslanin agzinda, Turk ekonomisi acaip sularda. Her yeni mezun artik cile cekiyor bir sekilde. Bu isi seviyorsan birakma. DUSa hazirlan guzelce, uzmanligin olsun. ben kanal tedavisi uzmanina gittim dunyanin parasini erdim. Biraz uzmanlik yap, biraz junior olarak calis isi kap sonrasinda klinigini acarsin. Yani 25-30 yas arasi cok para kazanan ucretli is artik yok Turkiyede ustune bir de mobbingi, uzun calisma saati vb var ... o yaslari gelecege yatirim olarak dusunmek lazim. Ailenin parasi varmis, az para alsan da sorun degil bence.

Sen kendine sor, bu meslegi yapmak istiyor musun ve el becerin var mi? yani elin hafif mi, en onemi yer orasi oyleyse durma yardir.

Dar bir alanda uzmanlasin, bunun icinde biraz zor sartlara katlanmak gerekebilir. Uluslararasi sertifika programlari/kurslari/kamplari vb vardir muhakkak, pin hole teknigi ogrenmek mesela.. veya yurtdisinda nerelerde egitiminize devam edebilir veya denklik alabilirsiniz arastirin. Ingilizce bilmeyen meslek sahibi olmaz. Yoksa ingilizceniz bunu halledin. AI desteksiz hekimlik de olmaz artik. Teknolojik olarak da donanin. Mahallenizde bir yer acarak degil ama Trnin dort bir yanini arastirip ticari olarak dogru yerde bir klinik acabilir, ortaklik yapabilirsiniz. Yerinizde olsam tum yazlarimi meslege katkisi olacak yurtdisi vb programlarda gecirirdim. Ha ayrica ticari bilgi sagibi olmaniz da lazim. Kdv nedir, vergi nedir, tahakkuk nedir vb.. eger Trde bir gelecek planliyorsaniz.. gibi..gibi... oturup aglamayin yani.. aktif dusunun, aktif olun

Yaşınız çok genç ben denemeniz taraftarıyım. Bir tanıdığımın kızı aynen sizin gibi ikinci sınıftaiken okuduğu bölümü dondurdu ve bir sene çalıştı istediği okulda tıp fakültesini kazandı. Şimdi Aile Hekimi olarak çalışıyor.

Dar bir alanda uzmanlasin, bunun icinde biraz zor sartlara katlanmak gerekebilir. Uluslararasi sertifika programlari/kurslari/kamplari vb vardir muhakkak, pin hole teknigi ogrenmek mesela.. veya yurtdisinda nerelerde egitiminize devam edebilir veya denklik alabilirsiniz arastirin. Ingilizce bilmeyen meslek sahibi olmaz. Yoksa ingilizceniz bunu halledin. AI desteksiz hekimlik de olmaz artik. Teknolojik olarak da donanin. Mahallenizde bir yer acarak degil ama Trnin dort bir yanini arastirip ticari olarak dogru yerde bir klinik acabilir, ortaklik yapabilirsiniz. Yerinizde olsam tum yazlarimi meslege katkisi olacak yurtdisi vb programlarda gecirirdim. Ha ayrica ticari bilgi sagibi olmaniz da lazim. Kdv nedir, vergi nedir, tahakkuk nedir vb.. eger Trde bir gelecek planliyorsaniz.. gibi..gibi... oturup aglamayin yani.. aktif dusunun, aktif olun
Oturup ağlamayın derken?

Sıralaman çok yakın. Süreç senin için psikolojik olarak çok yıpratıcı olmayacaksa tekrar deneyebilirsin.

Psikiyatri istiyorum demişsin. Dus’u gözün kesmiyorsa tus’u hiç kesmez baştan söyleyeyim
Dusu gözüm kesmemesinden değil, dus kazansanız ve uzman olsanız bile ileride iş bulamama gibi bi durum var

Benim kız kardeşim de tıpı bıraktı muhtemelen işletme ya da matematik müh okuyacak o da 20 yaşında. Hem 1. Hem 2. Sınıfta kaldı. Zor bi okulda ve üstün zekalı tanısı da var ama çalışmadı devamsızlık yaptı. Girdi sınava yine bakalım daha çok gençsin. 1 sene dondur okulunu dene

Ama çok fazla mezun olduğunu söylüyorlar
Bu mantıkla dünyada kaç milyar insan var ama bir şekilde yaşıyorlar di mi?

Diş bölümü okuyan işsiz olur diyen asıl büyük İŞSİZdir. Hayatında üniversite yüzü görmemiş insanlar genelde öyle yorum yapıyor.

İnsanların hepsi bir gün dişsiz olursa ancak o zaman işsiz olursun. Dişsizlik= işsizlik.

Yahu her yer okul, hastane dolu. Kaç tanesi iflas ediyor? Sen önce bu kafa yapısından çık , özgüven çok önemli. Bu kafayla hangi bölümü okursan oku başarısız olursun.

Simdi de her yerde klinikler var, bizim mahallede bile 5 tane var ama hepsi dolup tasiyor ... Turkiye devasa bir nufusa sahip, herkese fazlaca hasta dusuyor merak etme.

Gelecek belirsiz haklisin. Benim de iki cocugum var. Ben onlara para bitiktireyim. Onlarda elinden geleni yapsin diye dusunuyorum
Simdi sen de meslegini severek yap ve iyi olmaya calis. Iyiysen illa ki parlayacaksin

Dus a hazırlanırsın. Çocuklarla aran iyiyse o konuda ilerleyebilirsin. İngilizceyi de ihmal etmezsin. Diğer mezunlardan 1 adım ileride oldun mu değerlendirilirsin. Tıp yerine Erasmus sonra dus bence daha mantıklı. Sınav sistemi seneye değişirse asılsız 1 yılın daha gider.

Simdi de her yerde klinikler var, bizim mahallede bile 5 tane var ama hepsi dolup tasiyor ... Turkiye devasa bir nufusa sahip, herkese fazlaca hasta dusuyor merak etme.
Çok korkuyorum emek verip hakkımı alamazsam diye. Hukuk gibi olursa yani

Çok korkuyorum emek verip hakkımı alamazsam diye. Hukuk gibi olursa yani
emek verip nispeten hakkını alan bi tıpçılar var, onlar da ruhlarını veriyorlar artık çalışması ayrı mobbingi ayrı. o dediğinin tek çaresi yurtdışında iyi bir yere kapak atmak.

Back
X