Milletin Kayinbabasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pasif değilim konuşuyorum sadece eşimin bahsettiği milleti arıyorum içinizde var mi diye

Ben tek çocuğum. Bekarken aldığım bir evim var, bir kısmını ben kredi ile ödedim peşinat ve üzerine bir miktar parayı ailem ödedi. Diğer mülklere gelince onlar yaşıyorlarken bunun konuşulması saçma. Böyle bir talebim olmaz zaten Allah gecinden versin vefat ettiklerinde benim olacaklar. Eşimin bu konu üzerinde herhangi bir yorumu veya talebi olmadı bugüne dek. Örneğin şunu satar şunu yaparız gibi

Kendi ailesine baksın o. Kendi ailesi ne yapmış da sizin ailenizden bekliyor. Bu erkekler de son dönemlerde iyice yüzsüz, arsız oldular. O alsın, bu versin biz yaşayalım. Kendileri yetemediğinden herhalde başkalarının mallarına göz dikiyorlar. Nerde eski adam gibi adamlar

Babamın bir tane evi var şu an anneme birşey olsa 4 kardeşe bölünecek yani babamdan ve annemden ev dahilinde birşey yok bizde.

Kayınpederim ev döşedi bize sadece bize değil eltime de zamanında yapmış çünkü onlarda öyle aynı binada oturunca ev yapıyorlar çok şükür kiramızda yok 7 senedir oturuyoruz.

Eşim bu arada çalıştı çabaladı altınları verdim ne varsa 3 daireli ev aldık 2 sene önce kirası geliyor her ay daha ne isteyim ki.

Biz evlendikten 3 ay sonra vefat etti Kayınpederim kanserden evimin avizesine kadar ben değil o beğenip aldı baştan sorun etmiştim böyle şeyleri ama zaten daha sonra değiştircem eskiyince kendi istediğimi alırım.

Yani yıllar geçtikçe daha olgun düşünüyorsun ama eşiniz sürekli kıyaslama yaparsa hem kendini hemde sizi boşa huzursuz edecek.

Eşinize bişey vermek zorunda değil. Gitsin babasından istesin adama bak ya dilenci gibi. Bize yokmu bize yokmu... Yok aç gözlü diyin.

Bariz kiskancliktan ne dedigini bilmiyor dengesiz ..
babaniz kardesinizle calisiyor birlikte calisip cabaliyor emek veriyorlar yoruluyorlar tabiki en dogal hakkidir kardesinizin araba ev hakki..
eminim babanizda sizi dusunecektir zamani geldiginde hos ama olmasada cani sagolsun..
esiniz boyle beklenti icine girmesi hos degill sende ona de senin ailen olmeden mal mulk mu dagitiyor dersin..(Allah gecinden versinde ) o zaman oda ailesinden istesin ..bakalim ne diyecekler..

Eşimin ailesinin maddi durumu oldukça iyi ve hiç ihtiyacımız olmamasına rağmen bize her zaman destek olurlar özellikle de ellerine toplu para geçtiğinde üç çocuklarına eşit pay verirler.
Oğlumuzun doğum gününde, bayramlarda hatrı sayılır miktarda harçlığı verilir,
memlekette değilsek bankadan gönderirler.

Benim annem, babam ikisi de emekli
orta halli insanlar.
Bize faydaları da yok, zararları da.
Zaman zaman ihtiyaç halinde kardeşim de
ben de destek oluruz aileme.

Bu konular bizim evimizde gündem olmaz, kimse kimsenin parasına, malına göz dikmez, yorum yapmaz, verilene teşekkür eder minnet duyarız, verilmeyeni istemeyiz.

Annemler şu anda oturdukları evlerini alırken erkek kardeşim bekardı, hem peşinata
hem taksitlere destek oldu.
Geçen annem 'biz ölürsek memleketteki ev ortak ama oturduğumuz evin üçte ikisi kardeşinin kızım' dedi.
Allah sizi başımızdan eksik etmesin anne, kardeşimin çok emeği var bu evde,
ilerde bu ev onundur dedim kapattım.
Kardeşim benim kıymetlim onunla üçte bir,
üçte iki hesabına mı gireceğim?
Üstelik onun katkısını bile bile.
Eşimin böyle bir konuda söz hakkı olamaz.
Benim de onun ailesinin maddiyatına yorum yapıp karışmaya hakkım yok.
Herkes kendi işine baksın.
Eşiniz kusura bakmayın ama açgözlü ve hadsiz.

Sen esinin agzini kapatmayi bilsen senin ailene laf soyleyemez. Ne hakla bunu soyleyebiliyor arsiz sey kendi ailesi ne yapiyormus sizin icin? Agzinin payını verip sonsuza kadar susturmaniz gerekir siz konusturuyorsunuz aciklama yapmaniza gerek yok baban isterse kizina da oglunada yapar damada laf mi düşer

Eşinize hiçbir açıklama yapmadan hak benim ister alırım ister almam demelisiniz...konuyu kapatıyorum bir daha açarsan arar babamı hakkımı eve dönmekte kullanacağım diyin...mühendis olmuş ama eş olmayı öğrenememiş adam...

Mirası geçtim kimin önce öleceğine karar vermiş beyefendi
Azrailden bilgi falan mı almış acaba?
Kendisi babandan önce ölürse ne olacakmış?
Bence eşine de ki " boşver mirası falan, biz babamdan önce ölürsek "

Esiniz haksiz,ustelik terbiyesiz ,demek ki ailen fakir olsa istemeyecekti seni ,
Bozun direkt kendisini senin baban ne yapti borctan baska elalemin kayinpederleri geline ev altin yapiyor ben ne gordum diyin ,
Benkm kardesim babamla calisiyor,babama bisi olursa hicbirsey almiyacam diyin konuyu kapatin,
Miras beklentin olmasin ,sifir gibi dusun kendi ailen gibi ,en azindan borc kslmayacak diyin canini yakin

Sizin eşiniz daha geçen gün kardeşinizden hoşlanmadığı için bayramda ailenize gelmek istemediğini söylemiyor muydu size?
Yanlış hatırlamıyorum değil mi o konuyu açan sizdiniz.
Tek bir şey sorucam da hanımefendi çok aradınız mı bu adamı Allah aşkına. Nerden tutsan elinde kalıyor insanın resmen.

Son düzenleme:
Benim babam vefat edeli cok oluyor da. Ama hayatdayken birisi miras konusu acana "Yaşayan adamın mirası yok!" diye yerle bir ederim. Babaları gömmeyi kolay sanıyorlar. Ne haddine babam veya abim hakkında yorum yapmayı. Esimin babasının parasına karışmam haddim değil. Isterim ki uzun yaşasın. İstiyorsa bütün parasını diğer çocuklarına versin
Umrumda degil. Esimin de kimsenin parasında gözü yok. Gözü tok insanlarız. Esiniz çalışsın da ne b* alacaksa kend alsın

Senin eşinle kardeşinin geçen bi konusu daha vardı, eşin kardeşinle ve hatta kendi ailesi dahil birçok kişiyle görüşmek istemiyordu. Senin eşin geçimsiz, fitneci ve hatta bana göre kötü bi insan. Mühendisliğine mi aldandın bu adamın bilmiyorum ama bana göre elle tutulur hiçbir yanı yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…