Yani para babamın hesabından geçti büyük ihtimalle bu ispatlanirsa pekiOrtada devredilen bi ev yok ki baştan kardeşe verilmiş nasıl açacaksın
Hayır açamazsınız. Adam sağlığında ev alıp kardeşinizin üzerine yapmış, ikinci evde de maddi yardımda bulunmuş. Hak talep edebileceğiniz bir durum yok, miras malı değil.Selamlar hanımlar...
Hemen konuya gireyim..babam 7 yıl kadar önce kardeşim evlenirken bir daire aldı ev kardesimin üzerine...geçenlerde kardeşim ikinci dairesini aldı (sozde) bugün öğrendim ki büyük meblağı babam vermiş yine kardesimde az bir kredi çekmiş(500 bin kadar) 5 milyonluk daire yani yine babam almış ve yine kardeşimin üzerine...
Yaptıkları haksızlık kul hakkı vs.bunlara girmeyeceğim bile zaten hakkımda helal değil o ayrı...anne babamla soguktum iyice soğudum..ha yaptıkları ayrimdan değil sürekli yalan söyleyip beni dislamalarindan ve yalan soyledikleri icin..elbette para onların istediklerini yaparlar... suçluluk duyup sağda solda benim kiskandigimi dusunecekleri için yalan söylediklerini yaymislar etrafa...buda canımı sıkmadı değil cidden karaktersizler..kardeşim olacak dingil de ki elimde büyüdü evlendiği güne kadar aramız gayet iyidi bir anda paragöz oldu.. oda arkamdan ben ikinci evimi aldım çalıştım çabaladım aldım...ablamda senede iki kez tatile gideceğine oda biriktirip alsaymis falan diye laf konuşmuş karisida aman ablana soylemeseydik ev aldığımızı nazarı falan demiş(bir kaç yıldır onlarlada çok gorusmuyorum bayramdan bayrama oda gelirlerse )
Arkamdan dönen dönene..ve benim bunları yeni öğrenmem...
Sorun şu babam vefat etse (uzulecegimi sanmıyorum bu kadar dalavereden sonra) ben dava acabilirmiyim kardeşime maksadım evine el uzatmak değil o ayrı ama canı sıkılsin istiyorum benim hissettiklerimi hissetsin hayal kırıklığına uğrasin ha kazanirsamda iyi olur ihtiyacım olmasa bile hakkim olanı almak isterim ne yalan soyleyim en kötü yardım kuruluşuna falan bağışlarım...
Bakın yanlış anlamayın cidden çok kızgınım..bana gelip söyleseler arkamdan konuşmak yerine inanın bu kadar sinirlenmem..ama yemeyip icmeyip beni de sovusleyip ogluslarina ev almalari bana çok dokundu
Bu bu arada banada evlerinin birinin kirasını veriyorlar 4 yıldır hoş onda gözleri varda inatla vermiyorum tapu onların üzerine zaten
Bir şey hak edemez ki oğluma borç verdim der, hibe ettim der ya da o'na borcum vardı der.Yani direk tapu kardeş üzerine geçtiyse ortada devir yoksa zor.Parayı ispat edersin ama ona da kulp bulurlar ,iyi bir avukatla belki birşeyler hak edersin ama süreç uzun ve yıpratıcı olur.Şimdi alabildiğini al ve mesafeyi koy derim
Kırılmakta,sinirlenmekte çok haklısınız.Çok adaletsizce davranılmış, 3 kuruşluk bir mal olsa bile çocuklara eşit paylaştırılmalıydı bir de hadi bunu baba yapıyor diyelim annenin onaylaması kardeşin de hiç vicdan yapmaması cidden kötü fakat ;Selamlar hanımlar...
Hemen konuya gireyim..babam 7 yıl kadar önce kardeşim evlenirken bir daire aldı ev kardesimin üzerine...geçenlerde kardeşim ikinci dairesini aldı (sozde) bugün öğrendim ki büyük meblağı babam vermiş yine kardesimde az bir kredi çekmiş(500 bin kadar) 5 milyonluk daire yani yine babam almış ve yine kardeşimin üzerine...
Yaptıkları haksızlık kul hakkı vs.bunlara girmeyeceğim bile zaten hakkımda helal değil o ayrı...anne babamla soguktum iyice soğudum..ha yaptıkları ayrimdan değil sürekli yalan söyleyip beni dislamalarindan ve yalan soyledikleri icin..elbette para onların istediklerini yaparlar... suçluluk duyup sağda solda benim kiskandigimi dusunecekleri için yalan söylediklerini yaymislar etrafa...buda canımı sıkmadı değil cidden karaktersizler..kardeşim olacak dingil de ki elimde büyüdü evlendiği güne kadar aramız gayet iyidi bir anda paragöz oldu.. oda arkamdan ben ikinci evimi aldım çalıştım çabaladım aldım...ablamda senede iki kez tatile gideceğine oda biriktirip alsaymis falan diye laf konuşmuş karisida aman ablana soylemeseydik ev aldığımızı nazarı falan demiş(bir kaç yıldır onlarlada çok gorusmuyorum bayramdan bayrama oda gelirlerse )
Sorun şu babam vefat etse (uzulecegimi sanmıyorum bu kadar dalavereden sonra) ben dava acabilirmiyim kardeşime maksadım evine el uzatmak değil o ayrı ama canı sıkılsin istiyorum benim hissettiklerimi hissetsin hayal kırıklığına uğrasin ha kazanirsamda iyi olur ihtiyacım olmasa bile hakkim olanı almak isterim ne yalan soyleyim en kötü yardım kuruluşuna falan bağışlarım...
Bakın yanlış anlamayın cidden çok kızgınım..bana gelip söyleseler arkamdan konuşmak yerine inanın bu kadar sinirlenmem..ama yemeyip icmeyip beni de sovusleyip ogluslarina ev almalari bana çok dokundu
Bu bu arada banada evlerinin birinin kirasını veriyorlar 4 yıldır hoş onda gözleri varda inatla vermiyorum tapu onların üzerine zaten
Evet kulp derken bunları demek istedim babanın üstünde evler varmış onlar için mücadele edebilirBir şey hak edemez ki oğluma borç verdim der, hibe ettim der ya da o'na borcum vardı der.
Ben olsam etmem. Adam belliki vermek istemiyor. O maldan da hayır gelmez.Evet kulp derken bunları demek istedim babanın üstünde evler varmış onlar için mücadele edebilir
Dava açabilirsiniz (öldüğünde) ama ölüm tarihi önemli.Selamlar hanımlar...
O zaman insanlar babam kardeşime çok harçlık verdi diye bile dava açar miras ölüm durumunda varYani para babamın hesabından geçti büyük ihtimalle bu ispatlanirsa peki
Offf ya neler düşünür oldum...o kadar kizginimki o sinirle buraya düşünmeden yazdım haklısınız direk kardeşe alındı daire
Neden yalan yanlış olsun ki bakın avukatlar da yorum yapıyorEvet dava açılabilir. Miras hukukuna hakim bir avukata danışmalısın baban vefat ettiğinde.
Aileniz evlat ayrımı yapan erkek evlat düşkünü bir aile belli ki.Hemen konuya gireyim..babam 7 yıl kadar önce kardeşim evlenirken bir daire aldı ev kardesimin üzerine...geçenlerde kardeşim ikinci dairesini aldı (sozde) bugün öğrendim ki büyük meblağı babam vermiş yine kardesimde az bir kredi çekmiş(500 bin kadar) 5 milyonluk daire yani yine babam almış ve yine kardeşimin üzerine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?