Dediklerine katılıyorum
meyve,ekmek bulaşıklık baharatlar olsun hep ortalıkta benimde
kullanıp kaldırsam günde 3-4 kez lazım olan şeyler.
mutfağı sade olanlardan fikir almak lazım.

Dediklerine katılıyorum
meyve,ekmek bulaşıklık baharatlar olsun hep ortalıkta benimde
kullanıp kaldırsam günde 3-4 kez lazım olan şeyler.
mutfağı sade olanlardan fikir almak lazım.
Ben günde 6-7 kere ketıl kullanıyorum ama mutfak topluysa hemen dolaba kaldırıyorum. Mutfak dağınıksa o da duruyor
Bulaşıklık dümdüz benim boşaltınca tezgah altına kaldırıyorum. Ekmek ekmeklikte. Baharatlar ocağın üzerindeki dolapta. Benim de bıçaklarım tezgah üstünde. Çekmeceden çocuklar alıyor tezgaha yetişemiyorlar şimdilik diye oraya koydum. Çöp var bir de gözüme batan ama sürekli balkona çıkmas zor oluyor diye mecbur duruyor.

Bir de mutfağın ortasında derin dondurucu var benim.
Halısını masasını değiştiresim var 10 yıl oldular ama kiracı olunca erteliyoruz sürekli.

Ben yüzeylerin boş olmasını faydalı buluyorum. Depolama alanı olarak değil de çalışma alanı olarak görüyorum.

Tost makinem alt dolapta duruyor. Alıp ekmek ısıtıyor veya tost yapıyorum, işim bitince yerine kaldırıyorum. Çıkarıp kaldırmak 5-10 sn anca vakit alıyordur. Ama tezgahın üzerinde kaldığında hem yer kaplıyor hem de ister istemez su ve yağ sıçrıyor üzerine.

Elde bulaşık genelde yıkamıyorum. Yıkadığımda tezgaha temiz bir mutfak havlusu seriyorum, sonra kurulayıp yerine kaldırıyorum.

Kahve makinesi de tost makinesinin olduğu dolapta. Çay, kahve ise üst dolapta. Kahvemi pişirip eşyaları dolaplara kaldırmam da çok kısa sürüyor.

Sık kullandığınız eşyaları alt raflara, nadir kullandığınız eşyaları ise ulaşılması daha zor raflara yerleştirerek tezgahı boş olarak kullanmayı bir denemenizi tavsiye ederim.

Birde benim mutfağım eski olduğundan depolama alanım az
açık raflarım var
orada seker çay kavanozum
tost mak yumurta mak duruyor
diğer açık raflarda baharatlar ve bardaklar var
yağlık ocak yanında aslında dolapta duruyordu kızım kapakları açmaya başlayınca tezgaha almıştım.
Mutfak tasarlarken bunlarıda düşünmek gerekiyor
soğan patatesi koyacak yerde lazım.

Bende mümkün olduğunca dolaplarda tutuyorum; mesela meyveler buz dolabında duruyor, denedim ortada olursa hem çabuk bozuluyor hemde ben ortaya getirmezsem kimse eline alıp zaten yemiyor.

Baharatlıklarım aslında 3 takım ve tezgah üstünde ama renklerden ya da çok dolu olmamasından dolayı göze batmamış. İlla ki yemek yaparken lazım ve elimin altındalar.

Bulaşık sepeti kullanmıyorum, onun yerine elecda gibi bi havluya koyup hemen kurulayıp kaldırıyorum aksi halde mutfak hep dağınık oluyo sanki. Zaten yıkanan bi tencere tepsi vs var genelde hep bulaşık makinesi kullanıyorum.

Ekmekliğim yok, ekmeği de buzdolabında muhafaza ediyorum zaten çok aşırı ekmekte tüketmiyoruz. Genelde tost ekmeği vs oluyo onlarda buz dolabında.

Salça dışarıda mı duruyo senin? Ben onu da buzdolabında muhafaza ediyorum. Çayım kahvem hep kavanozlarda ve pirinç nohut vs ile birlikte bi dolaptılar.

Bulaşık deterjanı ve çamaşır suyu hemen lavobonun altındaki dolapta, aslında çok kullanıyorum ama ortalıkta durması pek hoşuma gitmediğinden işim bitince kaldırıyorum hemen onu da.

Bi düzen aslında, bi bırakırsan ucunu her şey ortada kalıyor. Ama aldığını kaldırır ve güzel yerlere koyarsan almak / kaldırmak zoruna gitmiyor insanın.

Mesela evimizde çok çay içilmiyor bizim, çay makinemi kaldırsam iyi olur hem ferahlar hemde boşuna tozlanmamış olur ortalıkta. Ama ona önce uygun bi dolap ayarlamam lazım. Kettlem mesela renk tarz olarak pek uygun değil mutfağıma ama elimin altında olsun diye kaldıramadım yine yer kalmamasından. @Phoenix_32 senin gibi işim bitince kaldırsam ne güzel olur. Tost makinesi ısınıyor onu işim bitince kaldıramam sanırım o yüzden mecburen yerinde durmalı.

Mutfakta bazı eşyalarım çift benim, şimdilik elden çıkaramadım, diğer eve yarısı gidince dolaplar boşalacak inşallah. O zaman ortalığı biraz daha ferahlatmayı becerebilirim sanırım.

Ortalık ferah olunca mutfak temizliği işi gözümde büyümüyor benim, yoksa hepsi toz hepsi temizlenecek dokunasım gelmiyor

Bir de mutfağın ortasında derin dondurucu var benim.
Halısını masasını değiştiresim var 10 yıl oldular ama kiracı olunca erteliyoruz sürekli.

Kiradayken eşyalar çok zarar görüyor.
2 kez ev değiştirdik 3. kendi evimize geçtik ama yinede çok zordu
tül halı uymuyor eksik geliyor.
mobilyalar da öyle.

Ya kızım küçükken benim de herşeyim üstlere kalktığından darmadumandım, o da ayrı bi etmen mesela. Dolabın çok olması da hem avantaj hem dezavantaj. Dolap çok olunca bu sefer aldığını koyuyorsun sonra içinden çıkamıyorsun. Ama yine de dolap süper bişi.

Kiradayken eşyalar çok zarar görüyor.
2 kez ev değiştirdik 3. kendi evimize geçtik ama yinede çok zordu
tül halı uymuyor eksik geliyor.
mobilyalar da öyle.
Aynen. Bir de kendi evim olurda sıfırdan tertemiz alırım diyorum ama kendi evimizin olması da zor daha kenarda birikmiş yok hiç. 4 çocukla zor birikir artık.

Dolap iyidir candır :)

Kızlar size bişey soracağım
İnternetten kitap almıştım. PTT kargo ile göndermişler. Adreste daire numarasını yazmayı unutmuşum. Şimdi adres yetersiz teslim edilemedi diye not düşmüşler. Bu adresi nasıl düzeltebilirim ki telefona cevap veren yok.

Ptt de belli bir süre bekletiliyor diye biliyorum, sordun mu

Offf tamamen tersiyim burdaki mutfakları görünce gözlerime inanamadım zaten ben tezgahta göremezsem kahve makinemi falan kafayı yerim o kadar. Her mutfağa girdiğimde tezgah üzerinde mutlaka görmek istediklerim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…