özel değilse eşininin çalışmaya engel bir durumumu vardı migigünaydin.
akşam işten gelince yapılacak
perde yıkamak asmak..
üç perde yıkacak.
ev süpürencek.
eşim yarin işe girecek hayırlısıyla
benim için başka bi dönem başliyor.:)
( konu açmişimben nerede yanlış yapıyorum diye..
büyük tepki aldim..
ama eşime fazla üsteleyemedim.
aile baskısı çok sıkmıştı beni. eşin iş bulmuyor..
annemin en tepki verdiği elalemin kocasi yatmiyor eve bakiyor demesiydi.. agzini açtim yumdum.. çok sinirlenmişim
rahatsizdi..özel değilse eşininin çalışmaya engel bir durumumu vardı migi
Canım benim kuzu 9 aylık oldu.Anka nasıl keseceksin gece emzirmesini? Ben de bu hafta halletmek istiyorum bu işi. Kitapta ne diyor?
Detaylı yazdığın için çok teşekkür ederim. Ben de bu gece başlayacağım bakalım.Canım benim kuzu 9 aylık oldu.
Kitap uyku eğitimi kitabı olduğu için bebek ilk nasıl uyuduysa gece uyandığı zaman aynı şekilde uykuya dalmak ister diyor. Bu yüzden ilk olarak emerek uyumasına izin vermeyin diyor. Bir de gece gerçekten acıktığı için emmek istediğini düşünüyorsanız 24:00 gibi rüya öğünü verin diyor. Çocuk kendiliğinden uyanmadan sen emzireceksin ya da mama vereceksin. Sonra uyandığı sıralarda mümkünse anne dışında birisi tekrar uyutmaya çalışacak. Anneyi gördüğü için emmek aklına gelebilir diyor. Eğer bu mümkün değilse önce şşşş pat yöntemiyle pış pış yapacaksın. Sakinleşmezse kucağına alacaksın biraz. Az su verebilirsin. Bu şekilde anlatıyor kitapta.
Ben dün ne yaptım. Akşam bütün çabalarıma rağmen uyutamadığım için mecburen emzirdim. Zaten çok yorulduğu için hemen uyudu.saat 22:00 gibiydi. 24:00 de kendisi uyanmadan biberonla mama verdim 90 ml. yatırdım. Biraz uğraştırdı ağzını açmakbiberona da alışık olmayınca zor oldu.
Sonra 3:00 gibi kalktı. Aslında akşamdan anlaşmıştık eşim bakacaktı ama eşim bunu hatırlayıp uyanana kadar uykusu açılacak diye mecburen ben kalktım. Biraz şşşş pat yaptım uyumadı. Sonra su verdim baya susamış 1 çay bardağı su içti uyudu. Tabii yanımda uyudu o sırada ama şu an amacım gece emzirmeyi bırakmak zaten. Sonra 6:30 da uyandı. Artık acıktığını düşündüm emzirdim.
Düne kadar normalde sabaha kadar emiyordu. Ben alışkanlık yaptığı için emdiğini düşünüyordum ama dün 24:00 de mama içtiği için sanırım böyle uyudu. Açlıktan emiyormuş kuzum.
Kolay gelsin canım inşallah çabuk alışırlar. Uykusuzluk gün içerisinde çok zorluyor gerçekten. Ben yıllardır ilk kez bu kadar uyudum sanırım. Sabah yürüyüşe çıktım mesela 10 bin adım geldim.Detaylı yazdığın için çok teşekkür ederim. Ben de bu gece başlayacağım bakalım.
Ben de çok perişanım uykusuzluktan. Büyüğün de okul açılacak. Gözümü kararttım bakalım:)Kolay gelsin canım inşallah çabuk alışırlar. Uykusuzluk gün içerisinde çok zorluyor gerçekten. Ben yıllardır ilk kez bu kadar uyudum sanırım. Sabah yürüyüşe çıktım mesela 10 bin adım geldim.
aksam erken yattim sabah dörtte güne basladim dün baya yorulmusum söyle kiii..
bodruma indim ve epeyce bir düzenleme yaptim, iki poset kiyafet ve bir cuval ayakkabiyi giygi bagisina attik
kizimin bebek ucagi ve gemisini internnetten bedavaya verdim, bedava olunca hemen gelip aliyorlar
mama sandalyesi bodruma indi ve internete satisi koyuldu, karsiliginda para isteyince o kadar da hizli elden cikmiyor malesef
cocuklarin kücük ayakkabilarini yikadim satisi icin ikinci el magazaya ugrayacagim, almadiklarini da artik cevremde kim isterse ona verecegim, ayni sekilde kislik kiyafetleri de ayirdim yikadim onlar da satilacak satilmayanlar elden cikacak
hala daha isim cok, o degilde bodruma ondirdigim kiyafetler bana göz kirpti giyesim geldi cikarip onlari da giyerim galiab üc bes senede bir sikildiklarimi indiriyorum sonra bir daha giymek istiyorum
Çok sevindim bütün hayatınız düzene girer artık, hayırlı olsungünaydin.
akşam işten gelince yapılacak
perde yıkamak asmak..
üç perde yıkacak.
ev süpürencek.
eşim yarin işe girecek hayırlısıyla
benim için başka bi dönem başliyor.:)
( konu açmişimben nerede yanlış yapıyorum diye..
büyük tepki aldim..
ama eşime fazla üsteleyemedim.
aile baskısı çok sıkmıştı beni. eşin iş bulmuyor..
annemin en tepki verdiği elalemin kocasi yatmiyor eve bakiyor demesiydi.. agzini açtim yumdum.. çok sinirlenmişim
ben tamamlama aşamasindayimkızlar çocuğu 2017 doğumlu olup tuvalet eğitimini tamamlayan varmı.
ya ben bir haftada halledemedim şimdi kv evde devam ediyor.dün kaç saat tutmuş çişini.çok bekletiyor.sonra birden akıveriyorben tamamlama aşamasindayim
çişegitim tamam da büyük wc egitim tamam degil. :/
wc eğitimi kv ve görümcem veriyor. büyük wc için uğraşiyolar.ya ben bir haftada halledemedim şimdi kv evde devam ediyor.dün kaç saat tutmuş çişini.çok bekletiyor.sonra birden akıveriyor
gece bez bağlıyormusunwc eğitimi kv ve görümcem veriyor. büyük wc için uğraşiyolar.
evet bağlıyorum.gece bez bağlıyormusun
kızlar çocuğu 2017 doğumlu olup tuvalet eğitimini tamamlayan varmı.
Benim oglum 2016 doğumlu ama 25 aylıkken öğrendi tuvaleti. 2 hafta felan sürdü gece hic bağlamadım ben disari çıkarken de bağlamadım. Gunduz hep yaptı çişini don felan kalmiyodu hickızlar çocuğu 2017 doğumlu olup tuvalet eğitimini tamamlayan varmı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?