Miras meselesi

Çocuğu tabi ki de kimseye güvenmeden yaptık ama 2.yi yaparsak zorlanırız.1 tane olsun özelde okutalım diyen kendi. Mal pazarlığı için değil normal zamanda da sokmam eve bilir eşim, ki haklısın da der.

Normalde de eve sokmazsaniz bunu niye bu kavga arasinda soyleyip malzeme veriyorsunuz?

Demek ki durumunuz 1 taneye yetiyor. 2.yi yapmayin. Yani ev cokebilir. Mal sahibi bir yere bagislayabilir. Satip olmeden gezip icip yiyebilir. Sizden biri hastalanabilir satip tedaviye verebilir. Sonra hastalansalar eve sokmam deyisinize uzulursunuz. Kendinizden utanirsiniz. Birakin bi mal kalsin da sonra paylasma derdine girersiniz.

Yok zaten bir sinirle yazdım buraya. 5 dk sonra eşime istediğini yap,para için huzurumuzu bozmam dedim :)

Esiniz gercekten cok iyi birisiymis, sizin ailesi hakkinda ettiginiz laflari ben esimin ailesine etsem (hakli olarak) kiyameti koparirdi. Nedemek kapidan iceri sokmam hasta olsalarda bakmam?? Sizinde evladiniz var yarin obur gun sizinde gelininiz olucak buyuk konusmayin.

Siz daha insanlar ölmeden mezara koymuşsunuz üzerine de mal meselesi yüzünden tartışmışsınız. Sizin de çocuğunuz var çocuğunuzun gelecekte eşiyle aynı sizin konuştuğunuz gibi konuştuğunu düşünün nasıl hissedersiniz?

Bir anlık sinirle detayları tam anlatmadan açtığınız bu konuya gelen yorumlar sizi üzebilir. Bence haklısınız ama bunu eşinizle paylaşmanıza yüz göz olmanıza gerek yok. Hem kimin kimden önce öleceği belli olmaz. Çocuğunuz için bile olsa bu tür muhabbetlere girmeyin.

Yok aslında mesele üzülmek değil,dışardan bir gözle nasıl göründüğünü merak ettim. İyi oldu

Ölüm hak miras helal derdim.
Bu söylediğiniz doğru bir söz ama bana göre eşler birbirinin miras hakkına karışmamalı, fikir alışverişi yapılır ama tercih miras kalan kişiye bırakılır, dileyen miras hakkını kullanır dileyen hakkından vazgeçer.

Valla genelde tepki alan üyeler önce savunuyorlar kendilerini sonra geri adım atıyorlar önce yok ben bir çocuk daha yapıcam da özel okula yollayacağız da diye cevap yazıyordunuz sonra bir anlık sinirle yazdım kocama paranın önemi.yok dedim diyorsunuz o zaman sakinleşin önce sonra konu açın. kusura bakmayın ama ayan beyan maddiyatçısınız bunun bir anlık sinirle alakası yok. inşallah ileride gelininizde sizin evinizin miras konusunu yapmaz sizi kapısına koymadığı halde

Konu maddiyatçılık değil esasında bi arkadaşın da dediği gibi enayi yerine koyulmak..
Bence eşler miras kalan mallar için de fikir belirtebilir çünkü birlikte bazı şeylerin tasarrufunu yapıyorlar yeri geliyor birşey sahibi olabilmek için zevklerinden ihtiyaçlarından ödün veriyorlar. Ev sahibi olmak için para biriktirmek kredi çekildiyse kredi ödemek bunları yaparken kendinden eşinden çocuğundan kısıtlamalar yapmak gerekiyor.
Ben bu şekilde kendimden ödün vererek mal sahibi olmuşken ailemden gelen malı nekadar hakkım varsa alırım kardeşime bırakmam.
Durumum iyi olur kardeşimin kötü olur belki ozman kullanım hakkını veririm ama tapusunu yine kendi üzerime alırım.
Kardeşim de bana verse içtenlikle söylüyorum kabul etmem.
Çünkü bunun ilerisi yiyip içip gezerken malını verenin rahatsız olması. Ben gezemiyorum e tabi eve kondu rahat yaşar diye düşünmek ve huzursuzluk çıkarmak kaçınılmaz.

Konu ne kadar itici böyle. Daha ölmemiş insanların malları için tartışmaya girmişsiniz.
Varsın versin kız kardeşine ne olmuş? Abi kardeş arasına ne giriyorsunuz.
O mirasa güvenerek mi çocuk yaptınız. Hayır! ee ..
Abisi kız kardeşine vermek istemiş.
Sonuçta sizin o evde hiç bir emeğiniz yokken hatta hakkınız bile yokken bunun tartışmasına girmeniz çok yanlış.

Oturdugunuz evi kendi annesi mi aldi size. Yoksa siz kendi rizkinizdan kesip mi aldiniz. Ha size miras kalmasaydi belki benim evim var kardesiminde olsin vs demesini anlarim. Ama.sizden gelen evi sizde anneniz adina bagislayin o vakit. Off bu para muhabbetleri neden boylee

Eşin ev alacakmış. E bide annenden sana kalan ev var. Sanırım bunlara güveniyor.

Bence miras bölünmeli iki kardeş arasında. Şu da var ki kocanın kardeşi paraya ya da eve muhtaçsa o yüzden vermek istiyor olabilir. Ona da birşey diyemem. Abi sonuçta üzülüyor olabilir.

Konunun başıyla sonunu pek bağdaştıramadım. Çok susadım ama öğlen yediğim yemeğe sayayım gibi !

Neyse, bence sizin bir söz hakkınız yok. Evi sizin üstünüze yapsalar yine bakmazsınız belli ki. Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin, sırası belli olmuyor böyle şeylerin.

Iyi demissin. Verecekse verecek bir sey yapamazsin ama cocugunun hakkini da vermis oluyor. Gereksiz gosteris yapiyor kocan. Salla bosver kavga etme onun icin ama ekmek kofte mantiginda hareket et. Kardesin varsa annenden kalan evi ona birakacagini soyle. Ne tuhaf insanlar var ya...

Cok genc yasimda hastalikla ugrastim. O kadar hastaydim ki altima ördek sürüyordu annem. Kolum kanadim kirik agzima yemek versinler diye bekledigim zamanlarim oldu. Bu iş gence yaşlıya bakmaz. Insan gencken de muhtac duruma düsebilir. Allah korusun böyle büyük konuşarak belayı çağirmayin. Ev meselesi degil de bu beni rahatsiz etti. Eşinizin annesidir, sizin de bir erkek evladiniz var anladigim kadariyla. Hastalanir elinize düşerse Allah rizasi ve eşinizin hatiri icin bakin derim.

Dogmamış bebege don biçmişsiniz...
Yarına çıkacagımız belli degilken ne degişik hesaplar bunlar...

Tartışma konunuzu biraz çiğ buldum açıkçası. Ayrıca eşinizle herhangi bir konuda tartışırken üslubunuzu/tavrınızı ev işlerini ve çocuk bakımını paylaşımınıza göre belirlememenizi öneririm. Zira evde birlikte yaşıyorsunuz her işin ucundan tutmalı, çocuk onun da çocuğu mutlaka vakit geçirip yükünüzü hafifletmeli. Tüm bunları lütuf gibi görmemelisiniz. Bırakın mirası kim alırsa alsın siz evinizde huzurlu, sağlıklı, mutluysanız gerisini önemsememelisiniz.

Babam hasta olduğu için arada bana söylerdi, sana şunu şunu birakicam sakın reddetme, diye .. ben de ,benzin döker yakarım ,vakfa bağışla derdim ..şimdi babamdan kalanlara elim gitmiyor ..içim acıyor ..

Hayatta olan insanların arkasından ,onların malını paylaşmayı çok çirkin buluyorum . Belki adam hayır kurumuna bağışlayacak :/ kırmak için söylemiyorum fakat ,benim olmayanın üstünden pazarlık yapmazdım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…