Miras

samyeli_21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
114
91
98
Söze nasıl başlayacağım bilmiyorum biz 6 kardeşiz 3 kız 3 erkek babadan kalan miras var annem sağ ve paylaşımı o yapti ve yaptığı paylaşım hiç adil değil kızlara 1 iken oğullarına 4 vermek istiyor annem diye sesimi çıkarmak istemedim ama vicdanım hiç rahat değil kardeşlerinin durumu yok diyor vicdan azabı çekiyorum ben çalışmıyorum bu arada evliyim ve eşimin eline bakiyorum malesef ve bu duruma da çok üzülüyorum. Anneme çok kırgınım sizce ben haksız mıyım..

Haklısınız bence sonuçta o da evlat sizde hukuksal olarak varsa imkanı hakkınız için dava açabilirsiniz bence söke söke alın annenizin oglancı tavrına boyun eğmeyin

Bir kadın nasıl başka bir kadının bu tür olaylarda daha az pay almasını isteyebilir ki , inanamıyorum gerçekten . Evlat ayrımından nefret ederim , hele de kız , erkek diye oluyorsa iyice sinir olurum .

Varsa desteğiniz , manevi de olsa çekin bence . Bu tarz insanlara ' anneniz ' bile olsa yaranılmıyor ne yazık ki .

Bu miras değil paylaşım istediği gibi yapma hakkı var evet adil değil ama maalesef yapacak bir şey üzülecek bir durum yok yanlış anlamayın ama evli olup eş eline bakmak sizin tercihiniz sizin hayatınız siz bunu yaparken kendinize acımıyorsanız annenize kırılma hakkınız yok

Babanızdan kalan mirası anneniz isteği doğrultusunda paylaştıramaz. Annenizin mirasta 1/4 hakkı var. Geri kalan pay çocuklar arasında EŞİT olarak dağıtılır. Yasal haklarınız var. Anneniz böyle dedi diye öyle paylaşmak zorunda değilsiniz. Avukat ile anlaşıp, hukuk yolu ile hakkınızı alabilirsiniz.

Anneniz nasıl kafasına göre paylaşım yapıyor ki.Biz de miras paylaştık devlet herkesin hesabına eşit bir şekilde yatırıyor parayı.İmzanız ya da vekaletiniz olmadan hiç bir taşınır taşınmaz mal da satılamıyor.Anneniz temenni edebilir ama hakkınızı yiyemez.Sakın müsaade etmeyin asıl itiraz etmesi gerekenler erkek kardeşler bu arada.

Ne demek annem diye sesini çıkarmadım .
O anneyse sizde evlatsiniz o neden düşünmüyor kocanin insiyatifinde olan kız çocuklarını ..
Hakkınizi alın , pişman olursunuz
Kımse hakkinizdan vazgectiniz diye size madalya takmaz

Baba ölünce miras eşine ve çocuklarına kalır
Eş kendi payına düşeni erkek çocuklarına verirse evet bu paylaşım olur.
Babadan kalanı kafasına göre paylaştıramaz.

Anneniz paylastiramaz. Miras hukuku var. Basvurun hakkinizi alin saf olmayin.

Baba ölünce miras eşine ve çocuklarına kalır
Eş kendi payına düşeni erkek çocuklarına verirse evet bu paylaşım olur.
Babadan kalanı kafasına göre paylaştıramaz.
Eger cocuklarina hibe etti diye gozukurse satista anne öldükten sonra mahkemeye verilip ana hakkimi vermediler diyip alabilir
Gerci yasarkende alabilir
Allah tan annem esit sekilde paylasti mirasini
Babam da kendi kazandiklarini yatirim yapiyor ona yorum bile yapamam
Ama haksiz hakkinizi isteyin vicdan yapmaya gerek yok
anneannem dedem olunce ev hissesi 4 e bolunmus
kayin ailesi dede yetimi diyip vermemis kp den dusen diger miraslari kendi ailesi de kizlara miras dusmez deyip vermemis ama anneannemin babasinin ustune olan bir mal kalmis ondan miras aldilar yine annem ve dayilarim
Eger anneannem yasasaydi bosanmis olan dayimin oğluna birakacakti kardeslerinin sonradan verdigi mirasi nasip olmadi esit sekilde paylasildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…