Kızının hevesi varsa kırma bence sakla
Ama hevesi geçerse ver gitsin :)

bu arada güzel ayıklama yapmışsın. Eline sağlık.

Saol canım yerleşti iyice giyinme odası ama hala el atamadığım yerleri var gönlüme göre olamadı. O da olacak katlanabilir kutu almıştın Koçtaş’tan ondan almam lazım yine, en üst raf dar küçük bayaa bişi alır orası da.
Ben tv parçalarını elektronik kutusuna koyuyorum.
Düğün cd dışında cd kalmadı evde :) onlarda 3-5 yıla bozulur atılır işte :)
Of kutu yapınca eline geleni atıyorlar içine sevmiyorum. Dur bakalım arttıkça bende bişi düşünücem.
Bende oğlum 6 aylıkken öğrendim ki 3 aylık hamileyim
Şoku atlatamadan 30 haftalıkken doğum yaptım ikisinin arası 10 ay oldu
10 ay arayla sezaryen zor oldu mu iyileşmen?

evet 32 ay olacak aralarında, oğlum şu aralar beni çok yoruyor bi korku saldı beni Allah bağışlasın bu arada :)
[/QUOTE]
Korkunun ecele faydası yok yaşayıp göreceksin

Valla canım benim kızı yoğun bakıma almışlar. Ben inanmadım çocuk öldü bana göstermeden gömecekler diye hastaneyi birbirine katmıştım elimde serum. Acı macı hiç bişey hatırlamıyorum. Zaten 10 gün refakatçisiz hastanede kaldım.
Düşününce ne çekmişim be diyorum

Aynı cinsiyet olması kıyafet yönünden iyi oluyor.. Farklı cinsiyete mutlaka yeni kıyafet gerekir. Bebeklik kıyafetler olur ama biraz büyüdükleri zaman olmuyor. Bakalım kısmet..
Ayakkabıları da saklıyorum. Aslında lekeli olan var mıydı tereddüt ediyorum. Onları keşke atmış olsam.. Unuttum artık 4 yıldır ne vardı ne yoktu. Ufukta bebek de yok. Bekliyorlar öyle.

Korkunun ecele faydası yok yaşayıp göreceksin
[/QUOTE]
Yaaa hiç hazır değilim sanki hayırlısı bakalım

Yaa neyse geçti o günler. Allahım sağlık versin.

Yaaa hiç hazır değilim sanki hayırlısı bakalım

Hayırlısı olsun aynen, sağlıkla gelsin de kuzucuk hepsi halloluyor.

Çok beğendim sade ferah.. Baharla birlikte bende birşeyler ayıklamaya başlamıştım fotoları görünce çok fena gaza geldim herşeyi atasım var
Eşimin atma korkusunu da yendiğim zaman bende sadeleşmiş olacağım inşallah :))

Merhabalar hepinize. Çok güzel bir konu olmuş. Okuya okuya ilerliyorum ama henüz hepsini bitiremedim yine de yazmak istedim. Ben de hayatımın son bir kaç yılında minimal yaşamaya çalışiyordum ki bir çocuk sahibi oldum. Hamileyken çok hayal kurdum çocuğumun sade bı hayatı olacak, her şeye en başından öyle başlamasını sağlayacağım diye. Yıkanabilir bezler aldım, Montessori odası yaptım, çok minimal bı dolap oluşturdum ama doğumdan sonra ailelerin de etkisiyle işler hiç istediğim gibi gitmemeye başladı Ve en başa dönmüş gibi hissediyorum kendimi. Sürekli çılgınlar gibi bebeğim için bi şeyler aliyorum. Alışveriş sitelerinden çıkmıyorum, her şey elzem ihtiyaç gibi gözüküyor gözüme. Çocuğumun tüketim odaklı bir hayati olmasin istiyorum. Bir an önce kendimi toparlamam lazım. Nereden baslayabilirim? Burda sizlerin de fikrini alarak bi şeyler değiştirmek istiyorum ben de artık hayatımda.

Bu konuyla ilgili yarın uzun uzun yazacağım :)
Hoşgeldiniz

Güncel hali daha sade paylaşırım yakında :)
Teşekkürler
Ayıklamaya devam

Günaydınlar :)

Evde işler pek yolunda gitmiyor bu pazar boya temizlik işlerimiz var belki ondan saldım bu kadar işleri.

Dün kızıma alışveriş yapınca birde konu üzerine soru gelince sizinle fikrimi paylaşmak istedim.
kızım ilk doğduğunda bende sürekli alışveriş yapar giydirmeden belki 1 kez giyip küçülen bir çok kıyafeti oldu.
parça parça alışveriş yapıldığında sürekli elimiz sitelerin üzerinde oluyor.
böylece ihtiyaç dışı bir çok alışveriş yapıyoruz.

Ben çareyi toplu alışveriş yaparak buldum.
Eşimi örnek aldım bu konuda sadece ihtiyacını alır bazı dönemler.
diğer zamanlar dönüp bakmaz bile neler varmış diye
kendim de de uyguluyorum sadece sezonlarda alışveriş yaparım.

önce kabaca liste yapıyorum geçen yıldan kalan kıyafetleri var mı hediye gelmiş mi giyilebilir mi bakıyorum.
bazen yeğenimin 2. el kıyafetlerini giyiyor da büyüdükçe artık kabul etmiyorum.
ablamla zevklerimiz uymuyor :) neyse.

listemi hazırladığım da indirim kolluyorum :)
Biz eşimle ortak alıyoruz o yüzden tek seferde almak zorlamıyor.
ama 2-3 tur yaptığım zamanlarda oldu.

olabildiğince kaliteli alıyorum ama fiyat da uygun olmalı
Sonra acil durumlar dışında alışveriş yapmıyorum.

Çocuğunuz belli bir dönem tüketim odaklı yaşayacaktır.
Sürekli keşfetmek isteyecektir.
şuan her istediği zararlı bir şey olmadığı sürece alınıyor

Kıyafet alışverişi olarak her satılan temel ihtiyaç değildir.
bazıları exra olarak tabir ettiğim sınıfa giriyor :)
tayt/bluz veya elbise özel günlerde giyer yada fotoğraf çekimi yapacaksam.
diğer zamanlar swet ve eşofman giyer.

Önemli olan rahat ve pamuklu kıyafetler olması :)

merhab arkadaşlar eşimle 6 senedir birlikteyiz 4 senedir evliyiz, 1.5 yaşında oğlum var, yavaş yavaş eşimden uzaklaştığımı fark ediyorum bu durum beni çok üzüyor. ilişkimizden azıcık özet geçmek isterim: biz zaten hiç saatlerce telefonda konuşan, sürekli bol muhabbet bir çift olamadık,sadece ilk sevgililik aylarında uzaktık 4 ay falan çok mealaştık o kadar. bazen bunu çok sorguluyorum acaba ben mi yanlış yaptım sırf ilgi hoşuma gittiği için mi evlendim diye. eşimi seviyorum, iyi biridir, iyi bir babadır ama karakterlerimiz hiç uyuşmuyor. aşırı eleştirel biridir, azarlar gibi konuur. ben de narin kırılgan biriyim. evliliğin ilk senelerinde oturur ağlardım en az haftada bir kez. laf arasında hep bişeylere laf sokar şakayla karışık. bense hep anlayışlı olmaya çalışan taraf oldum. son bir sendir kendimi tanıyamıyorum ama birden parlıyorum ben de eşime karşı. önceden ağzı laf yapamayan hep allta kalan kadın hemen bak ben böyle yapsam sen nasıl kızardın demeye başlıyorum. başbaşa da doğru dürüst paylaşımımız olmuyor. oğlum 9 civarında uyuyor sonrasında ikimizin de elinde telefon farklı takılıyo ruz. birlikte film izleyelim falan dedim birka kez tamam diyor bana bırakıyor herşeyi. ben ondan da heves göreyimistiyorum bişeyler düşündün istiyorum bunları söyleyince offluyor hemen ne var işte seç bişeyler diye. beni beklerken bile elinde telefon oyun oynuyor bir köşede, çok sinirim bozuluyor buna. arada sürpriz görmek istiyorum heyevcanımı tekrar kazanmak istiyorum, gittikçe uzaklaşıyorum ondan..
lütfen kınamayın yazdığm şeyi şimdilik böyle bir durum yok ahlaklı vicdanlı biriyimdir ama insanlık hali işte, şimdiçevremde hiç erkek yok zaten işte falan ama hani olur da zevklerimiz uyan biri denk gelir ilgi görürürüm muhabbeti çok sarar falan öyle bir durumda başkasına gönlümün kaymasından korkuyorum...

herkese musmutlu pazarlar diliyorum
konu sahibesi Mia- çoook uzun süre önce konuyu okudum ve etkilendim hemde çok
hemen gardrop düzenlemesine başladım , gerçekten çok faydan dokundu bana karar alma konusunda. Allah razı olsun
evim çok küçük gardrop boşaldı ben rahat nefes aldım. iki evladım var onlarında kıyafet temiziğini yapacağım doğumdan evvel.

mutfak konusunda yapamıyorum bu verme işlerini açıkçası
bi elimİ atabilsem neler vericemde. işte kıyamıyorum ya yarın bi gün lazım olursa diye düşünüyorum.
birde salonumu yenilemek istiyorum.
koltuk takımımızı 9 yıl evvel çok severek aldık.
çok hantal ve oturunca hiç rahat değil. ama öyle kaliteli hiç atılacak gibi değil. ama ben artık sıkıldım. rahat bir berjer ve 3lü iki tane koltuk almak istiyorum birde yemek takımı. evlenirken almadık yer dar diye.
fikir almak isterim neler yapabilirim bu konuyla alakalı.

Kızlar bu LCW Defacto vb poşetleri nereye koyuyorsunuz. Koskoca evde 5-6 poşet koyacak yer bulamadım resmen poşetlik yapsam kırışıyor. Atsam bazen lazım oluyor. Ayakkabı kutusunda vestiyerde duruyordu ama artık orda durmasını istemediğime karar verdim yer bulamadım

Vestiyerde duruyor

Sen niye bir derdim var a gitmiyorsun burda da dertlerimizi falan konuşuyoruz ama orda daha çok yardım eden olur

Sen niye bir derdim var a gitmiyorsun burda da dertlerimizi falan konuşuyoruz ama orda daha çok yardım eden olur
oraya da yazdım da, bu grubu çok seviyorum, youları falan çok beğeniyorum, herkes çok kaliteli insanlar belli.. o yüzden fikirleriniz benim için önemli ama beni pek kabullenmediniz daha önce de yazmıştım. kusura bakmayın bir daha rahatsız etmem

Yok olur mu kabullenmemek falan. Ne haddimize. Ben şahsım adına bu konularda kimseye bişey diyemem. Mizacıma uymuyor aile ilişkilerine yorum yapmak. Bir de Açıkcası forumu kullanmayı bilmediğini Bir derdim var diye bir yer olduğunu bilmediğini düşünmüştüm.
Varsa minimalizim, kilo verme, nöroloji, otizm vb sorunun başımla beraber sadece benim yorumumla hemen peşin hüküm verme. Pazar günü sessiz olur burası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…