Canim içini tutma..Merhaba arkadaşlar;
Benim de sorunları kendi içimde biriktirip biriktirip sonra büyük bir güçle haykırma ve zarar verme gibi bir huyum var. Bu durum genetik. Senede bir bana geliyolar
Dün akşam herşey normal devam ediyordu. Kız uyumamakta ve ağlamakta diretince bir anda gözüm döndü. Hemen eşime verdim kızı, çünkü yüzüme bakınca korkabilirdi.
İçimde biriken enerjiyi ev işine harcadım. Bulaşık mak boşalttım, çarşafları çırpıp makineye attım. Evi süpürüp sildim. Toz aldım. Ama bunları yaparken eşyalardan çıkardım hıncımı. İşallah beyaz eşyaları bozmamışımdır.
hay ağzına sağlıkbiz anneler mükemmelliğe oynuyoruz.
Ama ben artık öyle bir şey yapmıyorum.
Madem çocuğa bağırma diyorlar o zaman diğer işlerimden ödün vereceğim.
Veririm o zaman.
Çamaşırlar zaten hep olduğu yerde. çıkartılır bırakılır. "benim oyum yıkanmamış, buyum nerde" sorularına "çamaşır sepeti boş ben sepettekileri yıkadım" diye cevap veriyorum.
bir sepeti bulmak bu kadar zor olmamalı.
yemek seçiyor sebze yapamıyorum. düdüklü aldım zamandan tasarruf diye, korkuyormuş. bana alma düdüklü demişti. ben de aldım.
aldım diye, "yemem düdüklüde" diyor bana inat olsun diye.
o zaman ben de ona yemek yapmaz oldum. yapıyoruz kendimize göre yiyoruz. hatta bazen komple dışarda yiyoruz.
anlamsız surat asmaları saymıyorum. "misafir gelecek evi toplamamız lazım" diyor, "boşver" diyorum "çocuklu kadınım ben" uğraşamam. bakıyorum o topluyor sonrasında.
demem o ki, sen her şeye yetişme. sadece çocuğa odaklan. onun yemeğini yap. geri kalan aç kalmaz merak etme. ütün acilse ütünü yap gerisini bırak.
süpürgen acilse süpürge yap gerisini bırak.
kendini yıpratıyorsun, sonuç değişen bir şey yok.
benim demişliğim varSeni çok iyi anlıyorum ayrıca senin enerjini düşürenlerle otur konuş
eşim bana şurası pis dicek az ye hizmetçi tut derim.
hem çalış çocuk bak ev temizle vay vayy :)
huhhuuuuuuuwya ben yetişemiyorum bir şeylere diye, sinirlerim alt üst geziyordum.
bağırıyorum diye "ya canım sen de yoruluyorsun, bu sebeple sinirlerin bozuluyor. bırak birlikte yaparız takma kafana" diyecekleri yerdeeeeeee "sen hastasın doktora git, madem bağırmana engel olamıyorsun" diye laf çakıyorlar.
Öyle miiii......
Şimdi her şey kusursuz dostum. hiçbir şeye yetişmeye zorlamıyorum kendimi.
kimse için antidepresan kullanamam. gitsinler kendileri BEYİN AÇICI içsinler.
ya ben yetişemiyorum bir şeylere diye, sinirlerim alt üst geziyordum.
bağırıyorum diye "ya canım sen de yoruluyorsun, bu sebeple sinirlerin bozuluyor. bırak birlikte yaparız takma kafana" diyecekleri yerdeeeeeee "sen hastasın doktora git, madem bağırmana engel olamıyorsun" diye laf çakıyorlar.
Öyle miiii......
Tamam canim teşekkür ederim sonra siteyi de inceledim bende 3-4 yaşına kadar yatsın istiyorum ya çok büyük ya çok küçük bu anne yanları kafam karıştı ölçe ölçe karar vericez artık60 a 120 canım evet biraz yer kaplar eğer ki yerin yoksa.
benim demişliğim var
Kucağımızda tuğla taşıyoruz. Biz taşımaya devam ettikçe bir tuğla, bir tuğla daha üzerine konuluyor. İş ortamında da, ev ortamında da aynı durum var maalesef. Yemek seçmez mesela ama şurayı süpür, burayı temizle, lavabo her zaman temiz olsun. Arada dayıyor işleri. Geçenlerde elin değmişken şunu da halleder misin diyince, gururuna dokundubunların hepsi kendimize fazla yüklenmemizden kaynaklanıyor.yapabildiğin kadar.olduğuğu kadar.hiçbirşey senden önemli değil.sen sağlıklı olacanki evine çocuğuna iyi anne olasın.aynı şekilde eşinde.
gücünün bittiği yerde bırak tabak yerinde kalsın ,yatak dağınık dursun.salla gitsin.kimse mükemmel değil.kimsenin evide mükemmel değil.
Evet... Günün sonunda teşekkür ederim lafını da asla duymuyorsun. Sonuçta görevin yapacaksınbiz anneler mükemmelliğe oynuyoruz.
Ama ben artık öyle bir şey yapmıyorum.
Madem çocuğa bağırma diyorlar o zaman diğer işlerimden ödün vereceğim.
Veririm o zaman.
Çamaşırlar zaten hep olduğu yerde. çıkartılır bırakılır. "benim oyum yıkanmamış, buyum nerde" sorularına "çamaşır sepeti boş ben sepettekileri yıkadım" diye cevap veriyorum.
bir sepeti bulmak bu kadar zor olmamalı.
yemek seçiyor sebze yapamıyorum. düdüklü aldım zamandan tasarruf diye, korkuyormuş. bana alma düdüklü demişti. ben de aldım.
aldım diye, "yemem düdüklüde" diyor bana inat olsun diye.
o zaman ben de ona yemek yapmaz oldum. yapıyoruz kendimize göre yiyoruz. hatta bazen komple dışarda yiyoruz.
anlamsız surat asmaları saymıyorum. "misafir gelecek evi toplamamız lazım" diyor, "boşver" diyorum "çocuklu kadınım ben" uğraşamam. bakıyorum o topluyor sonrasında.
demem o ki, sen her şeye yetişme. sadece çocuğa odaklan. onun yemeğini yap. geri kalan aç kalmaz merak etme. ütün acilse ütünü yap gerisini bırak.
süpürgen acilse süpürge yap gerisini bırak.
kendini yıpratıyorsun, sonuç değişen bir şey yok.
Eskiden günlük yazardım. Şimdi o da kalmadı. Tuttuklarım içimde patlıyor işte.Canim içini tutma..
tuttuğunda gerçekten patlama noktasina getiriyorsun.
ben içimi kendi kendime konuşarak atiyorum rahatsizlik mi nedir bilmiyorumkime anlatacam..
agzimdan kelimeleri atıyorum...
lan migi hiç içini tutma boşalt balon balığı gibi olucaksin yakında dedim.
valla o kötü düşünceler beni fena hal atiyor
stresten en iyi çözüm temizlik.. bişeyler yapma çabasindayim.
dün sabahtan akşama dek temizlikle uğraştim.
görümcem kahveye çagirdi kahve içerken o sirada eşim geldi..
kızım hiç beni tutmadi. uyaninca illa halasini arıyor.
Harikasın. Galiba benim de almam gereken çok yol var :)eski beni hatırladım zamanla değişimimi.iki sene önce kriz geçirmiştim.sonra sonra fark ettim dünyayı kendime yük etmişim.geçen kış gözümde canlandı.koştur koştur yemek yap.etrafı toparla.iki bebeyle ilgilenememe yemek yetiştireceğim diye..buraları keşfedince dur dedim kendime durrr.azcık nefeslen.önce içinde minimalleş.önce kendini hafiflet.önce beynini temizle.önce bedenine ağır gelen işleri yavaşça yere bırak.zamana böl.olmuyorsa eşine pasla.dahada iyi olacağım inanıyorum
Futbol büyük bir stres atıcı bizim evde... Keşke azcık anlasam da tv karşısına geçip haykırıp atsam sinirimi ben deya ben yetişemiyorum bir şeylere diye, sinirlerim alt üst geziyordum.
Öyle miiii......
Kucağımızda tuğla taşıyoruz. Biz taşımaya devam ettikçe bir tuğla, bir tuğla daha üzerine konuluyor. İş ortamında da, ev ortamında da aynı durum var maalesef. Yemek seçmez mesela ama şurayı süpür, burayı temizle, lavabo her zaman temiz olsun. Arada dayıyor işleri. Geçenlerde elin değmişken şunu da halleder misin diyince, gururuna dokundu
Bazen 2. çocuk düşünelim mi diyor. Onun yerinde olsam ben de düşünürüm zatenTam bdv konusu oldu bu durum ya. Teşekkür ederim derdime ortak olduğunuz için.
Evet canım. Bunu nasıl yapabileceğimi bir düşüneceğim. :)Sen o tuğlaları at gitsin. Hafifle bir sıfırla kendini :)
Öncelikleri belirle önce sonrası canın isterse olur
Erkeklerin bu pozitifliği bazen sinir bozucu olabiliyorHepimizin sorunu bu yaBir ara terden ve salyadan sırılsıklam olmuş pijamalarımla sokağa çıkıp bağıra bağıra koşasım geldi. Sakinleştikten sonra da "kızımız çok uslu, ben yemek seçmiyorum extra bir şey talep etmiyorum. Biraz fazla kuruntu yapıyorsun" diyor. Valla bayılacaktım
nazar değdirdik.İplerim kargo yüzünden gelemiyormuş başka firmadan alacağım.
nazar değdirdik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?