- Konu Sahibi Hayvanseverdost
-
Bende sabretmeye çalıştım ama yok bu kadar aşırı dökülme anormal bence. Doktorlar da normal kabul etmıyor bu denli dökülmeyi o yuzden bıraktım. Sen nası sabredıosun Allah yardım etsın sayet durursa dökülmen buraya yazarsan sevinirim..
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
inan canım sabretmekten başka çare yok bi gün durucak ümidiyle devam ediyorum işte, doktora da gittim hiç bi sorun yok telegonium efflevium teşhisi koydu doktor. heryerden dökülüo ensemden bile dökülüo kulak üstünden dökülüo , senin dökülme tipin nasıl
Benm de genel seyreklik canm ensem ve kulak üstüm acayip seyrek. Orta cizgim de hafif açık. Heryerden gidiyor yani. Topladıgımda serce parmagımın kalınlıgında olmuyordur belki lastikli olan kısım. Çok fazla azaldı geçen seneki saçlarıma bakıp iç geçiriorum ki geçen sene de yazmışlığım çok vardır buraya saçım çok seyrek diye. Her sene bir geçen seneyi aratıyor.
Benm de genel seyreklik canm ensem ve kulak üstüm acayip seyrek. Orta cizgim de hafif açık. Heryerden gidiyor yani. Topladıgımda serce parmagımın kalınlıgında olmuyordur belki lastikli olan kısım. Çok fazla azaldı geçen seneki saçlarıma bakıp iç geçiriorum ki geçen sene de yazmışlığım çok vardır buraya saçım çok seyrek diye. Her sene bir geçen seneyi aratıyor.
canım ben neredeyse 4 ay kullandım, hatta bu ilaçla ilgili konumda var, her ilacın ilk başta tersi etkisi olabiliyor bu normal,düzenli kullandıkca o dökülen saçlarının yerıne yenıleri gelecektir
Eski fotoğraflarını atabilir misin bi sakıncası yoksa bi de şimdiki halini?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Atayim canm zaten bu azalmayı görmek için dönem dönem çekiyorum saçımın fotografını. Hatta aşamalı olarak atayim. Sadece 3 yıllık bir değişim bu. Benm saçlarım 7 yıldır dökülüyor. 7 yıl önce çok daha gür saçlarım vardı.
Eki Görüntüle 1200841 bu yaklaşık 3 sene önce çekmiş olduğum fotograf.
Eki Görüntüle 1200847 bu ondan 6-7 ay sonrası yani yaklaşık 2 sene öncesi.
Eki Görüntüle 1200849 bu da yine 2 yıl öncesi.
Eki Görüntüle 1200850 bu da 6 ay önce.
Şuanki halini fotograflamadım henüz ama 6 ay öncesinin yarısı kadar kalmış durumda. Aslnda daha fazla fotograf vardı ama şimdilik bulabildiklerim bunlar. Resimde fazla belli olmuyodur belki ama aydan aya bile inanılmaz değişim gösteriyor saçlarım..
canım aynı benim durumumdasın benimde çok gür saçlarım vardı bundan bir yıl önce. 3 kere dermatologa gittim. birincisi hiç test yapmadan vitamin eksikliği dedi yolladı. ikincisi kan ve hormon tahlili yaptı . herşey normal çıktı. biotin hapı ve biotin şampuanı verdi. 3 ay biotin kullandım dökülmesine hiç etkisi olmadı saddece biraz kalınlaştırdı saç telimi. en son gittiğim dermotologda minoksil verdi. 6 ay kullan dedi. önce zayıf saçları dökecek sonra çıkaracak dedi. korka korka minoksile başladım. bana minoksil 5 lik verdi günde bir kere gece yatmadan sürüyorum. ilk 2 hafta sürdüğüm yerler biraz kalınlaştı dolgunlaştı. 3. haftadan sonra dökülmeler yavaş yavaş arttı. ama ilk ay dökülme oluomuş, 2. ayın sonunda bıçak gibi kesiliomuş dökülme 3. ayda saç çıkmaya başlıyomuş. umarım dedikleri gibi olur. yoksa kafamda saç kalmayacak
Geçmiş olsun canım inşallah eski haline döner saçların yadoktora görün mutlaka her turlu testi yaptır illaki çaresini bulucaksindir
Amin canm sağolasın doktorlar da birşey bulamıyor ama bulana kadar gidicem artık :/
canım ben neredeyse 4 ay kullandım, hatta bu ilaçla ilgili konumda var, her ilacın ilk başta tersi etkisi olabiliyor bu normal,düzenli kullandıkca o dökülen saçlarının yerıne yenıleri gelecektir
Duzlestiriciyi sik sik kullanir miydin??
Yo hayir cok nadir senede 2-3 kez. Hcbisi yapasim gelmio zaten ne yapsam elimde kalio saclar. Illaki bi sebebi vardr ama bulamio doktorlar iste
Demek ki içten bir problem var o hallolmayınca durmuyor dökülme. Ben en yakın zamanda bi endokrine gidicem. Bişey eksikliği vardır belki senin de çoksa dökülmen seninde gitmeni öneririm.
canım benim gitmediğim doktor kalmadı ilk başta kansızlık vardı tamam o zaman döküldü sonra kansızlık problemim giderildi şimdi testlerim normal bu defada genetik deyip başlarından atıyor doktorlar:18:
Benm de oyle kan hapi kullandm 5 ay durdu sora yine basladi siddetli bir sekilde. Allahim hepimize en kisa zamanda aradigimiz sifayi versin insallah.
Allah allah çok garip gerçekten genetik mi acaba
Canm gittiğin doktorların sayısını ben bile unuttum minoxil zaten bilimsel olarak kanıtlanmış tek ilaç saç konusunda.O yuzden kulaktan dolma olmadıgını bilmeni isterim doktorlar kendisi öneriyor. İyi gelip gelmeyeceğini de kullanmadan bilemeyeceğimiz için sonuçlarına katlanmaya razı olmak gerekiyor ne yazık ki..Kulaktan dolma tavsiyelerle birşey uygulamayın saçlarınıza bence. Dökülmeyi azaltayım derken daha çok tetikleyebilirsiniz. Herkesin saç dökülme nedeni aynı değil ki çözümleri de aynı olsun. En doğrusunun bir dermatoloğa görünmek olduğunu düşünüyorum.
İleri derecede dökülmelerim var bu bazen benm çabalarımla azalıyor ama sonradan eski halini alıyor. Çok tereddütte kaldım almamakta direndim fakat en son minoxili denemeye karar verdim. Yaklaşık 14 gün kullandım. Bazen akşamları sıkmadım. Saçlarımı aşırıı derecede döktü resmen saçlarımın yarısını 2 haftada kaybettim zaten cok seyrekti. Banyodan sonra dökülen saçları saydıgımda abartısız 400-500du. Aşağıya son 2 haftada dökülen saç miktarımı koyuyorum ki bu banyodayken dışarıda yastıkta vs.hariç. Minoxil kullanımımı dün itibariyle psikolojimi iyce mafetmesinden dolayı bıraktım. Minoxil kullananlar sizinde ilk haftalarda saçınızı bu denli döktü mü sonradan bu saçları geri kazandınız mı yaşadığınız deneyimleri benmle de paylaşırsanız sevinirim..
Eki Görüntüle 1197737
Eki Görüntüle 1197739
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?