Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Dalida neredesin?İsmin görülüyor,kendin yoksun.......Gurbet,Serap, Ayça sizler neredesiniz?

Son düzenleme:

Son düzenleme:
Şimdi topiğe girdim,ama ofline mışıminternetten çıksam bile 15 dakika rahat beni hala online gösteriyor

Son düzenleme:
Arkadaşlarımızı bende merak ediyorum:18::18::18:2013 senesi bana da iyi gelmediÇevremdeki sevdiğim insanların başına hep birşeyler geldi...kimi manevi,kimi madi,herkesin bir derdi oldu...Rabbim hayır etsin,ne diyim?:18::18:

Sevgi abla,galiba iki gündür menülerini yazmıyorsun
Ayça,nasıl oldun?
Serap,seni merak ediyorum:18:
Gurbet,inşAllah daha iyisin tatlım
Bende birazdan kahvaltımı yapacağım...oğlum uyanmasını bekliyorum,blender çok ses yapıyor yasevgiler

Şimdi topiğe girdim,ama ofline mışıminternetten çıksam bile 15 dakika rahat beni hala online gösteriyor
Belki telefondan girdiğinden dolayıdır....

Evet canım hafta sonu çok yoğundum,cumartesi alışverişe gittim,akşam misafir vardı.Dün akşamda bütün akrabayı talukatımız bizdeydi. Onlar gittikten sonra, bugün büyük oğlum A fyona gitti onun ütüsünü yaptım,valizini hazırladım.Gece ikide yattım,sabah çocuklar okula geç kaldı,uyanamamışım.Dalida bizim yeni listemiz açıklandı,Mevsimlerden yeni listeyi kopyalayıp ,buraya yapıştırabilirmisin.Ben laptop tan nasıl yapıldığını bilmiyorum.Serap hala ortalıkta yok,belki geriden takip eden vardır..Şimdiden teşekkür ederim.
Dünkü menüm:
sabah:
tam buğday ekmeğiyle yapılmış beyaz peynirli domatesli tost
3 tane köz biber
ara:
1 elma
3 ceviz
öğlen:
yeşil çorba
ara:
5sunta bisküvi
1 kupa az sütlü kahve
akşam:
haşlama et
salata

Merhaba Sevgi abla,benim de teknoloji ile aram iyi değil...yine de bir deniyim..Senin tartı günün ne zaman?Rabbim oğluna kavuştursunsana da afiyet olsun

YAVAS YAVAS HIZLANALIM ARTIK...
Metabolizmamizi sasirtmamiz, sarsmamiz, harekete gecirmemiz gerek, bunu da kendimizi de harekete gecirerek, yani fiziksel aktivite yaparak iki katina cikartabiliriz. Unutmayin, burada yaptigimiz hersey, sadece beslenme aliskanligimizi duzenlemek, bildigimiz ama israrla yapmaya devam ettigimiz yanlislari en aza indirmek, bos kalorileri hayatimizdan mumkun olabildigince uzaklastirmak. Hayat elimizde listelerle gezebilecegimiz, surekli kalori hesabi yapacagimiz, habire o diyet senin bu diyet benim dolasacgimiz bir sinif degil. Hic ummadiginiz anda karsiniza cikan yemek onerileri, ikramlar, toplantilar ya da imkansizliklar, zamansizliktan atistirilan sandvicler, ekmek aralari, araya giren seyahatler, kavusmalar, ayriliklar, tanismalar... Yemek icin cok nedenimiz var ve akillica yersek, akillica secmeyi ogrenirsek, hicbir seyden vaz gecmemize gerek kalmayacak. Simdilik biraz disiplin sadece... Ama bunun icin sizin caba gostermeniz gerek, sizin kararli olmaniz, anlamaniz, yorumlamaniz ve kendinize inanmaniz gerek.

6 gunluk bir metabolizma programina basliyoruz. En iyisi adini koyalim, onumuzdeki Pazar gunu 1 ogunde serbest olacaksiniz, istediginiz herseyi normal olcude bir porsiyonla tuketeceksiniz, Pazartesi yeni bir hafta baslayacaksin. Bu hafta metabolizma nasil sarsilacak? Hazir misiniz?
GAMZE ZAYIFLAMAYA BASLIYOR… (24 subat-10 mart)

KAHVALTI

Sekersiz cay (arzu edildigi kadar) veya sekersiz kahve

ve

1,5 dilim ekmek (cavdar veya yulaf ekmegi tercih edilmeli, 1 dilim yaklasik 30-40 gram kadar olmali)

ve

1 dilim az yagli-yagsiz peynir

4-5 adet zeytin (yesil, cizme, kirma, siyah vs degistirerek)

veya

haslanmis, kayisi veya rafadan yumurta (en fazla haftada 3 gun)

Domates, salatalik, maydanoz, yesil biber, roka

(isterseniz omlet yapin)

Veya

1 bardak sutlu kahve ve 4 adet petit beure biskuvi veya 2-3 etimek + 2 tatli kasigi bal veya recel

Veya

Tost ekmegi ile yapilmis, beyaz peynirli 1 adet tost

Ara Ogun (oglen yemeginden iki saat once):

1 fincan sutlu kahve veya 1 fincan cay + 2-3 kuru biskuvi

OGLEN YEMEGI:

1 porsiyon tencere yemegi, yani sebze ve et bir arada pisirilen yemeklerden. ( mesela kiymali karnabahar, etli kis turlusu, kuru patlican yemegi-tarifi bir elin nesi var da bulabilirsiniz, mesela borsh corbasi, o da blog da var, mesela tavuklu bamya, mesela iki dolma, ) Yemeklerde bakliyat olmayacak, her yemek kisi basina 1 yemek kasigi z.yagi ile pisecek. Pilav, borek, pure yok . Illaki sebzenin arasinda et olmasi sart degil, ornegin bol havuclu pirasa da olabilir ama princini cok olculu koymak kaydiyla.

ve

Istendigi kadar salata (yarim kasik z.yagi, istendigi kadar limon, cok az tuz)

Ve

1-1,5 dilim ekmek.

Ikinci ara ogun (aksam yemeginden iki saat once)

yarim adet kirmizi,yarim adet yesil yarim adet sari meyve + iki adet biskui veya 2 ceviz

veya

cay + 1 incecik dilim evde yapilmis kek

veya

1 fincan sutlu kahve

Aksam Yemegi:

EKMEK, MAKARNA, PILAV, BAKLAGILLER, PATATES YOK.

1 porsiyon izgara, haslanmis, veya firinda pismis et. (balik, kirmisi et veya beyaz et)

Ve

Sinirsiz salata ya da haslanmis broccoli, veya pazi, veya hindiba veya ispanak vs. Neyi severseniz, sebzeleri firinda da pisirebilirsiniz dilerseniz. Et icinde en uygun olani o ama nasil kolayiniza geliyorsa ya da nasil caniniz cekiyorsa oyle yapin.

Tercihinizi baliktan yana kullanmanizi oneririm.

Su icmeyi ihmal etmeyin. Tatli yemiyorsunuz, cok caniniz cekerse iki kucuk parca bitter cikolata yiyin. Tatli hakkinizi pazar gunu kullanirsiniz isterseniz. Mutlaka hareket etmeye calisin.

Hicbir seyin fazladan kalan parcasini siz yemeyin, atmayin da. Sarip kaldirin ya da esit olarak bolusturun masadakilerle. Iradenizi zorlayacak besinleri almayin, evinizde bir sure cips, dondurma, gofret pop corn olmasin, ne olacak ki...
(alıntıdır)

Son düzenleme:
herkese merhaba nasılsınız? Sevgi abla Allah kavuştursun oğlunu yolcu etmişsin.

dalida nasılsın? sen neler yapıyosun diyette? günlüğüne bakamadım hiç kusura bakma.

bir kaç gündür bilgisayar çok yavaş bi sorun var ama çözemedim sayfa açılana kadar dakikalar geçiyor.ben de başında bekleyemiyorum kalkıyorum bu seferde şarjı sorunlu diye kendi kendine kapanıyor.şimdi bile zor yazıyorum her an kapanabilir :)

benim gaz sorunu daha yeni geçti sebzeye bayılan ben artık dolapta bile görmek istemiyorum ama mecbur başka türlü de zor.tek yönlü beslenme de olmaz.

yeni liste daha iyi çeşitli olması güzel

bugünkü menüm

sabah 1 dlm ekmek az yağlı beyaz peynir yeşil çay

ara 3 form bisküvi nescafe

öğlen az tavuk göğüs eti 1 enginar 1 dilim ekmek

ara meyve 2 bisküvi

akşam tavuk göğüs enginar

öğlenle akşam aynı olacak biliyorum ama misafirim var ayrıca kendime öğlenkinden farklı yapamadım.bi de enginar vardı bitireyim dedim.

Sevgi ablacığım,inşAllah oldu:26:
Çok teşekkür ederim,Dalidam ellerine sağlık oldu tabii

Sağol canım,Amin.Tekrar geçmiş olsun,gaz için günlük 1 çay kaşığı kimyon al,yada yemeklerin üzerine ek.
Önemli olan diyete ters etki yapacak bir şey yapmaman,bazen bende öğle ve akşam aynı yemeği yiyorum,aksi halde mutfaktan çıkmamamız lazım

Merhaba Ayçacığım,bende iyiyim teşekkür ederimben taylan kümeli'nin listeleri uygulamaya başladım.Her hafta listeler değişiyor...ilk liste beni biraz zorladı ama pes etmiyeceğim

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana,Sevgi ablateşekkür ederim

İyi ki gruptan ayrılmıştım,bi de ayrılmasaydım neler olacaktı bilmiyorumtopiğinizi işgal ettim arkadaşlarsevgiler

Teşekkür ederim canım. Başlayamadım hala, en kısa zamanda başlayacağım inşaallah.
Ben de sizinle birlikte olduğumda mutlu oluyorum Sevgicim..

hoşgeldin canım .geçmiş olsun sana da.senin ilaç iştah da açıyorsa işin daha da zor

kaldığın yerden başlaman daha iyi tabi inşallah moralini bozmadan, azar azar da olsa verirsin.

Teşekkür ederim Ayçacım. Allah' tan iştah açmıyor. İnşaallah canım..

Hoş geldin canımçok teşekkür ederimsanada çok geçmiş olsunher zaman yanındayım(ben gruptan ayrıldım,günlüğüme yazıyorum,ama sizleri takip ediyorum)..Sevgiler..

Teşekkür ederim canım Günlüğüne de uğrayacağım inşaallah. Bi kendime gelsem neler yapacağım neler

Canım benim,insan kendi değerini kendisi belirler,sen çok hassas ,nazik,saygılı,iyiniyetli, sevecen bir kızsın...........

Altına imzamı atıyorum. Çok doğru tespit Sevgicim

sizede bir selam vereyim dedim . nasilsiniz bakalim , öyle görünüyorki cok iyi gidiyorsunuz ve eminimki kilod verdiniz . kutluyorum sizleri:18:

Gurbetçim sen nasılsın, neler oluyor?? İyi misin, eşin, çocukların ?? Sağlığınız yerinde mi?

Tebrik ederim seni, harikasın

Senin için çok sevindim Sevgi abladaha küçük kıyafetlere giyimenin mutluluğu tarif edilmez

Haklısın Dallidacım, sanırım sen de 1 beden küçüldün. 5 kilo verdin ilk tanışmamızdan bu yana öyle değil mi?

Canım benim olumlu düşünelim, olumlu yaşarız :) Sevgiliden gelen her şey hayırlıdır. Boynumuz kıldan ince Allah' a şükürler olsun bu halimizde olduğumuz için.
Amin amin...

Sevgi ablacığım,inşAllah oldu:26:

Ellerine sağlık

Merhaba Kızlar. Arayı uzattım ve merak etmenize neden oldum. Yine özür dileyeceğim, biliyorum daha önce de dilemiş tekrar etmeyecek demiştim. Bu ara ne yazık ki böyle durumları yaşayacağım sanırım. Sağlık sorunlarım var. Size anlatayım:

Bel ağrılarımla doktora gitmiştim. Doktor da klinik muayenede, ağrılarımla tanımlı "bel fıtığı olabilir" demişti. MR tetkiki istedi, ben de MR çektirdim. Tahmin ettiği gibi fıtık var ama hiç de önemsenecek boyutta değilmiş. Asıl önemli sebep belimden itibaren omurganın önce içe, kuyruk sokumunda dışa doğru kaymasıymış. Yani sırtı kavisli bir L gibi. Bu yıllar içinde olan bir şeymiş. 3-5 aylık değilmiş. Ne yazık ki belimde takılmalar, kilitlenmeler ve korkunç ağrılar çekiyorum. Çoğu zamanda yatağımda uzanmayı tercih ediyorum, çünkü salondaki koltuklar yatağım kadar konforlu değil. Şimdi manuel terapi diye bir tedaviye başladım. Bakalım sonuç alabilecek miyim.

Durum böyle kızlar... Haliyle mutfakta saatlerce yeşillik vs. yıkayıp; yemek yapacak dermanım yok. Diyet miyet hikaye oldu. Hareketim kısıtlı. Sadece terapiye giderken yürüdüğüm mesafe ve fizyoterapistin verdiği ev ödevi egzersizler var sabah akşam. Buna da çok şükür, Rabbim tüm şifa bekleyenlere şifa versin inşaallah

Teşekkür ederim canım Günlüğüne de uğrayacağım inşaallah. Bi kendime gelsem neler yapacağım neler

Raabbim şifa versin canım

Altına imzamı atıyorum. Çok doğru tespit Sevgicim

Asıl şanslı olan benim,çünkü sanal ortamda da olsa,sizin gibi değerli arkadaşlara sahip oldum

Haklısın Dallidacım, sanırım sen de 1 beden küçüldün. 5 kilo verdin ilk tanışmamızdan bu yana öyle değil mi?

4 kilo olduSen bana destek çıkmasaydın,yol göstermeseydin,ben bu kadar başarılı olmazdım...ve hala saçma sapan şeylerin peşinde koşup dururdumo zaman da kilo değil,sağlımı kaybederdim:18::18:

Canım benim olumlu düşünelim, olumlu yaşarız :) Sevgiliden gelen her şey hayırlıdır. Boynumuz kıldan ince Allah' a şükürler olsun bu halimizde olduğumuz için.
Amin amin...

Doğru söze nedenir?Amin...Rabbim imtihanımızı kolaylaştırsın...Amin...

Ellerine sağlık [/QUOTE]

Teşekkür ederim canım

Tekrar Allah (c.c)şifa versin Serapcığım,inşAllah bir an önce sağlığına kavuşursunSen zaten beslenme konusunda bilinçlisin,inşAllah en az zararla atlatırsın bu dönemiÖnce iyileş,sonra kaldığın yerden devam edersinSevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…