Miras meselesi

doğmamış çocuğa don biçmek gibi olmuş, ölmeden miras paylaşmak...

ölüm hak, miras helal...

kim bilir belki biz onlardan öleceğiz der çirkin bir pazarlığa girmezdim.

Elbette kimsenin garantisi yok. Ama ben hayırlı evladım bir de miras mı alacağım diyince sinirim zıpladı. Olmayan bir şeye can sıkıyoruz
benim eşimin babası vefat etti.
hala miras meselesi çözülmedi.
umurumda değil
bir kez bile bu konuda düşünmedim.
çünkü o onların aile içi meselesi, beni ilgilendirmiyor.

Evet miras iki kardesin de hakki ama mirasi almak istemeyen esinizken, hastalansalar kapidan iceri sokmam, evi alsam da bakmam almasam da bakmam falan diyip gereksiz yere esinin ailesine yukselmissin. Adamlarin bu muhabbetten haberi bile yoktur zannimca.

Aynen aslında çok saçma bir konu oldu sinirlendim saydırdım.

eşimin ailesi beni sevmez, ben de onları sevmem. hatta ailesi beni boşamazsa mirastan pay vermemekle tehdit etti zamanında.
güldük geçtik. dünya malı dünyada kalır, elden ele geçer.

B
Aynen aslında çok saçma bir konu oldu sinirlendim saydırdım.
Boyle hakliyken haksiz duruma dusersin. Aileye zaten laf soyletmezler hele suclari olmadigi halde soyleyince iyice kotu olursun gozunde bi daha hakli oldugun bi konu olsa yine sana hak vermez.

Bir tanidığım kadın annesine kendine kalması muhtemel miras için kızmış ve sana yaşlandığında bakmayacağım demişti. Sonunda kendisi lanet hastalığa yakalandı ve annesi vefat edene kadar ona baktı.
Kimin kime muhtaç olacağını Allah'tan başkası bilemez.

Bakmama mevzusu miras ile ilgili değil. Servet bağışlasa yine bakmam tek 1 iyiliklerini görmedim.

EŞiniz anne babasuna böyle davranan bir kadına ailesinin parasını yedirmektense kardeşine vermeyi daha uygun görmüş demek ki
Bence haklı da.

Bakmam asla dediğiniz kişinin parasına malına göz dikmek. Sizin gibilerden korkulur. Allahtan eşin mevzuuya uyanmış

Tanımadan ne kadar da atıp tutmak kolay değil mi? Ben hakkaniyet sahibi olmasam konu açmazdım zaten. Allah herkesin kalbine göre versin

Bir yaşıma daha girdim.
Wow, benim eşim anamdan babamdan kalan mirasa karışacak?
Yürek ister diyorum...

Hanimefendi siz gercekden kendinizi hakli görmüyorsunuz demi?
Siz o evin alinmasi için bir dirhem koydunuzmu ortaya? Cevap hayirsa karışmayın.

eşine kalan miras seni ilgilendirmez ki hele ki onun üzerinden pazarlık yapmak çok ayıp olmuş. her halükarda bakmayacağım derken onlardan kalan miras üzerinde hak iddia etmeye çalışıyorsunuz hoş olmamış tavrınız

Tanımadan ne kadar da atıp tutmak kolay değil mi? Ben hakkaniyet sahibi olmasam konu açmazdım zaten. Allah herkesin kalbine göre versin

Hakkaniyet sahibi olarak elinizi vicdanınıza koyun ve de düşünün.
Eşinizin "evi kardeşine bırakırsan anne babanı eve sokmam" dediğini düşünün.
Bu benim için boşanma sebebidir çünkü. Sen kimsin ki derim eşime.

Allah sizin de gönlünüze göre versin

Ailem henüz sağ iken eşim bana miras konuşmasi yapsa inanilmaz üzülür kirilirdim.. Ayrica ileride anne ve babasina bakmak zorunlulugunuz yok ama bakarsaniz merhamet gostermiş Allah katinda sevap almiş olursunuz. İleride sizinde evladiniz var Allah hicbirimizi elden ayaktan düşürüpte muhtaç etmesin ama..
Meseleyi buyutmeyin eşinizle huzurunuz herşeyden once gelir unutmayin..

Bende aynı fikirdeyim.bende karışmam.annemlerin bir evi var.rabbim uzun ömürler versin ikisine de onlara birşey olsa bende kardeşime vermeyi düşünüyorum.

Birinden kalacak mirasa bel baglayip mi yaptiniz cocugu?

Hastalansalar eve sokmam falan cok cirkin laflar. Bakmak zorunda degilsiniz ama mal pazarligi uzerine soylemek bence cok ayip. Mali kardesine verecek olan kisi esiniz. Birini sokmayacaksaniz esinizi eve sokmamakla baslayin.

Çocuğu tabi ki de kimseye güvenmeden yaptık ama 2.yi yaparsak zorlanırız.1 tane olsun özelde okutalım diyen kendi. Mal pazarlığı için değil normal zamanda da sokmam eve bilir eşim, ki haklısın da der.

erkekler genelde bu konuda böyledir. kız kardeşlerine daha korunmaci yaklaşırlar. çokta haksız görmem bu konuda. benim görümcelerim bizim maddi gücümüzün çok üzerinde kazanırlar ve benim eşimde sizin esiniz gibi söyler. fakat bu onun tercihi hak onun hakkı ister alır ister almaz ister oğluna/kizina bırakır ister bırakmaz.

gerçekten çok çirkin konuşmalar pazarlıklar sanki insanlar ölmüş gibi.. yok bakmam yok kapıdan sokmam bir kere sizin böyle bir hakkınız yok eşinizde onun oğlu eşim sizi istemiyor deyip yaşlı insanların suratına kapı mı kapatacak. gerçekten vicdanımız artık çıkarlarımızla mı orantılı? durumunuz olmasa neyse sana ev alağım demiş kendi eviniz var benim eşimin de ailesinin durumu gayet iyi bizim kayınbirader çok paracı maddiyatçı kaynanam öldüğünde evdeki oksijen makinesini satmaya kalktı falan.benim umrumda değil ben 1.5 sene kayınpederinle oturdum iki katlıydı üst katta oturduk hep beraberdik. eşimin durumu iyi isterse tüm mirası alsın kardeşin umrumda değil bize paramız yeter derim hep. onun babasının bana hayır duaları bana yeter. eşinizin kararı ayrıca hukuk zaten bölüyor payı.

Ayrıca anlaşamıyorum görüşmüyorun kapıma sokmam dediğiniz insanların mirasını istemeniz de ayrı bir ironi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…