• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mezhep farklılığı

hayır değil işte aç izle internetten!internetten izlediğim ve bizzat izlediğim de farklı. üstelik ben alevilik ile ilgili bişey anlatmadım şöyledir böyledir diye sadece şunu yazdım:büyükşehirlerde yaşayanaların birçoğu aleviliklerini saklamak için yozlaşmışlardır aksini kimse idda edemez. kaldı ki bi sürü örnek var.bu yazdığım gerçekler, kötülemek değil. senin algı ayarlarında sorun var.

yozlaşmak mı sünnilerde yok yani daracık kotun üstüne başı örtmek modernlik mi git bak hangi alevi hasetten muska yapar ?
daha terbiyemin müsade etmediğim bir çok şey
ben ALEVİYİM senden daha iyi bilirim yozlaşma olduğu için mi her semtte en az 2 tane cem evi var devletten ödenek alınmadan yapılan?
bu nedenle mi cem evleri her perşembe ve cumartesi pazar kendi içlerinde topladıkları paralarla yüzlerce insanı alevi sünni kürt v.s ayrımı yapmadan doyuruyor? neyse sen boş ver algı meselesi dediğin gibi birde seviye olayı

tamöam o zaman eğer böyleyse sorun nerde...git ye iç kültürü öğren...ben meraklıyımdır farklı kültürlere keske beni davet eden olsa sadece birkez şenliklerine katılmıştık ailecek....hAKSIZ MIYIM...:44:

ben daha önce yazdım ben o ortamda bulundum izledim ancak benden sadece izlememi değil uygulamamı istediler diye yazdım. sen merak ettiğin için izlemişsin ama istemediğin bi şeyi sana sorla yaptırmak isteseler hoşuna gider mi?

Son düzenleme:
ben sana bişey ispatlamak zorunda değilim.okuma yazman varsa merak ediyosan baştan sora oku ya da sus

psidia kullanıcısına ait kullanıcı resmi (Avatar) psidia psidia isimli üye çevrimiçidir (Online)
Papatya

Giriş tarihi
Jul 2012
derdin ne

neden benim konumu provake ediyosun anlamadım.benim söylediğim alebviler için kötü bir söz mü var hayır? derdin ne?git başkasıyla uğraş. ha bu arada davet diyolar işte DAVET DAVET!

konu sahibinin ederi bu kadar

ben daha önce yazdım ben o ortamda bulundum izledim ancak benden sadece izlememi değil uygulamamı istediler diye yazdım. sen merak ettiğin için izlemişsin ama istemediğin bi şeyi sana sorla yaptırmak isteseler hoşuna gider mi?

CANIM NE UYGULamanı istiyorlar ANLATIRMISIN...ben ark dediğine göre yazdım...bence bu konudan boşanılmaz sonuçta iyi anlaşıyormuşsunuz

yozlaşmak mı sünnilerde yok yani daracık kotun üstüne başı örtmek modernlik mi git bak hangi alevi hasetten muska yapar ?
daha terbiyemin müsade etmediğim bir çok şey
ben ALEVİYİM senden daha iyi bilirim yozlaşma olduğu için mi her semtte en az 2 tane cem evi var devletten ödenek alınmadan yapılan?
bu nedenle mi cem evleri her perşembe ve cumartesi pazar kendi içlerinde topladıkları paralarla yüzlerce insanı alevi sünni kürt v.s ayrımı yapmadan doyuruyor? neyse sen boş ver algı meselesi dediğin gibi birde seviye olayı

senin sünniler için yazdığın şeylere katılıyorum sünnilerin hepsi nasıl mükemmel değilse sizlerde öyleiniz bütün aleviler dört dörtlük ibadetlerini yerine getiriyor haklısın.sen çevrene dön bak biraz sen sadece tv gördüklerinden insanlardan duyduklarından ibaretsin yani kulaktan dolma şeyler konuşuyosun.tabiki ibadetlerini yapsınlar.ödeneklerini de alsınlar tabiki yozlaşlasınlar ama malesef bahsettiklerim gerçek.sen sanki oh iyiki böyle olmuş yozlaşsınlar vs demişim gibi konuşuyosun.işte seviye doğru bak seviyene inerek anlatmak lazım sanırım.

CANIM NE UYGULamanı istiyorlar ANLATIRMISIN...ben ark dediğine göre yazdım...bence bu konudan boşanılmaz sonuçta iyi anlaşıyormuşsunuz

ya konunun detayı için yazmadım bana şöle yaptırıyolar böle yaptırıyolar değil yani olay benim istemediğim bişeyi zorla yaptırmaya çalışamları.eşimle anlaşıyoruz ama bu konu devreye gidince arada kalıyo bende burda yazarak paylaşmak istedim.

psidia kullanıcısına ait kullanıcı resmi (Avatar) psidia psidia isimli üye çevrimiçidir (Online)
Papatya

Giriş tarihi
Jul 2012
derdin ne

neden benim konumu provake ediyosun anlamadım.benim söylediğim alebviler için kötü bir söz mü var hayır? derdin ne?git başkasıyla uğraş. ha bu arada davet diyolar işte DAVET DAVET!

konu sahibinin ederi bu kadar

aksi bişeeey yazmışmıyım? konumu provake etme diye uğraşıyorum.ama sülük gibi yapıştın insan istenmediği yerde neden durur ki?

senin sünniler için yazdığın şeylere katılıyorum sünnilerin hepsi nasıl mükemmel değilse sizlerde öyleiniz bütün aleviler dört dörtlük ibadetlerini yerine getiriyor haklısın.sen çevrene dön bak biraz sen sadece tv gördüklerinden insanlardan duyduklarından ibaretsin yani kulaktan dolma şeyler konuşuyosun.tabiki ibadetlerini yapsınlar.ödeneklerini de alsınlar tabiki yozlaşlasınlar ama malesef bahsettiklerim gerçek.sen sanki oh iyiki böyle olmuş yozlaşsınlar vs demişim gibi konuşuyosun.işte seviye doğru bak seviyene inerek anlatmak lazım sanırım.

ne kadar de eminsin kulaktan dolma bilgiler ha :52:
bir defa cem e gitmekle bilgin oldun sen :52:
sen tv de bile izlememişsin sayıyorsun saçma saçma :52:
ne dediğini bir de sen bilsen ALLAH ALLAH :52::52::52::52:

Seviyeden bahsetmicem anlamazsın sen

malesef konuyu seviyesi düşük kapasitesiz arkadaşımız pamuk27 tartışmaya dönüştürdüğü için konuyu kapatıyorum

ya konunun detayı için yazmadım bana şöle yaptırıyolar böle yaptırıyolar değil yani olay benim istemediğim bişeyi zorla yaptırmaya çalışamları.eşimle anlaşıyoruz ama bu konu devreye gidince arada kalıyo bende burda yazarak paylaşmak istedim.

o zaman şöyle yazıp son vereyim....tabiki zorla birşey yaptırmaya kimsenin hakkı yok fakat senin inancını zedeleyecek birşey yoksa eşinin hatırına katlanabilirsin mesela... yok eğer varsa eşinle bir geceni ayırıp bir kez ve uzun uzadıya konuşabilir ondan empati yapmasını isteyebilirsin....boşanmayı düşünme bence evlilik kolay değil...kolay da kurulmuyor çözülebilir bence....allah yardımcın olsun

alevilik islami bir inanıştır her ne kadar değilmiş gibi göstermeye çalışanlar olsa da cem yapmak derken konu sahibi sanki farklı birşey yapılıyormuş gibi algı yaratmış
semah dönen gençler var konu sahibiyle alakası yok yazmasını takıp onları seyredecek hepsi bu çok mu bişey istenmiş kendisinden ben çok ayıpladım

Abdestini al yazmanı tak akşam teraviye gidelim ne dersin. Çok şeymi istedim. Kimi kandırıyorsunuz ya. Zorla yapıldıktan sonra ne anlamı var.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

pardon ama burda herkes bir şey yazıyor siz niye bana taktınız bu kadar burda bir şey paylaşılıyorsa herkes istediğini söylemekte özgürdür. ben alevi arkadaşların yazılarını alıntılayıp saçma sapan konuşuyorsunuz yok böyle şeyler cem de ne desem haklısınız çünkü kimse kimsenin inançlarına karışamaz ben kendimce doğrularımı yazdım çünkü sizlerde kendinizce doğrularınızı yaşıyorsunuz.

bu arada okullarda din kültürü dersi kaldırılsın ya da alevi öğrenciler dersten muaf tutulsun diye bas bas bağırırlarken neden bir alevi çıkıp bizde Müslümanız din dersi görmeli çocuklarımız diye bir açıklama yapmadı. oysaki din derslerinde Hz.Alinin hayatı kerbela olayı vs herşey öğretiliyor bence yazılanlarla söylenenlerle tavırlarla çelişmeyin...

Arkadaşım bizim din dersleri kaldırılsın diye neden bas bas bağırdığımızı sen anlayamamışsın ben açıklayayım. Okullarda okutulan din dersleri islamiyeti değil sünniliği anlatır ve bizim inançlarımıza ters olan şeyleri bize empoze etmeye çalışırlar. Biz uyum sağlayamadığımız içinde okullarda dışlanırız (hocanın not kırması gibi ). Biz bu tarz öğretilen sünniliği dayatan din dersine karşıyız. İslamiyet=sünnilik değildir! Kimsenin çeliştiği yok. Siz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz sadece.

Abdestini al yazmanı tak akşam teraviye gidelim ne dersin. Çok şeymi istedim. Kimi kandırıyorsunuz ya. Zorla yapıldıktan sonra ne anlamı var.

gidelim canım problem yok ben kuran kursuna gittim camiye de giderim O EZAN Kİ verdiği huzur tarifi yok
ayrıca en yakın arkadaşım sünni ve kapalı konu bu değil sadece farklı lanse ediliyor

Bu arada bilmeyen ve alevi kültürüne kötü gözle bakan arkadaşlar için belirtmek istiyorum ki biz de cem evine giderken abdestimizi alıyoruz, uzun eteğimizi giyiyoruz ve başımızı örtüyoruz.

Arkadaşım bizim din dersleri kaldırılsın diye neden bas bas bağırdığımızı sen anlayamamışsın ben açıklayayım. Okullarda okutulan din dersleri islamiyeti değil sünniliği anlatır ve bizim inançlarımıza ters olan şeyleri bize empoze etmeye çalışırlar. Biz uyum sağlayamadığımız içinde okullarda dışlanırız (hocanın not kırması gibi ). Biz bu tarz öğretilen sünniliği dayatan din dersine karşıyız. İslamiyet=sünnilik değildir! Kimsenin çeliştiği yok. Siz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz sadece.

Sünniliği öğretiyorlarsa keşke bende din dersine girmseydim çünkü ben hanifiyim sünni değilim.

gidelim canım problem yok ben kuran kursuna gittim camiye de giderim O EZAN Kİ verdiği huzur tarifi yok
ayrıca en yakın arkadaşım sünni ve kapalı konu bu değil sadece farklı lanse ediliyor

Ne için olursa olsun istenmedikten sonra ne anlamı var. Allahı kandırmak mümkünmü. Konu sahibi farklı lanse edecek olsa alevi biriyle evlenmezdi. Eşini kabul etmiş dolayısı ile aleviliğide. Sonradan zorla bişeyler yaptırılması saçma. İnanmadığı birşeyi yapsa nolur diye birşey olamaz. Ozaman yapmasın nolur.

Ne için olursa olsun istenmedikten sonra ne anlamı var. Allahı kandırmak mümkünmü. Konu sahibi farklı lanse edecek olsa alevi biriyle evlenmezdi. Eşini kabul etmiş dolayısı ile aleviliğide. Sonradan zorla bişeyler yaptırılması saçma. İnanmadığı birşeyi yapsa nolur diye birşey olamaz. Ozaman yapmasın nolur.

bence kimse konu sahibine zorla bişey yaptırmıyor onun bu tür ayrımcı davranışları olayı buraya getirmiş
5 yıl sonramı çıkmış bu problem hayret bence o ayrılmayı düşünüyor bunlar bahane ayrıca kimse kimseniz mezhebi ve inanışı hakkında böyle seviyesizce konuşma hakkına sahip değil

Back
X