Miras...avukatlar cevaplasın lütfen

Patianne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2019
1.692
2.104
133
Selamlar hanımlar...
Hemen konuya gireyim..babam 7 yıl kadar önce kardeşim evlenirken bir daire aldı ev kardesimin üzerine...geçenlerde kardeşim ikinci dairesini aldı (sozde) bugün öğrendim ki büyük meblağı babam vermiş yine kardesimde az bir kredi çekmiş(500 bin kadar) 5 milyonluk daire yani yine babam almış ve yine kardeşimin üzerine...
Yaptıkları haksızlık kul hakkı vs.bunlara girmeyeceğim bile zaten hakkımda helal değil o ayrı...anne babamla soguktum iyice soğudum..ha yaptıkları ayrimdan değil sürekli yalan söyleyip beni dislamalarindan ve yalan soyledikleri icin..elbette para onların istediklerini yaparlar... suçluluk duyup sağda solda benim kiskandigimi dusunecekleri için yalan söylediklerini yaymislar etrafa...buda canımı sıkmadı değil cidden karaktersizler..kardeşim olacak dingil de ki elimde büyüdü evlendiği güne kadar aramız gayet iyidi bir anda paragöz oldu.. oda arkamdan ben ikinci evimi aldım çalıştım çabaladım aldım...ablamda senede iki kez tatile gideceğine oda biriktirip alsaymis falan diye laf konuşmuş karisida aman ablana soylemeseydik ev aldığımızı nazarı falan demiş(bir kaç yıldır onlarlada çok gorusmuyorum bayramdan bayrama oda gelirlerse )
Arkamdan dönen dönene..ve benim bunları yeni öğrenmem...
Sorun şu babam vefat etse (uzulecegimi sanmıyorum bu kadar dalavereden sonra) ben dava acabilirmiyim kardeşime maksadım evine el uzatmak değil o ayrı ama canı sıkılsin istiyorum benim hissettiklerimi hissetsin hayal kırıklığına uğrasin ha kazanirsamda iyi olur ihtiyacım olmasa bile hakkim olanı almak isterim ne yalan soyleyim en kötü yardım kuruluşuna falan bağışlarım...
Bakın yanlış anlamayın cidden çok kızgınım..bana gelip söyleseler arkamdan konuşmak yerine inanın bu kadar sinirlenmem..ama yemeyip icmeyip beni de sovusleyip ogluslarina ev almalari bana çok dokundu
Bu bu arada banada evlerinin birinin kirasını veriyorlar 4 yıldır hoş onda gözleri varda inatla vermiyorum tapu onların üzerine zaten

Son düzenleme:
Ortada devredilen bi ev yok ki baştan kardeşe verilmiş nasıl açacaksın
Yani para babamın hesabından geçti büyük ihtimalle bu ispatlanirsa peki
Offf ya neler düşünür oldum...o kadar kizginimki o sinirle buraya düşünmeden yazdım haklısınız direk kardeşe alındı daire

Hayır açamazsınız. Adam sağlığında ev alıp kardeşinizin üzerine yapmış, ikinci evde de maddi yardımda bulunmuş. Hak talep edebileceğiniz bir durum yok, miras malı değil.
Ayrıca ölse üzülmeyeceğiniz adamın malıyla da ilgilenmeyin bence.

Yani direk tapu kardeş üzerine geçtiyse ortada devir yoksa zor.Parayı ispat edersin ama ona da kulp bulurlar ,iyi bir avukatla belki birşeyler hak edersin ama süreç uzun ve yıpratıcı olur.Şimdi alabildiğini al ve mesafeyi koy derim

Bir şey hak edemez ki oğluma borç verdim der, hibe ettim der ya da o'na borcum vardı der.

Miras ölen kişiden kalır. Babanız hayatta, ortada miras yok. Para hesabından geçse de bir şey ifade etmez. İnsanlar hayattayken ve akli melekeleri yerindeyken paralarını istedikleri gibi yönetirler. Yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi anlıyorum ama kanuni olarak hiçbir şey yapamazsınız.

Kırılmakta,sinirlenmekte çok haklısınız.Çok adaletsizce davranılmış, 3 kuruşluk bir mal olsa bile çocuklara eşit paylaştırılmalıydı bir de hadi bunu baba yapıyor diyelim annenin onaylaması kardeşin de hiç vicdan yapmaması cidden kötü fakat ;
Anne baba sağken mallarını istedikleri kişi üzerine yapabiliyorlar,yasal olarak yapabileceğiniz birşey yok maalesef. Paranın babanızın hesabı üzerinden gönderildiğini ispatlasanız da hiç birşey yapamıyorsunuz. Açıkça yüzlerine "evlat ayırdınız, razı değilim,haksızlık yaptınız" diye konuşun en azından içiniz rahatlar belki biraz.

Baba kac yasindaki? Kirac ailesindeki gibi belki yaş sebebiyle birseyler yapılabilir mi acaba diye soruyorum.

Dava açabilirsiniz (öldüğünde) ama ölüm tarihi önemli.

Yani para babamın hesabından geçti büyük ihtimalle bu ispatlanirsa peki
Offf ya neler düşünür oldum...o kadar kizginimki o sinirle buraya düşünmeden yazdım haklısınız direk kardeşe alındı daire
O zaman insanlar babam kardeşime çok harçlık verdi diye bile dava açar miras ölüm durumunda var

Bu kadar teknik olan miras hukukunda sosyal forum sitesine yazıp cevap aramak çok akıl karı bir iş değil, gidin işinin ehli bir avukattan hukuki danışmanlık alın. Zira konunuz bedavaya getirmek için fazla ciddi. Burada yalan yanlış yazılan şeyler anca kafanızı karıştırır.

Aileniz evlat ayrımı yapan erkek evlat düşkünü bir aile belli ki.
Kardeşiniz evlenirken alınan daire için dava açamazsınız düğün hediyesi denir, miras kaçırma davasına konu edilmez.
Sonradan alınan evin parasının büyük miktarı babanızdan çıkmış olsa da ve babanız kardeşinize parayı banka kanalıyla göndermiş olsa da, ev almasına yardımcı olmak için borç verildi, borç parça parça elden ödendi denilir yine miras kaçırmaya konu olmaz, iddianız çok rahat çürütülür, en azından benim bildiğim bu, siz yine de bir avukata danışın.

Ebeveyn öldükten sonra miras kaçırma davası açılabilir ama miras kaçırmanın oluşması için miras bırakanın kendi üzerine olan taşınır taşınmaz malları sağlığında devretmiş olması lazım.
Yani babanız kendi üzerine tapulu bir arsayı bir evi vb veya bir arabayı anneniz ve kardeşiniz üzerine yaparsa, sizin miras hakkınızın gasp edildiği bir durumda mirastan mal kaçırma(tenkis) veya tapu iptali gibi davalar açma hakkınız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…