Ben vekalet ücreti yüksek avukata gidin diye nerede dedim. Aksine avukat olması yetmez bu konuda uzman olsun diye de yazmışım oraya. Sadece parası düşük diye uzman olmayan birine gitmeyin dedim. Miras davası teknik davadır zaten o avukatlara başvuranlar da daha önce benzer davada o avukata vekalet verip kazanan kişilerin referansı ile ona gider. Piyasada isimleri öyle duyulur.Öyle bir yazmışsınız ki avukatlar hele de yüksek paralı avukatlar mutlaka başarılı oluyor gibi .
Kesinlikle öyle değil . İstanbuldaki bir Kolej parası kadar para alıp güya o alanda uzman olan lakin davayı b.ka çeviren avukatlar var ne yazık ki .
İlk dilekçede yazması gereken 1 cümleyi yazmadığı için senelerce başka mahkemelerde davalarla uğraşmak zorunda kalıyor ona vekalet veren kişiler .
Ben vekalet ücreti yüksek avukata gidin diye nerede dedim. Aksine avukat olması yetmez bu konuda uzman olsun diye de yazmışım oraya. Sadece parası düşük diye uzman olmayan birine gitmeyin dedim. Miras davası teknik davadır zaten o avukatlara başvuranlar da daha önce benzer davada o avukata vekalet verip kazanan kişilerin referansı ile ona gider. Piyasada isimleri öyle duyulur.
Tek cümle yazmadığı için dosya kaybeden avukatların emin olun çok iyi referansları yoktur müvekkilden. Avukat tutmadan önce mutlaka araştırmak ve referans aramak lazım.
Niye mesleğimi elimden alsın, sanıyorsunuz ki burada hukuk eğitimi bile olmayan kişiler yalan yanlış bilgi verince avukatlar panik yapıyor Amanda meslek elden gitti para kazanamayacağız diye karalar falan bağliyor. Ya da burada bizden aldığı tavsiye ile uzman avukata giden kişinin avukatından komisyon falan alıyoruzÇok alındınız gerek yok bu kadarına.
Kimse hukuki tavsiye vermiyor. Şöyle şöyle olabilir yine de bir avukata danışın diyoruz çoğu zaman. Aynı şeyi hastalıklarda da yapıyoruz, o olabilir, bu olabilir ama yine de bir doktora danışın diyoruz.
AdChoices
ADVERTISING
Korkmayın kimse mesleğinizi elinizden almaya ya da küçümsemeye çalışmıyor. Alt tarafı bir forumda sohbet ediyoruz. Burdan aldığı akılla kimsenin hareket ettiğini sanmıyorum.
Avukat ihmali ile hak kaybı yaşayıp mağdur olduysaniz bunun için avukatlık vekalet sozlesmesi uyarınca avukatı dava edip tazminat talep etseydiniz keşke. Kaldı ki bende sizin gibi tecrübe yaşayan arkadaşlara istinaden yazdım. Her avukat olmaz bu dava teknik dava konusunda uzman ve tecrübelibir avukat olsun diye. Onu da iyi araştırıp emsal davalarda başarı kazanan avukatlara yönelerek doğru avukatı bulursunuz. Yoksa bizim memlekette herkes kendine uzman diyor zaten. Sizinle çelişen ne yazdim da bana cevap verme gereği duydunuz ben onu anlamadım.Sadece farazi konuşuyorsunuz , öyledir şöyledir diye . Tahminden ziyade ne yazık ki birebir yaşanan bir şeyden bahsediyorum oysa ki .
Ben şimdiye kadar burada bir avukatın hukuki tavsiye verdiğini görmedim açıkçası. Bedava tavsiye vermiyorsunuz hiç biriniz kabul edin. Hakkınızdır, bir şey diyemem. Ama kendi çapında yol soran, gösteren, bir nevi sohbet eden insanlarla da çatışmaya girmemelisiniz o zaman. Gülün geçin yanlış ya da hatalıysa da madem.Niye mesleğimi elimden alsın, sanıyorsunuz ki burada hukuk eğitimi bile olmayan kişiler yalan yanlış bilgi verince avukatlar panik yapıyor Amanda meslek elden gitti para kazanamayacağız diye karalar falan bağliyor. Ya da burada bizden aldığı tavsiye ile uzman avukata giden kişinin avukatından komisyon falan alıyoruz
Hukuki uyuşmazlıklarda baştan sadece danışma hizmeti alarak çok daha düşük meblaga çözülecek işler iyice sarpa sarıyor yüksek vekalet ücretine dönüyor avukatın işine geliyor ancak onda bile baştan yapılan yanlış nedeni ile hak kaybı yaşayan o kadar çok insan var ki? Burada yazan bayan meslektaşlar da o.mağduriyet yaşanmasın diye ugrasiyor.
Bu olaydan örnek vermek gerekirse bazı davalarda zamanaşımı hak düşürücü süre yoktur her zaman açılır bazıları ise süreli açılır, süreler de dava tipine göre değişir tamam kimse buradan doğrudan dava açmaz ama dava tipi ile ilgili yanliş bir bilgi alıp süre kaçırınca buradan ona o aklı veren arkadaşa birşey olmuyor, ama konu sahibinin canı yanıyor. Böyle sağdan soldan alınan akılla mağdur olan o kadar kişi var ki ?
Benimle ilgili kısma gelirsek Ben kimseden alıntı bile yapmamisken bir benim cevabımla kendi hatası yüzüne vurulmuş hissedip cevabımi alıntı yapıp sen zaten bilmezsin esası ile mesleğimle şahsımla hatta tüm avukatlar ile ilgili ileri geri konuşun arkadaşa da birşey söyleseydiniz keşke. Alınan ben miyim yoksa o mu?
Bu da bana ve eminim ki bu forumda bu başlığa iyi niyetli yorum yapan avukat meslektaşlara ders oldu, bundan sonra kimsenin hukuki konusuna yorum falan yapmayız, bırakın o alanda uzman olmayı hukuk bile okumadan atıp tutan arkadaşlar veriyor nasıl olsa cevabı.
Bu da bana ders oldu bundan sonra ne kadar yanlış cevap verildiğini görürsem göreyim kimseye tek cevap yazmam hukuki sorularaMeslek o kadar küçümsenmiş ki 3 yıla işsiz kalınacakmış. Bu ülkede adalete erişimin biraz da olsa avukatlar sayesinde olduğunu bilmiyorlar demek ki neyse sıkmayın canınızı…Gitsinler tüm işlerini uydurma Yargıtay kararı yazan yapay zekaya yaptırsınlar
Açıkçası özellikle avukattan hukuki bilgi almak isteyen başlık gördüğümde yazarım burası yeri değil diye ben şahsen kimseye bu bilgilerin verilmesini de etik bulmuyorum mesleki açıdan ki kanunada aykırı zaten. Bakın sonra ne oluyor biri çıkıp mesleğimizi yerden yere vurup siz ne biliyorsunuz ki diyor.Bu da bana ders oldu bundan sonra ne kadar yanlış cevap verildiğini görürsem göreyim kimseye tek cevap yazmam hukuki sorulara
Şu konuyu okuyan hiç bir meslektasinda yazacağını sanmıyorum. Ne kadar avukat düşmanı var memlekette. Siz biliyorsunuz herşeyi biz bilmiyoruz kafanıza göre takılın arkadaşlar.
Bedava tavsiye nedir mesela, mal rejimi boşanma nedenleri ile ilgili sorulan genel sorulara yazdığım onca cevap var burada, birçok meslektaşin da benzer konularda genel yasal düzenlemeyi anlatarak mal edinmelerde ya da Ziynet Eşyalarında ya da bosanma davalarında kadınları uyardığını gördüm. Ancak bu genel bilgidir birçok avukat arkadaş seve seve yapar zaten Ancak forumda aklı başında hiçbir avukat belgeleri elinde olmayan , tüm ayrintisini bilmediği bir dava ile ilgili ayrıntılı yorum yazmaz. Zira hadi işin maddi kısmını falan geçtim bu karşı tarafı bile mağdur eden bir durum. Benim eksik bilgi ile verdiğim tavsiye senin zararına da olabilir. Kimden nasıl hesap soracaksın. Bu yüzden bütün avukatlar hem kendi haklarını hem müvekkilin hakları için sozlesme yapar. Kaldı ki avukatlardan talep edildiği gibi burada doktordan muayene veya ilaç yazilmasını, mimardan görmediği arazi ile ilgili proje çizmesini, psikolog arkadaştan teşhis koymasını ya da diyetisyenden kişiye özel diyet yazmasını falan bekleyeni gormedim. Neden avukattan böyle bir talep var onu da anlamadım.Ben şimdiye kadar burada bir avukatın hukuki tavsiye verdiğini görmedim açıkçası. Bedava tavsiye vermiyorsunuz hiç biriniz kabul edin. Hakkınızdır, bir şey diyemem. Ama kendi çapında yol soran, gösteren, bir nevi sohbet eden insanlarla da çatışmaya girmemelisiniz o zaman. Gülün geçin yanlış ya da hatalıysa da madem.
Öyle bir talep yok işte anlamak istemediğiniz nokta bu.Bedava tavsiye nedir mesela, mal rejimi boşanma nedenleri ile ilgili sorulan genel sorulara yazdığım onca cevap var burada, birçok meslektaşin da benzer konularda genel yasal düzenlemeyi anlatarak mal edinmelerde ya da Ziynet Eşyalarında ya da bosanma davalarında kadınları uyardığını gördüm. Ancak bu genel bilgidir birçok avukat arkadaş seve seve yapar zaten Ancak forumda aklı başında hiçbir avukat belgeleri elinde olmayan , tüm ayrintisini bilmediği bir dava ile ilgili ayrıntılı yorum yazmaz. Zira hadi işin maddi kısmını falan geçtim bu karşı tarafı bile mağdur eden bir durum. Benim eksik bilgi ile verdiğim tavsiye senin zararına da olabilir. Kimden nasıl hesap soracaksın. Bu yüzden bütün avukatlar hem kendi haklarını hem müvekkilin hakları için sozlesme yapar. Kaldı ki avukatlardan talep edildiği gibi burada doktordan muayene veya ilaç yazilmasını, mimardan görmediği arazi ile ilgili proje çizmesini, psikolog arkadaştan teşhis koymasını ya da diyetisyenden kişiye özel diyet yazmasını falan bekleyeni gormedim. Neden avukattan böyle bir talep var onu da anlamadım.
Çatışma mesleesine gelirsek ben kimse ile catismadim o hanım efendi ile ilgili bırakın başta tek kelime yazmayı alıntı bile yapmadım. Aksine vay hadsiz nasıl yorum yapmış da demedim sadece yanlış tavsiye verenler var dedim Aksine o doğrudan benim cevabımı alıntı yaparak hiç tanımadığı halde sahsim mesleğim ile ilgili ileri geri atıp tutu
İnsanların haklarını araması için emek veren biri olarak bana yapılan hadsiz davranışa ses çıkarmanın da halkım olduğunu düşünüyorum.
Yoo şu şu belirtilerim var diyene bu belirtiler için uzman doktora git diyen doktora da aa doktora bak muayene ücreti vermeden ayrıntılı bedava bilgi vermiyor diye yorum yazıyor musunuz mesela bana yazdığınız gibi. Onun yaptığı ile bak bu konu teknik dava türü o konuda uzman avukata gitmen lazım demek arasında ne fark var?Öyle bir talep yok işte anlamak istemediğiniz nokta bu.
İnsanlar doktordan, mimardan vs beklediklerini bekliyorlar sizden de. Ama nedense sadece avukatlar bu kadar kasıp sanki dava dosyasını üzerlerine atıp kaçmışız gibi davranıyor.
Avukatla tartışılmaz deyip çekiliyorum. Anlamak istediğiniz şeyin dışına çıkmıyorsunuz. İyi forumlar.Yoo şu şu belirtilerim var diyene bu belirtiler için uzman doktora git diyen doktora da aa doktora bak muayene ücreti vermeden ayrıntılı bedava bilgi vermiyor diye yorum yazıyor musunuz mesela bana yazdığınız gibi. Onun yaptığı ile bak bu konu teknik dava türü o konuda uzman avukata gitmen lazım demek arasında ne fark var?
Avukat ihmali ile hak kaybı yaşayıp mağdur olduysaniz bunun için avukatlık vekalet sozlesmesi uyarınca avukatı dava edip tazminat talep etseydiniz keşke. Kaldı ki bende sizin gibi tecrübe yaşayan arkadaşlara istinaden yazdım. Her avukat olmaz bu dava teknik dava konusunda uzman ve tecrübelibir avukat olsun diye. Onu da iyi araştırıp emsal davalarda başarı kazanan avukatlara yönelerek doğru avukatı bulursunuz. Yoksa bizim memlekette herkes kendine uzman diyor zaten. Sizinle çelişen ne yazdim da bana cevap verme gereği duydunuz ben onu anlamadım.
Avukatlar işsiz kalacak da demedim ki. Herkes sistemde yer bulur, bunca insan nereye sokulur... Avukatların söylemeyi lütuf gördüğü bilgilere tamah etmek zorunda kalmayacagiz dedim :)Meslek o kadar küçümsenmiş ki 3 yıla işsiz kalınacakmış. Bu ülkede adalete erişimin biraz da olsa avukatlar sayesinde olduğunu bilmiyorlar demek ki neyse sıkmayın canınızı…Gitsinler tüm işlerini uydurma Yargıtay kararı yazan yapay zekaya yaptırsınlar
Meslek içinden olmayıp nasıl böyle bir kanıya varabiliyorsunuz anlayamıyorum. İşleyişi bilseydiniz bence böyle komik bir yorumda bulunmazdınız. Zira diğer meslekleri bilemem ama avukatlık sadece yapay zekanın yapabileceği bir meslek asla olamayacak. Yapay zekayla desteklenir ona bir şey diyemem. Ama tamamen ona entegre olamaz. Heleki bizim ülkede o işin gerçekleşmesini ancak hayal edebilirsiniz. Bugüne kadar hiç bir meslekle ilgili atıp tutma haddini kendimde bulmadım. Tüm mesleklere saygı duyuyor ve asla küçümsemiyorum. Bence sizde deneyin. Bu konu ile ilgili son yorumum olsun.Avukatlar işsiz kalacak da demedim ki. Herkes sistemde yer bulur, bunca insan nereye sokulur... Avukatların söylemeyi lütuf gördüğü bilgilere tamah etmek zorunda kalmayacagiz dedim :)
Avukat tutmak vekalet sözleşmesi ile olur. Vekalet alan avukat müvekkilinin haklarını tam ve eksiksiz koruyacağına dair yükümlülük altına girer. Yani ücreti ödenmiş ise gerekli yasal başvuruların ve itirazların tamamını gereken sürelerde yapmak zorunda. Eğer iddianız doğru ve avukatınız bunda ihmal gösterdi ise gider vekalet sozlesmemize istinaden hem şikayetçi olabilir hem de maddi zararın için dava açabilirsiniz. Avukatı ile ilgili böyle iddiası olan herkes böyle yapıyor. Sonra mahkeme bakıyor, hata ya da ihmal var mı, bu hata sonucu bir zarar oluşmuş mu, hata avukattan mi müvekkilden mi kaynakli eğer iddialar doğru ise avukat hem maddi hem idari bir sürü sıkıntı yaşıyor zaten. Hakkınızı arasaydınız. İddianız doğru ise. Ancak gördüğüm kadarı ile avukata karşı iddia adilen çoğu isnat aslında müvekkilin kendi hatası. İstisnai hallerde gerçekten avukatın ihmali ve hatası ile bir mağduriyet varsa buna ilişkin hakkını da alıyor zaten. Aynı diğer meslek gruplarına karşı açılan davalar gibi.Yazdıklarımı , işinin uzmanı olan kişi için yazdım zaten . Ben avukattan dolayı mağdur oldum . Avukatsız olsam direkt kolaylıkla hallolurdu .
Bir dava etseydiniz diyorsunuz . Bir de avukatsız olmaz diyorsunuz . Zaten belayı saran avukat . Kimi kime şikayet edeceğiz . Üstüne bir ton para harcayıp mahkemelerde yıllarca sürünmesi de cabası . Sanki adliyedekiler işlerini düzgün yapıyormuş gibi .
Avukat tutmak vekalet sözleşmesi ile olur. Vekalet alan avukat müvekkilinin haklarını tam ve eksiksiz koruyacağına dair yükümlülük altına girer. Yani ücreti ödenmiş ise gerekli yasal başvuruların ve itirazların tamamını gereken sürelerde yapmak zorunda. Eğer iddianız doğru ve avukatınız bunda ihmal gösterdi ise gider vekalet sozlesmemize istinaden hem şikayetçi olabilir hem de maddi zararın için dava açabilirsiniz. Avukatı ile ilgili böyle iddiası olan herkes böyle yapıyor. Sonra mahkeme bakıyor, hata ya da ihmal var mı, bu hata sonucu bir zarar oluşmuş mu, hata avukattan mi müvekkilden mi kaynakli eğer iddialar doğru ise avukat hem maddi hem idari bir sürü sıkıntı yaşıyor zaten. Hakkınızı arasaydınız. İddianız doğru ise. Ancak gördüğüm kadarı ile avukata karşı iddia adilen çoğu isnat aslında müvekkilin kendi hatası. İstisnai hallerde gerçekten avukatın ihmali ve hatası ile bir mağduriyet varsa buna ilişkin hakkını da alıyor zaten. Aynı diğer meslek gruplarına karşı açılan davalar gibi.
Kaldı ki iddianız doğru bile bir doktor yanlış teşhis koyunca tüm doktorlara aynı, doktora gitmeyin muayene olmayın kendi teshinizi koyun demeye benziyor , bundan sonra siz öyle yapın o zaman .
Hukuken yanlış bir şey yazdın. Muvazaa söz konusu değil anlatıldığı kadarı ile. Tapu iptali de söz konusu değil. Evet açılabilir yazdım mesela ama hangi dava ? Burada ben de yazıyorum cevap ama bilgi vermiyoruz aslında, tamamen insanların yazdığı 2 cümleye göre yanlış cevaplar veriyoruz, genel geçer cümlelerle. Bu bilgi vermek değil sadece hayal gücü ile kafana göre yorum yapma.Hukuken yanlış bir sey yazmadim, sizin yazılanı okuyamamak gibi bir gayretiniz var. O yuzden cevap yazmayacagim. Bozulmadim da bir seye, ugrasmissiniz epey yine de teşekkür ederim.
Mesleği bırakma nedenlerimin başını çeken sorun. Müvekkil ile cebelleşme. Karşı tarafla mı, yoksa kendi müvekkilimle mi uğraşayım yılmıştım. Mesela uzmanlık alanlarım olan miras, aile hukuku ile ilgili müvekkil almaya başla, avukatlığa geri dön, böyle biri geldi en azından yanımızda ol yardımcı ol bilgi olarak diyen oldu mu saçlarım çekiliyor resmen.Avukat tutmak vekalet sözleşmesi ile olur. Vekalet alan avukat müvekkilinin haklarını tam ve eksiksiz koruyacağına dair yükümlülük altına girer. Yani ücreti ödenmiş ise gerekli yasal başvuruların ve itirazların tamamını gereken sürelerde yapmak zorunda. Eğer iddianız doğru ve avukatınız bunda ihmal gösterdi ise gider vekalet sozlesmemize istinaden hem şikayetçi olabilir hem de maddi zararın için dava açabilirsiniz. Avukatı ile ilgili böyle iddiası olan herkes böyle yapıyor. Sonra mahkeme bakıyor, hata ya da ihmal var mı, bu hata sonucu bir zarar oluşmuş mu, hata avukattan mi müvekkilden mi kaynakli eğer iddialar doğru ise avukat hem maddi hem idari bir sürü sıkıntı yaşıyor zaten. Hakkınızı arasaydınız. İddianız doğru ise. Ancak gördüğüm kadarı ile avukata karşı iddia adilen çoğu isnat aslında müvekkilin kendi hatası. İstisnai hallerde gerçekten avukatın ihmali ve hatası ile bir mağduriyet varsa buna ilişkin hakkını da alıyor zaten. Aynı diğer meslek gruplarına karşı açılan davalar gibi.
Kaldı ki iddianız doğru bile bir doktor yanlış teşhis koyunca tüm doktorlara aynı, doktora gitmeyin muayene olmayın kendi teshinizi koyun demeye benziyor , bundan sonra siz öyle yapın o zaman .
Ben kimseye satmadım hanımefendi siz sariyorsunuz , benim sizi gram ilgilendirmeyen cevabıma ilk alinti yapan bana cevap yetiştiren sizsiniz. Üstelik de bunu gayet şaibeli bir sekilde avukatlar hakkında atıp tutarak yapmışsınız.Öncelikle siz başkalarına akıl vermeyi kesin !!
Sizden istenmediği takdirde kendinize saklayın o aklınızı !
Daha yazdığımı anlamadan uzun uzun yazmışsınız !!
Bu gayretinizi bana değil , müvekkilleriniz için mahkeme salonunda hakim karşısında yapmanız lazım .
Şu konuda herkese sarmışsınız , benim yazımı alıntılamayın artık . Yazdığımı anlamadan uzun boş cevap yazıyorsunuz . Vakte yazık
Ay valla cidden ilk cevabım da kimseye tek kelime alıntı falan yapmadan, muris muvazası var diyenler olmuş diye , tamamen iyi niyetle konu sahibi mağdur olmamasi için bu yol yanlış yol dedim diye millet cevabımı alintilayip meslek hakkında ileri geri konuşuyor, insan yerine koyarak cevap veriyorsun, bu seferde ben avukattan daha iyi biliyorum bana sariyorsun diyor.Hukuken yanlış bir şey yazdın. Muvazaa söz konusu değil anlatıldığı kadarı ile. Tapu iptali de söz konusu değil. Evet açılabilir yazdım mesela ama hangi dava ? Burada ben de yazıyorum cevap ama bilgi vermiyoruz aslında, tamamen insanların yazdığı 2 cümleye göre yanlış cevaplar veriyoruz, genel geçer cümlelerle. Bu bilgi vermek değil sadece hayal gücü ile kafana göre yorum yapma.
Mesleği bırakma nedenlerimin başını çeken sorun. Müvekkil ile cebelleşme. Karşı tarafla mı, yoksa kendi müvekkilimle mi uğraşayım yılmıştım. Mesela uzmanlık alanlarım olan miras, aile hukuku ile ilgili müvekkil almaya başla, avukatlığa geri dön, böyle biri geldi en azından yanımızda ol yardımcı ol bilgi olarak diyen oldu mu saçlarım çekiliyor resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?