• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mezhep farklılığı

tv olarak bilmiyorum ama internetten tabiki baktım.ama hepsi farklı ve benim birebir izlediğimde farklı. nasıl sünnilerde de herkes aynı şekilde yapmıyosa ibadetlerini sizinki de öyle aslında.bilmeyen biri bunun ayrımına nasıl varabilir? arkadaşlarım var diye bahsettim mesela onlar bile bilmiyorlar.büyükşehirlerde bi yozlaşma durumu da söz konusu büyüzden artık sadece aleviler ama ibadetlerini yapmazlar.

mune konuyu kapatmalıııııııııı

eşini çocuğunu seviyorsunda kimse sana mezhep değiştir demiyorki yamanı bağlayıp kadınların içinde otur
ayrıca davet vermek ne demek çok yadırgadım seni

beni neden yadırgıyosun onlar tüm bu organizasyona davet diyolar. eğer yazılanları okusaydın boşuna ahkam kestiğini anlardın.bana otur izle veya dinle demiyolar.

1-öncelikle üzülme burda hatalı olan eşinin ailesi sen sormuşsun geleneklerini göreneklerini 5 senedir anlatmayanlar onlar dimi.
2-ayrıca Alevilik bir mezhep değildir. 4 tane mezhep içinde Alevilik yoktur.
3-kimse seni cem yapman için zorlayamaz bu zamana kadar böyle bir zorlama yokken neden bu tarz tavır takındılar anlayamadım
4-Hz. Ali şu an hayatta olsaydı eminim çok üzülürdü ve hala üzülüyordur. çünkü o ne cem yapardı ne aleviyim diyenlerin yaptığı başka bir davranışı yapardı. o ramazan günlerinde orucunu tutardı namazını camide kılar ve kıldırırdı çünkü Hz. Ali imam dı peygamberimize en yakın kişiydi hem kardeşi hem damadıydı. Peygamberimizin anne ve babası öldükten sonra peygamberimiz Hz. Alinin ailesiyle yaşamaya başladı o kardeş gibi büyüdüler.

o nedenle kendini üzme kendini suçlu hissetme yanlış içinde olanların yaptığı şeyleri çok kafana takma...

Çok iyi bilen arkadaşım. Sana şu hatırlatmayı yapayım Cami diye bir kavram yoktu. Hz.Muhammed zamanında Mescit vardı ki o zamanın işleviyle şu andaki Cem evinin işlevi aynıdır. Mescitlerde eğitim verilir, açlar doyurulur, ibadet yapılırdı. Kim olursa olsun senin ibadetleri sorgulama hakkına sahip değilsin. Senin gibi cahil ve bağnaz insanlar sayesinde Irak ve Suriyede çıkan mezhep (ibadet farklılığı) savaşları ve Türkiyede Maraş,Çorum,Sivas, katliamlarına yol açmıştır. Allah'la kul arasına kim girebilir. Bugün Allah'ın adını anıp adam öldüren insanlar var. Aşın bunları artık.

benim yakın arkadaşlarımın çoğu alevidir.özellikle seçmiyorum tamamen tesadüf:) hepsini de çok severim. ilgilenip yorum yazdığınız için de çok teşekkür ederim.
her konu için aslında bu durum geçerli: 'elalem ne der' ne derse dedin biz elalem için mi yaşıyoruz? hayır? ama elalem ne der diye diye benim evliliğimi bu hale geliyo. elalem mi çözecek bu durumu acaba..

Bunu eşinize uygun bir dille anlatmalısınız ama eşiniz de babasını kıramadığından size biraz emrivaki yapıyo sanırım. Aslında olduğunuzdan daha fazla anlayış göstermeyi deneseniz belki de olur. Sonuçta sizden kötü birşey istemiyolarki :) Yani kayınvalidenizle ya da annenizle konuşabileceğiniz şikayey edebileceğiniz boyutta bir olay değil bu. Bence bir daha deneyin. Eğer cemde bulunmak sizi memnun etmezse o zaman bir daha yapmayacağınızı uygun bir dille eşinize anlatırsınız :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

beni neden yadırgıyosun onlar tüm bu organizasyona davet diyolar. eğer yazılanları okusaydın boşuna ahkam kestiğini anlardın.bana otur izle veya dinle demiyolar.

organizasyon davet hiç inandırıcı gelmedi yazılarını okudum
ahkam kesmek te ne çok ayıp ben böyle bişey yapmadım
sen şuan mezhep karalaması yapıyorsun
ne yap diyorlar diyorlar söylesene cem nasıl yapılıyor ki onlarda sana yap diyor

alevilik islami bir inanıştır her ne kadar değilmiş gibi göstermeye çalışanlar olsa da cem yapmak derken konu sahibi sanki farklı birşey yapılıyormuş gibi algı yaratmış
semah dönen gençler var konu sahibiyle alakası yok yazmasını takıp onları seyredecek hepsi bu çok mu bişey istenmiş kendisinden ben çok ayıpladım

bende seni ayıpladım.konu hakkında çok bilgi sahibi olmadığımı başta yazdım ve bildiğim kadarıyla anlattım.ama tabi yazılanı anlamak kapasite ister.ben burda derdimi paylaşmak için konu başlığı açmışım.okumayıp saçma sapan yorumlar yapmayın lütfen.

alevilik islami bir inanıştır her ne kadar değilmiş gibi göstermeye çalışanlar olsa da cem yapmak derken konu sahibi sanki farklı birşey yapılıyormuş gibi algı yaratmış
semah dönen gençler var konu sahibiyle alakası yok yazmasını takıp onları seyredecek hepsi bu çok mu bişey istenmiş kendisinden ben çok ayıpladım

bende seni ayıpladım.konu hakkında çok bilgi sahibi olmadığımı başta yazdım ve bildiğim kadarıyla anlattım.ama tabi yazılanı anlamak kapasite ister.ben burda derdimi paylaşmak için konu başlığı açmışım.okumayıp saçma sapan yorumlar yapmayın lütfen.

neden kapatılsın ki ben var olan bi durumdan bahsettim.yazdığım da gayet doğru.sen bence benim bağlığıma hiç dahil olma lütfen!

doğru söylediğim içinmi kocanada böyle konuşuyorsan adam az bile yapıyor

Baskı yapması çok saçma.
Onlara namaz kılın,ramazanda oruç tutun deseniz yapmadıklarını bırakmazlar...

ay çok haklısın evet diyip seni poh pohlasaydım iyiy di değilmiii :20::20::20::20:

organizasyon davet hiç inandırıcı gelmedi yazılarını okudum
ahkam kesmek te ne çok ayıp ben böyle bişey yapmadım
sen şuan mezhep karalaması yapıyorsun
ne yap diyorlar diyorlar söylesene cem nasıl yapılıyor ki onlarda sana yap diyor

ben sana bişey ispatlamak zorunda değilim.okuma yazman varsa merak ediyosan baştan sora oku ya da sus

cem nasıl oluyorki sırf kültür öğrenmek için bile gidilebilinir ne var bunda allah seni biliyor yani orada birşeylere tapmıyorsun ya....evet zor bi evlilik eğer evlendiysen bunların üstesinden geleceksin bi şekilde...eşine empati yapmasını söyleyebilirsin....

böle yaparak eline ne geçiyo bilmem ama senin seviyene düşüp cevap vermicem.

ben sana ne diyeyim kiii

ARKADAŞLAR ALEVİLİK CEM KONU SAHİBİNİN ANLATTIĞI GİBİ BİRŞEY DEĞİL ALLAH BİR PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMET[SAV) ONUN DAMADI HZ. ALİ DİR
TÜM ALEVİLERİN CEM YAPMA ŞEKLİ AYNIDIR.

ben sana ne diyeyim kiii

ARKADAŞLAR ALEVİLİK CEM KONU SAHİBİNİN ANLATTIĞI GİBİ BİRŞEY DEĞİL ALLAH BİR PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMET[SAV) ONUN DAMADI HZ. ALİ DİR
TÜM ALEVİLERİN CEM YAPMA ŞEKLİ AYNIDIR.

hayır değil işte aç izle internetten!internetten izlediğim ve bizzat izlediğim de farklı. üstelik ben alevilik ile ilgili bişey anlatmadım şöyledir böyledir diye sadece şunu yazdım:büyükşehirlerde yaşayanaların birçoğu aleviliklerini saklamak için yozlaşmışlardır aksini kimse idda edemez. kaldı ki bi sürü örnek var.bu yazdığım gerçekler, kötülemek değil. senin algı ayarlarında sorun var.

Sizi nasıl cem yapmaya zorladılar o terimi anlamadım zaten. Cemi sanırım kayınbaban niyetiyle gerçekleşiyor. Orada alevilerin gerçekleştirdiği ibadete cem denir. Cemde dedeler bu yol hakkında bilgi verir. Cemde bulunan bütün bireylerden birbirleriyle helallik almaları istenir. Küs olan insanlar var ise onlar barıştırılır. Allah- Muhammed- Ali üzerine bağlama eşliğinde deyişler çalınır, semahlar dönülür. Cem'e gelen insanların kendilerinde getirdiği lokmalar dağıtılır, Cem sahibinin kurbanı varsa yemek olarak hazırlanıp, insalar doyurulur. Burda sizi neye zorluyorlar onu anlamadım. Birşey yapmanıza gerek yok, Aleviliği tanımak istiyorsanız orda bulunup izlemeniz yeterli.

tamöam o zaman eğer böyleyse sorun nerde...git ye iç kültürü öğren...ben meraklıyımdır farklı kültürlere keske beni davet eden olsa sadece birkez şenliklerine katılmıştık ailecek....hAKSIZ MIYIM...:44:

Çok iyi bilen arkadaşım. Sana şu hatırlatmayı yapayım Cami diye bir kavram yoktu. Hz.Muhammed zamanında Mescit vardı ki o zamanın işleviyle şu andaki Cem evinin işlevi aynıdır. Mescitlerde eğitim verilir, açlar doyurulur, ibadet yapılırdı. Kim olursa olsun senin ibadetleri sorgulama hakkına sahip değilsin. Senin gibi cahil ve bağnaz insanlar sayesinde Irak ve Suriyede çıkan mezhep (ibadet farklılığı) savaşları ve Türkiyede Maraş,Çorum,Sivas, katliamlarına yol açmıştır. Allah'la kul arasına kim girebilir. Bugün Allah'ın adını anıp adam öldüren insanlar var. Aşın bunları artık.

pardon ama burda herkes bir şey yazıyor siz niye bana taktınız bu kadar burda bir şey paylaşılıyorsa herkes istediğini söylemekte özgürdür. ben alevi arkadaşların yazılarını alıntılayıp saçma sapan konuşuyorsunuz yok böyle şeyler cem de ne desem haklısınız çünkü kimse kimsenin inançlarına karışamaz ben kendimce doğrularımı yazdım çünkü sizlerde kendinizce doğrularınızı yaşıyorsunuz.

bu arada okullarda din kültürü dersi kaldırılsın ya da alevi öğrenciler dersten muaf tutulsun diye bas bas bağırırlarken neden bir alevi çıkıp bizde Müslümanız din dersi görmeli çocuklarımız diye bir açıklama yapmadı. oysaki din derslerinde Hz.Alinin hayatı kerbela olayı vs herşey öğretiliyor bence yazılanlarla söylenenlerle tavırlarla çelişmeyin...

Back
X