Selam Kızlarcım...
Misafirlerim erken gitti. Minik bebeği babası özlemiş, işe gitmeden kızını koklayacakmışO yüzden gitmek zorunda kaldılar. Oğlum bu akşam arkadaşlarıyla tiyatroda olacak. Eşimde toplantısı varmış, gecikirim dedi. Kaldım mı bir başıma
Bugün yediklerimi yazayım:
Sabah:
1 bardak su
Kahvaltı:
2 yumurtadan sebzeli omlet
Baharatlı yeşil çay
Öğle:
2 yk. tavuk sote
1 bardak süt
Akşam (saat 15.30):
1 tabak mantı
1 kase salata
1/2 dl. mücver
2 parça kabak tatlısı
Daha yemem herhalde. Acıkırsam süt içerim ya da yoğurt yerim. Aslında fazla yemişim. Karnı biraz insin de egzersizimi yapayım
sizi unutmadım . Oğlum geldi evet . Hakikaten şu aralar cok yoğundum yarında kurstan sonra daha sık girmeye çalışacagım menümü bildireyim :iyi aksamlar canlar, aksamki menümü yazayim. tavuklu salata yedim. dün aksm sdece corba icmistim, ilk etapta yetmisti serapcim , ama ilerleyen saatlerde aciktim , gec saattede yemek istemedim. ama bu aksamki tavuklu salata yeterli geldi. misafirlerini atlatmissin menüne gelince aslinda kalori bakimindan cok degil ama aksam olmasi iyi olmamis . mantiyi öglen yeseymissin. ama misafirler gelince yedin degilmi mecburen aksamdi. olsun ilk günler icin yeterli bir menü. dallidacim hizlandirma haftandada basarilar dilerim. sevgi abla ogluna kavustu, bizleri unuttu, menülerinide paylasamiyor bu aralar oldukca yogundu. hepinizi öpüyorum yrin görüsmek dilegiyle
Merhaba Serap,yine de olçülü yedinafiyet olsun
Akşam yediklerimi:4 yk z.yağlı pırasa,1çb yoğurt...listemde kıymalı sebze yemeğim vardı,ama kıymalı yemek yiyince midem ağrıyor,yiyemedim...
Ara:1çb kefir
Su:2,5 l...su da az oldu...4 l içmem lazım
Yarından itibaren 3 günlük hızlandırma diyeti yapacağım,inşAllah vücudum kilo vermeye devam ederEzgi hanım diyor ki: arada duraklamalar olur,vücudumuz yeni kiloya alışmaya çalışıyormuş...yarın öğlenden sonra eski mahalleye gideceğim,arkadaşım ameliyat olmuş,geçmiş olsune gideceğim inşAllah kaçamak yapmadan geri gelirim
Sevgiler..ve hayırlı geceler
iyi aksamlar canlar, aksamki menümü yazayim. tavuklu salata yedim. dün aksm sdece corba icmistim, ilk etapta yetmisti serapcim , ama ilerleyen saatlerde aciktim , gec saattede yemek istemedim. ama bu aksamki tavuklu salata yeterli geldi. misafirlerini atlatmissin menüne gelince aslinda kalori bakimindan cok degil ama aksam olmasi iyi olmamis . mantiyi öglen yeseymissin. ama misafirler gelince yedin degilmi mecburen aksamdi. olsun ilk günler icin yeterli bir menü. dallidacim hizlandirma haftandada basarilar dilerim. sevgi abla ogluna kavustu, bizleri unuttu, menülerinide paylasamiyor bu aralar oldukca yogundu. hepinizi öpüyorum yrin görüsmek dilegiyle
sizi unutmadım . Oğlum geldi evet . Hakikaten şu aralar cok yoğundum yarında kurstan sonra daha sık girmeye çalışacagım menümü bildireyim :
sabah :
1.5 dilim ekmek
peynir
1 tatlı kaşığı çilek reçeli
ara :
2.5 ceviz
1 elma
öğle :
1 kase yayla çorbası
6 kaşık bamya
ara :
5 adet kepekli bisküvi
akşam :
1 kase sebze çorbası
kıymalı yumurta
3 çatal siron
1 tane kaymaklı lokum ( oğlum ısrar etti o getirmiş :) )
hepinize hayırlı geceler ...
İnanmiyorum hep keske kk da böyle bir topik açılsa diyordum.. Ben Mehtap hanımın sessiz takipcilerindendim 3. Haftada bıraktım ama bir cok kilo verene tanığım.
Ve Mehtap Hanim cok tatlı ve işinde cok iyi bir doktor yazılarının hepsini okumuştum "dunyayı hafifletiyoruz" sloganı ni hatırladıklarından en etkilisi.. Belki yine katılırım aranıza
Bu sefer sessiz değil ama 
Merhaba Selin
Tarif harika, en kısa sürede deneyeceğim
Haklısın canım, çok güzel salatalar bu söylediklerin. Normal de ben de genelde salata çeşitleri ile ağırlıyorum. Ama dediğim gibi bugün gelen misafirlerim için bunlar da uygun değildi( Havuç ve kırmızı biber olabilirdi sadece... Neyse bugünü atlattık böylece
Yılın son karı artık, baharın eli kulağında...
Sadece çorba yetti mi??
Menülerin çok güzel Gurbetçim, afiyet olsun
Akşama salata yiyebilirsin. Üzerine bir parça kırmızı et, tavuk ya da balık olabilir.
Çözüm olduğunu sanmışım canımSafra kesesinde taş olan arkadaş bana gelmeden önce dr. a uğramış. Doktor yoğurt, süt ve peyniri kes demiş. Mantıyı yoğurtsuz yedi garibim. Mücverde de peynir var diye ucundan tadına bakabildi. Kabak tatlısıyla doyurduk kızcağızı...
Salata
Salata
Salata
Allah bağışlasın. Kocaman olmuş minik kızınKontrollü bir şekilde diyetini yapabilirsin sanırım. Kaçırdım mı acaba bahsettin mi bize yaş, boy, kilo ve hedefinden??
İnanmiyorum hep keske kk da böyle bir topik açılsa diyordum.. Ben Mehtap hanımın sessiz takipcilerindendim 3. Haftada bıraktım ama bir cok kilo verene tanığım.
Ve Mehtap Hanim cok tatlı ve işinde cok iyi bir doktor yazılarının hepsini okumuştum "dunyayı hafifletiyoruz" sloganı ni hatırladıklarından en etkilisi.. Belki yine katılırım aranıza
Günaydın Kızlarcım, herkese mutlu bir gün diliyorum
Teşekkür ederim,bende sana iyi bir gün diliyorum
Afiyet olsun.. Kıyma mı dokunuyor?? Neden acaba??
Arkadaşına geçmiş olsun. Kısa zamanda iyileşir inşaallahKaçamak yapmazsın sen, yapmazsın
3 günlük hızlandırma menünü paylaşır mısın? Aslında senin yaptığın diyet kitap olarak var bende. Ama tam mevsim geçişinde hangisine başlayacağımı bilemedim...
Teşekkür ederimgaliba kıyma dokunuyor:18:inşAllah yapmam tabiki paylaşırım ben hennüz kitabını almadım,ama almaya niyetimvar.Ezgi hanım blogunda bütün sorulara cevap verdi,aklımda birşey takıldığımda blogunu okuyorum
Afiyet olsun canım. Asıl sorun o oluyor işte ya bomboş mideyle yatağa gidiyoruz ya da dayanamayıp atıştırıyoruz. Yeteri kadar yemek lazım
Yemek akşam değil canım.Öğleden sonra da ben onu akşam yemeği saydım artık. Saat 15.30 da masaya oturduk.
Ah bu oğlanlar napıcaz bunlarlaBizimki de gidip değişik abur cuburlar alıyor, sonra da o garip ve kalorili şeyleri ağzıma tıkıştırmaya çalışıyor. Afiyet olsun canım....
Siron nedir?
gerçekten,siron nedir?
Merhaba FefilifaMehtap Hanım geçekten çok emek veriyor, sağ olsun. Ben de kaytaranlardanım Ama yine de topikte kalıyorum. Burada kaytarıp ya da farklı diyete geçip yine de liste paylaşan arkadaşlarımız var. İstersen katılabilirsin.
Hoş geldin canım,ben MEhtap Hanımın listesini yapmaya çalışıyorum.6 kg kadar verdim,kendimi fazla kasmadım.İnanmiyorum hep keske kk da böyle bir topik açılsa diyordum.. Ben Mehtap hanımın sessiz takipcilerindendim 3. Haftada bıraktım ama bir cok kilo verene tanığım.
Afiyet olsun canım,oğlunun çok şanşlı olduğunu düşünüyorum,iki tane çok değerli annesi var.Günaydın Kızlarcım, herkese mutlu bir gün diliyorum
Teşekkür ederim canım
Afiyet olsun.. Kıyma mı dokunuyor?? Neden acaba??
Arkadaşına geçmiş olsun. Kısa zamanda iyileşir inşaallahKaçamak yapmazsın sen, yapmazsın
3 günlük hızlandırma menünü paylaşır mısın? Aslında senin yaptığın diyet kitap olarak var bende. Ama tam mevsim geçişinde hangisine başlayacağımı bilemedim...
Afiyet olsun canım. Asıl sorun o oluyor işte ya bomboş mideyle yatağa gidiyoruz ya da dayanamayıp atıştırıyoruz. Yeteri kadar yemek lazım
Yemek akşam değil canım.Öğleden sonra da ben onu akşam yemeği saydım artık. Saat 15.30 da masaya oturduk.
Ah bu oğlanlar napıcaz bunlarlaBizimki de gidip değişik abur cuburlar alıyor, sonra da o garip ve kalorili şeyleri ağzıma tıkıştırmaya çalışıyor. Afiyet olsun canım....
Siron nedir?
Merhaba FefilifaMehtap Hanım geçekten çok emek veriyor, sağ olsun. Ben de kaytaranlardanım Ama yine de topikte kalıyorum. Burada kaytarıp ya da farklı diyete geçip yine de liste paylaşan arkadaşlarımız var. İstersen katılabilirsin.
MAŞALLAH harika gidiyorsun canım...Ben öğlenden sonra giremem,eve dönünce girerim
Şimdi elmalı kefirimi içeceğim,evden çıkmadan önce de yulaflı karışımı yiyeceğim.Okurken menü az gibi geldi,ama oldukça doyurucudurzaten hem yulaf,hem kefir tok tutuyor bu diyeti Ezgi hanım blogunda,yavaş kilo veren bir bayana tavsiye etmiş
Herkese hayırlı cumalar
Gurbet MAŞALLAH çok iyi gidiyorsun, bu defa başaracaksın.herkese selam , hayirli cumalar arkadaslar.
ilk önce kendimi tebrik ediyorum. dün yaptigim pizzadan hic yemedim, artani bugün sabah kahvaltisinda isitmistim cocuklar ve esim yediler ve bitti. cok sükür agzima sürmeden bitirdim. kahvaltida nemi yedim.
Bir dilim tambugday ekmegi üzerine bir ince dilim kasar ve onun üstünede 3 dilim domates koyup yedim, yaninda bir haslanmis yumurta ve 3 yesil zeytin , bir tatli kasigi kadarda tahinlipekmez( BUGÜN REGL OLDUM IDARE EDIN ARTIK) seker ihtiyacini birden kesince sabahlari yedigim tahinli pekmez kendimi iyi hissettiriyor.
Öglen, gene tavuklu salata ve ayran
Ara , iki kasik yogurt icine bir kasik kadar yaban mersini ve bir kücük armut dograyip yerim.
Aksam, gene bilmiyorum ama muhtemelen special k yerim.
ARKADASLAR AKSAMLARI BIRAZ AZ YIYORUM AMA SU SON § KILOYU HIZLICA ATMAK ISTIYORUM ÜZERIMDEN.
Diger haftaya corbam ve sebze yemegim olacak insallah. reglim bitince bir bakayim bu sekilde kac kilo vermisim ona göre devam edecegim.
Hoş geldin canım,ben MEhtap Hanımın listesini yapmaya çalışıyorum.6 kg kadar verdim,kendimi fazla kasmadım.
Afiyet olsun canım,oğlunun çok şanşlı olduğunu düşünüyorum,iki tane çok değerli annesi var.
MAŞALLAH harika gidiyorsun canım...
Gurbet MAŞALLAH çok iyi gidiyorsun, bu defa başaracaksın.
SİRON:
GİRESUN YÖRESİNE AİT BİR YEMEK:
Elde yapılan yufkalar pişirilir(ben hazır yufkayla yaptım)Rulo şeklinde sarılır1,5cm boyunda kesilir,dik olarak tepsiye döşenir.H,ç bir şey ilave etmeden fırında pembeleştirilir.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür,sade olursa terayağ,biber dökülür,Ben kıyma ve soğanı kavurup üzerine döktüm,çok lezzetli oluyor.
Ayça neredesin?
sevil girmiyorsun,İNŞALLAH kötü bir şey yoktur.
Selin ALLAH YAVRULARINI BAĞIŞLASIN VE HAYIRLI ÖMÜR VERSİN.
günaydın,
Tam bahsetmedim aslında 29 yaşındayım. 168 boyum var 68 kiloyum. Normal kilom 66-68 arasıydı hep. Mehtap hanımla dikkat etmeye başladım. Doğum kilolarımdan 5 kiloyu vermeyi başardım. Hazır dikkat etmeye başlamışken biraz daha vermek isyiorum bi 65 göreyim dimii.
Bu arada iki kızım var biri 4 biri 1 yaşında :)
İlk doğumdan sonra diyetisyenle kilo vermiştim ikincide koşturmaca da artınca gerek kalmadı çok şükür
Yine cevaplarım mesajların içinde karıştı
Üç günlükhızlandırma diyetimi yazıyorum:
1.gün:ana öğünlerde:çilekli,yulaflı süt(1 su bardağı süt,4 yemek kaşığı yulaf,çilek)
ara öğünlerde:elmalı kefir(1 su bardağı kefir,1 elma,1 çay kaşığı tarçın blenderden geçirip içiyorum)
2.gün:ana öğünlerde 1 yumurta(gerçeği miktarını yazmıyordu...)
ara öğünlerde: elmalı kefir
3.gün:ana öğünlerde sebzeli çorba
ara öğünlerde:elmalı kefir
Ben öğlenden sonra giremem,eve dönünce girerim
Şimdi elmalı kefirimi içeceğim,evden çıkmadan önce de yulaflı karışımı yiyeceğim.Okurken menü az gibi geldi,ama oldukça doyurucudurzaten hem yulaf,hem kefir tok tutuyor bu diyeti Ezgi hanım blogunda,yavaş kilo veren bir bayana tavsiye etmiş
Herkese hayırlı cumalar
Hoş geldin canım,ben MEhtap Hanımın listesini yapmaya çalışıyorum.6 kg kadar verdim,kendimi fazla kasmadım.
Afiyet olsun canım,oğlunun çok şanşlı olduğunu düşünüyorum,iki tane çok değerli annesi var.
MAŞALLAH harika gidiyorsun canım...
Gurbet MAŞALLAH çok iyi gidiyorsun, bu defa başaracaksın.
SİRON:
GİRESUN YÖRESİNE AİT BİR YEMEK:
Elde yapılan yufkalar pişirilir(ben hazır yufkayla yaptım)Rulo şeklinde sarılır1,5cm boyunda kesilir,dik olarak tepsiye döşenir.H,ç bir şey ilave etmeden fırında pembeleştirilir.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür,sade olursa terayağ,biber dökülür,Ben kıyma ve soğanı kavurup üzerine döktüm,çok lezzetli oluyor.
Ayça neredesin?
sevil girmiyorsun,İNŞALLAH kötü bir şey yoktur.
Selin ALLAH YAVRULARINI BAĞIŞLASIN VE HAYIRLI ÖMÜR VERSİN.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?