miras meselesi anne baba ve kardeşleri ilgilendirir, seni değil.Ölüm hak miras helal derdim.
benim eşimin babası vefat etti.Elbette kimsenin garantisi yok. Ama ben hayırlı evladım bir de miras mı alacağım diyince sinirim zıpladı. Olmayan bir şeye can sıkıyoruz
Aynen aslında çok saçma bir konu oldu sinirlendim saydırdım.Evet miras iki kardesin de hakki ama mirasi almak istemeyen esinizken, hastalansalar kapidan iceri sokmam, evi alsam da bakmam almasam da bakmam falan diyip gereksiz yere esinin ailesine yukselmissin. Adamlarin bu muhabbetten haberi bile yoktur zannimca.
eşimin ailesi beni sevmez, ben de onları sevmem. hatta ailesi beni boşamazsa mirastan pay vermemekle tehdit etti zamanında.Asıl canımı sıkan yukarıda da yazdım slm sabah vermeyen kardeşine verecekmiş. Ama dışardan detaylar ve geçmiş yaşanılanlar görünmediği ve kısa olsun diye yazmadığım için aç gözlü,paracı oldum. Ama dışardan öyle görünüyormuş sayenizde fark ettim
Boyle hakliyken haksiz duruma dusersin. Aileye zaten laf soyletmezler hele suclari olmadigi halde soyleyince iyice kotu olursun gozunde bi daha hakli oldugun bi konu olsa yine sana hak vermez.Aynen aslında çok saçma bir konu oldu sinirlendim saydırdım.
Bir tanidığım kadın annesine kendine kalması muhtemel miras için kızmış ve sana yaşlandığında bakmayacağım demişti. Sonunda kendisi lanet hastalığa yakalandı ve annesi vefat edene kadar ona baktı.Oradan kalacak miras eşinizin hakkı ve kendi hakkı ile ne yapacağına kendisi karar verir, miras malları boşanmada bile ayrı tutuluyor. Emeğiniz ve hakkınız olmayan bir mal üzerinde bu kadar hesap yapmak doğru değil. İnsanlar henüz hayatta ölümün sıralı geleceğine dair senediniz mi var, kimin öleceğini Allah bilir, hastalıkta bakmakta da insani bir durumdur, malla hasta bakılmaz, çok çirkin konuşmalar bunlar
Bakmama mevzusu miras ile ilgili değil. Servet bağışlasa yine bakmam tek 1 iyiliklerini görmedim.
Tanımadan ne kadar da atıp tutmak kolay değil mi? Ben hakkaniyet sahibi olmasam konu açmazdım zaten. Allah herkesin kalbine göre versinEŞiniz anne babasuna böyle davranan bir kadına ailesinin parasını yedirmektense kardeşine vermeyi daha uygun görmüş demek ki
Bence haklı da.
Bakmam asla dediğiniz kişinin parasına malına göz dikmek. Sizin gibilerden korkulur. Allahtan eşin mevzuuya uyanmış
Tanımadan ne kadar da atıp tutmak kolay değil mi? Ben hakkaniyet sahibi olmasam konu açmazdım zaten. Allah herkesin kalbine göre versin
Bende aynı fikirdeyim.bende karışmam.annemlerin bir evi var.rabbim uzun ömürler versin ikisine de onlara birşey olsa bende kardeşime vermeyi düşünüyorum.Oha yahu daha ortada ölen yok ne saçma mevzular bunlar böyle.
Kime verirse versin hakkını ben karışmazdım yerinde olsam.
Çok agır konuşmuşsun.
Miras onların kendi aralarında bunu niye bu kadar dile getiriyorsunuz ?
Çocuğu tabi ki de kimseye güvenmeden yaptık ama 2.yi yaparsak zorlanırız.1 tane olsun özelde okutalım diyen kendi. Mal pazarlığı için değil normal zamanda da sokmam eve bilir eşim, ki haklısın da der.Birinden kalacak mirasa bel baglayip mi yaptiniz cocugu?
Hastalansalar eve sokmam falan cok cirkin laflar. Bakmak zorunda degilsiniz ama mal pazarligi uzerine soylemek bence cok ayip. Mali kardesine verecek olan kisi esiniz. Birini sokmayacaksaniz esinizi eve sokmamakla baslayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?