Maşallah canım çok şey halletmişsin kısa zamanda :)
-evinin bahçeli olması harika onu söyleyeyim öncelikle +
-işine yakın olması da öyle +
-eşin ailesiyle alırsa kredisiz mi alacak siz alırsanız nasıl olacak peki çok zorlayacak mı sizi?
-kv ile yakın oturma her zaman - :))
aynen bence de oraya taşınmayın canım. ama yatırım olarak size daha karlı olacağını düşünüyorsanız alın alınmış alınmıştır :))Diğer evi alırsak şuan ki evi satıp köydeki koyunları da satıp alacağız.
Ben evi satmazsam koyunlar satılacak ve kv ortak alacak.
yine diğer evi kiraya vereceğiz oturmasakta.
kv yakın olmak ilerde problem çıkarır eminim ki
sürekli birlikte olmak sıkar beni dün dedim eşime
binayı sadece biz alırsak onlara başka ev bulabiliriz.
aynen bence de oraya taşınmayın canım. ama yatırım olarak size daha karlı olacağını düşünüyorsanız alın alınmış alınmıştır :))
Karışık bir konu gerçekten, ben çok kararsız kalırdım. Sen bu evinin planını çok seviyordun ama dimi öyle hatırlıyorum. Kayınvalidelerle ortak alınmasa daha iyi olur ama o kesin :)Eşim kesin almayı düşünüyor dükkan için.
ama orda oturmakta istiyor işe yakınlığı yönünden.
binayı istediğimiz gibi yaptırırız diyor.
fotoğrafları gösterdi evin içinden
neyse başını ağrıttım yaza belli olur şuan sadece kafam karışık.
Aaaa süper şimdiki evinin tadilatı vardı almayı düşündüğünüz yer nasıl eskimi yenimi...haklısın
bir gün istediklerimiz olur inş
Dün eşim kendi dükkanının olduğu binayı yazın satın alacağını söyledi
yani sen beğenirsen taşınırız dedi
mutfağını falan çekmiş.
dünden beri düşünüyorum her iki evinde artı ve eksileri var.
Karışık bir konu gerçekten, ben çok kararsız kalırdım. Sen bu evinin planını çok seviyordun ama dimi öyle hatırlıyorum. Kayınvalidelerle ortak alınmasa daha iyi olur ama o kesin :)
Gerçekten zor karar mis kv. İle aran nasıl peki ayyy eskişehiri bende merak ediyorum yeğenim orada okuyor bayılmış keşke iş imkanı güzel olsa hep burada yaşasam diyor evine gelmek istemiyorevet bir kaç gündür duraksama yaşadım ama dün kızımda uyurken yaptım hepsini :)
Diğer ev anneme yakın çarşıya yakın ve 2+1 ısıtma yönünde bize göre
şuan ki evim işime yakın 3+1 ve bahçeli
eğer ki ben istemezsem evi eşim ailesiyle ortak alacakmış
bina 2 daire ve dükkan
1 dairesinde kv oturma ihtimali var
eşimde oraya taşınacakmışız gibi konuşuyor bazen.
Aaaa süper şimdiki evinin tadilatı vardı almayı düşündüğünüz yer nasıl eskimi yenimi...
Ayol iyi güzelde Rabbim daha çok versin ama sen zaten kredi ödemiyormusun şimdi diğer yerde çıkarsa valla ömür boyu ne düşünüyorsun zor olacakmı
Gerçekten zor karar mis kv. İle aran nasıl peki ayyy eskişehiri bende merak ediyorum yeğenim orada okuyor bayılmış keşke iş imkanı güzel olsa hep burada yaşasam diyor evine gelmek istemiyor
olur mu canım konuşarak netleşebilir belki diye soru soruyorum ben de zaten :)Eşim kesin almayı düşünüyor dükkan için.
ama orda oturmakta istiyor işe yakınlığı yönünden.
binayı istediğimiz gibi yaptırırız diyor.
fotoğrafları gösterdi evin içinden
neyse başını ağrıttım yaza belli olur şuan sadece kafam karışık.
Merhabalar,hayırlı cumalar.Topiğinizi hepsini okumaya niyetlendim 120 den sonra pes ettim.Minimalizmi kavram olarak tanim olarak bilmesemde bu yaşıma kadar her konuda sade oldum,sade yaşadım.44 yaşındayım ,20 yıllık evliyim 17 yaşında bir oğlum var Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın.Annem tam bir istifçidir ,o da babasından öyle görmüş.Hatta dedem yolda afedersiniz dışķı görseniz gazeteyle bişeyle tutup topraga gömünki gübre olsun dermiş.Dolayısiyla 23 yaşında evlenene kadar yığınla eşya olan bir evde büyüdüm.Anneme çok kızardım nefes alınmıyor evde diye..Tabii annem bana milyo milyon tane parçadan oluşan bir çeyiz yapmış sağolsun.Bir kamyon dolusu idi abartmıyorum) Birde kayınvalidem sagolsun diğer gelinlere yaptığı herşeyden bana da yapınca ve ben hayır diyemeyince (desemde kimse dinlemeyince) cinnetlik derecede dolu bir evim olsu.Sonra dedimki nereye kadar başkalarının hatrı gönlü için böyle yaşayıp mutsuz olacağim.Başladım millete hediye götürmeye,kermeslere,camilere,köylere bağış yapmaya..Bir yıl içinde ciddi sadeleştim ama yetmiyordu.Ama kiracı olduğum için tutmak zorunda kaliyordum bazı şeyleri.Evliliğimin 15.yılinda ev aldık Hamdolsun . Tabii bizde kredi ödüyoruz bu nedenle aza kanaat edip alışverişi minimuma indirdik.kendi evime kullanmadığım bir makara iplik dahi getirmedim kızlar.Şimdi 3+1 bir odası çamaşır ütü odası (çamaşırlık ve ütü masası bir tek kişilik baza var hali bile yok) olan sapsade bir evim var çok şükür .Hep elim üstünde hala çıkartırım elden birşekilde birikenleri.Böylesi hem dinimize uygun,hem daha az yorucu,hem görsel olarak daha hoş.."siz işitmiyormusunuz ,sade yaşamak imandandır"buyurmuş sevgili peygamberimiz.Bunu düstur edinip yaşamaya çalışan bir insanım bende.Bir selam vermej istedim sizlere.Hayırlı cumalar
olur mu canım konuşarak netleşebilir belki diye soru soruyorum ben de zaten :)
içi yapılı ise istediğin gibi orası da olabilir ama benim gönlüm müstakil bahçeli evden yana olurdu hala bide çocuklar küçükken en güzeli bahçeli bir ev
diğerini de borçsuz alabiliyorsanız alın dursun bence. ben kredimiz bitince düşünüyorum bir ev daha kiraya filan vermek için
Valla ben direk şöyle düşünüyorum sen ikinci çocuğu düşünüyorsun ya o eve geçersen hem eşinle bütün gün aynı binada olacaksın gün içinde hem eve çıkıp çocukları görür hem senin market işin olursa hemen çıkar gelirsin iki çocuk olunca yardıma ihtiyacında olur kesin...ve şimdiki eve yapacağın tadilat parasını yeni evine harcarsın merkezde olması da ayrı güzel tabi annene de yakınmış +1 kattan kirada alırsın aslında düşününce güzel ama yaşayan sensin en iyisini karar verirsinşuan ki evimiz de apartman ama bahçesi var
üst kattakilerle problem yaşamıştık 1 hafta önce
Valla ben direk şöyle düşünüyorum sen ikinci çocuğu düşünüyorsun ya o eve geçersen hem eşinle bütün gün aynı binada olacaksın gün içinde hem eve çıkıp çocukları görür hem senin market işin olursa hemen çıkar gelirsin iki çocuk olunca yardıma ihtiyacında olur kesin...ve şimdiki eve yapacağın tadilat parasını yeni evine harcarsın merkezde olması da ayrı güzel tabi annene de yakınmış +1 kattan kirada alırsın aslında düşününce güzel ama yaşayan sensin en iyisini karar verirsin
Ev konuları çok ilgimi çekiyorDüşüncelerime tercüman olmuşsun :)
Ev konuları çok ilgimi çekiyor
Özellikle merkezi yerde oturmak ve sıcak bir ev şuan hayalim...ben şimdiye evi toplamaya başlamıştım
Evi beğendiysen hiç düşünme al gitsin o zaman :)Evet seviyordum ama diğer evde de aklım kaldı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?